2014 ikiz anneleri

Kızlaar ilk defa şiştiğimi gördüm bu kadar.neden olduki:KK43:benim doktor yaşadığım yerde değil 1,5 saat mesafede.sanırım yolculukta şişiriyo artık...ayak bileklerimi görünce kendimden soğudum:18:diz kapağımdan altı şişmiş vaziyette
canım bence gayet normal, o kadar yol gidiyorsun sonuçta.
ben geçenlerde arkadaşa gittim, dört saat sadece oturdum, uzanmadım, hareket etmedim eve geldiğimde bacaklarım şişmişti..
onun dışında ödem yok çok şükür.
bu gün iğne için aile hekimine gittim. beni takip eden ebenin takip ettiği bi ikiz gebe daha vardı. benden önceydi haftası. merak ettim sordum ne yaptı diye? yanımda aradı. kadın 31. haftasında doğum yapmış. biri 1700 biri 1900 doğmuş. bebekler kuvezdeymiş. ama durumları iyiymiş maşallah.
iyice korkar oldum. Allah sonumuzu hayretsin inşallah.
 
36-37 numaraydım:)şimdi 38 olmuyo nerdeyse.zorunlu haller dışında dışarıya çıkmam artık.hava buzz zaten:)


Tatlım ben kırıkkaledeyim.tedavim ankarada oldu.doktorumuda değiştirmedim sona.zaten burda doğrı düzgün pek dontor yok.acil kadın doğuma gitsen kanaman olmadıkça doktora görünemiyosun öyle biyer bura.kimsenin ağız kokusunu çekemem kendi doktouma gider gelirim dedim bende:)üniversite hastAnesine gitmedim bilmiyorum ama orda ilgilenirler belki:44:
Hadi yaa ben 39 giyiyorum yandı desene artık eşimin ayakkabılarını giyerim:))) evet evet canım oralar daha da soğuk aman dikkat et
 
Benimkini ikna edemedimki cok ugrastim ama evi tutmus bana sormadan.universite has. Yok cnm malesef ozel doktor bile yok sadece devlet hastanesi var
Kötüymüş canım ya.o zaman bulduğun doktoru kafaya almaya bak:)her istediğinde arayabileceğin bi doktor olmaması panik yapar insanı.tek gebelik olsa neyse
aminnn canım hepimiz zamanında sağlıkla alalım inşallah kucağımıza kuzularımızı :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
aynen valla ben de daha çok yiyodum önceden :KK56::KK56:
hocam altı hafta çok değil mi dedim, sen istediğin zaman, bebeklerini özleyip görmek istediğin zaman gelebilirsin dedi.. şükürler olsun bi sıkıntım olmadı. şunun şurasında çarşambaya ne kaldı :KK52::KK52:
Ha iyi o zaman:)yerinde olsam her hafta giderim:KK9:gzl haberlerle gelirsin inş sende
canım bence gayet normal, o kadar yol gidiyorsun sonuçta.
ben geçenlerde arkadaşa gittim, dört saat sadece oturdum, uzanmadım, hareket etmedim eve geldiğimde bacaklarım şişmişti..
onun dışında ödem yok çok şükür.
bu gün iğne için aile hekimine gittim. beni takip eden ebenin takip ettiği bi ikiz gebe daha vardı. benden önceydi haftası. merak ettim sordum ne yaptı diye? yanımda aradı. kadın 31. haftasında doğum yapmış. biri 1700 biri 1900 doğmuş. bebekler kuvezdeymiş. ama durumları iyiymiş maşallah.
iyice korkar oldum. Allah sonumuzu hayretsin inşallah.
Korkma canım bak ben kasılma diye diye bu haftaya geldim:)3,4 hafta daha giderim inş allah izin verirse...
Hadi yaa ben 39 giyiyorum yandı desene artık eşimin ayakkabılarını giyerim:))) evet evet canım oralar daha da soğuk aman dikkat et
:KK9:bi tane ayakkabım var biraz geniş onu giyiyprum:)yeni almak istemşyorum sonra giyemem diye.ne kaldı şurda doğuma idare edecem:)
 
Eylülüm gebe takvimi yapsana kız artık

Korkuyorum bacım:) tamam yaparım inşaallah.

en son 22. haftadaydı kontrolüm canım. o zamana kadar kemik ağrım ya da kramp hiç olmamıştı. sanırım o yüzden vermedi. bi dahaki kontrol 28. hafta yani gelecek hafta. benim doktorum 6 hafta ara verdi kontrole, bana mı çok güveniyo kendine mi anlamadım :KK52::KK52:
ama son bir haftadır yerimden kalkarken, yürürken çok zorlanıyorum.. kuyruk sokumum ayrılacak gibi ağrıyor. bu defa verir sanırım. vermesini ben de çok istiyorum hem kabızlığıma da çözüm olur belki :KK17::KK17:
böbrek ağrım 3-4 gündür yok çok şükür canım. 5 lt su faydalı oldu sanırım. bi de sıcak tutmaya özen gösteriyorum.
inşallah katater sıkıntısını yaşamayız. doğumdan sonra geçiyormuş zaten. canım bu arada sen kaçıncı haftadaydın?

Neeeeeee :) kız sen nasıl dayanıyorsun o kadar,maşallah sabrına:nazar:İlk aylarda hani ayda bir çağırıyorlardı ya,bi de hareketlerini de hissetmiyoruz,nasıl korkuyla gidiyordum her seferinde,sorduğum ilk soru yaşıyorlar mı oluyordu,çok şükür bu zamana geldik,daha da gideriz inşaallah.canım ihmal etme bak dr 2 haftada bir çağırıyor ama ben bu ay her hafta gittim yok fenalaştım,yok kolestaz mı oldum,yok şeker yüklemesi vb diye diye.senin kendini iyi hissetmen güzel birşey ama herşey yolunda gidiyor mu diye sık sık git bence.
5 lt suyu nasıl içiyorsun canım ya ben içemiyorum o kadar:KK43:
28.haftadayım.


iğnelerden ve ödemden ben 5 kilo almıştım :KK17: ilk üç ay geri verdim. sonra hızla almaya devam ettim. inatla tartılmıyorum ama sanırım 10 kilodan fazla adım. bakalım haftaya belli olur :KK52::KK52::KK52:
herşey bebeklerim için .. millet bir çocuk doğuruyor 20 kilo alıyor, biz iki bebek doğuracaz Allah'ın izniyle.. bize herşey mübah kızlar :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

bence de,çok abartmayalım ama:)daha o kadar almadım,çok şükür fena gitmiyoruz ama 2 haftadır filan deli gibi acıkıyorum,şunca zaman ettiğim dikkat boşa gidecek şu son zamanlarda.bi de 2 hafta rapor almıştım,evdeyken bile şekerim düşüyordu,fenalaşmamak için ne bulduysam yedim resmen,ordan biraz aldım galiba.

Merhaba arkadaşlar, hala hastanede olduğumuz için uzun uzun yazamıyorum telefondan. Iyi dileklerinizi ve dualarinizi okudum, Rabbim hepinizden razı olsun inşallah. Çok şükür benim Sancılarım tamamen durdu. Yalnız dün 50 lik şeker yüklemesi yapıldı sinir 140 mis benim 147 çıktı. Yüksek dedi doktor yarın 100luk yükleme yapılacak. O yüzden bugün de hastanedeyim. Insaallah çıkınca detaylı yazarım. Hepinizi öpüyorum çok. :-* Rabbim yâr ve yardımcınız olsun...

Merhaba canım,amin,Rabbim senin ve kuzularının da yardımcısı olsun,sancıların durmasına sevindim,şeker için de biraz daha dikkat edersen sorun olmaz herhalde,aşırı yüksek değil sonuçta.

arkadaşlar benim vajinada bazen sızı gibi bişey oluyor normal mi sizce 23+0 dayım

bende de oluyordu,ara ara olduğu oluyor hala.

kızlar çok şükür kaşıntı falan yaşamıyorum ama avuç içlerim kuruluktan çatladı resmen. parmaklarımı açamaz oldum.
ne krem fayda etti ne zaytinyağ ne başka bişey. bu gün aile hekimine sordum adam "kortizonlu ilaç geçirir bunu ancak, ama şu an sen kullanamazsın" dedi geçiştirdi. bu gün elimiz dışına da geçti. paramparça görünüyor. acıyor.
bir de çok afedersiniz tuvaletimi yaptıktan sonra idrar kesesinin olduğu yerde aşırı baskı ve ağrı oluyor.
benzer durumları yaşayan ya da fikri olan var mı?

Ellerim kuruyor zannederdim(hamilelik öncesine göre daha kuru) ama şimdi yazdıklarını okuyunca yok o kadar da kurumuyormuş,Allah yardımcın olsun,piyasadaki en güçlü kremlerle idare etmeye çalış canım gittiği yere kadar,neutrogena'nın en güçlü formüllüsünü kullanıyorum iyi geliyor,bi de 5 lt su içiyormuşsun,sürekli wc git elleri yıka,o da kurutuyordur,zaten artık sular da buz gibi,benim kuruluk da artıyor hava soğudukça
idrar kesesinde baskıyı bilemiyorum ama ağrı varsa enfeksiyon olabilir,bi ara bende de vardı,biraz daha devam etse dr gidecektim kesildi,dr söyle canım gidince test yapar muhtemelen.

Dr.a gösteremedim canım bugün gideceğim aslında p.tesi gidecektin ama denizin söylediği karnın katılasma durumunu bende yaşıyorum 3 gündür sağ tarafım sanki top oluyor okuyunca hemen aradım dr.u gel bakalım dedi şimdi hazırlanıyorum bakalım inşallah hersey yolundadir bakalım şekere de ne diyecek korkuyorum eylulum:KK50:[/QUOrçok arkadaş oldu,biTE]

hayırlı haberlerle gel inşaallah,korkma canım,kasılma için de şeker için de çareler var,sakın bozma moralini,aklına kötü şeyler getirme.bak burda şekeri çıkan biraz dikkatle yoluna girdi hemen hepsinin şekeri,biraz beslenmene dikkat edeceksin işte alışkanlıklardan vazgeçmek başta zorluyor ama bebeklerimiz için değer.kasılma dediğin durumu senin haftalarda ben de yaşıyordum,özellikle uykudan uyandığımda,ama normali bu diye düşünüyordum o zamanlar,Allah'a şükür birşey de olmadı.bak sana şöyle söyleyeyim otururken veya özellikle ayaktayken sertlik daha fazla oluyor,ben bi ara herşeyi kasılma zannedince dr gösterdi bana,sırt üstü uzanırken elini karnının üst kısmına koy,göğüslerin biraz altına geliyor,iki elinle kavra karnını ve hafif salla,karnın hareket ediyorsa yumuşaksa kasılma filan yoktur demişti dr.ben ayakta sertlik görüp paniklersem hemen yatıp bu testi yapıyorum.


Biz geldik dr.umuz nidilatı üçe çıkardı elinden geldigince dinlen dedi yatacagiz bundan sonra şeker içinde liste verdi elime yiyeceklerim ve yemeyeceklerim diye pekmez yiyordum kan degerlerim artsın diye sakin dedi inşallah daha güzel olacak herşey iyi ki anlatmissin canım bundan sonra bu şekilde test ederim sağolasın tatlimm tesellimiz rahim ağzımiz hala3.3 cm sularımiz gayet iyi ve en iyisi bebislerimiz kilo almis oğlum 600 gr. Kizcemde 690 gr olmuşlar:nazar::nazar:

Canim benim sağ tarafım tamamen kaskati kesiliyordu o yüzden ilaç artirdik ama bebek hareketleri kısım kısım olur dedi ve uzun süreli olmazmis günde bi kaç defa oluyorsa sorun yok ama sık ve uzun soluklu olursa dikkat etmeliymisiz insan hemen endiseleniyor bir de arkadaşlarımızdan böyle haberler alinca insan daha bir panik oluyor en başta siz anneler stres yapmayın dedi dr.um bi de sen stres yaptıkça çocuğunu da strese soruyorsun dedi nasıl becerecegiz bilmiyorum ama yapmalıyız bunu:KK34:

Canım bebişlerin kilo almasına,Ertuğrul paşamızın toparlanmasına çok sevindim:KK34:maşallah ve aferin onlara:nazar::nazar::nazar:
Bol bol dinlenmeye çalış canım bir mecburiyetin yoksa,ve karbonhidrat ağırlıklı değil de protein tüketmeye çalış,gerçi dr liste vermiş,orda daha açıklayıcı vardır herhalde.
Canım neden nidilat 3e çıktı,kanaman mı var? Ertuğrul geriden geldiği için mi veriyor yoksa?
Ben de çok stres bir insanımdır ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum,bizden çok etkileniyorlar.

Kızlaar ilk defa şiştiğimi gördüm bu kadar.neden olduki:KK43:benim doktor yaşadığım yerde değil 1,5 saat mesafede.sanırım yolculukta şişiriyo artık...ayak bileklerimi görünce kendimden soğudum:18:diz kapağımdan altı şişmiş vaziyette

canım yol gitmişsin işte 31.haftada,normal insan bile şişerken bizim şişmemiz normal.
ya ben geçen gün netten ayakkabı aldım,alırken aklıma geldin,ayaklar büyüyor ve kalıcı oluyor dedin ya,kendi normal numaramda aldım,ya olmazsa?babet aldım bahar ve yazda giymek için,ayak büyürse yandım:)

Aynı soruları diğer topikte sormuştum sana:)cevaplarımı aldım sağol canım:)şişlik önce korkuttu valla ne yalan söleyim ilk defa böle gördüm kendimi...ay ağzın bal yesin:)inş girmezler küvöze hemen ewimize geliriz...normal doğum değil canım sezeryan olcak.kendimi bu zamana kadar hep ona hazırladım:)artık normal gelseler bile sezeryan olurum:)başaşağı durması korkulcak bişi değil yani öylemi???

neden korkulacak birşey olsun ki,herşeyin yolunda gittiğini gösteriyor,normal olan bebeğin doğuma doğru başaşağı durması zaten:)
ben de sanki 3-5 tane doğurmuş gibi konuştum ama yanlış anlama:)
 
Korkuyorum bacım:) tamam yaparım inşaallah.



Neeeeeee :) kız sen nasıl dayanıyorsun o kadar,maşallah sabrına:nazar:İlk aylarda hani ayda bir çağırıyorlardı ya,bi de hareketlerini de hissetmiyoruz,nasıl korkuyla gidiyordum her seferinde,sorduğum ilk soru yaşıyorlar mı oluyordu,çok şükür bu zamana geldik,daha da gideriz inşaallah.canım ihmal etme bak dr 2 haftada bir çağırıyor ama ben bu ay her hafta gittim yok fenalaştım,yok kolestaz mı oldum,yok şeker yüklemesi vb diye diye.senin kendini iyi hissetmen güzel birşey ama herşey yolunda gidiyor mu diye sık sık git bence.
5 lt suyu nasıl içiyorsun canım ya ben içemiyorum o kadar:KK43:
28.haftadayım.




bence de,çok abartmayalım ama:)daha o kadar almadım,çok şükür fena gitmiyoruz ama 2 haftadır filan deli gibi acıkıyorum,şunca zaman ettiğim dikkat boşa gidecek şu son zamanlarda.bi de 2 hafta rapor almıştım,evdeyken bile şekerim düşüyordu,fenalaşmamak için ne bulduysam yedim resmen,ordan biraz aldım galiba.



Merhaba canım,amin,Rabbim senin ve kuzularının da yardımcısı olsun,sancıların durmasına sevindim,şeker için de biraz daha dikkat edersen sorun olmaz herhalde,aşırı yüksek değil sonuçta.



bende de oluyordu,ara ara olduğu oluyor hala.



Ellerim kuruyor zannederdim(hamilelik öncesine göre daha kuru) ama şimdi yazdıklarını okuyunca yok o kadar da kurumuyormuş,Allah yardımcın olsun,piyasadaki en güçlü kremlerle idare etmeye çalış canım gittiği yere kadar,neutrogena'nın en güçlü formüllüsünü kullanıyorum iyi geliyor,bi de 5 lt su içiyormuşsun,sürekli wc git elleri yıka,o da kurutuyordur,zaten artık sular da buz gibi,benim kuruluk da artıyor hava soğudukça
idrar kesesinde baskıyı bilemiyorum ama ağrı varsa enfeksiyon olabilir,bi ara bende de vardı,biraz daha devam etse dr gidecektim kesildi,dr söyle canım gidince test yapar muhtemelen.

Canım bebişlerin kilo almasına,Ertuğrul paşamızın toparlanmasına çok sevindim:KK34:maşallah ve aferin onlara:nazar::nazar::nazar:
Bol bol dinlenmeye çalış canım bir mecburiyetin yoksa,ve karbonhidrat ağırlıklı değil de protein tüketmeye çalış,gerçi dr liste vermiş,orda daha açıklayıcı vardır herhalde.
Canım neden nidilat 3e çıktı,kanaman mı var? Ertuğrul geriden geldiği için mi veriyor yoksa?
Ben de çok stres bir insanımdır ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum,bizden çok etkileniyorlar.



canım yol gitmişsin işte 31.haftada,normal insan bile şişerken bizim şişmemiz normal.
ya ben geçen gün netten ayakkabı aldım,alırken aklıma geldin,ayaklar büyüyor ve kalıcı oluyor dedin ya,kendi normal numaramda aldım,ya olmazsa?babet aldım bahar ve yazda giymek için,ayak büyürse yandım:)



neden korkulacak birşey olsun ki,herşeyin yolunda gittiğini gösteriyor,normal olan bebeğin doğuma doğru başaşağı durması zaten:)
ben de sanki 3-5 tane doğurmuş gibi konuştum ama yanlış anlama:)

Ayakkabıyı almasaydın keşke:)bende çok gzl çizmeler görüyorum zor tutuyorum kendimi:)yok kuzum niye yanlış anlayım:KK9:can yoldaşıyız burda hepimiz:)
 
aksucum 30'ar tane ayetel kürsi-nas-felak okuyabildim bu hafta..
Ya Şafi-ya Mübdi ve beslemeyi sık sık çekiyorum,yatarken,otururken,yolda,okulda..sayamadım yani ama en az 200 civarı olmuştur diye düşünüyorum.

Allah kabul etsin,tüm bebeklerimize-annelerimize, özellikle hastanedeki annelerimize gitsin zırh gibi korusun Allah'ın izniyle onları inşaallah.
 
Ayakkabıyı almasaydın keşke:)bende çok gzl çizmeler görüyorum zor tutuyorum kendimi:)yok kuzum niye yanlış anlayım:KK9:can yoldaşıyız burda hepimiz:)


Almayacaktım da trendyol 20 tl indirim verdi,ağır tahrik vardı olayda:)
neyse gelince bir deneyeyim,şimdiden ayaklarım zorlanır gibi olursa geri yollarım.
 
Kötüymüş canım ya.o zaman bulduğun doktoru kafaya almaya bak:)her istediğinde arayabileceğin bi doktor olmaması panik yapar insanı.tek gebelik olsa neyse

Ha iyi o zaman:)yerinde olsam her hafta giderim:KK9:gzl haberlerle gelirsin inş sende

Korkma canım bak ben kasılma diye diye bu haftaya geldim:)3,4 hafta daha giderim inş allah izin verirse...
:KK9:bi tane ayakkabım var biraz geniş onu giyiyprum:)yeni almak istemşyorum sonra giyemem diye.ne kaldı şurda doğuma idare edecem:)
Evet canım zaten kış geldi sunun surasinda kaç kere dışarı cikacagiz sımdı idare edeceğiz artik:))
Korkuyorum bacım:) tamam yaparım inşaallah.



Neeeeeee :) kız sen nasıl dayanıyorsun o kadar,maşallah sabrına:nazar:İlk aylarda hani ayda bir çağırıyorlardı ya,bi de hareketlerini de hissetmiyoruz,nasıl korkuyla gidiyordum her seferinde,sorduğum ilk soru yaşıyorlar mı oluyordu,çok şükür bu zamana geldik,daha da gideriz inşaallah.canım ihmal etme bak dr 2 haftada bir çağırıyor ama ben bu ay her hafta gittim yok fenalaştım,yok kolestaz mı oldum,yok şeker yüklemesi vb diye diye.senin kendini iyi hissetmen güzel birşey ama herşey yolunda gidiyor mu diye sık sık git bence.
5 lt suyu nasıl içiyorsun canım ya ben içemiyorum o kadar:KK43:
28.haftadayım.




bence de,çok abartmayalım ama:)daha o kadar almadım,çok şükür fena gitmiyoruz ama 2 haftadır filan deli gibi acıkıyorum,şunca zaman ettiğim dikkat boşa gidecek şu son zamanlarda.bi de 2 hafta rapor almıştım,evdeyken bile şekerim düşüyordu,fenalaşmamak için ne bulduysam yedim resmen,ordan biraz aldım galiba.



Merhaba canım,amin,Rabbim senin ve kuzularının da yardımcısı olsun,sancıların durmasına sevindim,şeker için de biraz daha dikkat edersen sorun olmaz herhalde,aşırı yüksek değil sonuçta.



bende de oluyordu,ara ara olduğu oluyor hala.



Ellerim kuruyor zannederdim(hamilelik öncesine göre daha kuru) ama şimdi yazdıklarını okuyunca yok o kadar da kurumuyormuş,Allah yardımcın olsun,piyasadaki en güçlü kremlerle idare etmeye çalış canım gittiği yere kadar,neutrogena'nın en güçlü formüllüsünü kullanıyorum iyi geliyor,bi de 5 lt su içiyormuşsun,sürekli wc git elleri yıka,o da kurutuyordur,zaten artık sular da buz gibi,benim kuruluk da artıyor hava soğudukça
idrar kesesinde baskıyı bilemiyorum ama ağrı varsa enfeksiyon olabilir,bi ara bende de vardı,biraz daha devam etse dr gidecektim kesildi,dr söyle canım gidince test yapar muhtemelen.

Canım bebişlerin kilo almasına,Ertuğrul paşamızın toparlanmasına çok sevindim:KK34:maşallah ve aferin onlara:nazar::nazar::nazar:
Bol bol dinlenmeye çalış canım bir mecburiyetin yoksa,ve karbonhidrat ağırlıklı değil de protein tüketmeye çalış,gerçi dr liste vermiş,orda daha açıklayıcı vardır herhalde.
Canım neden nidilat 3e çıktı,kanaman mı var? Ertuğrul geriden geldiği için mi veriyor yoksa?
Ben de çok stres bir insanımdır ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum,bizden çok etkileniyorlar.



canım yol gitmişsin işte 31.haftada,normal insan bile şişerken bizim şişmemiz normal.
ya ben geçen gün netten ayakkabı aldım,alırken aklıma geldin,ayaklar büyüyor ve kalıcı oluyor dedin ya,kendi normal numaramda aldım,ya olmazsa?babet aldım bahar ve yazda giymek için,ayak büyürse yandım:)



neden korkulacak birşey olsun ki,herşeyin yolunda gittiğini gösteriyor,normal olan bebeğin doğuma doğru başaşağı durması zaten:)
ben de sanki 3-5 tane doğurmuş gibi konuştum ama yanlış anlama:)

Hamislik takvimi istiyoruz:)))
Yok canım kanamam yok ama kasilmalarim ve kasık agrilarim çok fazla o yüzden nidilati yükseltti maalesef bol bol dinlenecegiz artik zaten raporluyum yatar dururum artık:)
Beslenme seklimiz degistiriyoruz artık ben kahvaltıda bal kaymak yiyordum ne zararlıymis meğer
Şükür bebeklerim büyüyor inşallah 30u geçeriz de rahat ederiz şu stres bizi mahvediyor zaten inşallah şu stresi alt ederiz de kavuşuruz miniklerimize:KK16::KK16:
 
Korkuyorum bacım:) tamam yaparım inşaallah.Neeeeeee :) kız sen nasıl dayanıyorsun o kadar,maşallah sabrına:nazar:İlk aylarda hani ayda bir çağırıyorlardı ya,bi de hareketlerini de hissetmiyoruz,nasıl korkuyla gidiyordum her seferinde,sorduğum ilk soru yaşıyorlar mı oluyordu,çok şükür bu zamana geldik,daha da gideriz inşaallah.canım ihmal etme bak dr 2 haftada bir çağırıyor ama ben bu ay her hafta gittim yok fenalaştım,yok kolestaz mı oldum,yok şeker yüklemesi vb diye diye.senin kendini iyi hissetmen güzel birşey ama herşey yolunda gidiyor mu diye sık sık git bence.
5 lt suyu nasıl içiyorsun canım ya ben içemiyorum o kadar:KK43:
28.haftadayım.
bence de,çok abartmayalım ama:)daha o kadar almadım,çok şükür fena gitmiyoruz ama 2 haftadır filan deli gibi acıkıyorum,şunca zaman ettiğim dikkat boşa gidecek şu son zamanlarda.bi de 2 hafta rapor almıştım,evdeyken bile şekerim düşüyordu,fenalaşmamak için ne bulduysam yedim resmen,ordan biraz aldım galiba.
Ellerim kuruyor zannederdim(hamilelik öncesine göre daha kuru) ama şimdi yazdıklarını okuyunca yok o kadar da kurumuyormuş,Allah yardımcın olsun,piyasadaki en güçlü kremlerle idare etmeye çalış canım gittiği yere kadar,neutrogena'nın en güçlü formüllüsünü kullanıyorum iyi geliyor,bi de 5 lt su içiyormuşsun,sürekli wc git elleri yıka,o da kurutuyordur,zaten artık sular da buz gibi,benim kuruluk da artıyor hava soğudukça
idrar kesesinde baskıyı bilemiyorum ama ağrı varsa enfeksiyon olabilir,bi ara bende de vardı,biraz daha devam etse dr gidecektim kesildi,dr söyle canım gidince test yapar muhtemelen.

benim tam tersi canım ilk aylarda nerdeyse haftalık gidiyorsum. hele 12. haftada kanama sebebiyle bir hafta hastanede yattıktan sonra çok sık görüşür olmuştuk doktorlarla. :KK37: ben de her hafta iğne için gittiğimde ebeye kalp atışlarını dinletiyorum, kalleri atıyor değil mi diye defalarca onaylatıyorum. şimdi hareketlendiler ya içim daha rahat çok şükür. :KK34::KK34:
çarşamba günü şeker yüklemem de yapılacak. sanırım bundan sonra daha sık görmek ister. (inşallah yani :KK53: )
normalde de suyuçok severim Allah'tan. yaklaşık 3 lt içiyordum zaten. şimdi de böbrek sancısı yaşamamak ve bebeklerin susuz kalmaması için zorluyorum kendimi. ikiz öğrencilerim vardı geçen yıl. anneleri de günlük 5 lt su içmiş ve kendisi bu sayede 38. haftada doğum yaptığını söylüyor. biraz da onun gazı oldu tabi :KK34:
benim de sürekli midem kazınıyo.. ha bire ayva, elma ve mandalina yiyorum. meyve şekerinden şişiyorum muhtemelen :KK37: ve ben eylülden beri raporluyum, sürekli evdeyim :KK50:
dediğin gibi sürekli wc ye git elini yıka, mutfakta zaten sudan çıkmıyor. tüm sabun ve deterjanları sırayla değiştirdim acaba onlardan mı kaynaklanıyor diye ama değişiklik olmadı. kuruluk daha da arttı malesef. bi de kendi doktoruma soracam, o da yapılacak bişey yok derse "kader" deyip sineye cekecem artık :KK1::KK1:
idrar sonrası oluşan ağrı kafama çok takılıyor. yanma, kaşıntı ya da başka bi sıkıntı yok çok şükür. ilk bunu soracam doktora zaten.
canım sen ilaç olarak neler kullanıyorsun. sana da başladı mı doktorun nidilat. ben sadece günde bir defa demir ilacı, decavit ve haftada bir pruluton kullanıyorum.
 
Kızlar günde kaç ceviz yiyosunuz?bebişler için kaaç tane yeterli

valla canım ben düzenli olarak hergün yemiyorum :KK50: ama yediğimde 3-4 tane yiyorum. yanında fındık, badem :KK52:
en düzenli yediğim şey sabahları aç karnına kuru incir ve kuru kayısı. bağırsaklar çalışsın diye :KK17:
süt hiç içemez oldum, haftada bir zorla balık yemeye çalışıyorum.
valla şu çarşamba bi gelse, çok merak ediyorum kuzularım kaç kilo oldular :18::18:
seninkilerin kilosu nasıldı 28. haftada hatırlıyor musun?
 
Kızlar çıktık doktordan allahıma şükür açılma yok rahimde,suları iyi,1900 kiloları aynı ikiside,biri baş aşağı duruyo...kpntroller sıklaştı haftaya cumartesi yine kontrol var.bizden bu kadar

:nazar::nazar: ne güzel büyümüşler canım yaaa. inşallah böyle gider 36-37ye kadar :KK16::KK16:

Merhaba arkadaşlar, hala hastanede olduğumuz için uzun uzun yazamıyorum telefondan. Iyi dileklerinizi ve dualarinizi okudum, Rabbim hepinizden razı olsun inşallah. Çok şükür benim Sancılarım tamamen durdu. Yalnız dün 50 lik şeker yüklemesi yapıldı sinir 140 mis benim 147 çıktı. Yüksek dedi doktor yarın 100luk yükleme yapılacak. O yüzden bugün de hastanedeyim. Insaallah çıkınca detaylı yazarım. Hepinizi öpüyorum çok. :-* Rabbim yâr ve yardımcınız olsun...

sancıların durmasına çok sevindim. şeker de kötü değil bence. diğeri de yüksek çıkmaz umarım.

arkadaşlar benim vajinada bazen sızı gibi bişey oluyor normal mi sizce 23+0 dayım

bende de oluyor canım yaaa, normal diyip rahatlatıyorum kendimi. ama sen yine de doktoruna bi sor

Kızlaar ilk defa şiştiğimi gördüm bu kadar.neden olduki:KK43:benim doktor yaşadığım yerde değil 1,5 saat mesafede.sanırım yolculukta şişiriyo artık...ayak bileklerimi görünce kendimden soğudum:18:diz kapağımdan altı şişmiş vaziyette

ben de ayaklarımı bütün gün aşağı sarkıtırsam ofiste falan, akşamları bileklerim şişmiş oluyor. sen zaten hafta olarak da öndesin. o nedenle arada bu tür şeyler olması normal bence.
 
Hamislik takvimi istiyoruz:)))
Yok canım kanamam yok ama kasilmalarim ve kasık agrilarim çok fazla o yüzden nidilati yükseltti maalesef bol bol dinlenecegiz artik zaten raporluyum yatar dururum artık:)
Beslenme seklimiz degistiriyoruz artık ben kahvaltıda bal kaymak yiyordum ne zararlıymis meğer
Şükür bebeklerim büyüyor inşallah 30u geçeriz de rahat ederiz şu stres bizi mahvediyor zaten inşallah şu stresi alt ederiz de kavuşuruz miniklerimize:KK16::KK16:

Amin canım inşaallah 36-37 görürüz..
Hmm anladım canım,demek bayağı kasılman ve ağrın var ki nidilat verdi,inşaallah faydası oluyordur bol bol.
Yaaa asbelove yazdıklarını kayınpeder ve kayıvalideme ama özellikle kayınpederime okutmak isterdim:))) Bana zorla pekmez,kaymak,bal,reçel,bol kalorili ve şekerli ne varsa yedirmeye çalışıyor onlara gittiğimizde,yemek istemediğimde(ki canım istemiyor genelde)tabi kansız olursun,bebekler beslenemez,peki sen ne yiyorsun ki demeye başlıyorlar sağolsunlar beni düşünmeleri çok tatlı ama şu pekmez-bal-kaymak kıskacından kendimi zor kurtarıyorum:KK1:Bi daha derlerse,arkadaşım pekmez-kaymak yedi kızcağızın şekeri çıktı,dr kızmış dicem:KK1:


Kızlar günde kaç ceviz yiyosunuz?bebişler için kaaç tane yeterli

Canım ben 2 tane diye duymuştum,en az 2 yemeye çalışıyorum.hazır paket alıyorum,yarım yarım oluyor ya ondan 4 tane civarı yemeye çalışıyorum.ceviz yiyemezsen semizotu da olur.ceviz tamam daaa,ben yumurta yiyemiyorum ya fenalık geliyor rsmen çiğnerken:KK50::KK50: Bi de maşallah hemen herkes haftada 1 balık yiyormuş,ben birkaç ayda bir yiyorum nerdeyse..:KK50:

benim tam tersi canım ilk aylarda nerdeyse haftalık gidiyorsum. hele 12. haftada kanama sebebiyle bir hafta hastanede yattıktan sonra çok sık görüşür olmuştuk doktorlarla. :KK37: ben de her hafta iğne için gittiğimde ebeye kalp atışlarını dinletiyorum, kalleri atıyor değil mi diye defalarca onaylatıyorum. şimdi hareketlendiler ya içim daha rahat çok şükür. :KK34::KK34:
çarşamba günü şeker yüklemem de yapılacak. sanırım bundan sonra daha sık görmek ister. (inşallah yani :KK53: )
normalde de suyuçok severim Allah'tan. yaklaşık 3 lt içiyordum zaten. şimdi de böbrek sancısı yaşamamak ve bebeklerin susuz kalmaması için zorluyorum kendimi. ikiz öğrencilerim vardı geçen yıl. anneleri de günlük 5 lt su içmiş ve kendisi bu sayede 38. haftada doğum yaptığını söylüyor. biraz da onun gazı oldu tabi :KK34:
benim de sürekli midem kazınıyo.. ha bire ayva, elma ve mandalina yiyorum. meyve şekerinden şişiyorum muhtemelen :KK37: ve ben eylülden beri raporluyum, sürekli evdeyim :KK50:
dediğin gibi sürekli wc ye git elini yıka, mutfakta zaten sudan çıkmıyor. tüm sabun ve deterjanları sırayla değiştirdim acaba onlardan mı kaynaklanıyor diye ama değişiklik olmadı. kuruluk daha da arttı malesef. bi de kendi doktoruma soracam, o da yapılacak bişey yok derse "kader" deyip sineye cekecem artık :KK1::KK1:
idrar sonrası oluşan ağrı kafama çok takılıyor. yanma, kaşıntı ya da başka bi sıkıntı yok çok şükür. ilk bunu soracam doktora zaten.
canım sen ilaç olarak neler kullanıyorsun. sana da başladı mı doktorun nidilat. ben sadece günde bir defa demir ilacı, decavit ve haftada bir pruluton kullanıyorum.

hmm aile hekimliğinde kalp atışı dinletiyorlarsa tamam,bizim sağlık ocağında böyle bir imkan yok da:)
Evet hareketlenmeye başladıklarından beri çok şükür ki daha rahat hissediyor insan.
aslında ilk şeker yüklemesi 24-25 hafta civarı yapılıyor diye biliyordum,çünkü belki sonra daha yüksek yüklemelere ihtiyaç olabilir,dr çok uzatmış aradaki zamanı ya,neyse ki az kalmış..dediğin gibi ilk idrardan sonraki ağrıyı sor,enfeksiyon önemli,aslında ben de 2 aydır filan ne idrar ne enfeksiyon testi yaptırdım,dr da hiç istemedi,birşey olsa farketmeyeceğiz belki de Allah korusun.İlk aylarımda ne güzel memleketteyken ünv hastanesine gidiyordum,ordaki dr.lar ne küçük ayrıntıya kadar tahlil yapıyorlardı,idrardan sonra azcık yanmam oldu diye hemen kültür de baktırmışlardı,ayda bir gidiyordum ama bir sürü test sonucuyla çıkınca biraz rahatlıyordum.

canım kombiyi açıyorsundur,mutfak-banyo musluklarını da ona göre ayarla soğuk suyla yıkama ellerini.kakao yağı çatlaklara iyi geliyormuş demek güçlü formüllü birşey,ellerine denesene,zarar vereceğini sanmam,bi de gratis-watsonlarda filan böyle el bakım maskeleri satılıyor,bazılarının eldiveni de varmış hatta,denemedim ama biri anlatmıştı,çok pahalı değillerdir bir de onlara bak.
Ben de meyve çok yerim,handeta muz yiyorum diyince kendisi 35.haftaya geldiği için onu örnek alarak birkaç gündür muza başladım,eskiden de yerdim ama şekeri yüksek diye az az yerdim birkaç gündür her gün 1 tane:)

canım ben sabahları tioit ilacımı alıyorum aç karna,eutrox'lu birşeydi ismi,onun dışında demir hapım,decavit,magnezyum,haftada 1 proluton iğnem var,progesteron hapım vardı ama 1 ay kullandırıp bııraktırdı dr.um.nidilat kullanmadım canım,inşaallah gerek de kalmaz,dr.um mecbur kalmadıkça kullanmayacağız diyor,Allah korusun yolunda gitmeyen birşey olursa öyle veriyormuş hastalarına.
 
takvimi yarın yaparım inşaallah asbelove'cim,şimdi azıcık ders çalışmam lazım,yarın sınavım var,eşime çalışıcam diye tv kapattırdım,netteyim diye kızıyor bana,çıkayım ben,belki ara ara kaçar gelirim,görüşmek üzere kızlar:)
 
Canım başta hamile kalmadn önce benimde tiroidim az calışıyodu tsh düşüktü ama korkacak bişi yok.genelde hapla kontrol altona alınıyo,şimdide kullanıyorum ben ilaç.
Canım tsh düşük çıkınca troid çok çalışıyor, yüksek çıkarsa da az çalışıyor demekmiş yani ters orantı var. benim bu durumda çok çalışıyor oluyor, bakalım neden? çoook sağol desteğin için panik yapmamaya çalışıyorum, iyiki istemişim test hocaya kalsa gerek yoktu...
Burdayimmmmm canimmm telass yapmaaaaa ;-);-);-);-) BENDE COK KOTU OLMUSTUMDA ALİSİYİON.CNM BANA DOKTOR ENDOKRİN UZMANİNA GİT DEDİ HEMEN NUMUNE GİTTİM NUMUNE COK İYİ BU TİROİTTE..ORDA ULTROSON GRATERLERİM.İYİ CİKTİ TSH YANİNDA SERBEST S4 S5FALAN VAR ONLARİ OLCULUYO ONLARDA İYİ CİKARSA İLACA GEREK YOK DİYO Kİ SUKUR ONLAR İYİ CİKTİİ CNMM AMA HER AY GİDİCEM KONTROLE DOKTOR GEL DEDİ ..

Sana baskent ne dedi pekii????
Bana ikiz gebellikte olur bu tsh dusuklugu demisti gogsen.isi vardi pekte konusamadik zaten son iki gitmemde hic ilgilenemiyoo hep yogun bende sinir olma basladimm..
Dun baska doktor gittim oda bebisin biri nde bobrek damarindami ne genisleme olmus dedi.kafasinda bi bosluk goruyom gibi dedi belki bu bi hafta icinde kapanir dedi ama bi ayrintiliya gir dedi ikiz ve riskli gebelikte bi doktor ismi verdi bu doktor genis capli baksin dedi .yarin gidicez kafam allak bulakk valla neyi dusuncemi sasirdimm.

Aksu tiroit olcumu dogruda bu idrar yolu enf. baskentte yok cikiyo baska yerde var cikiyo bende bunu anlamadimm..
ayyyy geldin mi canım :KK16: bugün netten sonuçlarımı gördüm canım ptesi hocaya göstericem bakalım ne diyecek, buarada senin kaç çıkmıştı benim baya düşk yaa :KK43:( bi yerlerden erken doğum falan demiş tırstım :18: ne okusam erken doğuma çıkıyor sanki bile bile endişeleneyim diye :KK1: numunenin ki iyi mi diyorsun canım, bende nereye gitsem diyordum, nasıl randevu alıyorsun canım? yoksa direk sabahtan gitsem de muayene olur muyum, doktorunun adını biliyor musun? senin adına sevindim diğer değerler normal çıkınca demek ki bebekler için riskli değilki ilaç bile vermiyorlar. bide ne diyicem benim nabız 90'larda oluyordu, kalp yetmezliği falan da demiş, sen biliyor musun nabzını? onu da diyicem doktora...

idrar testi mi farklı çıkıyor :KK52: çok da önemli bir test, nerden anladın canım, kültür mü normal idrar testi mi farklı çıkıyor, lökositse farklı çıkan kültür alınırken bir ilaçla sildiriyorlar ya başkentte her yerde vermiyorlar ondan o da lökositin daha düşük çıkmasını etkiliyordur...

canım kötü şeyler aklına getirme Allah korusun yoktur kötü bir şey inşallah, Göğşen Bey'e söyleseydin bide Filiz hoca görseydi, o da perinatalog ya, gerçi sen daha ona hiç gitmedin heralde.... bende istiyorum şöyle biraz seyredeyim kuzuları ama çok kısa sürüyor, bu sefer baş çevresi falan ölçtü sormadım bile sorun olsa söylerdi heralde. zaten çok büyüdüklerinde ultrasonda anlaşılamıyormuş hangisi hangisini kolu bacağı vs, şimde en net izleyebileceğimiz zaman, detaylıyı sabırsızlıkla bekliyorum en çok bundan...

hehee ne çok uzatmışımmm :KK1: mektubuma son verirken öpüyorum göbişten :KK19:

canım bende ıkız annesı olacağım Rabbımın ıznıyle 10 haftada TSH testı yaptırdım çok korktum ınternetten bıraz araştırdım doktora gıtmeden. yazılan çoğul gebeliklerde hamılelık hormonu beta yuksek olduğu için tsh düşük oluyormuş bu normal birşeymiş sakın korkma. doktora sorduğumda aynı şeyı duyunca rahatladım yuksek olması bızım ıcın sorun dedi ama ilerki dönemlerde tekrar test isteyeceğini söyledi...
canım ilk aylarda beta hcg etkiliyormuş ama artık 3 ayı geçtik onun etkisinin azalmış olması lazım, bide benimki baya baya düşük, çok sağol ama inşallah dediğin gibi olur canım :KK16:

sağol canım fazydalı oldu bilgileri. biz zaten hazirandan beri kardeş kardeş yaşıyoruz :KK37::KK37:
biz bu kadar sıkıntı çekiyoruz onların da sabır sınavı bu oldu :KK52::KK52:
benim doktor tetanoz yaptırmadı canım, erken doğumu tetikliyor diye..
hem tarlada mı doğuracan sanki hiç gerek yok dedi sağolsun, ben de yatırmadım..
gripten korunmak zor ama inşallah becerebiliriz. evden dışarı haftada iki defa çıkıyorum. bi iğneye bi de gezmeye :KK1:
onun dışında genelde ayaklarım koltuk kenarına uzanmış vaziyette yatıyorum. inşallah bi sıkıntı olmaz..
kuzularımız Rabbime emanet..


ben de tam tersi sürekli kabızım ve korkunç rahatsız ediyor. büyük ihtimalle magnezyumdan canım senin ishal. bende henüz magnezyuma başlamadı. başlarsa ben de kurtulurum umarım kabızlıktan.
aaaa hala vermedi demek magnezyum, muhtemelen ciddi bir sorun olmadan benim doktorda senin ki gibi vermeme taraftarı, açıkçası ben 20'de falan Allah nasip ederse kendim başlamayı düşünüyorum :KK1: canım buarada nasıl dayandın 6 hafta tebrik ederim ben 3 hafta olunca bile zor dayanıyorum :KK17:
canım bide 5 litre su demişin :KK53: 5 de çok değil mi yaa... ben 4 den fazlası zararlı diye biliyorum, böbreğini daha da yormaz mı, heralde doktor söylemiştir. böbrek büyümesini engellemek için iyi mi geliyormuş. ben de 3 litre içebilsem diyorum ama maalesef 2 yi zor buluyor, bazen 1 litre ancak:KK43:
Kızlar çıktık doktordan allahıma şükür açılma yok rahimde,suları iyi,1900 kiloları aynı ikiside,biri baş aşağı duruyo...kpntroller sıklaştı haftaya cumartesi yine kontrol var.bizden bu kadar
Maşallaaaah Subhanallah kuzularına da sana da :KK16: sık sık buluşacaksınız artık ne güzel annesiiiii ....
Canım benim de tsh'ım çok yüksek çıkmıştı,o zaman 17.hafta civarında filandım,daha önce test yapmamışlardı,kimbilir kaç zaman yüksek gezdim..testi yapan dr beni çok korkuttu,yok bebekte zeka geriliği yapar filan diye,ayrıca plasentamıza da bitişik demişti,hamileliğimin en sıkıntılı zamanlarından bir kısmını sayesinde yaşadım,ama sağolsun diyorum yine de çünkü tsh'ı o farketti,bildiğim kadarıyla yüksekliği sorun oluyor,seninki yüksek değil,sen yine de sor dr.a.bana uygulanan prosedürü yazayım belki fikir olur,önce tiroit ultrasonuna yönlendirdiler acaba nodül var mı diye,temiz çıkınca hamilelikten oluştuğunu anladılar endokrinoloji bölümüne git dediler,aile hekimleri randevu alıyor bilgin olsun,ayrıca serbest T3 ve T4 değerlerime de bakıldı,18.haftamdan beri endokrin kontrolünde ilaç kullanıyorum,ayda bir kontrole gidiyorum,gittikçe testlerim yenileniyor,sakın ihmal etme ama kendini de korkutma,bana yol gösteren-fikir veren kimse yoktu direkt korkuttular zeka geriliğiyle ilgili,çok sıkıntı çektim,çok korktum ama ilaçla hemen düzene giriyor,yavrularımız da Allah'a emanet,sen tedbirini al canım,geçmiş olsun.



canım 27.haftaya gelmene rağmen magnezyum vermemesi ilginç,neden vermiyor,kasılma-kramp olmuyor mu hiç?



maşallah kuzulara:nazar:önümüzdeki haftaya kadar 2 kg olurlar hayırlısıyla annesi,ee yeni birşey sormadın mı öğrenmedin mi bize de anlat.nidilat-ciğer geliştirici hakkında konuştunuz mu?



diğeri de benim! tiroit,böbrek,karaciğer,bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek:) Şaka bir yana binlerce şükür halime,çok şükür ki tedavileri olan durumlar yaşıyoruz,Allah beterinden korusun,yavrularımıza birşeycikler olmasın inşaallah..

Böbrekle ilgili benim dr da kataterden bahsediyor,acayip geriyor ve biraz da korkutuyor bu durum beni,Allah şifa versin tüm sıkıntı çekenlere..

ay yemek yapayım derken yoruldum kızlar ya,iyice formdan düştüm yemeklerim kötüye gidiyor:) siz ne alemdesiniz?
Canım çok sağol, gidicem inşallah endokrine, kadın doğumcum belki gerek yok bile diyecek ama bakalım... Allah korusun evet yüksek çıkması daha riskliymiş ama şükür ilaçlarla tedavisi olan bir şey... Rabbime emanetler sağlıkla gelsin kuzularımız :KK16:

Merhaba arkadaşlar, hala hastanede olduğumuz için uzun uzun yazamıyorum telefondan. Iyi dileklerinizi ve dualarinizi okudum, Rabbim hepinizden razı olsun inşallah. Çok şükür benim Sancılarım tamamen durdu. Yalnız dün 50 lik şeker yüklemesi yapıldı sinir 140 mis benim 147 çıktı. Yüksek dedi doktor yarın 100luk yükleme yapılacak. O yüzden bugün de hastanedeyim. Insaallah çıkınca detaylı yazarım. Hepinizi öpüyorum çok. :-* Rabbim yâr ve yardımcınız olsun...
Canım çok sevindim Maşallah sana da kuzularına da :KK16: hep böyle güzel haberlerini alırız inşallah... senin haftalarında aynı dediğin gibi hastaneye yatan arkadaşım 36'da doğurdu :KK1: darısı senin başına...
arkadaşlar benim vajinada bazen sızı gibi bişey oluyor normal mi sizce 23+0 dayım
ayyy sızı mı desem zonklama mı ağrı mı bende de oluyor canım, heralde normaldir, doktora sordum ama bişey demedi, dinlen diyor bol bol...

Kızlar günde kaç ceviz yiyosunuz?bebişler için kaaç tane yeterli

Canım yemediğim gün de oluyor 3-4 tane yediğim de oluyor, başlamışken yiyeyim diye hiç sevmem de.... sanıyorum günde 2 tane tavsiye edilen.... Şifa olsun kuzularımıza, zeka küpü olsunlar :KK16:
 
hiç ama hiç uykusuz bir gecenin ardından bu sabah tekrar gittim ursafolk ve allerset diye 2 tane ilaç verdi diğer dr benim drumda nidilat ve coraspirin hariç bütün ilaçları kesti pazartesi tekrar gidicem :KK43:

geçmiş olsun canım ,senin kaşıntın ne zamandır var?bende de 1 ay önce vardı kaşıntı elim ayağımda başladı, bazen butün vücudum kaşınıyodu özellikle geceleri oluyodu 1 hafta sürdü kendiliğinden geçti,bugün geçer yarın geçer diye doktora gitmedim ,sorduğum kişilerde hiç böyle bişey duymadım diyolardı. dr sana ilaç vermiş bende endişelendim şimdi keşke gitseydim doktora, ben bişey dokundu sanmıştım ondan önemsemedim..inşallah bebeklerim etkilenmemiştir.pazartesi randevum var ilk işim bu konuyu sormak...
 
Canim.numune bu kpnuda iyiymis cok tiroit yasiyan kisi vardi ailede onlarla gorustum.onlar tavsiye etti bennim bi tanidik tanidiga rica etti drek torpilli olunca bakti hoca ultrosan aliyo bogazini sonra kan veriyon bu kadar.giris falan hoca hemsiresine dedi o yapti nerden nasil yapiliyi bilmiyom o yuzden..ya ben anlamadim ya ben panigim ya benim doktorda pek umursamiyoo..yani tsh dusuk cikinca bile oyle illa git demedi gozuksen iyi olur dedi bende bi ay sonra gidiyim dedim olur dedi tabi dayanamadi m hemen gittim endokrine..dger batikentteki yerde herseyi detayli bakiyo yine benden kultur aldi enfeksiyon var diye sonuca gore vercek bisi..anladim kadariyla cok buyuk bisi olmayinca yada armut kapiya dayanmayinca pek onemsemiyo bu baskenttekiler bu sonuc cikardim ben.ikiz gebelikte bu enfeksiyon cok onemliymis dikkat edelimm
 
kızlar çok şükür kaşıntı falan yaşamıyorum ama avuç içlerim kuruluktan çatladı resmen. parmaklarımı açamaz oldum.
ne krem fayda etti ne zaytinyağ ne başka bişey. bu gün aile hekimine sordum adam "kortizonlu ilaç geçirir bunu ancak, ama şu an sen kullanamazsın" dedi geçiştirdi. bu gün elimiz dışına da geçti. paramparça görünüyor. acıyor.
bir de çok afedersiniz tuvaletimi yaptıktan sonra idrar kesesinin olduğu yerde aşırı baskı ve ağrı oluyor.
benzer durumları yaşayan ya da fikri olan var mı?
Eğer beklemiş bi idrarsa yaptıktan sonra resmen idrar kesesi sızlıyor benim de..bu arada mutfakta ekdiven kullanabilirsin ellerine iyi gelir..
Canim sen nerdesinki nereye gidiyorsun doktora.bizde antalyadaydik ne güzel doktorum süper di ama burdura tasindik devlet hastanesinden baska doktor yok burda. bugun agrim vardi doktor bulamadik devlet hastaneside en yakin saliya verdi randevu delirmek uzereyim be yapacağım ben bundan sonra
Canım Isparta yada Bucak'a gidebilirsin doktora..Bucak'ta cok meşhur bi kadın doğumcu varmış diye duymuştum ana adını bilmiyorum sorsan söylerler sanırım..
Kızlar günde kaç ceviz yiyosunuz?bebişler için kaaç tane yeterli
Bebislerini gormussun iyilermis büyümüşler masallah..allah 36. Haftaları göstersin canım..ben ceviz 2 tane yemeye çalışıyorum ama yemediğim de oluyo
 
Son düzenleme:
Canım ben 2 tane diye duymuştum,en az 2 yemeye çalışıyorum.hazır paket alıyorum,yarım yarım oluyor ya ondan 4 tane civarı yemeye çalışıyorum.ceviz yiyemezsen semizotu da olur.ceviz tamam daaa,ben yumurta yiyemiyorum ya fenalık geliyor rsmen çiğnerken:KK50::KK50: Bi de maşallah hemen herkes haftada 1 balık yiyormuş,ben birkaç ayda bir yiyorum nerdeyse..:KK50:

hmm aile hekimliğinde kalp atışı dinletiyorlarsa tamam,bizim sağlık ocağında böyle bir imkan yok da:)
Evet hareketlenmeye başladıklarından beri çok şükür ki daha rahat hissediyor insan.
aslında ilk şeker yüklemesi 24-25 hafta civarı yapılıyor diye biliyordum,çünkü belki sonra daha yüksek yüklemelere ihtiyaç olabilir,dr çok uzatmış aradaki zamanı ya,neyse ki az kalmış..dediğin gibi ilk idrardan sonraki ağrıyı sor,enfeksiyon önemli,aslında ben de 2 aydır filan ne idrar ne enfeksiyon testi yaptırdım,dr da hiç istemedi,birşey olsa farketmeyeceğiz belki de Allah korusun.İlk aylarımda ne güzel memleketteyken ünv hastanesine gidiyordum,ordaki dr.lar ne küçük ayrıntıya kadar tahlil yapıyorlardı,idrardan sonra azcık yanmam oldu diye hemen kültür de baktırmışlardı,ayda bir gidiyordum ama bir sürü test sonucuyla çıkınca biraz rahatlıyordum.

canım kombiyi açıyorsundur,mutfak-banyo musluklarını da ona göre ayarla soğuk suyla yıkama ellerini.kakao yağı çatlaklara iyi geliyormuş demek güçlü formüllü birşey,ellerine denesene,zarar vereceğini sanmam,bi de gratis-watsonlarda filan böyle el bakım maskeleri satılıyor,bazılarının eldiveni de varmış hatta,denemedim ama biri anlatmıştı,çok pahalı değillerdir bir de onlara bak.
Ben de meyve çok yerim,handeta muz yiyorum diyince kendisi 35.haftaya geldiği için onu örnek alarak birkaç gündür muza başladım,eskiden de yerdim ama şekeri yüksek diye az az yerdim birkaç gündür her gün 1 tane:)

canım ben sabahları tioit ilacımı alıyorum aç karna,eutrox'lu birşeydi ismi,onun dışında demir hapım,decavit,magnezyum,haftada 1 proluton iğnem var,progesteron hapım vardı ama 1 ay kullandırıp bııraktırdı dr.um.nidilat kullanmadım canım,inşaallah gerek de kalmaz,dr.um mecbur kalmadıkça kullanmayacağız diyor,Allah korusun yolunda gitmeyen birşey olursa öyle veriyormuş hastalarına.
şeker için bence de biraz gecikti ama vardır bi bildiği. çok güveniyorum, sağolsun çok iyi bi dr. :KK16:
aile hekiminde düzenli olarak hemogram biyokimya baktırıyorum. bi sıkıntı yok çok şükür.
ne kombisi canım, ben antalyada yaşıyorum, klima kullanıyoruz. termosifon sürekli açık, sıcak su sürekli var ama işte meyve falan yıkarken ellerim donuyo haliyle :KK50: bakım kremleri ve maskleri denedim fayda etmiyo. içten gelen bi sıkıntı sanırım.
ben muzu hiç sevmem ama bebeklere kilo aldırıyo diye duyunca yemeye başladım ben de :KK1: inşallah faydalı oluyordur.
inşallah dediğin gibi ihtiyacımız olmaz nidilata falan..

aaaa hala vermedi demek magnezyum, muhtemelen ciddi bir sorun olmadan benim doktorda senin ki gibi vermeme taraftarı, açıkçası ben 20'de falan Allah nasip ederse kendim başlamayı düşünüyorum :KK1: canım buarada nasıl dayandın 6 hafta tebrik ederim ben 3 hafta olunca bile zor dayanıyorum :KK17:
canım bide 5 litre su demişin :KK53: 5 de çok değil mi yaa... ben 4 den fazlası zararlı diye biliyorum, böbreğini daha da yormaz mı, heralde doktor söylemiştir. böbrek büyümesini engellemek için iyi mi geliyormuş. ben de 3 litre içebilsem diyorum ama maalesef 2 yi zor buluyor, bazen 1 litre ancak:KK43:

sanırım hastanelere karşı antipatim olduğu için sabredebiliyorum canım :KK34:
valla gerek görmedi sanırım magnezyuma. bakalım bu çarşamba gerek görecek mi merakla bekliyorum :KK37:
böbrekte sıkıntı çıkmadan önce bile bana en az 3 lt içmem gerektiğini söylemişti. sonuçta iki bebek, iki kese, iki amniyon sıvısı... yani bol suya ihtiyaç duyuyor vücut. sonra sıkıntı çıkınca 5 litre şart dedi. bir litre çok az canım. Allah korusun sıvılarında azalma olursa serum takviyesi yapıyorlar. sen biraz daha zorlamaya çalış kendini.
 
Eğer beklemiş bi idrarsa yaptıktan sonra resmen idrar kesesi sızlıyor benim de..bu arada mutfakta ekdiven kullanabilirsin ellerine iyi gelir..

her yarım saatte bi wc'ye taşınıyorum canım. ama bazen soğuktan üşenip bekletiyorum. o zaman ağrı daha fazla oluyor haklısın. eldiven kullanıyorum ama aklıma geldikçe malesef :KK50:
 
X