2014 ikiz anneleri

Kızlar çarşamba doktora gitmiştim. kontrol amaçlı tsh testi yapıldı (ben istedim) ve çok düşük çıkmış, 0,2 alt sınır benim 0,013 ( CANSU nerelerdesiiin sen de yaşamıştın aynı sorunu endokrin ne demişti hatırlamıyorum sanki ilaç kullanmamıştın :26: acaba bizim başkentin ölçümümü hatalı

Özellikle son haftalarda o kadar unutkan olmuştum ki meğer bundanmış, direk tsh düşüklüğünün belirtisi, saç dökülmesi, halsizlik... hepsi var... Allah'tan netten gördüğüm kadarıyla yüksek olması asıl sorun tabi düşük olması da iyi bir şey değildir, ptesi gidicem bakalım doktora ne diyecek... nette iyotlu tuz tüketin denilmiş, Cansu'ya da aynı şeyi demişlerdi sanki, bende zaten o kadar tuzlu yerim ki ödem olmasın diye eskiye göre abartmamaya çalışıyordum. yoksa bana bıraksalar koyun misali tuzu elime döker yalarım o derece severim

benden başka var mı bu sorunu yaşayan yada bilgisi olan ??
 

Canım başta hamile kalmadn önce benimde tiroidim az calışıyodu tsh düşüktü ama korkacak bişi yok.genelde hapla kontrol altona alınıyo,şimdide kullanıyorum ben ilaç.
 

Burdayimmmmm canimmm telass yapmaaaaa ;-);-);-);-) BENDE COK KOTU OLMUSTUMDA ALİSİYİON.CNM BANA DOKTOR ENDOKRİN UZMANİNA GİT DEDİ HEMEN NUMUNE GİTTİM NUMUNE COK İYİ BU TİROİTTE..ORDA ULTROSON GRATERLERİM.İYİ CİKTİ TSH YANİNDA SERBEST S4 S5FALAN VAR ONLARİ OLCULUYO ONLARDA İYİ CİKARSA İLACA GEREK YOK DİYO Kİ SUKUR ONLAR İYİ CİKTİİ CNMM AMA HER AY GİDİCEM KONTROLE DOKTOR GEL DEDİ ..
 
Sana baskent ne dedi pekii????
Bana ikiz gebellikte olur bu tsh dusuklugu demisti gogsen.isi vardi pekte konusamadik zaten son iki gitmemde hic ilgilenemiyoo hep yogun bende sinir olma basladimm..
Dun baska doktor gittim oda bebisin biri nde bobrek damarindami ne genisleme olmus dedi.kafasinda bi bosluk goruyom gibi dedi belki bu bi hafta icinde kapanir dedi ama bi ayrintiliya gir dedi ikiz ve riskli gebelikte bi doktor ismi verdi bu doktor genis capli baksin dedi .yarin gidicez kafam allak bulakk valla neyi dusuncemi sasirdimm.
 

canım bende ıkız annesı olacağım Rabbımın ıznıyle 10 haftada TSH testı yaptırdım çok korktum ınternetten bıraz araştırdım doktora gıtmeden. yazılan çoğul gebeliklerde hamılelık hormonu beta yuksek olduğu için tsh düşük oluyormuş bu normal birşeymiş sakın korkma. doktora sorduğumda aynı şeyı duyunca rahatladım yuksek olması bızım ıcın sorun dedi ama ilerki dönemlerde tekrar test isteyeceğini söyledi...
 

sağol canım fazydalı oldu bilgileri. biz zaten hazirandan beri kardeş kardeş yaşıyoruz
biz bu kadar sıkıntı çekiyoruz onların da sabır sınavı bu oldu
benim doktor tetanoz yaptırmadı canım, erken doğumu tetikliyor diye..
hem tarlada mı doğuracan sanki hiç gerek yok dedi sağolsun, ben de yatırmadım..
gripten korunmak zor ama inşallah becerebiliriz. evden dışarı haftada iki defa çıkıyorum. bi iğneye bi de gezmeye
onun dışında genelde ayaklarım koltuk kenarına uzanmış vaziyette yatıyorum. inşallah bi sıkıntı olmaz..
kuzularımız Rabbime emanet..

ben de tam tersi sürekli kabızım ve korkunç rahatsız ediyor. büyük ihtimalle magnezyumdan canım senin ishal. bende henüz magnezyuma başlamadı. başlarsa ben de kurtulurum umarım kabızlıktan.
 
Kızlar çıktık doktordan allahıma şükür açılma yok rahimde,suları iyi,1900 kiloları aynı ikiside,biri baş aşağı duruyo...kpntroller sıklaştı haftaya cumartesi yine kontrol var.bizden bu kadar
 
bana doktorum hamıleyken tsh yapmadı dıger testlerı yaptırıken..ama hamılelıkten once bakmıstı tsh ye onu not ettı dosyadakı kayıtlara..benım de aklıma takılıyodu demek belkı de bu yuzden.verdıgın bılgı ıcın sagol yanı canım bu soru da boylece gıttı kafamdan..sekerı de sordum daha sonrakı haftalarda olacak dedı..
 

canım böbrekleri büyüyen iki kişiyiz topikte biri benim. doktorum büyüme 3cm'yi geçerse müdehale ederiz demişti. bakalım kontrol haftaya. inşallah daha fazla büyümemiştir. bazen tek gebelik yaşayanlarda bile oluyormuş, doğumdan sonra geçiyormuş. inşallah bebeklerimiz sağlıkla gelsin de acılara dayanırım, hiç sorun değil. çok teşekkürler canım.
 

Canım benim de tsh'ım çok yüksek çıkmıştı,o zaman 17.hafta civarında filandım,daha önce test yapmamışlardı,kimbilir kaç zaman yüksek gezdim..testi yapan dr beni çok korkuttu,yok bebekte zeka geriliği yapar filan diye,ayrıca plasentamıza da bitişik demişti,hamileliğimin en sıkıntılı zamanlarından bir kısmını sayesinde yaşadım,ama sağolsun diyorum yine de çünkü tsh'ı o farketti,bildiğim kadarıyla yüksekliği sorun oluyor,seninki yüksek değil,sen yine de sor dr.a.bana uygulanan prosedürü yazayım belki fikir olur,önce tiroit ultrasonuna yönlendirdiler acaba nodül var mı diye,temiz çıkınca hamilelikten oluştuğunu anladılar endokrinoloji bölümüne git dediler,aile hekimleri randevu alıyor bilgin olsun,ayrıca serbest T3 ve T4 değerlerime de bakıldı,18.haftamdan beri endokrin kontrolünde ilaç kullanıyorum,ayda bir kontrole gidiyorum,gittikçe testlerim yenileniyor,sakın ihmal etme ama kendini de korkutma,bana yol gösteren-fikir veren kimse yoktu direkt korkuttular zeka geriliğiyle ilgili,çok sıkıntı çektim,çok korktum ama ilaçla hemen düzene giriyor,yavrularımız da Allah'a emanet,sen tedbirini al canım,geçmiş olsun.

ben de tam tersi sürekli kabızım ve korkunç rahatsız ediyor. büyük ihtimalle magnezyumdan canım senin ishal. bende henüz magnezyuma başlamadı. başlarsa ben de kurtulurum umarım kabızlıktan.

canım 27.haftaya gelmene rağmen magnezyum vermemesi ilginç,neden vermiyor,kasılma-kramp olmuyor mu hiç?

Kızlar çıktık doktordan allahıma şükür açılma yok rahimde,suları iyi,1900 kiloları aynı ikiside,biri baş aşağı duruyo...kpntroller sıklaştı haftaya cumartesi yine kontrol var.bizden bu kadar

maşallah kuzularaönümüzdeki haftaya kadar 2 kg olurlar hayırlısıyla annesi,ee yeni birşey sormadın mı öğrenmedin mi bize de anlat.nidilat-ciğer geliştirici hakkında konuştunuz mu?


diğeri de benim! tiroit,böbrek,karaciğer,bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek:) Şaka bir yana binlerce şükür halime,çok şükür ki tedavileri olan durumlar yaşıyoruz,Allah beterinden korusun,yavrularımıza birşeycikler olmasın inşaallah..

Böbrekle ilgili benim dr da kataterden bahsediyor,acayip geriyor ve biraz da korkutuyor bu durum beni,Allah şifa versin tüm sıkıntı çekenlere..

ay yemek yapayım derken yoruldum kızlar ya,iyice formdan düştüm yemeklerim kötüye gidiyor:) siz ne alemdesiniz?
 

Ciğer geliştiriciyi risk görmediğim sürece yapmıyorum demişti canım gecen haftalarda..ayol doktorun yanına girince soracağım ne varsa unutuyom:))kiloları kesin olmuyomuş ama canım.200 gr fark olabilir dedi..toplamda 18 kilo almış bulunmaktayım:18:69 bucuk olmuşum
 

tabi canım kiloyu her dr.un ultrasonu farklı ölçüyor zaten,ama ben geçen gittiğimde 2 kg.ya ne zaman ulaşıyor bebekler dedim,32-33.hafta civarı dedi,az kaldı yani:)
18 kilo mu? canım herhalde tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar kilo aldırıyormuş,sen daha iyi biliyorsun,bir kısmı ondandır,boşver sağlığınız kötüye gitmedikçe..doğumdan sonra veririz hayırlısıyla.
 

Yok kız ben tedavide hiç kilo almadım.tedavinin bana bıraktığı tek şey yüzümdeki göğüs aramdaki tüylerallahtan zayıf hamşle kaldım.tek şansım o:)
 

en son 22. haftadaydı kontrolüm canım. o zamana kadar kemik ağrım ya da kramp hiç olmamıştı. sanırım o yüzden vermedi. bi dahaki kontrol 28. hafta yani gelecek hafta. benim doktorum 6 hafta ara verdi kontrole, bana mı çok güveniyo kendine mi anlamadım
ama son bir haftadır yerimden kalkarken, yürürken çok zorlanıyorum.. kuyruk sokumum ayrılacak gibi ağrıyor. bu defa verir sanırım. vermesini ben de çok istiyorum hem kabızlığıma da çözüm olur belki
böbrek ağrım 3-4 gündür yok çok şükür canım. 5 lt su faydalı oldu sanırım. bi de sıcak tutmaya özen gösteriyorum.
inşallah katater sıkıntısını yaşamayız. doğumdan sonra geçiyormuş zaten. canım bu arada sen kaçıncı haftadaydın?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…