2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
:)) alemsiniz ikinizde :)) benim ağrı eşiğim aslında yükske değil ama normal doğum konusunda ısrarcıyım :)) koldan yapılan aşı yada iğne değil ama popomdan yapılan iğne benide huzursuz ediyor azcık nedendir bilmem :)

:KK70: offf sorma ilkokulda bile aşı yapılırken öğretmenimi tekmeledim 2 tane hemşire kollarımdan tuttu o derece yanii kocama yazık her kan vermede doktor randevularında adamcağız benle uğraşıyooo:KK23:
 

bakalım nasıl olcak neler olcak.. doğum hikayelerimiz komik olcak ama, ondan eminim :KK1:

kısmetse ben senden önce doğuracam ben anlatırım canım sana inan en gerçek hislerimle yazarım sende ona göre davranırsın ama benle doğuma gelecek insanlara allah yardım etsin diyorumm:KK49:
 
canım bende ilk oldum bumu dedim hatta yoktu ilk gün bişe gece başladı iki gün uyuyamadım ağrıdan ama sen bana bakma benim acı eşiğim çok düşük dikkat et yinede kendine pek oynatma kolunu kadrajcım

hemşirede söyledi zaten. Astım çıkmamasına sevindim zordur nefes darlığı :KK34:
 
kısmetse ben senden önce doğuracam ben anlatırım canım sana inan en gerçek hislerimle yazarım sende ona göre davranırsın ama benle doğuma gelecek insanlara allah yardım etsin diyorumm:KK49:

ahahahahaha bende öyle diyorum valla..
ama arkadaşlarım, ailem herkes biliyo huyumu katlanırlar artık :KK1:
sezeryan mı olcan? bana sezeryan olcak olan ve detaylı anlatcak olan lazım :KK1:
 
ahahahahaha bende öyle diyorum valla..
ama arkadaşlarım, ailem herkes biliyo huyumu katlanırlar artık :KK1:
sezeryan mı olcan? bana sezeryan olcak olan ve detaylı anlatcak olan lazım :KK1:

belli değil ki şimdiden bilemiyorum son ayda belli olmuyoomu o ? benimkilerde biliyo huyumu allahtann:KK76:
 
belli değil ki şimdiden bilemiyorum son ayda belli olmuyoomu o ? benimkilerde biliyo huyumu allahtann:KK76:

akışa bırakıp nasıl olcaksa öyle olsun dersen evet son anlarda belli oluyor..
ama ben akışa bırakmıyor ve sezeryan istiyorum.. beni anca bu paklar, o yüzden :KK34:
 
canım bende ilk oldum bumu dedim hatta yoktu ilk gün bişe gece başladı iki gün uyuyamadım ağrıdan ama sen bana bakma benim acı eşiğim çok düşük dikkat et yinede kendine pek oynatma kolunu kadrajcım

günaydın kızlar.ya bende bekliyorum sağlık ocağından nezaman çağırıcaklar diye.
arayan soran yok.aşıdan da korkuyom diye pek ilgilenmedim.
acaba gidip bi sorsammı bugün?
 
canım dün e-bebek ve özelcan bebe mağazalarına gittim...bu beğendim araba yoktu ikisindede bu 2014 modelmiş henüz ellerine gelmemiş geliş fiyatıda 1600-1700 civarı olur dediler...ama bu seferde orda kraftın bi arabasını beğendik twist modeli...2li set olarak bu ama 3lü değil...fiyatıda e-bebekte 1145 tl özelcan bebede 950 tl ama belki biraz daha indirim yaparlar alıcı olunca...bişeyler yaparız dediler...3lü setide pek tavisye etmiyorlar boşa yer kaplıyor diye...uff çok kafam karıştı bilemedim wallahi ne yapacağımı :) sırf indirimi kaçırmamak için bu kadar acele etmiştim ama biraz daha araştırmakta fayda var sanırım aceleye gelecek gibi diil :)

evt ya bende bu indirimden yararlanmak için bir an önce karar vermek istiyorum ama sanırım bende veremeyicem. çünkü aynen senin gibi kafam karışık.
ben kraft ın twistini baya ciddi düşünmüştüm. ama kullananlara sordum. arabanız küçükse almayın, bagaja sığmıyor dediler. bende ama tekerleri ve oturma kısmı çıkıyor, sığar dedim. her seferinde onla mı uğraşacaksınız ve bagajı dolduruyor diyorlar... parçalarıyla birlikte bizim bagajı kaplar galiba gerçekten. bu yüzden baston tibi, bir kerede katlanabilen, hafif ve çok yer kaplamayan arabaları önerdiler bana genelde. chicco nun o modelide o yüzden hoşuma gitmişti benim. baston tipine benziyor diye.
bunların haricinde bir de chicco nun liteway plus modelini düşündüm. baston tipi ama ana kucağı takılabiliyor. bir de buna bakıcam bakalım. umarım artık karar verebilirim :KK43: çünkü çok kararsızım...

karar verebilir alırsak haber verelim birbirimize :KK34:
 
canım nasıl oldun sen ağrılar devammı..bende gezdiğimde yada bir iş yaptığımda belim deli gibi ağrıyor yattığımda birşey yok ama kalkarken öldürüyor beni..ama takmıyorum belim diyorum alışmaya çalışıyor sanırsam ağırlığa..ama hergün olan bir ağrı değil..eğer yorduysam kendimi oluyor..



haklısın arkadaşım günden güne değişiyor..pazar günü öyle tekmeler atmaya başladıki eşim nasıl gülüyor hissetmeye başladı oda elini koyunca :) bu seferde tekme atmadığında insan heyecan yapmaya başlıyor..ay bizler çok garibiz..atsa niye atmadı bugün..atmasa hiç atmıyor :)
evet cilegim yaa sabah uyandigimda dinlenmis olmam gerekirken dayak yemis gibi kalkiyorum resmen.. yoruldugumda olusan agridan sikayetci degilim o normal bence.. ama su sirt ustu uzaninca resmen kilitleniyo olmam urkutuyo beni :18::18: daha onceki deneyimimden dolayi galiba:18::18: allahim o gunleri gostermesin bir daha
 
Ay şimdi aklıma geldi de, bende bebeğime günlük yazsam sanırım aynen şöyle olurdu: :KK70::KK70:
1. Gün : Bebeğim bugun tekmelemedin
2. Gün : Bugün de tekmelemedin
3. Gün : Bugün de hiç bir hareket yok
4. Gün : Bugun ayrıntılı usg'ye girdik, ellerınle yuzunu kapattın. Doktor bır fotonu cekebılmek ıcın yarım saat ugrastı ama acmadın!
5. Gün : Pipini göstermediğinden sana kız dedıler
6. Gün : Erkek çıktın!

Ay tarıhler tabıkı boyle degıl ama kesın böyle bısey cıkardı, cocuktakı uyuzluga bak bak! Gelde duygulan :KK70::KK70::KK70:
çok alemsin walla erkek çıktın:KK9:
çocuk okuyunca kendinden soğur yaaa sen en iyisimi tekmeler başlayınca başla günlüğe canım:KK42:
 
gece gece güldürdün beni bu nasıl günlük böle.:KK9:
bak canım sana kısaca yazacağım dicem ama pek kısa olmıcak:
çok kolay ama çalışmak gerekiyor o gün hatırlamak için. Kısaca tarif edeyim:7 cm açılana kadar derin nefesler alınabiliyormuş ama kişiye görede değişirmiş. Ortalama 5-7 cm açılma olana kadar normal nefes alıyoruz. Doğum sancısı 90 saniye sürermiş 30 geliş 30 sancı 30 gidiş olarak.

1. 30 da 2 adet karın nefesi alıyoruz diyaframa karnınız şişecek ama böylece bebişe oksijeni depoluyoruz

2. 30 da sancı olacağı için derin nefes alınamiyormuş o yüzden dilimizi üst ön dişlerimizin arkasına koyup, köpek nefesi alır gibi hıh hıh hıh yaparak kısa nefesler alıyoruz bu sancıyı hafifletiyormuş

3. 30 da sancı gidiyor be yine derin karın nefesi alıyoruz.bebişe oksijen yolluyoruz.

8 cm açıldıktan sonra ise ebeler sölüyor zaten kaç cm olduğunu yine ilk 30 ve son 30 aynı derin karın nefesi alıp bebeğe oksijen depoluyoruz,sadece ortadaki 30 da yani sancının en şiddetli olduğu anda
2 mum 1 tüy üfler gibi yani üf üf üffffff tarif edebildimmi bilmem ama bu şekilde nefes alıyoruz buna ve o köpek nefesine yüzeysel nefes deniyormuş yani gırtlaktan dönüyor nefesiniz o yuzden bebeğe oksijen gitmiyor bu esnada.aldığımız o derin nefesler bebeğin oksijensiz kalmasını önlüyor ve sancıları hafifletip doğumu kolay ve hızlandırıyormuş.doğru nefes almayan kişilerde sancı ağrısı fazla hissedilirmiş ve hep yüzeysel nefes aldığı için bebek oksijensiz kalırmış.bunu doğumunuza kadar evde yapın dediler alışın ve doğumda hatırlayıp yapmak kolay olsun dediler. Birde bunu yanınızda duracak kişiye öğretin size hatırlatacak ve uygulatacak bu kadar şimdilik inşallah anlatabilmişimdir. nettende bakabilirsiniz. Vardır sanırım.

oxsitosin hormonu doğumu başlatan hormonmuş hurmada bol miktarda var 38. haftadan sonra yemeye başlayın bölece doğum kolay oluyormuş ayrıca bu hormonun diğer adı sevgi hormonu anne bebeğini emzirirken cinsel birliktelikte ve doğumda salgılanırmış en çok.suni sancı dedikler şey aslında bize sancı vermiyorlarmış doğum başlamadıysa serumun içine oxsitosin hormonu katıorlarmış ebe biz size sevgi veriyoruz deyip espri bile yaptı hatta.

yani herşeyi sizn vucudunuz yapıyor dedi.

birde suyunuz ve kanamanız olmadığı sürece ilk sancıda hastaneye gelmeyin dedi.evde geçirin bu vakti yanınızda bri olsun yürüyün ılık duşa girin belinize sıcak su torbası koyun ve endorfin masajını yaptırın dedi.sancılarınız 5 dakika aralıklara düştüğünde çıkın gelin dedi.1 saat içinde doğurursunuz dedi.herşey normalse tabi doktorunuz zaten herhangi terslik varsa baştan söler dedi.yani böle işte amma yazdım heeeekız koca dersi anlattım nerdeyseeeeee

inşallah işe yarar.
ayyyy çok teşekkürler hayatım yaa sayende doğum kursuna falan gerek kalmadı çok açık ve net anlatmışsın maşallah:KK42:
 
Merhaba guzel annisler....gunluk.konusuna gelince bende soyle birsey yapiyorum biraz size fikir olur...ben hamileligimin ilk haftasindan beri ayni kiyafetle ayni sac sekli ve evimin ayni uerinde her hafta foto cekiniyorum....kiyafet olarak gomlek sectim sigamayinca onunu acicamm....ve sizler gibi ultroson fotolarim birikti...ilk idrar testlerim bile var...testlerim diyorum inanamayip baya biiii yapmistim...gormemis hamile kalmis...sonra her ozel.anin tarih ve saati var ilk kesenin gorunmesi ilk kalp atisi ilk hareket.cinsiyet....haaa bide biz videoya cekiyoruz dr randevularini..cinsiyeti ogrendigimizdeki videomiz dillere destan kiz buyudugunde cok dalga gececek....ben hergun gunluk yazmaktan korkuyorum kaybetme korkum buna engel ama ozel anlarimi hep not ediyorum genelde drdan sonraki randevular oluyor...ama son zamanalrda hergun yazmayi dusunuyorum..insss....muzik konusuna gelince esim bana cok guzel bebek.muzik cd si almis bebegin anne karnindaki seslere yakin sesler var....cok guzel.....

Bizim doktorumuz video çektirmedi yaaa yasak dedi bari detaylıda cd verse:KK31: ben senin yaptığın resim olayını çıplak denedim:KK23:sonra biri görür falan diye endişelenip sildim:KK17:göbeğimin aylık gelişimini net olarak görmeyi çok istiyordum aslında:KK17:
 
Kızlar bel ve sırt ağrıları için egzersizler var netten çok rahat bulabilirsiniz.Evde çok rahat yapabileceğiniz şeyler.benim belden ziyade sırt ağrım var hemde yatsam bile geçmiyor.dün akşam başladım egzersizlere ve dün gece biraz rahat uyudum.az da olsa rahatladım gibi hissettim..
 
Gunun 2. Uykusunuda almis bulunmaktayiz :KK9:
Kizlar amma cok uyumaya basladim ben .....
Ilk gebeliklerinde boyle olanlariniz var miydi ???
Yada benim oglum annesinin hep uyumasini mi istiyor :KK24:
 
kızlaaaaaaaaaaaaaar doğum fotoğrafçısı düşünüyor musunuz?
ben kesinlikle düşünüyorum Allah nasip ederse..
o yüzden anlaşan, fiyat alan falan varsa İSTANBUL'dan bilgi verebilir mi?
 
X