2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
$1779227_651720451553317_2028158586_n.jpg $1601564_653763361349026_68308048_n.jpg Kızlaar bizim oğluşumuzla çok canımız sıkılıyor,bu lavanta kesesinden yapabilirmiyiz acaba :26: klasik bebek şekerlerini sevmiyorum böyle bişey yapmak istiyorum ama becerebilirmiyim bilmiyorum :KK37: Bu arada kapı süsü ile ilgili bir iddiam yok beğendiğim için koydum çok şeker :KK1: :KK1:
 
o korku var yaaa hani kaybetme korkusu Allah göstermesin yaşatmasın inş.. Ama ben eminim son ana dek geçmeyecek bu korku (en azından bende öyle) ama bi yanımda deli gibi herşeyi almak tamamlamak istiyor..


Ah ahhh... Ben nasıl hevesliyim alışveriş yapmaya, internetten, broşürlerden, kataloglardan araştırıyorum, etrafımda yeni doğum yapmış arkadaşlara soruyorum neyi ne kadara almışlar, neler daha ergonomik olmalı vs. vs. Eşim beni frenliyor, bu kadar heves etme alırız zamanı yaklaşınca inşaallah diyor, sen bebeğimize iyi bak alışveriş kısmı kolay diyor, tabi araştırmadan hareket etmeyiz ikimiz de, Başak ve Boğa tertipli çalışma özelliği var ikimizde :KK1: ben de şimdiden araştırıyorum da almaya yeltenmiyorum... Canım kızımı şimdiden çok özlüyorum, ismini bile daha ilk baştan koymuştum kız olursa Sümeyye Yaren, erkek olursa Ömer Nebi diye... Kızımın adının anlamına bayıldım bayıldım :KK16: Güzel Yüzlü Arkadaş anlamına geliyor... Arkadaş olsun herkesle, can olsun bana, yaşam enerjim olsun istiyordum hep, Rabbim bu bebekle bana yaşam enerjisi kattı çok şükür, o ortada yokken 1 yıl boyunca sıkıntı çekmiştim şu hayat meşgalesi beni çok yormuştu, eşime deliler gibi aşık olmama rağmen hayat enerjim sıfırdı, eşimin aşkı bile beni kendime getiremiyordu ama Rabbim öyle bir güzellik verdi ki bana, güzel yüzlü bir dostum olacak ileride, inanıyorum tutunacak anneciğine güzel yüzlüm... Rabbime güveniyorum o tüm dualarımın karşılığında güzellikler verdi şu güne kadar, bu güzellikte 1 yıldır çektiğim sıkıntının en tatlı meyvesi :KK16::KK16::KK16:
Hayata bağlanma sebebim oldu Rabbimin izniyle... Rabbim gönlümüzü en güzel bilen, kalbimizin her köşesinde yaşadığımız acıları dindiren O... Derdi veren de O, güzelliği veren de... :KK16::KK16::KK16:
 
bende yeni yeni başladım bebeğimin kilosu arttı hareketleri hissetmeye başladım...öyle her daim değil ama atıyor..doktorum 23.haftaya kadar hissedersin dedi..benim yeni yeni başladı az kaldı sende o duyguyu tadıp bize heyecanlı heyecanlı yazıcaksın az kaldı :)

bugun yarin hissedersin tatlim. Benimkide karnimi doyurunca pitliyor yemeyi sevecek sanirim. 😁
 
Kızlar,
Sağ göğsümün altındaki batmayı sordum doktoruma, gaz sancısı dedi, bebek değilmiş yani :KK9: Bebek oraya kadar ulaşamaz daha dedi :KK9:

Benim yediklerimden dolayı gaz sancım çok oluyor muhtemelen bu da gaz sancısı :KK1:

Meyve yiyorum her gün, salata yapıp yiyorum, maalesef öyle herşeyi yiyemiyorum kilo yapıyor bana çok, hareketsizlik var bende mecburiyeten sürekli dinlenmem gerekiyor düşük riskim sebebiyle... Bu da kiloya neden oluyor doğal olarak, beslenmeme dikkat etmem gerekiyor devamlı...

Çiğ sebze ve meyve gaz yapıyor bende tabi :KK9:

Yani gaz sancısı sağ göğsümün altındaki acı, bazı zamanlar karnımın içinde de dolaşıp duruyor ne acı veriyor sormayın, bebek değil yani o sancı, heheh :KK9:

Benim de tam tersine bu pazartesi 19+6 da perinatologa gittiğimde . perinatolog kaburgamın altına koydu usg nin probunu ben de şaşırdım bebeğim kaburgamda mı diye sordum evet dedi .Daha sonra tekrar nerde oldugunu sorduğumda ise .Niye sasırıyorsunuz bebekler yerinde sabit kalmaz ki sürekli döner yer değiştirir dedi. Ben göbek deliği çevremde sanıyordum deyince hayır sabıt değilir ki dedi.İşin aslı gercekten de sağ kaburgamın altında kafası vardı ve kolumun altına doğru kafasını cevirmişti. Ama bebeğim tam bir hafta öndeymiş 20+6 ydı belki o yüzden böyleydi.Ben bazen dirsek gibi sivri bir şey hissediyorum tabi ne olduğunu bilemiycem anlık oluyor ve geçiyor.Ama senin dediğin gibi gaz sıkışması yada bebeğin hareketiyle diğer organların sıkışması gerçekten de oluyor o da doğru.Onda zaten hemen hissediliyor çamaşırım sıkıyor orneğin beni
 
Tetanoz aşısı için de birşey diyeyim size, o aşı benim metabolizmamı zayıflattı, şimdiye kadar grip, nezle insanların yanında bana hiçbirşey olmamıştı ama o aşıyı vurulduktan 2 gün sonra ateşli bir grip geçirdim, sinüzit oldum, faranjit de cabası... :KK14:

17 Şubat'ta 2. aşı için tarih verdiler, gitmeyeceğim :KK14:

Canım da çok yandı, kolum kopmuş gibi ağrıdı kaç gün, tabi üzerine grip de olunca kolumu unuttum ama çok ağrı yaptı bana, bünyemi de zayıflattı... :KK14:

Sağlık ocağındaki hemşire, bu aşı aslında senin için değil bebeğin için dedi. Doğum sırasında sana bişey olsa ateşlenir atlatırsın ama bebek atlatamaz. O nedenle yapıyoruz dedi. Yine de kadın doğumcuna aşı yapmadan önce danış dedi. Haftaya cuma kadın doğumcuda kontrolüm var, sonraki pazarteside 20+3 te vurulacağım inşallah.
 
canım senin bebek kız mı ? kız annelerinin beli kalınlaşırmış arkadan genişlermiş. Ben fotomu koydum üstümde pembe badi altımda hkahverengi pantolon var baya zayıfım ama belim baya kalınlaştı. benimde kız[/QUOTE]

Evet canim kiz bebisim sen bana gore cok incesin ama benim gebelikten oncede cok ince degildi belim biraz gobekte vardi iyice costum bu arada gunlugun cok guzel olmus bende ultrason fotolarkni sirasina gore album yaptim her kontroldeki hislerimide yazmak istiyodum ama mide bulantim izin vermedi simdilerde cok iyiyim yazicam artik
 
Kızlar bişey sorucam bugün karnımda göbeğimin alt kısmında bir dolgunluk var mesaneme baskı yapıyor.Bebekmi acaba yoksa başka bir rahatsızlık belirtisi mi?sizler böyle bişey yaşadınızmı?
dönmüş olabilir canım bebeğin baş aşşağı duruyorsa eğer benimki bikaç hafta öyleydi eğilirken bile hissediyordum şişkinlik gibi ama tabi seninki aynısımı bilemem ağrın sızın yoksa sıkıntı etme bence.
ben kalkayim kahvalti yapayim en iyisi:KK1:
bu arada size bisey sormak istiyorum bir kac haftadir karnimda belimde goguslerimde kasinti ve kuruluk vardi onemsemedim soguktandir vs deyip nemlendirici krem bebe yagi lierac surdum hep.. ama dun gece o kadar cok kasindim ki bi de ne goreyim goguslerim karnim nasil soyuluyor ayrica bazi yerlerde kedi tirmalamis gibi acayip kasiniyo. dun aksam dank etti korktum acaba baska bisey olabilir mi diye.. varmi aranizda yasayan yada bilgisi olan
çatlaklar geliyorrrrr amanınnnnn ben kendimi merak ediyorum annem kardeşim çok çatladı bende daha çizik yok ama sonumu görebliyorum :18:
günaydın kızlar hayırlı cumalar bugün benim doğum günümmmm :KK23: bakalım akşama kociş neler yapıcak :KK51: seviyorum hepinizii :KK16:
nice mutlu senelereeeeeeeeeeee
Eki Görüntüle 957104
Galiba oldu kızlar :) Resmin boyutunu küçülttüm biraz. Benim göğüsler 85 ken oldu 95 :) Kilomda 72 65 ile hamiş kalmıştım.
maşallah maşallah :nazar::nazar:
Bacilarrr hamile yastigi kullanan var mi ???
Belim bu aralar cok agridigi icin sirt ustu yatmaya basladigimi farkettim....
Kullansam hic fena olmaz diyorum...
ya aynı dert bendede var kocişe dedim hamile yastığı alsammı die oda hemen atlıyo al aşkım rahat edeceksen die dedim 90 liraymış sonra ne yapacam ben o yastığı 2. 3. çocuktada lazım olcak dio bana uyanık:KK9:karar veremedim bende kimisi çok memnun kimisi değil :26:
Slm kızlar moralim çok bozuk ehliyet sınavını geçemedim:KK43:(((((((

Tetanoz aşısı için de birşey diyeyim size, o aşı benim metabolizmamı zayıflattı, şimdiye kadar grip, nezle insanların yanında bana hiçbirşey olmamıştı ama o aşıyı vurulduktan 2 gün sonra ateşli bir grip geçirdim, sinüzit oldum, faranjit de cabası... :KK14:

17 Şubat'ta 2. aşı için tarih verdiler, gitmeyeceğim :KK14:

Canım da çok yandı, kolum kopmuş gibi ağrıdı kaç gün, tabi üzerine grip de olunca kolumu unuttum ama çok ağrı yaptı bana, bünyemi de zayıflattı... :KK14:
aaaaa bak sen söleyince dank etti bende çok hastalandım ardından ama ben salgın var die düşündüm hep bide dedim evde beni nasıl buldu bu grip kocişe kızdım hep dışarda getirdin die.:KK30:haklı olabilirsin bu konuda araştırmak lazım ikinci doz var daha aynı şekilde hasta olursam eyvaaaah:18::18:
Kııııııııııııııızzzz sen biliyormusun 81 kiloyum şuan ben wuhhuuuuu ehiehieheeheee!!! :KK70::KK70::KK70: Allahtan boy var, bide erkek bebiş oldugundan göbişte yana değil öne doğru şişiyo :KK70:

Buarada bende sizi gördüm maşşallah diyim valla : Senin göğüsler pek şişmemiş galiba maşşallah dimdik duruyo :KK70: Ben 95'e yaklastıgım için resmen anane sütyeni kullanıyorum oda hiç güzel durmuyo seninki gibi ;((
ben 76 kiloyla hamile kaldım şimdi 88 kiloyum ama dediğin gibi erkek olduğu için karnım öne gidiyor arkadan bakan hiçbişey anlamıyor belim ince görünüyor vücuduma göre ama ağrım çok işte.:KK14:yatamıyorum oturamıyorum bugun berbat haldeyim.:KK14:tek tesellim oğluşum artık kıpır kıpır hiç durmuyo bugun hep yattık bide bel ağrısından elim karnımda gezdim tüm gün oda hep tepik tepik oynayıp durdu :KK16::KK16::KK55:
 
ben 76 kiloyla hamile kaldım şimdi 88 kiloyum ama dediğin gibi erkek olduğu için karnım öne gidiyor arkadan bakan hiçbişey anlamıyor belim ince görünüyor vücuduma göre ama ağrım çok işte.:KK14:yatamıyorum oturamıyorum bugun berbat haldeyim.:KK14:tek tesellim oğluşum artık kıpır kıpır hiç durmuyo bugun hep yattık bide bel ağrısından elim karnımda gezdim tüm gün oda hep tepik tepik oynayıp durdu :KK16::KK16::KK55:[/QUOTE]

Oyyy kurban olurum onu yaratana ben yaa massallah canım darısı başıma tez zamanda :)) Bende 73'le hamile kaldım, boy 1,77 aynen senin gibiyim bende yaaa özellıkle bu hafta yatmak zorlaşmaya basladı :KK43:
 
[sıze=3]tabi tatlım kullanıyorum ben de ama lierac almadım o bana pahalı geldi ve çok dayanmıyormuş zaten. Ben belime karnıma göğüslere basen bacak her yere sürüyorum :KK1:[/sıze]

brnde aldım lierac canım daha iki kere kullandım ama işe yarayacağını düşünüyorum kantoron yağı zeytin yağı ve kayısı yağı karışımıda kullanıyorum ve henüz daha çatlamadım canım
 
Canım geçen ay benim kan değerim sınrda 11.6 çıktı ama doktorum kan ilacı yazmadı.Çünkü bu aylarda kanda seyrelme oluyormuş.Dolayısıyla hemoglobin düşmüş gibi gözüküyormuş.Endişelenme canım 10 küsürlerde olursa ilaç yazıyorlar.

Olabilir canim drlar iyisini bilir canim biz biraz evhamliyiz galiba..
 
Oyyy kurban olurum onu yaratana ben yaa massallah canım darısı başıma tez zamanda :)) Bende 73'le hamile kaldım, boy 1,77 aynen senin gibiyim bende yaaa özellıkle bu hafta yatmak zorlaşmaya basladı :KK43:

Ben bugün mutfağı ufak süpürgeyle çekeyim dedim eğilip çektim tabi sonra bi baktım kalkamıyorum çok feci bir ağrı saplandı bağara bağara attım kendimi koltuğa eşimde cumaya gitmişti evde yok ölüyorum sandım. Eve geldiğinde şok oldu kociş beni öle görünce hala ağrım var ve batıyor berbat bişey. Allah kimseye vermesin.
 
Sende Sağol cnm ne kusuru benimde sohbet ededim varmiş iyi oldu amin tesekkur ettim guzel dualarin için en kisa zamanda koftenin pitpitlarini duyarsin insallah iyi bak kendine ara ara uğrarim artik cok guzel dostluklar oluyir kiymetini bilin birbirinizi üzmeyin biz hala goruşuyoruz


Bu arada tetenoz aşisi ile bir arkadaşimiz soru sormus hamileliğin 20 ile 25.haftalar arasi yapikir aç tok farketmez ilk aşida kol agrisi olabilir biraz agir bi asidir vurulnasinin sebebide dogumda kullanilan malzemerden bebeginizin etkilenmemesi ikinci asi daha hafif oluyor gecmis oldun simdiden




İşte buda benim fındığım fıstığım:)))

oooyyyy yarabbim seni veren Allah'a kurban olsunlar yaaaa maşallah canım yaaaa inanılmaz güzel tatlı güler yüzlü bi bebek bu.. Yemin ederim bayıldımmmmmm aaay bu tatlıya bakıp durayım ben benimkide ona benzesin :nazar:


Ah ahhh... Ben nasıl hevesliyim alışveriş yapmaya, internetten, broşürlerden, kataloglardan araştırıyorum, etrafımda yeni doğum yapmış arkadaşlara soruyorum neyi ne kadara almışlar, neler daha ergonomik olmalı vs. vs. Eşim beni frenliyor, bu kadar heves etme alırız zamanı yaklaşınca inşaallah diyor, sen bebeğimize iyi bak alışveriş kısmı kolay diyor, tabi araştırmadan hareket etmeyiz ikimiz de, Başak ve Boğa tertipli çalışma özelliği var ikimizde :KK1: ben de şimdiden araştırıyorum da almaya yeltenmiyorum... Canım kızımı şimdiden çok özlüyorum, ismini bile daha ilk baştan koymuştum kız olursa Sümeyye Yaren, erkek olursa Ömer Nebi diye... Kızımın adının anlamına bayıldım bayıldım :KK16: Güzel Yüzlü Arkadaş anlamına geliyor... Arkadaş olsun herkesle, can olsun bana, yaşam enerjim olsun istiyordum hep, Rabbim bu bebekle bana yaşam enerjisi kattı çok şükür, o ortada yokken 1 yıl boyunca sıkıntı çekmiştim şu hayat meşgalesi beni çok yormuştu, eşime deliler gibi aşık olmama rağmen hayat enerjim sıfırdı, eşimin aşkı bile beni kendime getiremiyordu ama Rabbim öyle bir güzellik verdi ki bana, güzel yüzlü bir dostum olacak ileride, inanıyorum tutunacak anneciğine güzel yüzlüm... Rabbime güveniyorum o tüm dualarımın karşılığında güzellikler verdi şu güne kadar, bu güzellikte 1 yıldır çektiğim sıkıntının en tatlı meyvesi :KK16::KK16::KK16:
Hayata bağlanma sebebim oldu Rabbimin izniyle... Rabbim gönlümüzü en güzel bilen, kalbimizin her köşesinde yaşadığımız acıları dindiren O... Derdi veren de O, güzelliği veren de... :KK16::KK16::KK16:

ne güzel yazıp anlatmışsın.. Sana harfiyen katılıyorum valla..
Her daim Allah'a inanan güvenen ve başıma ne gelirse gelsin kesinlikle "neden ben" demeyen bir insanım.. Pozitif bir yapım var ve neşemi hiç kaybetmiyorum.. Yaşadığım kayıplara çok üzüldüm elbette acısıda cabası ama vardır bir hayır dedim önüme baktım.. Korkularım endişelerim geçmiyor hiç bir an bile ama hep içimden tekrarlıyorum : Allah'ım en iyisini bilir.. Kimseyede kaldıramayacağı yük vermez..

inşallah bu kez sağlıkla gelecek sonu ve inş o mucizeye şahit olacağız.. İnancım tam,Allah'ıma emanet
 
Eki Görüntüle 957760 Eki Görüntüle 957761 Kızlaar bizim oğluşumuzla çok canımız sıkılıyor,bu lavanta kesesinden yapabilirmiyiz acaba :26: klasik bebek şekerlerini sevmiyorum böyle bişey yapmak istiyorum ama becerebilirmiyim bilmiyorum :KK37: Bu arada kapı süsü ile ilgili bir iddiam yok beğendiğim için koydum çok şeker :KK1: :KK1:

bence yapılabilir canım çokta eğlenceli olur.. Kısmet olursa biz mesela, annemle yapmayı planlıyoruz kapı süsü bebek şeker modellerini falan :KK34: hatta bazı modellerin youtube'da yapılışı bile var ordan bak en kötü ihtimalle
 
ben 76 kiloyla hamile kaldım şimdi 88 kiloyum ama dediğin gibi erkek olduğu için karnım öne gidiyor arkadan bakan hiçbişey anlamıyor belim ince görünüyor vücuduma göre ama ağrım çok işte.:KK14:yatamıyorum oturamıyorum bugun berbat haldeyim.:KK14:tek tesellim oğluşum artık kıpır kıpır hiç durmuyo bugun hep yattık bide bel ağrısından elim karnımda gezdim tüm gün oda hep tepik tepik oynayıp durdu :KK16::KK16::KK55:

üüüffff bende yaaa.. Bitürlü uyurken rahat pozisyon bulamıyorum, soluma yatınca hemen ağrım oluyor mecbur dönüyorum.. İlk başlarda sırtüstü yatmak çok rahatlatıyordu beni ama şimdi sıkıntı veriyor, sanki karnım çok geriliyo gibi rahatsız hissediyorum.. Ve dediğin gibi belim yarım saat bile dursam ayakta hemen ağrıyor.. Senden farkım, bende tekme pıtpıt falan yok :KK1: Erkek bebişler böyle demek :KK1:
 
Kızlar;

Bu da benim tatlı kızımın ilk oyuncağı, annesi ona bebiş aldı :KK16::KK16::KK16:

O bebeğe sarılıyorum şimdi, kokum sinsin üzerine, yanına yatıracağım kokumun sinmiş olduğu bebeği :KK16:

Bebeğim daha güvende uyuyormuş öyle, anne kokusu sinmiş bir obje, giysi vs. bebeğin rahat uyumasını sağlıyormuş duyduğuma göre :KK9:
Eki Görüntüle 957609

aaaay ilk oyuncağını yesinler onun :KK31:
 
merhaba arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum;

tetanoz aşısı için sağlık ocağına aç mı gittiniz yoksa tok mu? bana ebe demişti ama unuttum yaa :26::26:

canım 2013 haziran annelerinden bi arkadaş yazdı bak.. Konuyla ilgili.. Görmemiş olabilirsin diye onun yazısını aynen kopyalıyorum :

"
Bu arada tetenoz aşisi ile bir arkadaşimiz soru sormus hamileliğin 20 ile 25.haftalar arasi yapikir aç tok farketmez ilk aşida kol agrisi olabilir biraz agir bi asidir vurulnasinin sebebide dogumda kullanilan malzemerden bebeginizin etkilenmemesi ikinci asi daha hafif oluyor gecmis oldun simdiden"
 
merhaba arkadaşlar.. ben dün normal kan testi yaptırdım ancak değerlerim yüksek çıktı sizlerde de böyle olan var mı? hamilelikte normalmiş ama ben sizlere de sormak istedim.


normal aralık
ldl 166,4 0-130
kolestrol 288 0-200
trigliserid 258 0-150
fotal 24,6 3,1-19,9

ne testi ki bunlar acep? bana tanıdık gelmedi bilmiyore :26:
 
oooyyyy yarabbim seni veren Allah'a kurban olsunlar yaaaa maşallah canım yaaaa inanılmaz güzel tatlı güler yüzlü bi bebek bu.. Yemin ederim bayıldımmmmmm aaay bu tatlıya bakıp durayım ben benimkide ona benzesin :nazar:



ne güzel yazıp anlatmışsın.. Sana harfiyen katılıyorum valla..
Her daim Allah'a inanan güvenen ve başıma ne gelirse gelsin kesinlikle "neden ben" demeyen bir insanım.. Pozitif bir yapım var ve neşemi hiç kaybetmiyorum.. Yaşadığım kayıplara çok üzüldüm elbette acısıda cabası ama vardır bir hayır dedim önüme baktım.. Korkularım endişelerim geçmiyor hiç bir an bile ama hep içimden tekrarlıyorum : Allah'ım en iyisini bilir.. Kimseyede kaldıramayacağı yük vermez..

inşallah bu kez sağlıkla gelecek sonu ve inş o mucizeye şahit olacağız.. İnancım tam,Allah'ıma emanet
ayyyy çok teşekkür ederim cnm yaaa beğendiğine sevindim rabbim daha güzelini tatlısını nasip etsin köfteni sana bağışlasın bakbak tabi yaa:KK16::KK16::KK16::KK16:
 
ayyyy çok teşekkür ederim cnm yaaa beğendiğine sevindim rabbim daha güzelini tatlısını nasip etsin köfteni sana bağışlasın bakbak tabi yaa:KK16::KK16::KK16::KK16:

aaaay valla billa laf olsun diye söylemiyorum bayıldım baayıılldıımmmmmm :KK69: bin kez maşallah :KK69: burna,gözlere,hele yanaklara baksana.. Biblo gibi.. :nazar:
 
aaaay valla billa laf olsun diye söylemiyorum bayıldım baayıılldıımmmmmm :KK69: bin kez maşallah :KK69: burna,gözlere,hele yanaklara baksana.. Biblo gibi.. :nazar:

ne diyelim yaratan güzel olunca yaratılanda güzel oluyo böyle sağol cnm rabbim bu güzelliği bize bahşetmiş herkese nasip etsin bu güzelliklerden zaten melek onlar ya teşekkür ederim cnm al bol bol bak tatlım
 

Eklentiler

  • $2013-11-15 16.30.13.jpg
    $2013-11-15 16.30.13.jpg
    28,1 KB · Görüntüleme: 26
X