2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
beklıyımmmı gıdymmı szce ne dysnz pzrtesı nrmllde ama çrşmba gtmk ıstyrm

doktorun sözüne inanıyor,güveniyorsan bekle onun dediğini yap..
ama için rahat etmeyecekse,kalbin git diyorsa bencede git..
ben olsam içimden geçeni yapardım,sonuçta streste oluyosun o da kötü..

doktorun sözüne inanıyor,güveniyorsan bekle onun dediğini yap..
ama için rahat etmeyecekse,kalbin git diyorsa bencede git..
ben olsam içimden geçeni yapardım,sonuçta streste oluyosun o da kötü..

alttan muayne edrse ettrymı sızce zararlımı

alttan muayne edrse ettrymı sızce zararlımı

böyle bir tedirginlik oluşuyo ama yok öyle bişey,zararlı değil..
yani ben öyle düşünüyorum duyduğum bildiğim kadarıyla..
kaç doktora gittiysem hepsi aynı şeyi söyledi + bende çoğu kez alttan muayene oldum..
ayrıca vajinal muayene de ne var ne yok daha net çıkıyo,hemen görülüyo.. daha kesin çözüm alabilirsin doktor bakmak isterse..

Kızlar herkese selam.

Bugün ilk defa doktoruma gideceğim. Son adet tarihim 11 Eylüldü. İnş. Bebeğimi görürüz. Dua edin kızlar herşey yolunda olsun...

doktoru değiştirdin mi canım?

Evet canım değiştirdim.ilk doktoruma hafif lekelenmem var demiştim normal dedi zaten bana çok soğuk ilgisiz davrandı.
Bende ertesi gün başka bir doktora gittim.durumu anlattım ultrasonda doktor kesenin etrafında ve rahimde kanama var dedi hemen progestan verdi.bana neler olabileceğini anlattı .

Allah'tan gitmişim çünkü akşam kanamam arttı .ertesi gün doktorumu aradım ilacı vajinal kullanmamı söyledi.şuan daha iyiyim ama kalp atışını duyana kadar tedirginim.

Doktor gerçekten çok ama çok önemli kızlar doktor içinize sinmiyorsa başka doktorlara da gidin.

Sen nasılsın pretty_rose ???

Evet canım değiştirdim.ilk doktoruma hafif lekelenmem var demiştim normal dedi zaten bana çok soğuk ilgisiz davrandı.
Bende ertesi gün başka bir doktora gittim.durumu anlattım ultrasonda doktor kesenin etrafında ve rahimde kanama var dedi hemen progestan verdi.bana neler olabileceğini anlattı .

Allah'tan gitmişim çünkü akşam kanamam arttı .ertesi gün doktorumu aradım ilacı vajinal kullanmamı söyledi.şuan daha iyiyim ama kalp atışını duyana kadar tedirginim.

Doktor gerçekten çok ama çok önemli kızlar doktor içinize sinmiyorsa başka doktorlara da gidin.

Sen nasılsın pretty_rose ???

iyiyim canım tşkler benim de haftasonu olmuştu bulantılar falan da şimdi hiç bişeim herşeyi yiyebiliyorm..
inşallah canım kurtulursun derdinden sağlıkla alırsın kucağına inşallah

Kızlar ben bişi sormak istiyorum arefe günü yani 14 ekimde doktora gittim keseyi gördük (şükürler olsun.)
28 Ekimde gittim kalp atışlarını doktor gördü bize duyamazsınız daha küçük dedi her şey yolunda dedi ve şimdi 7 kasımda tekrar görüşelim bazı tahliller yapılacak dedi. Bende o anki heyecanımdan soramadım ne tahlilidir diye.

Sizlerden ilk haftalarda böyle tahliller testler falan yaptıranınız oldumu? Çok merak ediyorum ne testi ne tahlili??? :KK43:

Bu arada birde benim son adet tarihim 5 eylül dü hesaplamalara göre 9 haftalık oluyorum ama doktora 28 ekimde gittiğimde yaklaşık 6 haftalıksın dedi. Anlamadım gitti :KK43:

Telaşlanma bunlar rutin testler şeker testi kan tahlili idrar tahlili normal yani canım bende pim gitmiştim Dr gördü ama duyamadıkçok kalp atışlarını bu gün 6 da kalp atışları için gidicem işallahta duyarız yarabbim şu an okunan ezanların yüzü suyu hürmetine bebeklerimizi sağsalim kucamıza almayı bizlere nasip eyle banada bolca dua edin kızlar nede olsa hamilelerin duası kabul olur işallah

Calisan anneler Allah (c.c.) yardimciniz olsun...:nazar:
Biz evde oldugumuz halde zorlaniyoruz...
Siz ise o ooo anlatmak bile sikici :KK19::KK36:

hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.

----------------------------------------------------------------------

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

ALINTI........

Bugün kalp atışlarını dinlemeye gideceğim miniğimin. İlkini kaybettiğim için çok da korkuyorum. İnşallah iyidir küçücük meleğim. Duanızı eksik etmeyin nolur...

Var mı bugün başka kontrolü olan?

Bugün kalp atışlarını dinlemeye gideceğim miniğimin. İlkini kaybettiğim için çok da korkuyorum. İnşallah iyidir küçücük meleğim. Duanızı eksik etmeyin nolur...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım bende ilk bebeğimi erken doğumda kaybettim.Bende çok korkuyorum.
Benim kontrol yarın.
Sen bugün hayırlı haberlerle gelirsin inşallah

önümüzdeki c.tesi günkü kendimi gördüm bi an sende.. :KK17:
korkma desekte korkacaksın ve ultrason karnına değmeden için rahat etmeyecek..
Allah yardımcın olsun,dualarımız tüm anne adaylarıyla..

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım bende ilk bebeğimi erken doğumda kaybettim.Bende çok korkuyorum.
Benim kontrol yarın.
Sen bugün hayırlı haberlerle gelirsin inşallah

Amin canım aminnnnnn.... İnşallah sen de yarın hayırlı haberlerle gelirsin. Senin miniğin kaç haftalık?

Son düzenleme:
önümüzdeki c.tesi günkü kendimi gördüm bi an sende.. :KK17:
korkma desekte korkacaksın ve ultrason karnına değmeden için rahat etmeyecek..
Allah yardımcın olsun,dualarımız tüm anne adaylarıyla..

İnsan gerçekten telaşlanıyor canım yaa. Bugün hiç bulantım olmadı mesela. O yüzden de hemen endişelendim. Eşim, heyecandan fizyolojin değişiyor senin, korkma diyor ama elimde değil... Doğru da... Doktor idrara sıkışık gel diyor. 1,5 saat öncesinden 2 lt su içiyorum ama oraya gidince yok... Doktordan çıkınca sıkışıyorum :KK9: Allah hepimizin yardımcısı olsun :KK16:

İnsan gerçekten telaşlanıyor canım yaa. Bugün hiç bulantım olmadı mesela. O yüzden de hemen endişelendim. Eşim, heyecandan fizyolojin değişiyor senin, korkma diyor ama elimde değil... Doğru da... Doktor idrara sıkışık gel diyor. 1,5 saat öncesinden 2 lt su içiyorum ama oraya gidince yok... Doktordan çıkınca sıkışıyorum :KK9: Allah hepimizin yardımcısı olsun :KK16:

benim ise aksine...
başım ağrıyo, soğuk terler basıyo ama bi yandanda üşümek geliyo, karnıma ağrı giriyo, vc ihtiyacım doğuyo vs vs...
hepsi aynı anda oluyo..ultrason karnıma değdiği an bitiyo hepsi..ilginç..

Amin canım aminnnnnn.... İnşallah sen de yarın hayırlı haberlerle gelirsin. Senin miniğin kaç haftalık?

Amin canım.
Kaç haftalık olduğunu yarın söyleyecek doktor.

Bu arada bende bulantı filan da başlamadı.Hiçbir belirti yok hamileliğe dair.Bu bile tedirgin ediyor insanı.

X