Merhaba kızlar ben yeni katıldım aranıza kısmetse ben de eylül gelini olacağım. Burdan fikir alışverişi yapabiliriz diye düşünüyorum.Heyecanlı mısınız ? Mesela geriye doğru gün sayıyor musunuz?Şu an söz nişan hazırlığı yapıyorum ikisi bir arada olacak o gün için hoş ,ilginç enteresan fikirleriniz/yaptıklarınız var mı? Fikirlerinize açığım ,herkese sevgiler!
Canım hoş geldin aramıza. Öncelikle hayırlı olsun diyorum inşallah söz nişan sürecini en kolay şekilde atlatır, düğün koşturmacalarına girersin.
5 aylık nişanlı birisi olarak fikirlerimi paylaşabilirim istersen. Bence salon nişanı yapmayacaksanız, nişanınız evde olacaksa sade ve klasik geleneklerden ziyade nişanı renklendirmeni tavsiye ederim. Nasıl farklılık yaratabilirim dersen artık söz ve nişanlarda misafirlere hediyeler dağıtılıyor. Ve bunun için büyük bütçelere gerek yok. Misal ben nişanım için sabun alıp peçete baskısı yapmış, hazır tülün içine koyup dağıtmıştım. Bir de isimlerimiz ve tarihin yazılı olduğu kağıtla tam hazır hediyelik olmuştu. İstersen yapımını anlatabilirim, çok pratik.
Bunun yanında kesinlikle pasta kesmeni öneririm ve yine evde küçük bir grupla oalcaksa nişan klasik krem şantili yerine iyi bir yerden şeker hamurlu pasta almanı tavsiye ederim. Pasta rengi kıyafetlerinizle uyumlu olabilir veya üstüne kız-erkek bebek oturtabilirler. Azicik maliyetli olur ama sonuçta bir kere oluyor.
Nişan makasımı ben bir arkadaşa yaptırmıştım ama hazır taşlardan alıp kurdeleyle sarıp hoş bir şey hazırlayabilirsin pratik şekilde. Örneğini nişan topiğinin altında ''çook cici nişan makasım'' başlığında görebilirsin. Tepsi yerine artık yastıklar çok moda.
Benim sonradan aklıma geldi ve aklıma gelmediğine pişman oldum ama kapıya hoşgeldiniz veya ayşe & fuat ın nişanı gibi isim yazan bir kapı süsü hazırlayabilirsin.
Ben yine kendi nişanımda şeker hamurlu kurabiye yapmıştım. Eğer bulunduğun şehirde şeker hamuru alabileceğin bir yer varsa kesinlikle yap derim. Çok kolay ve pratik, kurabiye tarifleri internette var. Şeker hamurunu da ince açıp bal ile kurabiyeye yapıştırıyorsun. Tek yapman gereken kalpli, melekli ya da baş harfinizin kurabiye kalıplarını almak, şeker hamuru temin ederek. Ve tabii süs yapma kalıbı da edinmek.
Tüm bu hazırladıkların hediye rengi, pasta, kıyafet rengini uyumlu yapıp veya bir konsept belirleyerek de hazırlayabilirsin. Yine nişan forumunda bir arkadaş deniz konsepti belirlemişti. Tokası deniz yıldızı, tepsisi deniz motifli, elbisesi mavi, oturacakları yerin arkası ağ, hediyelikleri deniz ürünü vs idi. Sende pembe renk veya atıyorum uğur böceği konsepti kullanabilirsin.
Ama bence kesinlikle bir şeyler olağan dışı, özenilmiş olmalı. Ben bunları yapmaktan uğraşmaktan zevk aldım. İkramda kullanılacak plastik tabaklarım bile metal desenli sert plastikten, çatal bıçaklarım tabağa uygun metal görünümlü plastikti, uyumlu idi. Peçeteliğim beyaz, masa örtüm pastamla uyumlu uçuk pembeydi. Bence güzellikler ve kişiye verilen değer ayrıntılarda gizlidir.
Uzun oldu canım ama paylaşımlarım bunlar. Mutluluklar dilerim.