2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
phala canımmm yarın cuma inşşşşşşş inşşşş kocaman kocaman rakalmlarla karşılar bebişin seni
İnşallah yeterim inşallah, çok korkuyorum, benim için çok önemli bir gün, ya benim için dönüm noktası olacak ya da gene aynı

İnşallah yeterim inşallah, çok korkuyorum, benim için çok önemli bir gün, ya benim için dönüm noktası olacak ya da gene aynı

Günaydın hepinize kızlar:)
Phalacım inşallah çok güzel haberler alırız. Bak dediğin gibi sonu kötü değil bu işin, senin için hayırlı olan demek ki
Ama dilerim çok sevinir ve çok mutlu olursun..

kızlar dondurulmuş emb. transferi için bugun endometrium kalınlığı ölçülecek. ins. çözme sırasında da embr. bozulmaz. lütfen bana da dua edermisiniz? 2.denemem. bide transferden sonra kac gün yattınız kızlar 3 gün yeter mi sonrasında ufak ufak masa basında çalışıyorum zaten işime gitsem?

inşallah canım rabbim hayırlı saglıklı bereketlı evlatlar olarak sana nasip etsin. Ben yaptırmak istediğim zaman Bahçeci ye yeni transfer olmuştu Güvenç bey canım. Memorial dan geldi. Benim memorial dan hastası olan arkadaşım çok var. Her hal yeni olduğu için öyle oldu. Ama değişmesine sevindim. Çünkü ikiz zor da olsa ihtimali büyük malum bu işler çok pahalı :)

allah yardımcın olsun bacım inşallah sorunsuz geçer ve tutunurlar ben üç gün yattım sonra yavaş yavaş normal hayat döndüm

Ne yatması tatlım sakın! Yatmak yok artık. Kan akışı şart o yüzden hareket de şart. Normal hayatına devam et. O sistem eskiden di şimdi aksi kanıtlandı. Zaten yatarken ki stres bile insanı yorar. Çok agır kaldırma, esneme gerilme..
Ama öyle 3 gün filan yatma. Dİlerim hakkında hayırlısı olur rabbime emanet ol canım.

günaydın kızlar bende bugun adet oldum adetin 16. günü gideceğim ilaçları vercek herhalde doktor uzun protokol ne kadar sürüyor yumurta toplamaya kadar bilgisiolan var mı?

inşallah canım:) içimi rahatlattın:) sen hamilemisin ? kaçıncı denemeden sonra sorun neydi?

"Tüp bebek tedavisi bitip transfer yapıldıktan sonra yatmanın gebelik şansını arttırdığına dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Yerleştirilen embriyo yer çekimiyle düşmeyeceği gibi, yerleşme işlemi de transferden yaklaşık üç gün sonra gerçekleşmektedir." bunu bi makaleden kopyalamıştım.

inşallah canım:) içimi rahatlattın:) sen hamilemisin ? kaçıncı denemeden sonra sorun neydi?

Yok tatlım değilim. Ben de Aralıkta kısmet olursa 3.tüp ü deneyeceğim. Problem sperm azlığı. Bende ilkinde izin almıştım dinlendim. Ama sonra bi araştırma yaptım hatta bi haber görmüştüm yurt dışında hiç öyle yatırmıyorlarmış. 2. tüp bebek denemem de dr um bana muhakkak başlamadan günde 45 dk yürü demişti. Kan akışı çok önemliymiş. Şimdi yürüyüş yapamadığım için öglenleri yemek molasında koşu bandında yürüyorum tatlım.

günaydın kızlar bende bugun adet oldum adetin 16. günü gideceğim ilaçları vercek herhalde doktor uzun protokol ne kadar sürüyor yumurta toplamaya kadar bilgisiolan var mı?

Ben adetimle başlamıştım canım hep o yuzden onu bilmiyorum. ama senin için başka birinin yorumunu buldum belki soruna cevap olur :)
""""""""Tedavin hayırlı olsun canım. Benimde uzun protokol. 28 martta başladım lucrinle.
Seninde lucrin sanırım bu iğnenin içinde 14 tane enjektör var. Bununla yumurtaların baskılanıyor. hepsinin aynı seviyede kalması sağlanıyor. Kullanırken 2 ihtimal var hasta olabilirsin veya olmayabilirsin. İğneler bitmeden olursan regl döneminin 3 günü kontrole gidiyosun diğer iğnene (ben gonal-f e başladım)başlıyosun. Hastalanmazsan 1 iğnen kaldığında kutuda kontrole gidiyosun.(13 tane vurulmuş olman lazım). Vucüdun iğnelere verdiği tepki kişiden kişiye değişiyor. Doktorun ve hemşireler seni yönlendiricek zaten. Gonalf de yumurtalarını büyütüyor. regl döneminde 3 gün gittiğini varsayarsak o gün iki iğneye başlıyosun. sonra gün aşırı yada 2 günde bir kontrole gidip gelişimini kontrol ediyosun dozunu senin yumurta rezervine ve verdiği tepkiye göre değiştiriyor. Yaklaşık 7-8 gün sonra çatlatma iğneni oluyosun. Ve 36 saat sonra yumurtaların toplanıyor.(yumurtaların gelişimi 18 mm ve üzeri oluyormuş yaklaşık). Narkozla 10 dk bir işlemmiş. Ben daha bu kısımlarına gelemedim ama doktorumla bunları da daha şimdiden konuştum. Toplama işleminden sonra o gün embriyolar oluşturulacak ve bir gün sonra sana gelişimi hakkında bilgi verilecek ve bu gelişime göre 3 veya 5 gün arasında transfer gerçekleşecek. Böyle canım. Başka sorma istediğin bişey olursa yardımcı olurum. Ben daha 20 günümdeyim yani yumurta toplama işlemine4-5 günüm var."""""

Günaydın kızlar..
Dün yoktum özledim sizi...
İşlerim var bu ara değişik şeyler oluyor hayatımda bir ara paylaşırım sizinle..
Herkes iyidir inşallah...

Ben 6 gün yattım canım, bu hafta da işe başladım. Ağır işler veya sonradan pişman olacağın şeylerden kaçın yeter mesela ağır kaldırmak gibi. İnşallah embriyonların çözülür sana tutunurlar.

Günaydın kızlar..
Hadi hemen paylaş merak ettim.

Günaydın kızlar..
çok merak ettim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…