2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
Nasılsın yeteeeeer cim? Dün yazmışsın ama bugün anca gördüm. İstanbul havaları çok yağışlı bu aralar yolda bakamıyorum o yüzden :)
İYİYİM CANIM sen nasılsın bizim buralada bahar havası var çok güzel

selam kızlar..

phalacım transferın olmuş cnm ınş son tedavin olsun Allah yüzünü güldürsün.. bnm tek belirtim 4.gün gelen kasık agrıları ve gaz sancısıydı inş seninde tutunma nedeniyle olmuştur ve suan 21 günlük melek oğlum kucagımda cok şükür..doğumda aklıma gelenlere nickiyle dua ettim kızlar tanımadıklarım içinde topiklerdeki tüm umut bekleyenlerin umudunu nasp etmesi için dua ettim Allaha..Biliyorumki bende birinin duasıyla yasadım bu mutluluğu inş bnmkide kabul olur...

onun dışında umarım herkes iyidir..hayırlı cumalar dilerim.

Merhaba.
Allah bebeğinize uzun uzun bereketlı saglıklı ömürler versin, sizi hiç ayırmasın ve hayırlı bi evlat olsun. Bu aralar en büyük duam o. Allah isteyen herkese de hayırlı saglıklı evlat versin. Hayırlı cumalar :)

Allah hayirla saglikla iyi guzel bir omur versin sizlere cnm darisi bizlerede olsun ins hayirli cumalar

Cnm
cnm mrb oncelikle tesekkurederim ilgin icin.kist aslnda cok buyuk degil.ameliyatlik degil fakat dr lar ya ameliyat yada tup dedi.olmaz diye bisey yok dedi ama kendlgnden olmasi zor dediler bide 2 sene oldu zaten daha bekliycek gucum kalmadi.birde turkiye istememen sebebi transfer sayisi sinirli 28 yasnda oldgmdan bir transfer oluo.kist oldgu icinde transfer sayisi fazla olmaliymis sansi arttirsin diye.

Selam kızlar, geçenlerde annem bu kitabı verdi bana. Tavsiye ederim. Kendi bedenimizin sesiyle, kendimizi tedavi etmenin yollarını anlatıyor. Bütüncül tıptan bahsediyor. Okumakta fayda var. Ben de işe yarıyor. En azından ruhuma iyi geliyor:)

Eklentiler

• 1.jpg
    241,5 KB · Görüntüleme: 54

Rica ederim canim. Öncelikle Dilerim ki bir an önce rabbim sana hayirli bi evladi jakkinda hayirli kilar ve guzel haberler verirsin. Ben 5 yila yakindir bu isin icindeyim ve öğrendigim kadariyla bu iş nasip isi. Ne olmaz dedikleri doktorlarin kendiliginden hamile kaldi. Bizzat yakinlarimdan sahidim. Oyuzden umidini kaybetme. Önce tedavini olmani oneririm. Cunku bu tedavi operasyondan sonra rahim mis gibi oldugu icin doktorlarda hep soyler cocuk istiyorsaniz hemen yapin derler. Yani bu ise karar versen en fazla 2 ay beklemis olursun ve sonra kisa bi sure icinde kendiliginden olma ihtimali cok yuksek. O vakit olmaz ise tup konusuna yönelirsin. Yani ben olasam senin yerinde oyle yaparim. Sana kozyatagi yeditepe universitesi nde Gazi Yildirim var onu oneririm. Sonra anadolu hast. Aydin Arıcı var. Bunlar hem insan halinden anlayan hem de bu isin uzmanlari insanlar bi gorus bi kontrol ol derim. Hormon almadan kendiliginden gelen bi bebek hepimizin arzudu. Rabbim tez vakit sifani versin canim.

Cnm.cok haklisin aslnda fakat ameliyat yumurta rezervine zarar veriomus.ameliyat olup tup bebek deneyen bi tanidigmz var 2.3 defa denedgi halde olmadi..internettede hic bi dr ameliyat onermiyor.dedigim gbi daha cok zarar vereblrlerms..hormon konusunda haklisin tabi.allah hayirlisini versin tabi.

He

Hemen alicam canim.
Bu arada gecen sana yazamadim bi kitap okuyorum. Kilo ile ilgili. Neden kilo aliyoruz. Sana onun fotosunu cekip gonderirim muhakkak oku. Yasadigimiz sonrunlar stres kiminde kilo ya kimin de zayiflamaya yol aciyormus. Gercekten olagan ustu bilgiler var.

Zaza yurtsever egoist beyin ve kilo isimli kitap

Dedigin dogru olabilir tabi ki canim. Ama bu tup bebek denemende tutmaz ise sana bunu almayi onericekler hsberin olsun. Mesela kuzenim de 2 yildir annr olamiyor hic problemleri yok. Ilk tup denemeleri basarisiz oldu ve doktor rahim duvarin kalp seklinde ondan olabilir deyip onu duzeltti ve simdi 6 ay bekleyim kendiliginden olmazsa tupe baslariz dedi. Ysni bu is basinda da belliydi niye en basindan yapmadilar anlatabildim mi bilmiyorum. Neyse can8m kendin icin en dogrusunu kendin bilirsin tabii sevgilerr

Ben de senin tavsiyeni alayım.
Bir arkadaşım Newyork ta yaşıyor. 9 yıl uğraştı çocuğu olsun diye. Hem Amerika da hem burda. Bir türlü olmadı. Sonunda vazgeçti tüpten. Daha sonra her ay sanki hamile gibi göbeğiyle konuştu, isim düşündü. Varmış gibi davrandı ve sonuçta normal yolla hamile kaldı ve oğlu oldu.
Aslında tedavi sürecinde heran birşey mi olacak diye düşünmektense zaten hamileymiş gibi düşünmekte fayda var. Ben böyle yapıyorum kendi adıma. Çocuk mağazalarına bile giriyorum. İsimler düşünüyorum. Sanki karnım şişmiş de kedim kucağımda, köpeğim dizimde yatıyormuş gibi akşamları uzanıyorum. İyi düşünmek ve o enerjinin bana iyi geldiğine inanıyorum.
Pazartesi meditasyon ve yogaya başlıyorum. Sağlıklı bir bedenle çocuğumu kucaklamak istiyorum.

Mrb ben de çikolata kisti ve sperm morfolojisi sebebiyle hamile kalamayanlardandım. Hatta bebek istemeye başladığımızda sadece sağ tarafta 2cm'lik kistim vardı. Kaç doktor değiştirdim inanamazsın. En son sol tarafımda da çikolata kisti oluşunca tüp bebeğe karar verildi... Bu arada 3 kez çatlatma iğnesi 1 kez de klomen denedik olmadı. 2. tüp bebek yapılacakken kistelerim 4 cm'ye kadar ulaştı. Hiçbir doktor ameliyat önermedi tüp bebek deneyecez dendi. 2. Tüp bebeği Kadıköy Florence Nightingale de Dr. Nuri Delikara yaptı sonuç kimyasaldı ama bendeki umudu sana anlatamam benim için bu bile büyük başarıydı. 3. Tüp bebek 2. tüpten kalan donmuşlarla oldu. Kendimi hiç umutlandırmadım olmazsa olmaz dünyanın sonu değil ya dedim. Ama bu sefer göğüslerim 1 beden büyüyüp kahverengi bölge genişlemiş ve karnımda adet sancıları vardı. 9. günden itibaren bu topikteki kızların hepsi şahit; silik başlayıp giderek koyulaşan idrar testleri yaptım ama herkes beni inandırmaya çalışırken benim içimde hep bir 'acaba?' vardı. Hiç çocuğum olmasa bile eşime o kadar aşığım ki çocuksuz olalım ne olacak sanki dedim. Sonuç... 23 Haftalık oğluşum 'CEM' yolda teyzesi

Tövbe yarebbiiii bu hamilelik takvimindeki yorumlardan ben sorumlu değilim bacılar abovvvvvvvv

Şu işten anladığım tek şey ne düşünürsen düşün rahat olmak. Ben de aynı şeyleri yapıyorum çoğu zaman alışveriş yaptığımda olmuştu ama olmayınca hepsini dağıttım :) Bizim yaptıklarımız sadece olacaklara bi vesile sebep ya da çözüm değil. Dilerim senden de güzel bi haber alırız :)

"Bir Afrika kabilesinde, hamile kalan kadınlar arkadaşlarını toplayıp doğaya gider ve doğacak çocuğun şarkısını duyana dek meditasyon yapıp dua ederlermiş.
Bu kabileye göre, her ruhun kendine özgü ses vibrasyonları varmış. Kadınlar bu seslere kulak verdiklerinde, hep birlikte yüksek sesle seslendirirlermiş.
Sonra da kabileye dönüp şarkıyı herkese öğretirlermiş. Çocuk doğduğunda ise tüm kabile toplanarak ona şarkısını söylermiş.
Çocuğun sonraki önemli dönemlerinde, aynı şarkı okunurmuş. Ölüm döşeğinde de aynı şarkı söylenirmiş.Aslında hepimizin içinde bir şarkı olduğunu biliriz ve sevdiklerimizin zor zamanlarımızda bunu fark etmelerini ve bize söylemeye yardımcı olmalarını arzu ederiz.
Bu şarkı, Afrika kabilesinde farklı bir zamanda da söylenirmiş. Bir insan kabul edilmez bir suç işlediğinde, kabile toplanır ve ona şarkısını söylermiş. Çünkü bu kabileye göre, anti-sosyal davranışlar ceza ile düzeltilemezmiş ancak sevgiyle ve kimliğin hatırlanmasıyla çözülebilirmiş. Kişi kendi şarkısını duyduğu zaman, bir başkasına zarar verecek davranışlarda bulunma isteğine ihtiyaç kalmazmış."

Ben okuduğumda çok etkilenmiştim.

Sevgili Lulinda mızın önerdiği kitabın yazrı ile Ayşe Arman röportaj yapmış belki kitabı okuma isteğinizi arttırır diye düşünüyorum. Teşekkürler lulindacım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…