2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
Hafif bir şey alabilirsin canım dayanılmaz bir haldeysen...
Sabah çok kötüydüm gözüm açılmıyordu, ovdum ovdum ovdum, biraz hafifledi. hafif bir şey boşuna içmiş olurum asla geçirmez ancak migren ilacım geçirir.

Sabah çok kötüydüm gözüm açılmıyordu, ovdum ovdum ovdum, biraz hafifledi. hafif bir şey boşuna içmiş olurum asla geçirmez ancak migren ilacım geçirir.

Kendi aramızda konuşuyoruz diğer ilaçlar etkilermi yumileri diye belki de etkilemiyordur boşuna ağrı çekiyor olabilirsin...
Bilen biri varsa bizimle paylaşsın öğrenelim istiyorum...
Yakın zamanda doktora gitmiş olsam arar sorardım şimdi...

Başım ağrıyor hemde nasıl ama ilaç almiyim değil mi kızlar yumurtalarım etkilenmesin...

HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) AĞRI KESİCİ İLAÇ KULLANIMI

Hamilelik döneminde zorunlu olmadıkça hamilelik için gerekli vitamin ve benzeri ilaçlar dışında hiç bir ilaç kullanımı önerilmez ancak hamilelik sırasında baş ağrısı, migren, diş ağrısı, bel ağrısı, bel fıtığı, travma, ameliyat gibi nedenlerle bazen ağrıs kesici ilaçların kullanılması gerekebilir. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki ağrı kesici ilaçlar "basit" ilaçlar değildir ve aynen diğer ilaçlar gibi anne ve bebek organları üzerinde çeşitli etkiler oluşturabilecek maddeler içerirler. Bu nedenle halk arasında bazen söylenen ve ağrı kesicileri basit, zararsız ilaçlar gibi gösteren sözler doğru değildir. Gebeliğin özellkle ilk 3 ayında ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçların (aspirin, parasetamol v.b...) kullanımından kaçınmak gerekir, çok gerekli ise mutlaka doktor denetiminde uygun ilaçları kullanmak gerekir. Gebeliğin son aylarında (34. haftadan sonra) kulllanılan non-steroid antienflamatuar ağrı kesici ilaçlar bebeğin suyunda azalma, duktus arteriozus denilen damarda kapanma gibi yan etkiler yapabilir.

Gebelikte en zararsız ağrı kesiciler parasetamol veya asetominofen türevi ilaçlardır (parol, tamol, minoset, vermidon) ancak bunlarında doktor denetimi dışında kullanılmaması gerekir. Aspirin düşük dozlarda zaten gebelikte bazı durumlarda (tekrarlayan düşükler gibi) günde 80 mg kullanılan bir ilaçtır ancak yüksek dozlarda zararlı olabilir. Aspirin de asla doktor denetimi dışında kullanılmamalıdır. Ayrıca aspirin trombosit agregasyonunu bozarak kanamaya meyil yarattığı için doğuma yakın haftalarda kulanılması doğumda aşırı kanamaya neden olabilir.

Ağrı kesici etkisi olduğu söylenen bitkiler:
Hamilelerin ağrı kesici veya başka etkileri olduğu söylenen bitkisel çayları, yiyecekleri kullanması önerilmez. Çünkü bu tür bitkilerin içerdiği maddelerin gebelik üzerinde kötü etkileri olabilir.

Lokal anestezik ilaçlar:
Hamileler için özellikle diş tedavisi gibi durumlarda sıklıkla kullanımı gerekmektedir. Lidokain, prilokain, edidokain gibi lokal anestetik maddelerin gebeler için güvenli olduğu bilinmektedir. Diş hastalıkları tedavisi için veya vücudun başka bölgelerinde lokal anestezi (uyuşturma) amacıyla uygulanabilirler.

Migren ilaçları:
Migren tedavisinde klasik ağro kesiciler dışında kullanılan bazı özel ilaçlar vardır. Bunlar genel olarak gebelik sırasında kullanımı çok güvenli olmayan ilaçlardır ancak kar-zarar oranı düşünülerek nöroloji uzmanı tarafından uygun tedavi planlanacaktır. Bu nedenle migren hastalarının hamilelik düşündüklerinde nöroloji uzmanı doktorları ile görüşerek ilaçlarını ve tedavilerini yeniden hamileliğe uygun şekilde düzenlemeleri gerekir.

Canım çok kibarsın, ilgilenmişsin buraya paylaşmışsın, okudum hepsini çok sağol canım.

ben ilk tedavimde hemşireye sormuştum, tedavi sırasında istediğiniz ağrı kesiciyi kullana bilirsin demişti ta ki transfere kadar. Hey gidi ne günlerdi, transferim bile olmamıştı. Transfere giderken yoldan haber gelmişti bir tarafımıza baka baka dönmüştük. Hiç hatırlamak bile istemiyorum. Gülden benim fsh daha iyiye gidiyor inşallah bu ayda güzel gider.

Bak hiç haberimiz yok, yokluğunda neler yapmışsın
Kaç embriyo donduruldu?
3 tane donmus cücüğüm var Bes tane toplandi zatenn kistlerden dolayi yumurtalarim gec gelisti yuksek dozdaydi ignelerim sagda hic yumi yoktu Bakalim iste cozundukten sonra da canavar gibi saglam dursunlar da sonuna kadar saglikla gidiversin bu is

Günaydın arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. Eşime azosperm teşhisi konulmuştu bir kez tese oldu Almanya da sperm bulunamadı dendi bizde yaklaşık 9 ay sonra Emre bakırcıoğluna gittik bahçeçi fulya tüp bebek merkezi. Ilk testte allahıma binlerce şükürler olsun sperm bulundu inanamadık sevinçten havalara uçtuk hiç unutamıyorum o anı. Beni direkt tedaviye aldılar bende Pko var çok yumurta oluştu 29 yumurtam toplandı pazar günü. Bu ay transfer yapılmıycak doktorum ohss riskinden yapmadı Kısmetse diğer ay. Bugün arıyacaklar 5 gün kaç tane donduruldu hayırlı haberi bekliyorum. Rabbim kısmet ederse bende inşallah 2014 hamilesi olurum. Ben Almanya'dan geldim burda görümcemde kalıyorum. Eşim Almanya'ya döndü beni bebişlerimizle bekliyor. Rabbim bizi tez zamanda hayırlısı ile kavuşturur inşallah.

Ben de tedavi sırasında ağrı kesicinin zararı yok diye biliyorum ama çok bilmişlik yapıp yanlış da yönlendirmek istemem.İğnelere başlayınca ben de baş ağrısı olabiliyor yan etki diyelim o zamanlar sormuştum ama çok önceydi..ağrı kesici kullan birşey olmaz ama abartma denmişti..Sonuçta gebe değiliz henüz yumi büyütme aşamasındayız.Geçmişte olanların etkisini taşımamız normal canım ama adı üstünde eskide kaldı o ve fsh daha iyi durumda Allahın izniyle hiç bir şey olmayacak..

Tedavin hayirli olsun ve mutlulukla sonuclansin ben de bahceceiye gidiyorum hepsi cok nazik insanlar cok memnununum ayrica yumileri merak ediyorsan arayip ogrenebilirsin durumlarini insaallah hepsi de cok kalitelidir

Hoşgeldin tatlım...
Çoookk uzaklardan gelmişsin hemde...
Ne güzel önce sperm bulunmasıyla başlayan süreciniz şimdi donmuş sayısını öğrenmeye kadar gelmiş..
Maşallah
Transfer olmaman iyi olmuş 29 yumi de ohss ihtimali fazla...
Tabii yumi sayısından çok çıkan e2 değerin transferi ertelemiştir...

Sağol canım benim. Buradakilere sesleniyorum fsh yüksekliği olanlar testere dişli aslan pençesi kürünü mutlaka yapın

Sana bir şey söyleyeceğim canım en son yaptığım e2 değerim benim biraz artmış adetimin ikinci günü yaptırdım bu testi yani Estrodiol daha önce 38 den 63 e çıkmış bu yumurta sayımın artmış olduğunu mu gösterir?

Güüüünaydınnnnnnn editörüm Seda Sayanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…