2014 Aralık Anneleri

İkili testimin sonucunu aldım, DOWN SENDROM Yüksek Risk çıktı... Doktorumla görüştüm telefonla.. Evet sonucuna göre yükse risk grubundasın ama bu ille de öyle olacağı anlamına gelmez dedi. 16. haftaya kadar takip edeceğiz 16. hafta tekrar test yapacağız onda da sorun varsa karından sıvı alıp bakacağız sen içini ferah tut dedi...

Dedi de ben içimi nasıl ferah tutayım? Böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu? Yapabilecek birşey var mı? Herşey Allahtan gelir elbet ama varsa yapılacak yamak istiyorum....

herşeyin en doğrusunu Rabbim bilir. korkma ve bebeğini Allah a emant et inş sonuç yanlıştır
 
bugün çok iyiyim canım.çünkü A101 den almak istediklerimi alabildim:) bu bir başarı. hahahaaa:KK9: bu bi yana şimdilik iyiyim. daha kahvaltı yapmadım ve bulantım yok.zaten benim bulantım mideme yiyecek girdikten sonra başlıyo. :KK37:

Aaa a101 e ineyim ya ben de alacaktım bişilerrr yemeden açım diye ağrıyor doyuyorum tokum diye ağrıyor :-(

Ya Settar
 
Su forumda en çok üzüldüğüm kişi sizsiniz. Allah yardımcınız olsun ya. Boyle hayat gecer mi :KK43: bende kusma sorunu yok fakat, ben de huzursuz bacak sendromu çekiyorum her gece. Hamile kalmadan devamlı kullandıgım bir ilaç vardı. Artık onu kullanamıyorum. Bu yüzden geceleri uyuyamıyorum :KK43: hatta o kadar rahatsızlık verecek bir durum ki eşimle bazı geceler yan yana yatamıyorum. Süreki bacaklarımı sallamak durumunda oldugum için onu da uyutmuyorum çünkü. Benim rahatsızlıgım bebek yüünden değil fakat bu nedenle ilaç kullanamamak çok fena. Hele ki süt emzirme süresini de düşünürsek 2 sene bunları, her gün çekeceğini bilmek, daha da beter :KK43::KK43: umarım hepimi en kısa zamanda eski normal hayatımıza dönebiliriz .
Geçmiş olsun.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sağol cnm. Ben çok hayıflandım ondan herhalde:)
Allah dermansız dert vermesin. Hepimiz başımıza gelince çekiyoruz mecburen...
İnş senin rahatsızlığın da geçer. Sadece adını duyduğum için fazla yorum yapamıyorum:KK43:
 
Aaa a101 e ineyim ya ben de alacaktım bişilerrr yemeden açım diye ağrıyor doyuyorum tokum diye ağrıyor :-(

Ya Settar

aşağıdaysa in kız hemen:) benimde karşımda. okadar çok şey alıyorumki ordan insanlar artık aa bunu nerden aldın die sormuyolarda,bunuda mı a101 den aldın die soruyorlar:KK1:
 
ben hala giyiyorum ama hafiften sıkmaya başladı artık. üzerime oturan gömleklerimden birini giydim de dün, sabah evden çıkarken iyiydi ama yemek yedikten sonra babam gibi oldum, düğmelerim açılmış hafiften atletim görünüyordu :KK9:

dün kotondan bi tane likralı kumaş pantolon aldım işte giymek için, bi tane de bol kesim gömlek. zaten geçen yıllarda da bol şifon gömlekler modaydı bir sürü gömleğim var öyle bunlar beni götürür bir süre :)
kotona bak derim canım, indirim var ve geniş geniş gömlekler çok fazla :KK66:

Benim karın da 5 aylık gibi çok fena. :KK70: :S

H&M den 20 liraya beli lastikli penye etek aldım ben de ama hamile reyonundan değil. Bi de Ankara'da Erzincanlılar diye bi mağaza var fabrika fazlalarını satıyo Yeşim Tekstil de öyle. Hem hamile giyimleri var hem de çok ucuz. Elbiseler 15 lira. Ben de 5 tlye lastikli başka bi etek daha aldım. Eminim pazarlarda falan da beli lastikli etek ve elbise bulmak kolaydır. Şu an pantolon almak riskli geliyo bana, hem de etek daha rahat yahu..

Bi de artık göbüşü yağlama zamanı gelmiş, aklınızda olsun. :KK66:
 
Son düzenleme:
Doğumum 12.12 be ben 12 haftalığım saatte 12 olsaydı 12den vurmuş olacaktım:))):KK49:

ne güzel.bendede tarih takıntısı demeyimde görselliği vardır:KK1: arkadaşlarım falan düğün tarihi koyduğunda kız o nebiçim bi tarih hiç akılda kalıcı değil derim:) ee ben 11.11.11 de evlendiğim için:KK9: amma doğum tarihi 29.12.14 gibi şuan.k 14.12.14 olsaydı iyidi.şaka bi yana onu ayarlamak bizim elimizde değil. Allahım sağ salim versinde gerisi önemli değil.
 
Benim karın da 5 aylık gibi çok fena. :KK70: :S

H&M den 20 liraya beli lastikli penye etek aldım ben de ama hamile reyonundan değil. Bi de Ankara'da Erzincanlılar diye bi mağaza var fabrika fazlalarını satıyo Yeşim Tekstil de öyle. Hem hamile giyimleri var hem de çok ucuz. Elbiseler 15 lira. Ben de 5 tlye lastikli başka bi etek daha aldım. Eminim pazarlarda falan da beli lastikli etek ve elbise bulmak kolaydır. Şu an pantolon almak riskli geliyo bana, hem de etek daha rahat yahu..

Bi de artık göbüşü yağlama zamanı gelmiş, aklınızda olsun. :KK66:

erzincanlılar mağazası nerede acaba
 
Cnm test için 11 hafta yeterli gelmeyebiliyo. Garanti olsun diye o kadar ertelemiştir.
Bnm oğlumda da öyle olmuştu. Şu an hatırlamıyorum bişeyi ölçmüştü henüz ikili test için yeterli değil demişti.
Kalbini bozma sen.

haklısın canım ya korku doluyum zateen kendimi strese sokmaktan başka bişe yapmıyorum.:KK47:
 
ayyyy sorma cnm yaaa aynen bende akşam eşim işe gidince kalkıp ütü yapacaktık beni öpüp gittiğini hatırlıyorum sadece toplanan çamaşırlar katlanıcak ütülenecekler yapılacak bulaşıklar vardı makinada temiz onlar çıkacak kirliler konacaktı ayrıca çamaşır makinasındada çamaşır yıkanıyordu onları asacaktım uyuya kalmışım bi uyandım saat 4 :KK5::KK5: giyeceğim kıyafetleri astım çünkü herşeyi yıkamıştım allahtan uyanmışım sabah giymeye bişiy bulamıcaktım :KK30: zaten her kıyafetim olmuyor benim içinde kötü bir geceydi anlayacağın neyse bunlarla gelip geçsin :nazar:

aynen giyecek bir şey bulamıyorum resmen, 3 makine çamaşır beni bekliyor. temizlikçi alayım diyorum ama o da ütü yapmayacak ki yine bana kalacak :) dediğin gibi canım bunlar gelip geçer, hep güllük gülistanlık omuyor yine de şükür halimize.

Bugün benim de canım sıkıldı bir şey yaptığı için değil yaomadığı için hiç sevgi sözcüğü yok ya bu ne odunluk daraldım

Ya Settar

ya gece gök gürüldeyince uyandım, gök gürüldüyor korkuyorum dedim, sırtımı sıvazladı bir şey olmaz dedi ve dönüp yattı. güler misin ağlar mısın :KK53:

Ayy canım. Boşver işleri takma kafana. Hepsini yine sen yapacaksın ama sıkılma onlar için. Benimde yaklaşık 1-2 haftadır ütülerim biriktide birikti. Napalım bizden kıymetli mi boşver. Akşam eşine söylersin beni kırdın diye bir özür diler geçer gider. Kavgalar, kırgınlıklar malesef istemesekte oluyor. Ama biz bu aralar fazlada alınganız. Daha çok alttan almaları lazım almıyorlar. Benide dün sinir etmişti. Akşam paşa paşa özür diledi :)
Aslında baba adaylarına psikolojik eğitim verilmeli. Hamile eşe nasıl yaklaşılmalı diye. Üzülme canım ya bebişinde üzülür sonra.

beni işe bıraktıktan sonra hemen aradı gittin mi diye, zaten binaya girdiğimi görüyor yani gelmemem mümkün değil :) ama farkında işte kırıldığımın. onu da anlıyorum çok yoruluyor ama ben de çalışıyorum yani bir farkımız yok ki. biz can taşıyoruz azıcık saygı azıcık anlayış ya hu :KK16:

Sanrm bazen gercekten fazlasıyla hissedyrz bu durumu:KK43: benimde 2gün önce yasadıgım bi durum senin anlattıkların o an hepsi üst üste sanki ama sonra bebeğime üzüldüm ben stres oldugumda onu hissedyo amaan temizliği yaparsn illa arkandan gelmiyoya:) bebegın için gülümse:KK66: ❤️ eşlerimizde her dk anlayıslı olamıyolar bunuda kabullenmeliyiz:) ve ütüyüde bu stresle yapmayıver lazım oldukca ütüleyip giyersin:KK70: yeterki mutlu bi annesi olsun bebişinin:)


13.hafta

çok doğru söylüyorsun canım ama üst üste gelince bunaldım :KK43: bir de kayınvalidem geliyor haftasonu ve evim toplu olsun istiyorum. gerçi dağınık bıraksam da bu kız iş yapamıyor yazık günah deyip bütün işlerimi yapıverse daha güzel olur ama olmuyor işte yapamıyorsun öyle :)
 
günaydınlaaarrrr:KK16::KK16:
kızlar cinsiyet olayına çok takılmayın kendinizide çok kaptırmayın allah sağlıklı bebişler versin yeter.
durup dururken neden bunu söledi şimdi dersiniz :KK9: 5 ay önce doğum yapan bir arkadaşım var 6. aya kadar bebeğinin kızı olacağını sanıyordu beni aradı kızımız değil oğlumuz oluyormuş dedi o zaman kadarda birsürü kız kıyafeti almıştı hepsi güme gitti :KK35::KK35:
kız oda bişeymi.benim bi arkadaşım 2 yıl önce doğum yaptı.doğuma kadar kızı olacağını sanıyordu,bi doğurdu erkek:KK1: o hastane çıkışını bile kız için almıştı düşün.:KK52:

Korkmaya başladım bu doktorlara da güven olmuyor. İyisi mi ara renklere daha yoğunluk verelim kıyafetlerde. Korkarım bu doktorların tutarsızlığı ile Pembiş giysili erkekler ile maviş giysili kızlar saracak ortalığı :KK1:

benim randevum yarındı, ikili test sonucunu gösterecektim ve muayene olacaktım. sonuç riskli diye bir telaşla eşim illa gidelim dr dedi, salı günü gittik, ayaküstü sonuca baktı sorun yok gayet iyi dedi, usg falan bakmadı. yarınki randevuyu da iptal edip 4 hafta sonra gel dedi. eşimin paniğinden olan benim usgye oldu. teeeee 24 haziranda öğrenicem cinsiyeti. oysa 10 gün önce erkeğe benziyor demişti, erkekse yarın görürdük pipişi ve kesinleşirdi :KK43:

çok kötü olmuş ya. O kaar gittiniz bir bakaydı usg de. Olmadı 1-2 hafta sonra ara kontrol gibi git. Bekleyemedim şu cinsiyetine bi bakıver de :)

ben hissediyorum desem:) ikinci gebeliğim belki ondandır tabi her zaman değil ama gece tatlı bişiler yiyip yattığımda ortam sessizken elimi koyduğumda bir pıt hissediyorum yok değildir dedim ilk gün ama hep aynı tarafta hissedince ve de bebek de o tarafta olunca bebiş olduğuna karar verdim:) bir haftadır falan var aynı his...

Ne kadar güzel ya. İnş Allah bizde hissetmeye başlarız artık. ikinci gebeliklerini yaşayanlar daha erken hissedermiş zaten. Sabırsızlıkla bekliyoruz bizde bakalım.

Bugün benim de canım sıkıldı bir şey yaptığı için değil yapmadığı için hiç sevgi sözcüğü yok ya bu ne odunluk daraldım

Ya Settar

Yok yok kesin bir eğitimden geçmeleri gerek bu baba adylarının. Anneleri üzmeye ne hakları var canım :KK19:
 
Bugün benim de canım sıkıldı bir şey yaptığı için değil yaomadığı için hiç sevgi sözcüğü yok ya bu ne odunluk daraldım

Ya Settar

benim de odunum var , bazen tam bi kütük oluyo ama bazen de kürdan oluyo :KK16::KK16: kütük haliyle bile aşığım ona:KK16::KK16::KK16::KK16: dün boş yere bağırdım bende bugün ona üzülüyorum.:26:
 
çok doğru söylüyorsun canım ama üst üste gelince bunaldım :KK43: bir de kayınvalidem geliyor haftasonu ve evim toplu olsun istiyorum. gerçi dağınık bıraksam da bu kız iş yapamıyor yazık günah deyip bütün işlerimi yapıverse daha güzel olur ama olmuyor işte yapamıyorsun öyle :)

Ne yap ne et evini temizle. K.valideye koz verme. Hamile falan demez adını pise çıkarır walla.
Eşim yüzünden ben o hatayı çok yaptım. Sen etme:)
 
X