2014 Aralık Anneleri

canım sizde ne gibi bi sorun vardı.uykusuzluk mu yoksa ağlamamı ceya 2si de mi.şuan abladıgım kadarıyla iyileşme olmuş.eşinnin destek olması büyük nimet..ama bebekler için yapılması gerekiyo bazı şeylerin elbette

Kızlar kızım öğrenmiş adgım diyor yani aşkım diyor ona öyle pek hitap etmeyiz genelde kızım ya da ismiyle çağırıyoruz eşimle birbirimize soyleriz biz ordan öğrendi herhalde severken söylerim kızımı aşkım benim ya diye severim sıkarım onu severken yani yanlış bişey yapıyorum ona aşkım demekle falan

Yok canım benim eşim sanmıyorm öyle yapsın şuan ağlasından şikayetçi ama öyle bişeyde bakmaz bence biz birbirimizi yeriz ondan korkuyorumya zaten bi büyüselerdi

Maşallah kuzuma aman desin gerçek aşk onlar zaten:) o kadarda takılmayalım ya benim yeğenimde aşkm diyodu şimdi gayette anne diyo:)

Benim kızım çok ağlayan bir bebekti ve battaniye de sallamak dışında hic bie sey susturmuyordu kolikti muhtemelen sonra sallanmaya alıştı tabiki..cingene beşiği dedikleri besik dışında hix bie yerde uyumuyordu...gutikce durum kotulesti gündüzleri sallamayi biraktigim an uyanmaya başladı yani bir buçuk saat yavas yavas sallarsam ancak oyle uyuyordu, sonralari gece de sallanmsdan uyumamaya basladi emziriyorum koyuyorum yatağa ağlamaya başlıyordu ve bu gecede en az dort kez olmaya başlayınca ben de işe bsslayacagimdan sekiz aylikken uyku eğitimi için destek aldik. Smdi coo şükür odasında yatağında kendi basina uyuyor...

canım çok sevindim şimdi iyi olmanıza.zorlu bi süreç eğitim biliyorum, insan bebeğinin ağlamalarına dayanamıuo.sizinki kolikmiş heralde.bişey merak ediyorum hiç birlikte yayöayo denedinmi.bizimkinde çok şükür öyle sorunlar yok.ama bende ayrı bir odada bi beşikte yatırmak istesem sanırım uyanır illaki.merak ettiğim.kaçta uyuyo bebeğin artık.birde gece hiç uyanmıuomu.sonuçta gece uzun bi süre illaki acıkırlar demi

Pek çok yerde söyleniyor aslında duymuşsundur bebeklerin altinci aydan sonra gece beslenmesine ihtiyaçlari yokmuş sadece aliskanliktan emmek isterlermis tabiki gündüz yeterli besleniyorsa. Kizim su an yedibucuk gibi uyumuş oluyor sabah da alti altibucuk arasi uyaniyor. Normalde on onbir gibi bir emzirme yeterli demisti eğitimci ama ben dayanamayip gece bir kez daha emzirince iki oldu bizim....iki üç gibi bir kez daha uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor. Benim uykum cok hassas oldugu icin yanimda yatiramadim hic...bir ara eşim le yatiyordu emzirip yatirinca onla uyuyordu ama uyanmalari çok siklasinca ve emip uyuyamayinca zorlandik çok. .

evet duydum onu ama 7.30da uyuyan bi bebeğin emmeye kalkmaması mümkün değil bence.eğitimciye hak verdim bu konuda :) bu arada yatma kalkma saatleri çok iyi olmuş.sende bebeğine ayak uydurabiliyosan sana da maşallah.aalımda en önemli şey, bu eğitimcilerin mesleklerinin ne oldugu, bebeklerle ilgili eğitim almış birileri heralde, yada kendi yöntemlerini ıspatlamış anneler grubu :)) şaka bi yana, sende duymuşundur biçok pedagogun önerisidir, hatta kolikliğe çözümüdür anne kucagında yatmak, sıcaklıgını duymak.ilk aylarda her ağlaması korkudan oluştugu için tek tesellisi anne ğöğsü,sıcklığı ve onun hareketleridir.bunu bi baba malesef karşılayamıcagı için sizde baba yeterli kalamamış anladgm kadr.benim takip ettiğim pedagogdan öğrendigim sonrasında kendi tecrübelerimle, ben oğlumun uyku sorunu olmamasını buna bağlıyorum, bu arada uykuyu çok seven ve derin uyuyorum, ilk zamanlar göğsümde uyutuyodum o yüzden.şu zamana kadar olan herseyleride tamamen alışkanlık bence.koliklikse ona da artık alışmıştır, 7 de uyuyosa ona da alışmıştır gibi.onuda çocuhumdan tecrübe ettim, mızmızlığını düzeltmessem, gülecegi yerde bile ıııııaaaıııı diye saçmalayabiliyo.neyse çok uzattım.ama problem yaşayan annelere sesleniyorumbirden 7 de uyumasını beklemeden uzun bir döneme yayarsanız bu süreci, ve sakin, dingin, huzurlu yaklaşırsanız, he illa da dk dk şu saatte uyucak diye sallaya sallaya bi hale getirmesseniz , ben eminim ki herşey 10 numara olur.asla ukala olan biri değilimdir kimse yanlış anlamasın, ama bu konuda çok eminim kendimden, istedigim bişeylere yardımcı olmaktı.düz mantıgı görmeniz sadece.eğitimcilerin yaptıgı çocugu bir düzene sokmak sadece bu arkadaşlar.siz sevginizle sıcaklığınızla sevginizle bu dönemi ona zarar vermeden bile atlatabilirseniz.bu konuyla ilgilide son yorumum, daha da gelmem davosa

Kız ayşenur benimkine de bi el atıver anam ben çok feci durumdayım:) yanımdada yatırıyorum sallıyorumda yok yok kolik bi bebekte değildi ama huyu bu sürekli mızır mızır bide bende öyle erken yatırmıyorum eşim 7 bucukta geliyo vakit geçiriyolar kıyamıyormda aman benim derdme çare yok anam eğitim falanda veremiyom bu gece hatta dünde yarım saate 15 dk ya uyandı ben mi abartıyorm diye saate baktım yani o derece ama yok uyumuyo neden blmiyorm sürekli emmek istyo emzik veriyorum uyku arasında çıkartıyo çokta uyanık:)

kızz @evlimutluuu ay hoşgeldin.çatkapı misafiri gelmiş gibi gissettim bak şimdik.ne alırdın bebeimsen de tut konunun bi köşesindennelwr düşünüyosun bakimm

canım benim, senin oğluşun artık ağlamayla tepki vermeye başlamış herşeye.yani muhtemelen biley isterken bile ağlıyodur, mızmızdır dediğin gibi.bu durumda mesela ben, modunu aşırı yükseltmeye çalışıyorum.mesela hemen bi müzik açıp sen oynasan söylesen atıyorum, ona da hareketler yaptırsan, ce biraz uzun sürse bu durum mod yükselmiştir.sonrasındada hee tamam oynadım diyip bitmiyo tabiki, bu sevinci devam ettiriyorum.mesela sen nasıl yaklaşıyosun onu sorıyım.bak lütfen yanlş anlama.ama bebeğinin değişmicegine de inanma.onları hamur gibi şekillerndirebilirsin, daha 1 yaşındalar bunu yapabiliriz.kendine o kontrolu gücü hisset lütfen.günü güzel mutlu bitirmesi, kendini güvende hissetmesi en önemlileri..

Son düzenleme:
valla yakın olsak gelirdim kız.senin küçük tosbike bi olay yeri incelemesi yapardım hahaaşaka bi yana elbette, bebişini sen düzeltirsin düzeltirsen annesi.çocuga haksızlık yapma ama annesi, o herşeyi hemen öğrenme modunda şu aralar emin ol.bunuda mv den öğrendim.2gün ezan okunurken Allah Allah diye bagırdım hemen kaptı.normalde anne bile demiyo mesela.şu ara hepsi öyledir eminim

Kış bebeğiydi her dk yanından ayrılmadım ya şimdi mutfağa bile gidemiyorum öğreniyo herşeyi onda sıkıntı yok ne yapsam anında yapıyo daha sonrada unutmuyo ama ağlıyo mızır mızır mesela emeklemiyo sürünüyoya oyuncak görüyo ona gitnek yerine eliyle gösterip bizden istyo o kadar üşengeç yani:) ve ağlayarak istyo en ayar olduğum şeydir benimde bazen diyorumki yeterki sussun mızır mızır sesi insanı çıldırtıyo

kız ben onu hani hemen herşeyi kapıyolar diye dedim.seninkide öyle illaki bak söyliyısun zaten anlıyo öğreniyo diye.sizde bu mızmızlanmaya bi çözüm lazım.onu öğretmeye çalış.mesela öyle yapınca napıyosun.alıp veriyosun sussun diye dediğine göre.bide değişik bi tepki ver mesela, napabilirsin.tatlı yüksek ses tonuyla gülerekk hatta kahkaha atarak bunu mu istiyosun, bu neymiş, düt müş, sen düte gelemedinmi ay çok komiksin hahaaa, allah iyiliğini versin oğluşum diyip, sen abartılı komik bişekilde emeklesen oyuncagı alsan yine seslerle gelsen.onun ağlamasına bakma,sen gül, onun sesini bastır kendü sesini duymasın.senin gülüşünü öğrensin.ama bunu çook yap hep yap hatta.çünkü sizinjinin buna alışmasu lazım.benim durumum böyle çnkü mızmız olunca.bağıra bağıra, oğluşum, yerimseni, seviyorum seni falan.hala daha öyleyim çünkü çocuk ona dikkat veriyo.hani bunu bide aglarken yapıyprum.eşim öyle susarmı diyodu ama hep işe yaradı..belkidr denemişindir ama bu geldi aklıma.eger buda işe yaramıyosa başka yöntem yarar eminim:)

Bunumu istdin oğlum diyorum elime alınca gülüyo yani onu istedim demek:) hadi sen git deyince gitmiyo bide olmaz yada cıss yapma deyince anlıyo küsüyo bide kendini kapatıp ağlıyo:)

Bunumu istdin oğlum diyorum elime alınca gülüyo yani onu istedim demek:) hadi sen git deyince gitmiyo bide olmaz yada cıss yapma deyince anlıyo küsüyo bide kendini kapatıp ağlıyo:)
kızz seninki gülüyomuş yaa ne güzel.hemde bi eline alman ble yetiyomış.git deyince valla benmki öyle bakıyo sadece.onu uygulamalı öğretmen lazım canım.sen yapıcan teşvk edicenki eğlenceli bişey aansın yapmak istesin.çnkü seninkinin kendiliğinden yapma gibi hevesi yok anladgm kadr bide dediğin gibi hemen kendüni kapatıyosa bu emeklemesi içinde geçerli olabilir.kız bizimde yeni dişler geldi gelicek.agzı akıyo resmen.bişeyde yemiyor, kahvaltı es geçildi resmen iyki ateş falan yapmadı şükür

Kızlar benim.kızımda düşeceği yerlere gidiyor kızım gitme oraya gel diyorum elimle gösteriyorum bu tarafa geç diyorum bazen geçiyor bazen gülüyor devam ediyor ben kalkıyorum bu sefer nasıl hızlı hızlı gidiyor gülüyor bide sıpa

Baya yürüyo seninki bi benim oğlum kaldı yürümeyen haaa:) çok uyanıklar çok valla benimki zararlı bişeyse şirinlik yapıyo:)

Kızlar oğluşumun doğum günü olcak anneanne babanne dayıları bide amcası gelecek öyle başka kimseyi çağırmayacam resim çektircez diye eşim internetten kendine bi kazak almış banada aynı renk bi kazak almış ve çok düşünceli geldi şaşırdım bidaha bana romantik değilsin deme bide hödük dersin al sana romantiklik diyo:) ama oğluşuma almadık daha onada aynı renk bulmak lazım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…