Günaydın kızlar,
Çok acayip duygular içerisindeyim.
4 aydır görev yaptığım Van Başkale ilçesin dün akşam itibari ile terkettim.
Gece Van'da bir öğretmen evinde kaldım. Bugün 14.20de Sabiha Gökçen aktarmalı Trabzon uçağım var.
Nişanlıma gidiyorummmm. Taa haftaya perşembeye kadar nişanlımda kalacağım.
Ondan sonra da Ankara'da yen bir işe başlayacağım.
Aslında Başkale'den çıktığım için çok mutluyum ama çalışma arkadaşlarımı çok sevmiştim, bir taraftan üzüldüm.
Trabzon'da kalacağım bir hafta boyunca mobilya ve gelinlik bakacağız. Hoş oradan almayacağım ama olsun, o heyecanı şimdiden yaşayalım istedik. Beğendiklerim olursa buradan fotoğraflarını paylaşırım.
Sabah haberlerde izlediğim haberlerden birisi çocuklara fuhuş yaptıran adamların haberi idi. Olay Van'da geçiyordu. Bir diğer haber ise 11 yaşında evlendirilip 12sinde çocuk doğuran,14ünde de çocuk doğurduktan sonra öldürülen bir kız ÇOCUĞUNUN haberiydi. Tabiki kız babası Vanlı imiş.
Bu haberleri görünce çok tiksindim. Ve ben Van Başkale'de böyle adamlara ayrım yapmadan hizmet ettim.
Her şey haberler görüldüğü gibi arkadaşlar. Burada küçücük kız çocukları evlendiriliyor. Hatta 70 yaşlarındaki adamlarla evlendiriliyor. Aile içi tecavüzler çok fazla. Kuma giden kadınlar var. Ve kadınlar dayak yiyor. 25 yaşındaki kadın 5. çocuğunu dünyaya getirebiliyor. Hatta 40 yaşında 10. çocuğunu doğuranlar da var. Üstelik çocuklarına da bakamıyorlar. Ama yapıyorlar.