• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar evinde annesi yada yakını olmayan var mi ne zaman tek kalmaya başladınız bugün 28 günlük olduk bir iki gün tek kaldım annem her ben gideyim dediğinde ağlıyorum bu normal mi :-(
Canim biz de bugun 25 gunluk olduk 38. Haftamdan beridir annem yanimda ama yarin gidiyo malesef ve biz bayagi uzagiz 10 saat falan. ben de kendimi tutamiyorum agliyorum surekli gitcek diye. Gerci benim kv yakin annem gidince o gelicek ara ara ama tabi annenin yerini tutamaz. Yarini nasil atlaticam bilmiyorum :KK61::KK61:

kızlar benim dışarda 12 dikişim var. yanlış yerden kesik attılar ilk önce. o yüzden hala oturup kalkamıyorum.
kanamam da bitti gibi damla damla devam ediyordu ki bugün birden boşalma oldu çok şaşırdım.
ayrıca oğlumun gaz sancıları beni çok üzüyor. elimden geleeni yapıyorum ama onun kıvranıp ağlaması içimi deşiyor.

sütü artırmak için size dereotu önerim olacak. aç karnına günde en az üç öğün dereotu yiyerek sütüm çoğaldı. onun dışında göğüs uçlarım yara oldu. dehşet bir acıymış. lansinoh kremin faydasını göremedim. ama eczacı teyzem buna ek olarak bepanthol kremi kullanmamı önerdi. yalnız bebeği emzirmeden önce göğsü yıkamak şartıyla. inanın faydasını gördüm. acılarım azaldı yarası kurumaya başladı. nemli bırakmayın göğsünüzü bu dertten muzdarip olan arkadaşlar. ben gece kremi sürüp bi kaç saat göğsü açık yatmanızı tavsiye ederim

Canim benim bebeğindebbugün 25 günlük oldu.kanamam bi azalip bi cogaliyo anlamafim gitti.ama birkaç haftafir günlük perde yetkiyi.kanamanin renginde değişti buatada.

Bebegin sancisinada gelince rezeneyi sen iç bebegede cay kasigiyls 8-10 cay kaşifi icirebilursin günde.birde aguline diye bitkisel bir gaz damladi var.o da çok faydali.birde bebegin ayagini sicakbtut.biz sicak su torbalarinin kucuklerinden ayahina ve karnina koyduk o da rahatlatti.basta biraz iz yapti uzun sure tutunca ama yarim saatte geçti kizariklik.göğüs olayida yanlis emzirmeden oluyonus.tutuş pozisyonunu degstrnce düzeldi benimkide.

Canim biz de bugun 25 gunluk olduk 38. Haftamdan beridir annem yanimda ama yarin gidiyo malesef ve biz bayagi uzagiz 10 saat falan. ben de kendimi tutamiyorum agliyorum surekli gitcek diye. Gerci benim kv yakin annem gidince o gelicek ara ara ama tabi annenin yerini tutamaz. Yarini nasil atlaticam bilmiyorum :KK61::KK61:

Selam kizlar,
yazamadim malum dogum yaptim. Oglum 24.08.2014 te saat 04:16 da 3870 gram 55 cm dunyaya geldi.
Dogum sancilarim gece 01:45 t ebasladi ve ben oglumu 2,5 saat icinde kucagima aldim, rahmin acilmasi bir saatten az sürdü ve uc sancida dunyaya geldi oglum. Epiduralsiz, kesisiz normal dogum yaptim, cok kolay bir dogum oldu Allaha sukur.
Ikinci gun sutum geldi, oglum 3. gun sarilik oldu bilirubin degerleri 19 a kadar yukseldi, fototerapi yaptilar, saat basi sut ve mama takviyesi ile iki gunde degerleri normale dustu.
Cok sakin bir oglum var, geceleri sadece bir kere uyaniyor, genellikle 12 de yatiriyoruz 4 civari uyaniyor, ondan sonra sabah 8 de kalkiyor.
Ben dogumdan 4 saat sonra ayaklandim, dogumdan sonra artci sancilarim cok oluyordu emzirdikten sonra, ama simdi cok sukur iyiyim.
Darisi tum hamislerin basina

Canim benim bebeğindebbugün 25 günlük oldu.kanamam bi azalip bi cogaliyo anlamafim gitti.ama birkaç haftafir günlük perde yetkiyi.kanamanin renginde değişti buatada.

Bebegin sancisinada gelince rezeneyi sen iç bebegede cay kasigiyls 8-10 cay kaşifi icirebilursin günde.birde aguline diye bitkisel bir gaz damladi var.o da çok faydali.birde bebegin ayagini sicakbtut.biz sicak su torbalarinin kucuklerinden ayahina ve karnina koyduk o da rahatlatti.basta biraz iz yapti uzun sure tutunca ama yarim saatte geçti kizariklik.göğüs olayida yanlis emzirmeden oluyonus.tutuş pozisyonunu degstrnce düzeldi benimkide.
Duygucum benimde annemle babam geldi yanima kirli cikinca gideceklerdi.benide bi hüzün kapladi ve sağolsun esimde bizi demedi destekledi bende onlarla gidicem.11 saatlik bibyol ama özel arabayla gidicez.bayramida yapip donucez.tek uzuntum bayramda Esim olamiycak yanmzda.KV benim bulunduğum ilcede ama bana bi faydasi yok.sirsan bakar çocuğa ama azicik aglaynca anneme veriyo.bide ne kahvalti hazirliyo ne yemek yapiyo hep hizmet bekliyor.annem gdrse gelecekti ve ben 2 çocuğa bakmak zorunda kalacaktim :) saolsun eşimin de rizasyla gidicem inşallah.:)

cnm maşallah bnmde 40-50cc gelıodu.3-4 gündür sağmadım şimdi 10cc zor geldi...bgn tekrar sağmaya başladım inş artar..uyuyamıyorum bnde günde 5 saat anca.gece uyumuyo benmkı gündüz uyuyo..bnde gündüz uyuyamıyorum..o yüzden de sütüm azaldı..sağmaya devam bakalım nolucak..
ben de gündğz uyuyamıyorum oğlum da gece uyumuyo gündüz uyuyosağmak kesinlikle işe yarıyo benimki çok azdı arttırdı ama el pompası sağmıyo elektrikli al yoksa bide bol su iç ben 4 lt ye yakın su içiyorum hayatım boyunca hep çok su içen biri oldum.bi de rezene çayı içiyorum her gün bi bardak sanırım o da süte etki ediyo hem de bebeğin gazı için çok iyi oluyo[/QUOTE]
off bnde elektrklı pompa aldm cnm da göğüslerim çok kötü yara oldu.bgnde kanadı baya..su çok içiyorum bgnde yaradan dolayı 2 defa sağdım sadece ve emzırmeyi denemedim bile çokk kötü acıyoo[/QUOTE]
Ben günde 1-2 kez karbonatşu su ile silip kurulayıp saf zeytinyağı sürüyorum ve göğüs pedi kullanıyorum belki sende de işe yarar.benim göğüs uçlarım da sızlıyo yara olmaz inşbugün internetten aventin göğüs kalkanını aldım yara olmasın diye bide onla emzirmeyi deniycem.günde bikaç kez uğraşıyoruz ama hala emmiyor oğlum

İnsanbul, bebeği giydirmeye gelince ben erzurumdayim vecwsiri sicak yok.iç ce diş zihin birde penye battaniyeye sariyorum genelde.onlarin kani az olduğu içinusurler ve ayaktan usurlerse gazlari artyo.dDr çorap giydirmeyin dedi ama ben bi kaç gündür giydiriyorum alt giysileri patikli oolmasına ragmen :)
Bence çok ince gydrme.çünkü bi arkafasim kendi bunaldkca cocugada ince giydirmis ve hasta etmişti haziranda samsun gibi yerde :)

Normal doğum yapan arkadaşlar ne durumdasınız kanamanız devam ediyor mu. Dikişler ne durumda
Canim ben ayin 7 sinde normal doğum yaptim kanamanin rengi bazen kirmizi kan gibi bazense sarimsi kahverengi ve bir ikibhaftafir günlük ped de yetiyo.dikişlerin zaten 3 taneydi herhangi bir aci yok.

Kızlar evinde annesi yada yakını olmayan var mi ne zaman tek kalmaya başladınız bugün 28 günlük olduk bir iki gün tek kaldım annem her ben gideyim dediğinde ağlıyorum bu normal mi :-(

Efsercim öyle hissetmen çok normal.bende oyleydim.anbemlerle gidicem çünkü KV yi hic cekemem.esumde riza gösterdi.eğer seninde bi sikintin yoksa git onlarla biraz katan rahatlar.

Canım zamanla toplar benim pek kalmadı ama sürekli kanamam var..
İnş canım ya her gören tekini içeedemi unuttular diyo takmamaya çalışıyorum ama kafamdan devamlı bidaha süGün bir karnım olacakmı ki düşüncesinide aramıyorum kanamam benim de ver ama az az ondan geç inecek heralde

Canim senle ayni gun dogum yaptik biz,benim karnim dune kadar 5aylikti resmen.bugun 4aylik oldu.15 kilo almistim.9kilo verdim bugun itibariyle.dr yurudukce karnin inecek dedi.
Ben daha adam akıllı tartılamadım evdeki tartı bozuldu ama hiç öyle kilo vermiş durmuyom sanki :mad:

ben de gündğz uyuyamıyorum oğlum da gece uyumuyo gündüz uyuyosağmak kesinlikle işe yarıyo benimki çok azdı arttırdı ama el pompası sağmıyo elektrikli al yoksa bide bol su iç ben 4 lt ye yakın su içiyorum hayatım boyunca hep çok su içen biri oldum.bi de rezene çayı içiyorum her gün bi bardak sanırım o da süte etki ediyo hem de bebeğin gazı için çok iyi oluyo
off bnde elektrklı pompa aldm cnm da göğüslerim çok kötü yara oldu.bgnde kanadı baya..su çok içiyorum bgnde yaradan dolayı 2 defa sağdım sadece ve emzırmeyi denemedim bile çokk kötü acıyoo[/QUOTE]
Ben günde 1-2 kez karbonatşu su ile silip kurulayıp saf zeytinyağı sürüyorum ve göğüs pedi kullanıyorum belki sende de işe yarar.benim göğüs uçlarım da sızlıyo yara olmaz inşbugün internetten aventin göğüs kalkanını aldım yara olmasın diye bide onla emzirmeyi deniycem.günde bikaç kez uğraşıyoruz ama hala emmiyor oğlum[/QUOTE]
bnde karbonatı denıyım bari krem sürüyorum sürekli ,göğüs pedi de kullanıyorum ama çok çok kötü durumdayım...denemeye devam canm bak bnmkı dün sabah yarım saat emdı silikonsuz hemde .sonra yıne emmedı...süreklı uğraş cnm göğsünün durumu iyi oldukça..bn her mama vermeden önce deniyorum sabırla.ağlasada bağırsada dene.bak bn doğum doktoruma sordum,o bana dedıkı emer sen mutlaka dene,benmkıde emmıyodu çok uraştım ama sonunda emdi dedi...yani sabır işi yaaa büyüdükçe emme refleksi güçlencek ve emicekler diye umut ediyorum yeterkı süt gelsin...bırde bn şimdi medela calma biberon sipariş ettım bakalım gelince yazarım sana etkılı olursa cnm

bi kaç sorum olacak. bebeği nasıl giydiriyorsunuz?
kayınvalide kat kat giydiriyor. kuzum isilik oldu. laf anlatamadım. sen anlamazsın o üşür diyo. bende napıcamı şaşırıyorum.

mama takviyesi için biberon yerine hemşire kaşıkla vermemi önerdi. yanlış mı yapıyorum.

bir de lohusalık döneminde yansanda bayılsanda terlesende kalın giyineceksin diyenler haklı mı?
Oyy canım kıyamam sana nasıl öyle bir yanlışlık yaptılar ki çok geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir ben kızıma sıfır kollu bir bady üzerine tulum giydiriyorum uyurken üzerine battaniyeyi öylesine atıyorum maksat karnı üşümesin diye şimdilik iyi gidiyoruz böyle bana gelince bir tane ince gecelikle dolaşıyorum ama ayaklarımda hep çorap veya terlik var önemli olan bence ayaktan üşütmemek

bi kaç sorum olacak. bebeği nasıl giydiriyorsunuz?
kayınvalide kat kat giydiriyor. kuzum isilik oldu. laf anlatamadım. sen anlamazsın o üşür diyo. bende napıcamı şaşırıyorum.

mama takviyesi için biberon yerine hemşire kaşıkla vermemi önerdi. yanlış mı yapıyorum.

bir de lohusalık döneminde yansanda bayılsanda terlesende kalın giyineceksin diyenler haklı mı?
Heee biberon işine gelince bence kaşıkla vermeye devam et canım biberona boşuna alışmasın

Benim karnım bildiğiniz beş aylık hamile gibi sezeryan oldum normal doğum yapanlar sizdeds öyleni yoksa biz sezeryanlılaramı özel çok fena taktım göbeğe
Bende sezeryanim karnim var ama çok çok değil ama bugun kıyafet almak için gittim xl olmadi bildiğin göğüsumden düğme kapanmadi,biride daha hamile pantolonu giydigimden karın çıktı aldim ama giymem..

Selam kizlar,
yazamadim malum dogum yaptim. Oglum 24.08.2014 te saat 04:16 da 3870 gram 55 cm dunyaya geldi.
Dogum sancilarim gece 01:45 t ebasladi ve ben oglumu 2,5 saat icinde kucagima aldim, rahmin acilmasi bir saatten az sürdü ve uc sancida dunyaya geldi oglum. Epiduralsiz, kesisiz normal dogum yaptim, cok kolay bir dogum oldu Allaha sukur.
Ikinci gun sutum geldi, oglum 3. gun sarilik oldu bilirubin degerleri 19 a kadar yukseldi, fototerapi yaptilar, saat basi sut ve mama takviyesi ile iki gunde degerleri normale dustu.
Cok sakin bir oglum var, geceleri sadece bir kere uyaniyor, genellikle 12 de yatiriyoruz 4 civari uyaniyor, ondan sonra sabah 8 de kalkiyor.
Ben dogumdan 4 saat sonra ayaklandim, dogumdan sonra artci sancilarim cok oluyordu emzirdikten sonra, ama simdi cok sukur iyiyim.
Darisi tum hamislerin basina
Allah analı babalı büyütsüm canım benim ama gecede uyusa bebiş iki saat hadi en fazla üç saatte bir emzirmen lazım değilmi ?

Bende sezeryanim karnim var ama çok çok değil ama bugun kıyafet almak için gittim xl olmadi bildiğin göğüsumden düğme kapanmadi,biride daha hamile pantolonu giydigimden karın çıktı aldim ama giymem..
Benimde kıyafetlerim olmuyor hamile kıyafetlerimi giyiyorum öecburen ama buda benim pskolojimi karıştıyor bir an önce şu dikişer iyileşse de spora başlasam

Back
X