2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

peki gece uykusuna yatmadan önce daha uzun süre uyanık tutuyormusun??? birde gece uykusuna kaçta yatırmak lazım..internette 7-8 diyor ama bana biraz erken gibi geldi...
Bizim gece uykumuz 9 da her gece düzenli ama kendi uyumuyor malesef beşiğine koyup ışığı kapatıyorum bir dakika kadar sallıyorum uyumuş oluyo. Bide kendi uyusa süper olacak.

Bizim gece uykumuz 9 da her gece düzenli ama kendi uyumuyor malesef beşiğine koyup ışığı kapatıyorum bir dakika kadar sallıyorum uyumuş oluyo. Bide kendi uyusa süper olacak.
Daha ne istiyon hem dokuzda uyuyor hemde bir dakikada maşallah nasil yaptın bunu ben dün gece iki buçuk saat salladım besikte cinnet gecircektim nerdeyse keşke seninki gibi olsa daha ne isterim

Daha ne istiyon hem dokuzda uyuyor hemde bir dakikada maşallah nasil yaptın bunu ben dün gece iki buçuk saat salladım besikte cinnet gecircektim nerdeyse keşke seninki gibi olsa daha ne isterim
Ya tabi buna şukur ama kendi uyuyanları görünce insan onlara imreniyo.:) işte insanoğlu elindekiyle yetinse zaten. Akşam ustu altı gibi son uykusundan uyanınca bidaha uyutmuyorum dokuza doğru esnemeye başlıyo sonra uyku. Oda öyle bi alışmışki geçen hafta gorumcem gelmişti uçakla gece 12 de burdaydılar eşim olsun olsun sevin diye gerzek gibi ısrar edince uyandırdılar çocuğu beş dk. Dayandı esnemeye başladı sonra ağlamaya neyse aldım zorla beşiğine koydum anında gitti gözler. Ben eyvah uykuyu aldı ikiden önce uyumaz diyorum.

Yalnız saçların maşallahı var söylemeden geçemeyeceğim. Bizimki de saçlı doğdu çok ama şimdi dokmeye başladı onler uzun arkalar kısa tepeye doğru bi açıklık, çok komik oldu tamamen dokulse artık iyi olcak.

aralıksız 7 saat uyuyan bebeklere hayranım doğrusu.mamamı veriyorsunuzda bu kadar uyuyo.yoksa sütünüzmü doyurucu.benim oğlum gecede 4-5 kez uyanıyo ki yatışımızda ortalama saat 1-1.30 olluyor.emziriyorum fakat yetmiyomu ki diye mamada verdim yine aynı.biz ya huysuz bir bebeğiz yada gaz sancıları gece sıkça yokluyo yavrumu.:KK43:
Sadece süt alıyor ama ben bilmiyorum ac mı tok mu ..ac olsa uyanır sanırım değil mi ,şu zamana kadar sadece 1-2 sefer oda ilk doğduğu zaman açikinca ağladı bilmiyorum ne alemde. ..bu arada senin bebis uyku düzenini böyle kurmuş düzelebilir sanırım, benimki iki gündür 1de yatıyor annem düzelt bunu diyor hala başaramadım...bu arada uyanınca kaç dk emiyor..acaba uyku arası biberonla uyanmadan mi versen

Ya tabi buna şukur ama kendi uyuyanları görünce insan onlara imreniyo.:) işte insanoğlu elindekiyle yetinse zaten. Akşam ustu altı gibi son uykusundan uyanınca bidaha uyutmuyorum dokuza doğru esnemeye başlıyo sonra uyku. Oda öyle bi alışmışki geçen hafta gorumcem gelmişti uçakla gece 12 de burdaydılar eşim olsun olsun sevin diye gerzek gibi ısrar edince uyandırdılar çocuğu beş dk. Dayandı esnemeye başladı sonra ağlamaya neyse aldım zorla beşiğine koydum anında gitti gözler. Ben eyvah uykuyu aldı ikiden önce uyumaz diyorum.
Benimki dokuzda yatarsa eğer en fazla yarım saat şekerleme yapıyor okadar sonra uyutabilirsen uyut

Yalnız saçların maşallahı var söylemeden geçemeyeceğim. Bizimki de saçlı doğdu çok ama şimdi dokmeye başladı onler uzun arkalar kısa tepeye doğru bi açıklık, çok komik oldu tamamen dokulse artık iyi olcak.
Evet baya saçlı benim cadı azmi midem yandı :) ama bizimkide hafif arkadan döküldü açıldı birası evet komik duruyor ama sanki hepsi dokulmicek gibi biyandanda uzuyor çünkü

Kızlar bebeği diş cikaranlar varmı? Benim ogluşun dişleri çok kaşıniyo ağzına ne gelse saldirir gibi isiriyo uykusundan bile uyanıyor :KK43: ne zaman cikarlar ne kadar sürer bu kaşıntı bi bilginiz varmı

kızlar çok zamandır yazamıyordum dün bebişimin kuranını yaptık sonunda.güzel oldu elhamdülilllah.bu arada cumartesi çalışmaya başlıyorum tam 4aylık olmuş olacak 24temmuz doğumlu.3aylık kontrolünde 61cm boyu5900kilosu vardı pazartesi 4aylık kontrolümüz var nasıl olacak bakalım.kalbindeki üfürümün derecesi 2çıktı 6dereceymiş6en şiddetlisiymiş doktor bizden eko istedi.inş bişey çıkmaz.önce 1 demişti şimdi 2çıkınca arttığını görüp eko istedi.

Slm kızlar pek giremiyorum bizim bebis inde saçı dökülüyor.eli hep saç oluyor korkuyorum ağzına kacmasibdn. Bu aradajkilo şu altı ikiyüzlü gr olmuş. Üç ayı bitirdik.ayin 17 sinde.

Bugun ev gezmesine gittik kizimla ama orda hic uyuyamadi dogru düzgün aglamaya basladi eve geldik evdede agladi biraz simdi uyuyor sanirim seslerden etkilendi halbuki sese alissin diye tv acikken yatiriyorum supurgeyi falan aciyorum ama alismicak herhalde.ee biz hep evdemi oturcaz.sizde durumlar nasil gezmekle araniz iyimi

kizlar gunaydin bizde sut alerjisi var biliyosunuz basina gelen bilgisi olan varsa paylasabilirmi ne yapmaliyim.oglusum kaka yapmiyor ufff ne yapcam bilmiyom .hangi pisik kremi kullaniyosunuz merak ettim yardimm kafayi yiycem
benim oğlum da geçen pazardan beri yapmiyor belirgin br huysuzluk yapmiyor ama bende merak ediyorum inşallah yaparlar

Kızlar bebeği diş cikaranlar varmı? Benim ogluşun dişleri çok kaşıniyo ağzına ne gelse saldirir gibi isiriyo uykusundan bile uyanıyor :KK43: ne zaman cikarlar ne kadar sürer bu kaşıntı bi bilginiz varmı
Bizim oğluş da aynı durumda. Çok nadir de olsa bu aylarda diş çıkarabiliyorlarmış, doktorumuz bize dişler yuvalarına yerleşiyor şuan o yapar dedi, aynı zamanda ağzımız da akıp duruyor :)

Canım ya benimki önceden 8-9da uyuyup sabah 6da kalkıyordu.bende cok uzun diye bu saati 11e aldım ama sanırım yanlış yaptım ya bazen gece uyumuyor şuanda mesela halanuyumadi ya ben çok ac kalir diye böyle yaptım.tuh şimdi tamamen bozuldu. ..maşallah senin bebise

Canim bence 8 ideal bir saat ki böyle alisirsa okula basladiginda da sorun yasatmaz. Cok ac kalmaz. Artik 3 aylik oldular. Ki senin bebegin benim bebegimden daha kilolu. Ac kalabilme süresi bebegin kilosu ile orantiliymis. Benimki aksam 8 de uyuyor, gece dörtte kalkiyor. (Cok asiri gaz problemi yoksa) 8 saat uyuyor düsün. Sonra tekrar icip sabah 7.30 8 de uyaniyor. Ki benim bebegim cok kilolu da degil biliyorsun, kafama takiyordum. Doktora sordum, doktor sakin uyuyan bebegi bu saatten sonra uyandirip doyurmaya calisma dedi. Ac olsa yeri gögü inletir o merak etme dedi. Gündüz fazla iciyor, gece acikmiyor. Cünkü ben hesapladim her gün yaklasik 900ml süt iciyor. Gündüz iyi ictigi icin sanirim gece cok acikmiyor.

Sen tekrardan o ritmi yakalamayi dene.

Ben zaten uyutmaya çalışırken yatakodasına geçiyorum ışık kapalı konuşmuyorum da ama hep aynı saate dikkat etmedim genelde 9 10 gibi işte. Bizimki çok gazlı uyumayınca öyle ağlarken beşikte bırakamam ki yıkıyor ortalığı :KK43: Nerde akşam sekizde uyucak da sabah 7 ye kadar uyuyor olacak. Dün Akşam 8 de uyuttum 22.30 da uyandı emzirdim yatırdım 1.30 da uyandı emzirdim yatırdım 3.30 da bir daha uyandı yine emzirdim. 4.45 te gazla uyandı sonra biraz oyaladım gazını attı 6 da kalktı. 8.30 da uyudu 9.30 da kalktı. 11.30 da uyudu suan hala uyuyor saat 13.00. aslında gazı olmadıkça bir düzeni var gibi ama bunu kaç gün sürdürebilecek göreceğim. Bir de hafiften dönmeye başladık gazlar azalacak inşallah giderek.

Ama tavsiyen için teşekkür ederim. Sadece beşikte nasıl tuttuğunu acayip merak ettim ben ağlarken 40 dk nasıl dayanırım onu beşikte bırakmaya :KK43: sen ne yapıyorsun bu durumlarda :KK43:

Canim benim bebis de cok gazliydi bilmiyorum gazi belki senin bebegine göre azaldigi icin ritim tutturabildim... Benimki cok gazliyken söyle yaptim, ilk iki ay kucagimda sallayarak uyuttum hep cünkü sakinlesmeye ihtiyaci vardi. Bazen saatlerce kucagimda salliyordum gece defalarca... 2. aydan itibaren de kucagimda sakinlestirip, uykuya dalarken yataga biraktim. Tabiki öyle pat diye olmadi bu sürec. Kolay da olmadi, cok ugrastim. Günlerce ayni seyi tekrarlaya tekrarlaya... Kucagimda sakinlesip yataga biraktigimda yanina uzandim. (Aramizda yatiyordu kizim) Olmuyordu, yine agliyordu, geri kucagima aliyordum, 30dk kucagimda durduktan sonra uykuya daliyordu yatagina koyuyordum. Böyle böyle derken, yanina uzanmama alisti. Daha az aglar oldu. Birkac kere aglamasina ragmen esim bir yandan ben diger yandan elini tutup uyutmaya calistik, cok asiri da aglamadi kivrandi kivrandi uyudu. En fazla 10 dakika sürmüstür. Bir süre sonra sütünü icirip direk yataga koyup yanina uzanip elini tutmaya basladim, ise yaradi. Ögrendi yani....

Simdi de kendi besigine gecis yaptik, elini tutuyorum uyuyor. Tabi arada sirada yine zor oluyor, mesela bu aksam 1 saat uykuya dalamadi cok gazi vardi ama aglamadi da, sadece kivis kivis yapiyor nasil bir yetiskin uykuya dalamaz sürekli o taraftan bu tarafa döner ya, öyle... Bazen aglar gibi olunca, pisss pisss yaptim falan, sonra sabrim kalmadi uyumayinca, kalktim öbür odaya gittim hem sakinlesmek hem nefes almak icin. :) Ben gidince ciyak ciyak aglamaya basladi, en fazla 3 dakika falan aglamistir, tekrar geri gittim, öptüm elini tuttum, direk uyudu. Sürekli onunlayken uyuyamadiginda onu sakinlestiren bir güc olmaktan cikmistim, yanindan gidip geri gelince tekrar ayni görevi gördü tahminim. :KK70:

Yalniz gündüz bu elinden tutup yanina uzanma metodu ise yaramiyor. Gündüz hala ayagimda salliyorum ya da kucagimda. Aslinda üzerine düsüp denesem sürekli elini tuttugumda uyumayi ögrenir ama gündüz zor oluyor, baska islerimi de yapmam icin en kolay yolu tercih ediyorum :KK70::KK70::KK70::KK70:

aralıksız 7 saat uyuyan bebeklere hayranım doğrusu.mamamı veriyorsunuzda bu kadar uyuyo.yoksa sütünüzmü doyurucu.benim oğlum gecede 4-5 kez uyanıyo ki yatışımızda ortalama saat 1-1.30 olluyor.emziriyorum fakat yetmiyomu ki diye mamada verdim yine aynı.biz ya huysuz bir bebeğiz yada gaz sancıları gece sıkça yokluyo yavrumu.:KK43:

Evet ben mama veriyorum. Yani benim sütüm bir bucuk aylik oldugundan sonra giderek azalmaya baslamisti, mama takviyesi ile gittim hep. Gece mama vermeye basladigimda da yine gece 3 saatte bir uyaniyordu, hatta ben hani mama doyuruyordu ya diye düsünüyordum. :) Ama önemli olan düzen tutturmak bence. Ben bastan inanmamistim, gazli oldugu icin düzen tutturamayacagimi sanmistim. Arkadasimin bebegi 7 saat uyuyordu, ben hep benim bebegim sorunlu ama ondan olmuyor diye düsünürken, düzen tutturmanin haftalar sonra meyvesini aldim.

Saclari cok dökülen var mi bu arada??? Benim saclarim cok dökülüyor ve sag yan tarafta cok büyük bir acilma var, bugün aynada fark ettim :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: Esim de gördü yani o derece fark edilir, soldan sac alip orayi kapattim.. :KK43:
Bildiginiz bir yöntem var mi?

X