2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar hepinizi çok özledim sohbet etmeyi özledim.. ev işi ve bebekten başka bişeye zaman kalmıyor siz nasıl başa çıkıyorsunuz?? birde normal doğum yapan arkadaşlar eşlerle cinsel birlikteliğe başladınızmı .?? ben korkuyoum acıycak diye? birde artık hiç ilgimi çekmiyor o konular eşimi çok ihmal ediyorum üzülüyorumda...
Bende bebek ev yemek derken esimi unuttum. Hic istemiyorum yorgunluktan oluyorum zaten. Bebek yatinca aksam uyumak istiyorum gece uyuyamayacagim diye...

selam kızlar hepinizi çok özledim sohbet etmeyi özledim.. ev işi ve bebekten başka bişeye zaman kalmıyor siz nasıl başa çıkıyorsunuz?? birde normal doğum yapan arkadaşlar eşlerle cinsel birlikteliğe başladınızmı .?? ben korkuyoum acıycak diye? birde artık hiç ilgimi çekmiyor o konular eşimi çok ihmal ediyorum üzülüyorumda...
henuz 45 gun oldu canım..bendede korku var dıkıslerden dolayı ama 2 ay olunca denıycem bakalım :) unuttum zaten nasıl yapılıyordu o iş :) 3.aydan berı kardes kardes uyuyoruz

henuz 45 gun oldu canım..bendede korku var dıkıslerden dolayı ama 2 ay olunca denıycem bakalım :) unuttum zaten nasıl yapılıyordu o iş :) 3.aydan berı kardes kardes uyuyoruz
yok bizim o kadar olmadı en son temmuz işte .. eşim ikna etmek için bilimsel açıklamalara bile başladı yok dikiş öyle kaynamıştır böyle kaynamıştır diye :)))))))))))

yok bizim o kadar olmadı en son temmuz işte .. eşim ikna etmek için bilimsel açıklamalara bile başladı yok dikiş öyle kaynamıştır böyle kaynamıştır diye :)))))))))))
hahhaha senınkı uyanıkmıs...bızde tam tersı esım bırsey olur dıyor ben bilimsel acıklıyorum :) ama yakalayacagım elbet kacar yolu yok :P

Ben sezeryanliyim geçenlerde oldu ilk defa yapıyor gibi oldu kötüydü zaten içine sinmiyor insanın sütler akıyor bir yandan bir yandan bebek uyanirsa hemen abdest alma olayi bide kendi evimizde değildik bizde 4.aydan sonra bitmişti çok israr edince oldu kafada dolu şey oluyor konsantre olamıyorum...bende ağrı korkusu hep olduğu için baya zor oldu

Ben sezeryanliyim geçenlerde oldu ilk defa yapıyor gibi oldu kötüydü zaten içine sinmiyor insanın sütler akıyor bir yandan bir yandan bebek uyanirsa hemen abdest alma olayi bide kendi evimizde değildik bizde 4.aydan sonra bitmişti çok israr edince oldu kafada dolu şey oluyor konsantre olamıyorum...bende ağrı korkusu hep olduğu için baya zor oldu
ayyy bu süt olayı beni deli ediyor zaten..

Ay benimkide bugünlerde doymuyor sanki ellerini yiyor resmen ama Tombak oldu yaa...
Kızlar ev bakıyoruz ankarada, bir ev var 3. Kat ve son kat mutfağı amerikan tipi ,annem mutfak öyle olmasın dedi bwnde istemiyorum ama 15inden sonra artik taşınmamiz lazım sizce bu ev olur mu?annem bebel büyür mutfak tehlike diyor. .ev bu http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=182203884

Canım benim şimdiki evim amerikan mutfaklı artıları ve eksileri var senin yaşam tarzına bağlı olarak. Ben sana yazayım bana göre artı ve eksilerini sen karar ver :)

artılar:
sen mutfakta iş yaparken eşin de neredeyse yanında gibi oluyor tv izlese bile senle sohbet de edebildiği için iyi geliyor, yanında olmasa daha çok koyar bana şahsen :)
misafir falan gelince hem sohbet edip hem masa yemek falan hazırlayabiliyorsun yalnızken birini ağırlamak kolay oluyor misafiri bir başına bırakmamış oluyorsun
mutfak hep açıkta olduğu için bu seni temiz olmaya zorluyor ister istemez mutfak hep toplu kalıyor

eksiler:
adı üstünde amerikan mutfaklar sandwich falan yapmak için tasarlanmış koku yok ses yok.
bizim malum türk yemekleri soğanlı salçalı yapınca evi yemek kokusu sarıyor. kapısı yok kapatasın engel olamıyorsun.
soğan doğruyorsun evdeki herkesin gözü yanıyor :) kızartma yapmak balık pişirmek ertesi gün perdeleri yıkamanla sonuçlanıyor maalesef. koku siniyor.
hazırlık yaparken misafirin de önemli ise elin ayağına dolanıyor insanlar sana bakıyor çünkü.
mutfağı bırakayım akşama toplarım diyemiyorsun ortada çünkü :)

gibi gibi :)

Ben erken dogdu bebegim diye pimpirikliyin saniodum meger zamaninda da dogsa ayni olurmusum sizi görünce okuyunca anladım bunu ben nerdeyse her hafta doktordayim... ikinma bizde de var artık 3 4 gunde bir kaka yapiyo bazen cok sancjsi oluyo ve hic yapmam dedigim seeri yapiorum. Sabunla kakasini yaptirdim 2 kez gecmek bilmeyen bi burun tikanikligimiz var. Serum fizyolojikfalan da kar etmiyor...

Canım benim şimdiki evim amerikan mutfaklı artıları ve eksileri var senin yaşam tarzına bağlı olarak. Ben sana yazayım bana göre artı ve eksilerini sen karar ver :)

artılar:
sen mutfakta iş yaparken eşin de neredeyse yanında gibi oluyor tv izlese bile senle sohbet de edebildiği için iyi geliyor, yanında olmasa daha çok koyar bana şahsen :)
misafir falan gelince hem sohbet edip hem masa yemek falan hazırlayabiliyorsun yalnızken birini ağırlamak kolay oluyor misafiri bir başına bırakmamış oluyorsun
mutfak hep açıkta olduğu için bu seni temiz olmaya zorluyor ister istemez mutfak hep toplu kalıyor

eksiler:
adı üstünde amerikan mutfaklar sandwich falan yapmak için tasarlanmış koku yok ses yok.
bizim malum türk yemekleri soğanlı salçalı yapınca evi yemek kokusu sarıyor. kapısı yok kapatasın engel olamıyorsun.
soğan doğruyorsun evdeki herkesin gözü yanıyor :) kızartma yapmak balık pişirmek ertesi gün perdeleri yıkamanla sonuçlanıyor maalesef. koku siniyor.
hazırlık yaparken misafirin de önemli ise elin ayağına dolanıyor insanlar sana bakıyor çünkü.
mutfağı bırakayım akşama toplarım diyemiyorsun ortada çünkü :)

gibi gibi :)
Ay koku olayi çok kötü işte ,Bebek olmadan önce eşimle birlikte mutfakta olurduk ama biz uzun zamandır başbaşa değiliz şimdi eminim bu olayda değişmiştir. .bakalım eşim gitti bikaç ara Kat bulursak bekleriz

Kilolardan bahsedilmiş benim dogumdan onceki kiloma 3 kilo kaldı fakat 6 aylık hamile gibiyim zaten hamileligimde toplam 12 kilo almistim hepsi gobek kalca popo kisminda toplanmis:KK43: bir ogun az yedim diye sut azaliverdi hemen öğün atlasam bebek sütü azalacak :KK43:(
Ayni bende senn gibiyim, aldgmz kilo da kalan kilo da ayni, incir ye helva ye edrken gitmio kilolar, napcaz ya :(

Kizlar bebeginiz 1. Ayinda kac kg almisdi benimki sariliktan 3455 e dusmustu, 25 gun sonra 3900 olmus, dr biraz az dedi, ilk baslarda mama yiordu asla meme emmiordu, sagip veriorum, simdi emiyo, 15 gundur, bizde mamayi pat die kestik, ondan mi az aldi ki simdi haftaya temrar tartacak, olmadi mama vercek, ben de utu sagdim, iki memeden toplam 70-80 gelior, dr dedi ki bi memeden 40 geliosa bebek 60 ceker dedi, bugu aradim, iki memeden 100 cc emior o zaman dedi, ins artaf kilosu, boyu 51 di 54 cm olsms, sizinkiler nasil

Canim benim bebiste 3470gr doğdu .iki günde 300gr düştü. 3-5ve 10.gunde kontrole gittik 10.gun 3700 küsürdü 18.gun 4150 26.gun 4600 30.gun 5040.
50cm doğdu 1.ayda 57 cm olmuştu..sen emzirmeye devam et memeye ..sen iki saati bekleme istediği zaman ver...biz doğdu ikinci gün cikacaz doktor 300 gr verdi diye çıkarmayacakti bugün aksama kadar 10gr. Bile alsa çıkaracam dedi aksama kadar emzirdim sezeryan doğum yaptım allahtan sutum hemen geldi 30gr. Aldı. . Kaç dk emiyor
Kizlar bebeginiz 1. Ayinda kac kg almisdi benimki sariliktan 3455 e dusmustu, 25 gun sonra 3900 olmus, dr biraz az dedi, ilk baslarda mama yiordu asla meme emmiordu, sagip veriorum, simdi emiyo, 15 gundur, bizde mamayi pat die kestik, ondan mi az aldi ki simdi haftaya temrar tartacak, olmadi mama vercek, ben de utu sagdim, iki memeden toplam 70-80 gelior, dr dedi ki bi memeden 40 geliosa bebek 60 ceker dedi, bugu aradim, iki memeden 100 cc emior o zaman dedi, ins artaf kilosu, boyu 51 di 54 cm olsms, sizinkiler nasil

Benim bebeğim sabah emzirdikten sonra şarkı filan söylerken baktı.bakiyor tabi her dk her saniye değil bunlarla üzmemek gerek 4.aya kadar yolu var..Canim erken doğum derken kaçıncı haftada doğdu bugün benim bu geldi ben 38.haftada doğum yaptim belki normal zaman dilimi 40 hafta ya ona göre olabilir mi diye. .
Anlamaz ama şöyle birsey oldu Babamız bayramın 4.gunu sabah erkenden gitti bayram boyunca videolarda bebeğim agulamasi coktu babasi oynuyordu o gittiği gün gülmedi agulama yapmadı şimdi yeni yeni başladı ya canım sıkılıyor anlar mi ki babasının gittiğini cok üzülüyorum anlaması imkansız ama neden nasıl oldu bilmiyorum
36+3 te doğdu canım benimki.keyfinin yerinde olduğu zamanı yakalamak lazım.bu konuşmalar başlamadan önce yani 2. aya girmeden benim kız kucağına alanı yüzüne bakıp dinleyip duruyordu.misafirleri falan aaa nasıl dinliyor falan diyordu herkes.bu yzılar başladı burada ben dikkat etmeye başlayınca 3 gün falan hiç bakmamaya başladı.ye şimdi yine eski halini aldı.yani demek istediğim arada oluyor değişik tavırlar.benimki neden yaptı bilmiyorum ama seninkibabasının gittiğini hissetmiş olabilir kuzucuk

Bebegim bana gülmeye basladi cok hosuma gidiyor. :) En mutlu oldugu zaman altini degistirdigim zaman. :) Aguu da demeye basladi. :):):):) Arada bir duyuyoruz hanimefendiden. Kalcasindaki problem de insallah iki hafta icinde doktor kontrolünde gecmistir de aklimiz da rahata kavusur. Sizler neler yapiyorsunuz? Bebekleriniz büyüdü mü hanimlar? 2 aylik olup gece 5-6 saat uyuyan var mi? Benim kizim otomatik iki kere uyaniyor gece hep ayni saatte. Uyutmasi biraz zor olsa da, dayaniyorum. :)

Bende okumustum htrldm sımdıewet kesnlkle destk srt ve bıde manevyt da lzm bn hersydn oyle uzklştm kı bslga dstm ya bn sıpamın fotosunu kysam mı acep bende gzlerndn ve brn kokunun ck bask olnasndn suphelnmye bsldm dıl ckrıyodu oda tuz bbr oldu

bebeğin tipine doktorlar bakmıştır zaten.şüphelenselerdi söylerlerdi sana.zaten tipi daha çok değişecek.istersen koy resmini bakalım ama doktorun şüphelenmediyse bence gerek yok.

Bizimki 3000 gr dogmustu birinci ayda 3800 olmuştu dr kilosu iyi dedi

Canim benim bebiste 3470gr doğdu .iki günde 300gr düştü. 3-5ve 10.gunde kontrole gittik 10.gun 3700 küsürdü 18.gun 4150 26.gun 4600 30.gun 5040.
50cm doğdu 1.ayda 57 cm olmuştu..sen emzirmeye devam et memeye ..sen iki saati bekleme istediği zaman ver...biz doğdu ikinci gün cikacaz doktor 300 gr verdi diye çıkarmayacakti bugün aksama kadar 10gr. Bile alsa çıkaracam dedi aksama kadar emzirdim sezeryan doğum yaptım allahtan sutum hemen geldi 30gr. Aldı. . Kaç dk emiyor
Masallah senin bebek iyi kilo almış bizimki 10. günde daha doğum kilosuna dönmemişti

Back