• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar itiraf ediyorum iki çocukla boka belendim.oğlumun beslenmesini,çantasını hazırla ödevini yaptır,kızım bi yandan ağlar kucak ister.12 ye kadar çift motor takıyorum.oğlum servise bindikten sonra tek motora düşüyorum.evin işi akşam yemeği.çocuk aç geliyor babamız esnaf geç geliyor ödevlerini yaptırıyorum.canım benim hiç ilgilenemiyormuşum gibi hissediyorum.servise ben bindirip almak istiyorum geldiğinde kızım kucağımda olmasın onu kucaklayım istiyorum.bunun için çabalıyorum.kıskanmasın diye tümden ikiye ayrılıyorum.gece de tek ben uyanıyorum.oğlumda eşim çok yardımcıydı.bunda heralde biraz daha rahat diye uyuyor.bu nedir yaaaa
çalışmanın gözünü seveyim,anneme atıp süslenip işe gitmek harikaymış bir de üstüne para kazanıyordum.yedi aydır evdeyim necisin diyen yok.offf off aynaya bakmıyorum günlerdir.kaş saç berbat tüm karizma yerlebir..
Benim ilk çocuk ama aynı durumdayım doğru düzgün uyumuyor mutfağı resmen üç saatte topladım yemek yok daha.acelece evi süpürdüm silme toz alma yok.tuvalet banyo yıkanacak o da yok

Herkese merhaba çok ağlak bir oğlum olduğu için hiç internete giremiyorum hatta bırakın tableti elime almayı yemek bile zor yiyorum. Çoğu günler toplamda 2-3 saatlik uyku ile idare ediyorum. Uyumayan ve sürekli gaz sancısıyla ağlayan bir oğlum var ve hayat benim için çok zormuş gibi geliyor. 40 çıksın düzelir dediler ama ben bi düzelme göremedim henüz. Şimdi 3 ayını bekliyorum inşallah o zaman düzelir. Birde süt olsun diye habire yiyorum hamilelikte almadığım kiloları aldım. Loğusalıkta girmediğim depresyona girmek üzereyim. Benden haberler böyle bu işi pek kıvıramamış durumdayım yani

Kizlar bizim bebisin göbegi sürekli tas gibi. Masaj yapiyorum iste gaz cikiyo, ya da kaka yapiyo, rahatliyo ama sonra kisa bir süre sonra yine tas gibi. Sürekli sürekli bitmek bilmeyen bir gaz durumu var. Her emzirme sonrasi omzuma alip sirtini sivazliyorum, gaz cikmiyo bir türlü herhalde. Sonra gaz yüzünden emmek istiyo, e emince daha cok gazi oluyo. Mesela gazi varken biberonda hazirladigim mamayi almiyo, meme istiyo. Bu sefer tam rahatlatiyorum, acikiyo! Tekrardan mama yap, e daha yeni süt icmisti zaten falan, böyle karman corman bir döngüye giriyor. Bir de az miktarda ama fiskirir gibi iki uc kere kustu bugün, sirf da su gibi rengi. Bazen de agzindan akiyo kusmugu, peynir gibi görünen cinsten. Her emzirme sonrasi, uyurken, uyaninca, sürekli bu kusma var. Mendil yetistiremiyorum.

Böyle olan var mi aranizda? Bu kadar cok cikarmasi normal mi acaba ve bu kadar cok gazi olmasi... Bir de mamaya basladigimizdan beri kakasi daha kurulasti ve aglayarak kaka yapiyo. :(

Kizlar bizim bebisin göbegi sürekli tas gibi. Masaj yapiyorum iste gaz cikiyo, ya da kaka yapiyo, rahatliyo ama sonra kisa bir süre sonra yine tas gibi. Sürekli sürekli bitmek bilmeyen bir gaz durumu var. Her emzirme sonrasi omzuma alip sirtini sivazliyorum, gaz cikmiyo bir türlü herhalde. Sonra gaz yüzünden emmek istiyo, e emince daha cok gazi oluyo. Mesela gazi varken biberonda hazirladigim mamayi almiyo, meme istiyo. Bu sefer tam rahatlatiyorum, acikiyo! Tekrardan mama yap, e daha yeni süt icmisti zaten falan, böyle karman corman bir döngüye giriyor. Bir de az miktarda ama fiskirir gibi iki uc kere kustu bugün, sirf da su gibi rengi. Bazen de agzindan akiyo kusmugu, peynir gibi görünen cinsten. Her emzirme sonrasi, uyurken, uyaninca, sürekli bu kusma var. Mendil yetistiremiyorum.

Böyle olan var mi aranizda? Bu kadar cok cikarmasi normal mi acaba ve bu kadar cok gazi olmasi... Bir de mamaya basladigimizdan beri kakasi daha kurulasti ve aglayarak kaka yapiyo. :KK43:
Benim bebeğim çok gazlı bir bebek değil çok şükür kendi kendine çıkartabiliyor ama memede çıkartmak istiyor bence bu bebeklerde normal kiminle konuştuysam aynı şeyi yaşamış şimdi aslında karnı tok ama gazı barya emmek istiyor emiyor bu seferde süt fazla geliyor kusuyor bizimkide yapıyor bunu yani telaşlanma ama eğer çok fışkırarak kusuyorsa doktoruna danışabilirsin hani reflü falan olabilirmi diye bide mama alan bebek daha az kaka yapar ve koyu olur hatta inş olmasında kabızlığa da sebep olabilir yani şu an senin bebişinin kakasıda normal

Herkese merhaba çok ağlak bir oğlum olduğu için hiç internete giremiyorum hatta bırakın tableti elime almayı yemek bile zor yiyorum. Çoğu günler toplamda 2-3 saatlik uyku ile idare ediyorum. Uyumayan ve sürekli gaz sancısıyla ağlayan bir oğlum var ve hayat benim için çok zormuş gibi geliyor. 40 çıksın düzelir dediler ama ben bi düzelme göremedim henüz. Şimdi 3 ayını bekliyorum inşallah o zaman düzelir. Birde süt olsun diye habire yiyorum hamilelikte almadığım kiloları aldım. Loğusalıkta girmediğim depresyona girmek üzereyim. Benden haberler böyle bu işi pek kıvıramamış durumdayım yani
Canım çok zor ve sabır isteyen günlerden geçiyoruz ama onların bi tek bize ihtiyacı var geçicek bu günler ozaman evlerimizi kahkalarıyla maskaralıklarıyla şenlendirecekler oyüzden sabır canım kendini üzüpde strese sıkıntıya girme gaz için eğer sütü sağıp biberonla beriyosan içine burda zeytinyağı damlatan arkadaşlar bar iyi geliyo danırım deneyebilirsin birde topuklarına elma yağı ile masaj yapabilirsin bacaklarını yavaşca karnına doğru çekip karnını her banyodan sonra zeytinyağı ile ovalayabilirsin aklıma gelen bunlar canım inş bir an önce gazı geçer

Canım çok zor ve sabır isteyen günlerden geçiyoruz ama onların bi tek bize ihtiyacı var geçicek bu günler ozaman evlerimizi kahkalarıyla maskaralıklarıyla şenlendirecekler oyüzden sabır canım kendini üzüpde strese sıkıntıya girme gaz için eğer sütü sağıp biberonla beriyosan içine burda zeytinyağı damlatan arkadaşlar bar iyi geliyo danırım deneyebilirsin birde topuklarına elma yağı ile masaj yapabilirsin bacaklarını yavaşca karnına doğru çekip karnını her banyodan sonra zeytinyağı ile ovalayabilirsin aklıma gelen bunlar canım inş bir an önce gazı geçer
Canım desteğin için teşekkür ederim umarım üç aylık olduktan sonra geçer bir ayımız kaldı diyorum hep. Zeytinyağını ve elma yağını denedim ama nafile. Ayrıca muskat rezene anason nurse harveys sap simlex bio giaya diğer denediklerim. Düşün yani halimi ama yinede buna şükrediyorum Rabbim başka dert vermesin yavrularımıza.

ben de oğlumda aynı senin gibiydim.erkek çocuğu daha gazlı oluyor.testisleri çok sarkıksa gazı çok demektir.büyüdükçe top gibi oluyorlar :)
hayat bana da zehirdi.işte tam rahat zamanlarımdaydım ki kızım doğdu.benim gibi yapmayın hemen ikinciyi düşünün. (biliyorum beni boğmak istiyosunuz )

süt olsun diye yemeyin.kilo depresyonda başı çekiyor.bu işi kıvırdığının farkına çok sonra varırsın.benim kafa hala genç kızlığımda ama iki çocuk annesi oldum ki ben bile inanamıyorum hala.

1- eğer çok ağlıyor ve çok uyumuyorsa bebek açtır.mama vermekten çekinmeyin hatta bir verin ve ne kadar uyuyacak bakın.anne sütü ve mama ile büyüyen bebek çabuk gelişiyor.anne sütü koruyor mama büyütüyor.

2- http://www.tchibo.com.tr/dijital-mutfak-tartisi-p400055209.html adresindeki tarıyı herkese tavsiye ediyorum.hem estetik hem kullanışlı hem de bebeğinizi her gün tartabilirsiniz. ben çok memnunum

Kizlar benim bebeğimin de cok gazı oluyodu her gece değil ama 5 6 gnde bir saatbgece 11den snra basliyodu 4 5e kdr agliyodu gozleri sisip kizariyodu kuzumun :( gece oksun istemiyodm hava karardimi sancilari yine gelicek diye agliyodum bi gece acile gittiginzde doktor biogaio damla ve paranox fitil verdi o günden snra sanci nöbeti gecirmedi COK ŞÜKÜR :) damla her gün veriyorum fitilu de huzursuz olduğu gunler yarım veriyorum rahatlatiyo bebegim rahatca uyuyo. Suan tek sorunuumz bebegm geveleri uyuyor ama sürekli sallanmak istiyo sabah 9a kadar 0 uykuyla besigini sallamayla geçiyo :( 40dan snda düzelir diye umut ediyorum

Ben kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyor ya sabahtan beri bir saat anca uyudu delirecegim :-(

Kızlar ben spiral taktırmak istiyorum taktıranınız oldumu ? Yarında doktora giyoruz :)
Bende taktırıcam ama kafam karışık bizim burda ana sağlığı var o 40 gün mutlaka gel eşinle kesinlikle ilişkiye girme dedi ben şimdi kendi doktoruma takturmak istiyorum oda dediki kabaman bitecek üstüne bi daha adet göreceksin ondan sonra takarım şimdi acaba hangisi daha doğru sen bide doktorunla konuştuktan sonra yazarmısın bakalım o ne dicek

Ben kafayı yemek üzereyim sürekli ağlıyor ya sabahtan beri bir saat anca uyudu delirecegim :-(
aç olabilir mi canım benim yaa çok üzüldüm tahammülü zor bir durum ama gaz dışında aç mı acaba
bir de kızlar ben emziği verrken üzüm tanesini sıkıp emziğe sürüyorum.pekmez zararllı olur diye yapmıyporum.aslında hiçbiri iyi değil ama oğlum da böyle alışmıştı..

Benim bebeğim çok gazlı bir bebek değil çok şükür kendi kendine çıkartabiliyor ama memede çıkartmak istiyor bence bu bebeklerde normal kiminle konuştuysam aynı şeyi yaşamış şimdi aslında karnı tok ama gazı barya emmek istiyor emiyor bu seferde süt fazla geliyor kusuyor bizimkide yapıyor bunu yani telaşlanma ama eğer çok fışkırarak kusuyorsa doktoruna danışabilirsin hani reflü falan olabilirmi diye bide mama alan bebek daha az kaka yapar ve koyu olur hatta inş olmasında kabızlığa da sebep olabilir yani şu an senin bebişinin kakasıda normal

Yok aslinda normal degil, cok zor yapiyor kakasini, dün aksam göbegine masaj yapa yapa 30 dk icinde ancak cikardi kakasini, parca parca yapti. Aslinda hani cok kuru bir kaka degil ama anne sütü aldigi zamanki gibi likit de degil, sekilli yani ama onun bünyesi icin zor herhalde cikarmasi. En iyisi doktor randevusunu beklemeden ben yine götüreyim. Bugün 12 saat oldu hic uyumadi... yani sadece kollarimda biraz kestirdi ama böyle dolu dolu uykuya gecemedi, sürekli ikiniyor yavrum :( Belki de reflüsü var ve bu mama ona uygun degil. :(

Bende taktırıcam ama kafam karışık bizim burda ana sağlığı var o 40 gün mutlaka gel eşinle kesinlikle ilişkiye girme dedi ben şimdi kendi doktoruma takturmak istiyorum oda dediki kabaman bitecek üstüne bi daha adet göreceksin ondan sonra takarım şimdi acaba hangisi daha doğru sen bide doktorunla konuştuktan sonra yazarmısın bakalım o ne dicek
Evet adet olduktan sonra takılıyormuş bnde kend doktoruma taktırmak istiyorum ama bilemiyorum :D kimisi diyor eşin korunsun bende korkuyorum 43 gün olucak ama hala kardeşiz :D sanırım 2-3 ay böyle devam eder

BEN DE düşünüyorum lütfen acıyıp acımadığını ve ayrıntılarını bana da yaz olur mu?

Canım daha hiçbirşey yok adet olduktan sonra takılıyormuş :/

2. Bebişi olan anneler kıskançlık var mı?
Aslında kızımla oğlumun arası 19 ay kızım çok da bişeyin farkında değildi başlarda ama sanırım yavaş yavaş bebeğe sinir olmaya başladı. Vuruyo şaka yapar gibi, yada birisi kucağına alınca ne yapacağını şaşırıyo. Onu üzmicem diye ne yapacağımı şaşırdım ve sütüm inanılmaz azaldı bu stressde. Süt meseleside ayrı stress konusu. Bebeklerimi çok seviyorum ama buladar yakın olması çok yoruyo anneyi. Hamile kalacağım korkusuna eşimide yanıma yaklaştırmıyorum korunma yintemimi seçemedim sipiral le hamile kalan 4 5 kişi tanıyorum. 9 aylık hamileyken yaptıklarıma sayılsın bu kesat günler :)

2. Bebişi olan anneler kıskançlık var mı?
Aslında kızımla oğlumun arası 19 ay kızım çok da bişeyin farkında değildi başlarda ama sanırım yavaş yavaş bebeğe sinir olmaya başladı. Vuruyo şaka yapar gibi, yada birisi kucağına alınca ne yapacağını şaşırıyo. Onu üzmicem diye ne yapacağımı şaşırdım ve sütüm inanılmaz azaldı bu stressde. Süt meseleside ayrı stress konusu. Bebeklerimi çok seviyorum ama buladar yakın olması çok yoruyo anneyi. Hamile kalacağım korkusuna eşimide yanıma yaklaştırmıyorum korunma yintemimi seçemedim sipiral le hamile kalan 4 5 kişi tanıyorum. 9 aylık hamileyken yaptıklarıma sayılsın bu kesat günler :)
Spiral bende düşünüyorum ama hamile kalındığını ilk senden duydum şimdi şüphe içinde kaldım bak :/ gerçi benim içinde erken 43 günlük bebeğim :D ama bende korkuyorum süt koruyoe gibi bir söylenti var doğrumu

aç olabilir mi canım benim yaa çok üzüldüm tahammülü zor bir durum ama gaz dışında aç mı acaba
bir de kızlar ben emziği verrken üzüm tanesini sıkıp emziğe sürüyorum.pekmez zararllı olur diye yapmıyporum.aslında hiçbiri iyi değil ama oğlum da böyle alışmıştı..
Canım sürekli memede olduğu için öğle yemeği dahi yiyemedim sütüm sıkınca fışkırıyor ama 80 cc mama verdim uyudu doymuyor herhalde

Back