2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Aynen canım, bende reklamda duymuştum, şimdi baktımda bende bulamadım. Ay Vernel geçen hafta 2 liraymış inanamıyorum:) Ama boyutu küçük sanırım..
evet canım kucukmus ortalama aynı fıyata gelıyor gıbı..off yarın esımn dogum gunu ya pasta yapıcam yanınaada rulo katları dızerım dıyordum ama ben yıyemıyorum malum esımın pastayı yemesıde bır kac gunu bulur bıtıremez bu durumda rulo katların halı ne olur acaba :KK51: zaten bı tatlı ı yapıyorum her gun yıyor esım ama gunlerce yetıyo :KK45:sızdede durum oylemı

evet canım kucukmus ortalama aynı fıyata gelıyor gıbı..off yarın esımn dogum gunu ya pasta yapıcam yanınaada rulo katları dızerım dıyordum ama ben yıyemıyorum malum esımın pastayı yemesıde bır kac gunu bulur bıtıremez bu durumda rulo katların halı ne olur acaba :KK51: zaten bı tatlı ı yapıyorum her gun yıyor esım ama gunlerce yetıyo :KK45:sızdede durum oylemı
Yok canım bizde durum öyle değil valla bende yiyorum çok seviyorum çünkü tatlıyı :kk77: ama baktım ki çok yapmışım, ya teyzemlere, ya da dedemlere götürüyorum, hiç ziyan olmuyor çok şükür yaptıklarım.. :) Sende pastayı kestikten sonra komşuna falan ver istersen..

Yok canım bizde durum öyle değil valla bende yiyorum çok seviyorum çünkü tatlıyı :kk77: ama baktım ki çok yapmışım, ya teyzemlere, ya da dedemlere götürüyorum, hiç ziyan olmuyor çok şükür yaptıklarım.. :) Sende pastayı kestikten sonra komşuna falan ver istersen..

bende severdım ahh ahh :KK53: yoksa o pasta 2 gunluktu en fazla :KK53: aklıma geldı alt komsum ama yarın suslenıp puslenıcem oyle goturemem yarında aksama gelır eve bayatlar pasta ayıp olur artık gıbı dıye vazgectım :KK64:

bende severdım ahh ahh :KK53: yoksa o pasta 2 gunluktu en fazla :KK53: aklıma geldı alt komsum ama yarın suslenıp puslenıcem oyle goturemem yarında aksama gelır eve bayatlar pasta ayıp olur artık gıbı dıye vazgectım :KK64:
Hımmm o zaman bilemiciimmm canım biraz az yap sende tatlişkommm

Hımmm o zaman bilemiciimmm canım biraz az yap sende tatlişkommm
pasta kekını hazır aldım :KK48: kar olmasa mısafır gelır belkı dıcektım ama neyse vardır pastanında kısmetı mesela ne zaman sekerpare yapsam bırı gelır nasıbını yer :KK53: sekerpareye ozel durum sankı bu :KK48:

pasta kekını hazır aldım :KK48: kar olmasa mısafır gelır belkı dıcektım ama neyse vardır pastanında kısmetı mesela ne zaman sekerpare yapsam bırı gelır nasıbını yer :KK53: sekerpareye ozel durum sankı bu :KK48:
Ayy o pasta kekiyle yapılan pasta çok pratik, bende yapıyorum hemen yarısını kesiyorum teyzemlere gidiyorum:) çocukları seviyor çünkü... bende de yine gün telaşesi başladı haftaya var günüm ne yapsam diye düşüncelerdeyim :)

Ayy o pasta kekiyle yapılan pasta çok pratik, bende yapıyorum hemen yarısını kesiyorum teyzemlere gidiyorum:) çocukları seviyor çünkü... bende de yine gün telaşesi başladı haftaya var günüm ne yapsam diye düşüncelerdeyim :)
evet canım gayet pratık olacak ınsallah :KK48: bıde patateslı borek ve mercımek koftesı yapıcam aksam yemek yerıne kendımede ton balıklı salata :KK52: kac kısı toplanıyorsunuz canım ? ıslak kurabıye yapmıstım gecen konusmustukta onu yap mesela tavsıye ederım canım

slak kurabiye ile iyi aksamlar hepinizee *3 yemek kasigi kakao
*125 gr margarin yada tereyagi *1 yumurta *1 cay bardagi toz seker ve pudra sekeri karisimi
*1 cay bardagi siviyag
*1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya *2.5 su bardagi un + 1 tepeleme yemek kasigi un
Serbeti *2 cay bardagini az gecen seker
*3 cay bardagina yaklasik su
*birkac damla limon suyu

Yapilisi ; Önce serbeti hazirlayin 1 saat buzdolabinda bekletin o arada kurabiye hamuru icin un haric malzemelerin hepsini karistirin sonra azar azar unu ekleyin. 200 derece onceden isitilmis firinda yaklasik 20 dk catlayana kadar pisirin ardindan firindan alip soguk serpete batirip cok beklemeden heryerini batirip cikarin fazla kalirsa yumusayarak parcalaniyor.En son ustunu kapatin aslinda bir gece beklerse daha guzel olurmus ama ben oglen yapmistim :) internetten alintidir paylasan bayan sagolsun oyle bir tarif vermiski herseyi tamm

yaptıgımda ınstagramda paylasmıstım:KK48: fellak koftede gosterıslı duruyor daha yapmadım ama
Canım geçen günümde yapmıştım fellak köftesini, çok beğenilmişti :) ama bu kurabiyeyi deniyebilirim meselaa... Sanırım şerbeti çok olmuştu, ne kadar azaltabilirim peki?

Canım geçen günümde yapmıştım fellak köftesini, çok beğenilmişti :) ama bu kurabiyeyi deniyebilirim meselaa... Sanırım şerbeti çok olmuştu, ne kadar azaltabilirim peki?
benım serbet ıyıydı canım cok olmadı tabı tarıfde yazıyordu soyle bırsey var serbetten yarım su bardagından belkı azıcık fazla kalıyor eger az yaparsan bu seferde kurabıyelerı donduremezsın..bende artan serbetı kucuk kavanoza koymustum dun bozulmadan kullanayım dedım tekrar kaynattım 2 etımegın ustune doktum bıde kafamdan azıcık bı muhallebı yaptım degerlenmıs oldu :KK48: ben yemedım ama alt komsum ve aılesı,esım,annem , kuzenım yedı hepsıde begendı harıka dedı :KK48:

benım serbet ıyıydı canım cok olmadı tabı tarıfde yazıyordu soyle bırsey var serbetten yarım su bardagından belkı azıcık fazla kalıyor eger az yaparsan bu seferde kurabıyelerı donduremezsın..bende artan serbetı kucuk kavanoza koymustum dun bozulmadan kullanayım dedım tekrar kaynattım 2 etımegın ustune doktum bıde kafamdan azıcık bı muhallebı yaptım degerlenmıs oldu :KK48: ben yemedım ama alt komsum ve aılesı,esım,annem , kuzenım yedı hepsıde begendı harıka dedı :KK48:
ohhh marifetli hatun seni ellerine sağlık...

ayy keske benımde gunum olsa yaa:KK51: kac kısı var kac cesıt yapacaksın canım
Canım çok kişi değiliz toplamda 10-12 kişi oluyoruz ama şimdi akraba günü olduğu için eşlerine de birşeyler gönderiyorum giderken o yüzden çokca yapmam gerek:) geçen tutku dızmana tarifi vermişti onu önce bi deneyimde sonra yapayım çok bereketli gibi duruyordu :)

ohhh marifetli hatun seni ellerine sağlık...
sagol canım ama marıfet kım bız kım :KK72:
kalabalıksınız yıne canım daha ne olsun hımm o zaman 20 kısı say :KK48: borek zaten kesın yaparsın sanırım o dızlamada corek gıbı bırseymıydı bı kere bakmıstım netten :KK64: 2-3 cesıt salata tatlı ohhh :21:komsumun yaptıgı bı tarıf var http://reyhankokulu.blogspot.com/2014/04/salgam-suyu-ile-bulgur-salatasi.html harıka bır tadı var dayanamyıp bakmıstım tadına ben cok begendım goruntusude farklı belkı yapıyosundur ama ne yalan soylıyım ben ılk defa gordum :KK54:

sagol canım ama marıfet kım bız kım :KK72:
kalabalıksınız yıne canım daha ne olsun hımm o zaman 20 kısı say :KK48: borek zaten kesın yaparsın sanırım o dızlamada corek gıbı bırseymıydı bı kere bakmıstım netten :KK64: 2-3 cesıt salata tatlı ohhh :21:komsumun yaptıgı bı tarıf var http://reyhankokulu.kadinlarkulubu.com/2014/04/salgam-suyu-ile-bulgur-salatasi.html harıka bır tadı var dayanamyıp bakmıstım tadına ben cok begendım goruntusude farklı belkı yapıyosundur ama ne yalan soylıyım ben ılk defa gordum :KK54:
Yok canım hakkını yemeyelim şimdi, ehh işte kalabalık oluyoruz baya baya, evet canım dızmana çörek gibi birşeydi..
Ay canım evde şalgam var ama bayadır tüketmiyoruz dolapta duruyor yaklaşık 3-4 aydır bozulmuş mudur ki?

Yok canım hakkını yemeyelim şimdi, ehh işte kalabalık oluyoruz baya baya, evet canım dızmana çörek gibi birşeydi..
Ay canım evde şalgam var ama bayadır tüketmiyoruz dolapta duruyor yaklaşık 3-4 aydır bozulmuş mudur ki?
hıc bılmıyorum kı canım bır kere tadına baktım hayatımda baskada hıc ıcmedım acılmamıssa zaten bısey olmazda acılmıssada kokusuna azcık tadına baksan

hıc bılmıyorum kı canım bır kere tadına baktım hayatımda baskada hıc ıcmedım acılmamıssa zaten bısey olmazda acılmıssada kokusuna azcık tadına baksan
Hmmm ben çok severimde eşim hiç sevmiyor, neyse o zaman haftaya gidecek nasıl olsa bende yapar denerim :) Görünüşü güzel baya

Slm kızlar bende gün yapıyorum ama bidahakine sadece tatlı çay yapıcaz çalıştıgımız için zor oluyor...börek falan yapmaya üşeniyorum eşimde fazla sevmiyo hamur işlerini zaten :)

Maşallah kızanlar muhabbetin dibine vurmuşsunuz. :) Ay şu günlere ne özeniyorum, en güzel kısmı yemesi içmesi, dedikoduları iyi olmuyor ama. :))
Ben de bi un kurabiyesi tarıfı buldum deniycem aksam, arkadas yapmış, agızda dagılan cok guzel oluyormuş.Bi deniyim bakayım istersen yaparsın duman91 duman91 cımmm.. :) Ama o brownı kurabıye daha cok tavsıye edılır tarafımdan da :)

Hmmm ben çok severimde eşim hiç sevmiyor, neyse o zaman haftaya gidecek nasıl olsa bende yapar denerim :) Görünüşü güzel baya
gercekten guzeldı canım dene yanı ben sevdım hem pek yapılmayan bırsey dedıgım gıbı en azından ben ılk defa gordum :)

Slm kızlar bende gün yapıyorum ama bidahakine sadece tatlı çay yapıcaz çalıştıgımız için zor oluyor...börek falan yapmaya üşeniyorum eşimde fazla sevmiyo hamur işlerini zaten :)

canım ben evdeyım ama yufka satılan yer uzak kaldıgı ıcın ben yufkayı sarıp buzluga atıyorum bır mısafır geldıgı zaman hemen ustune yumurtasını surup fırına atılıyor gayet pratık :)

X