2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Ben senin şu gül tatlının tarifini istiyorum canım, çok yapıyorsun deneyeyim ben de :))
Bir düşüneyim canım neler çıkar.Başka bir siteden link atabiliyoro muyuz?

Tabiki vereyim canım benim..
Malzemeleri; Yarım paket margarin, 2 adet yumurta, yarım su bardağı ay çiçek yağı, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında:)

Şerbeti için; 3,5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su
bütün hamur malzemelerini yoğuruyorsun, hamurun yarısını alıp merdaneyle açıyorsun yarım cm kadar işte, sonra bardakla kesiyoruz, üç tanesini uç uca gelecek şekilde yerleştirip sarıyoruz, sonra ortadan ikiye kesip tepsiye diziyoruz, aslında sarmadan önce başlarına birer tane de fındık koyarsan daha güzel duruyor:) üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, şerbeti bıraz ılık olacak sonra da fırından çıkan güllerimizin üzerine döküyoruz :)
Ay afiyet olsun şekeritom..

Ay evet canım bende farkettim ne çok yapıyorum:-), olsun farklı fikirlere açığım farklı birşey de olabilir.
Canım burda attığın linki açamayabilirim.. Riske girmeyelim:) Muhallebili milföy külah tatlısı buldum o nasıl olur ki acep hiç denemedim..:) Kurabiyesi de olur aslında bir arkadaş paylaşmış resmini...:)

Takip ettiğim bir sitede güzel şeyler buldum ama isimlerini yazayım bari..Muhallebili milföyü tazeylen tüketmek iyi oluyor canım, aynı gün için yaoacaksan tamam ama bir gün önceden yapma sakın..

Kartopu tatlısı
Buzluk böreği, bunu yapmıştım güzel oluyor.
Fırında patates topları, ya da patates püresini top top yapıp ayrı ayrı ınce kıyılmış maydanoz, havuc, dereotu, mor lahanya bulayabilirsin.Rengarenk cok güzel oluyor. :)
Tuzlu mahlepli kurabiye
Yoğurtlu havuç salatası, havucu kavuruken içine sarısak katıcaksın.Sonra yıgurt mayanoz, küçük kaselerde servisi güzel oluyor :)
Havuçlu top
Kesme irmik tatlısı
Prens kurabiye
İmam sarığı tatlısı
Yoğurtlu kabak salatası
Cocostar kurabiye

Malzemeleri; Yarım paket margarin, 2 adet yumurta, yarım su bardağı ay çiçek yağı, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında:)

bütün hamur malzemelerini yoğuruyorsun, hamurun yarısını alıp merdaneyle açıyorsun yarım cm kadar işte, sonra bardakla kesiyoruz, üç tanesini uç uca gelecek şekilde yerleştirip sarıyoruz, sonra ortadan ikiye kesip tepsiye diziyoruz, aslında sarmadan önce başlarına birer tane de fındık koyarsan daha güzel duruyor:) üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, şerbeti bıraz ılık olacak sonra da fırından çıkan güllerimizin üzerine döküyoruz :)
Teşekkür ettim cancağzım, bu akşam yapıciiim :)))

Takip ettiğim bir sitede güzel şeyler buldum ama isimlerini yazayım bari..Muhallebili milföyü tazeylen tüketmek iyi oluyor canım, aynı gün için yaoacaksan tamam ama bir gün önceden yapma sakın..

Kartopu tatlısı
Buzluk böreği, bunu yapmıştım güzel oluyor.
Fırında patates topları, ya da patates püresini top top yapıp ayrı ayrı ınce kıyılmış maydanoz, havuc, dereotu, mor lahanya bulayabilirsin.Rengarenk cok güzel oluyor. :)
Tuzlu mahlepli kurabiye
Yoğurtlu havuç salatası, havucu kavuruken içine sarısak katıcaksın.Sonra yıgurt mayanoz, küçük kaselerde servisi güzel oluyor :)
Havuçlu top
Kesme irmik tatlısı
Prens kurabiye
İmam sarığı tatlısı
Yoğurtlu kabak salatası
Cocostar kurabiye
ooo süpersin canım benim, şu patates topları yapabilirim, havuç salatası deyince şey de olabilir o zaman garnitürlü makarna salatası onu da düşünmüştüm..
şimde geriye doyurucu bişey kaldı, börek, çörek tarzında yani:))

ooo süpersin canım benim, şu patates topları yapabilirim, havuç salatası deyince şey de olabilir o zaman garnitürlü makarna salatası onu da düşünmüştüm..
şimde geriye doyurucu bişey kaldı, börek, çörek tarzında yani:))
Hmmm eveeet olabilir tabi o da.O konularda çok iyi sayılmam :))

Mafeles canım benim, netten baktın mı?
Baktım bir tane dün denedim ama olmadı güzel yaa.. :/ Gerçi henüz tadına bakmadım, görüntüsü güzel de içi istediğim yumuşaklıkta olmadı, hiç güzel gibi gelmiyor :))

Yeni girdim bu topiğe:KK76: nasıl gözümden kaçmış yahu:KK45: gelin adayıyım nişanlıyım ,2015te gelin olabilirim de olmayabilirimde :KK53:
:))) Zararın neresinden dönersen kardır, yine denk gelmişsin hadi şanslısın :)) Hoşgeldin canım, nerdensin, kimlerdensin, yaş kaç, çalışıyor musun?
Hmmm nişanlısın, durumlar kötü müüü yoksa 2016 ya sarkabilir anlamında mı dedin?

bende aldımkiii teşekkür ederim canım, hiç irmikli tatlı denemedim daha..
hep denerim denerim dedim 7 ay geçti hala tık yok:KK52:

buarada yalnız zor oluyor aslında ama en azından hazır su böreğinden alıp kendin yapsan.. nebileyim onun tadı apayrı bence..
ama ben döndürmesini yapamıyorum,birkez deneyeyim dedim amaan, fırına vermeli bişiler olunca daha kolay geliyo bana börekler:kk77:

Ben gelmişim çat diye :KK45:

ve hoş gelmiştin çaat diye:KK52:
sorulara geçeyim ben :p yaş kaç, nekadarlık evlisin, bebiş varmı, vss, vs..:KK28:

:))) Zararın neresinden dönersen kardır, yine denk gelmişsin hadi şanslısın :)) Hoşgeldin canım, nerdensin, kimlerdensin, yaş kaç, çalışıyor musun?
Hmmm nişanlısın, durumlar kötü müüü yoksa 2016 ya sarkabilir anlamında mı dedin?
İzm.liyim 23yaşındayım çalışıyorum :oops:
Maddi ve manevi sorunlar yüzünden olabilir de düğün olmayabilir de, klasik kv trajedisi ne olsun :KK53:

bende aldımkiii teşekkür ederim canım, hiç irmikli tatlı denemedim daha..
hep denerim denerim dedim 7 ay geçti hala tık yok:KK52:

buarada yalnız zor oluyor aslında ama en azından hazır su böreğinden alıp kendin yapsan.. nebileyim onun tadı apayrı bence..
ama ben döndürmesini yapamıyorum,birkez deneyeyim dedim amaan, fırına vermeli bişiler olunca daha kolay geliyo bana börekler:kk77:

ve hoş gelmiştin çaat diye:KK52:
sorulara geçeyim ben :p yaş kaç, nekadarlık evlisin, bebiş varmı, vss, vs..:KK28:
Hoşgördüm :KK48: nişanlıyım canım ben :KK16:

yaa sorularımı geri alayım ben:oops:
tarih yokmu canım olmayabilirimde demişsinde:KK64:
Tarih yok asker bekliyorum 5ay sonra gelicek canım işte sonrası Allah kerim :KK53: ya 2015eylül olur yada 2016haziran yada hiç olmayabilir, nişanlılık ne kadar uzunsa araya bi o kadar kara kedi giriyor :KK62:

Hoşgördüm :KK48: nişanlıyım canım ben :KK16:

anladım canım, takmamaya çalış herkezi siz sevdiğinle bir olun ,hayırlısıyla kavuşun gerisini takma..
maddi olarakta imkanlar ne olursa olsun, hani aile arasında bişi bile olsa yeterbence, tabi insan yıllarca o günün hayalini kuruyor ama asıl o gunden sonrası önemli bence..
hakkınızda herşeyin hayırlısı canım inşallah:nazar:

X