2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

hos geldin canim, masallah her ay supriz ama mantigi iyiymis.. disarda falan yemek yeseniz, madem eve ayni saatlerde geliniyor..

iyi bari canim..

bizde oyle yapiyoruz zaten, durabildiimizce duruoruz ama belliki yetmiyor..
hatta gecenlerde kalmadim diye benimle konusmadi dogru durust, bir kocana laf geciremedin dedi. sanki aramizi bozmaya niyetliymis gibi.. tam sevinmistim dugunden sonra annem degisti, dgerimi.anladi diye ama hala aayni.

duman91 duman91 cnm git ozaman hep destek tam destek :KK48:

:KK43: Ama çok zor öyleee, keşke baştan alıştırmasaymışsın..

hos geldin canim, masallah her ay supriz ama mantigi iyiymis.. disarda falan yemek yeseniz, madem eve ayni saatlerde geliniyor..

iyi bari canim..

bizde oyle yapiyoruz zaten, durabildiimizce duruoruz ama belliki yetmiyor..
hatta gecenlerde kalmadim diye benimle konusmadi dogru durust, bir kocana laf geciremedin dedi. sanki aramizi bozmaya niyetliymis gibi.. tam sevinmistim dugunden sonra annem degisti, dgerimi.anladi diye ama hala aayni.

duman91 duman91 cnm git ozaman hep destek tam destek :KK48:
Teşekkür ederim canlarım destekleriniz için..
Hımm annenle sorunlar yaşandı sanırım düğünden önce, canım artık siz eşinle ayrı bir aile oldunuz annen anlayışla karşılamıyorsa bile ona bunu anlatmalısın bence hani kalbini kırmadan, çünkü yoksa sen arada çok kalır, yıpranırsın. Belki de seni özlediğinden yapıyordur olabilir mi?

kizlar deminde yazacaktim ama hamisler oldugu icin yemek konusmayayim ddedim ama meltmcim bisi sormam gerek avucunu falan bari yala :KK48:
canin falan ceker vicdanim rahat etmiyor amaa..

biber dolmasini soracaktim gecenlerde ilk deneyimimdi yaptim esimde cok bgendi tuzsuz olmasi disinda ama sorum suki pirincleri falan azicik kavuruptami dolduruyosunuz yoksa pisirmedenmi..
arkadasim bisa ugrasma herseyi cig koy oyle at firina dedi ama pisermiki oyle.
bugun yine aldim yapacaktm ama sorayim dedim

kizlar deminde yazacaktim ama hamisler oldugu icin yemek konusmayayim ddedim ama meltmcim bisi sormam gerek avucunu falan bari yala :KK48:

biber dolmasini soracaktim gecenlerde ilk deneyimimdi yaptim esimde cok bgendi tuzsuz olmasi disinda ama sorum suki pirincleri falan azicik kavuruptami dolduruyosunuz yoksa pisirmedenmi..
Kız avcunu mu yala dedin Allah seni:-)
Ben çiğden yapıyorum ama fırına atmıyorum tencerede canım, ama fırında belki pişmeyebilir istersen biraz kavur sen

Yok cancağzım yaa, böyle tarifler fikirler için muhabbet döner illaki , hiç mi yemek konuşmıycaz canım :)) Benden yana kesinlikle için rahat olsun :))

Fırında nasıl yapılıyor ki?

Yok cancağzım yaa, böyle tarifler fikirler için muhabbet döner illaki , hiç mi yemek konuşmıycaz canım :)) Benden yana kesinlikle için rahat olsun :))

Canım aynı tencerede yapıyormuş gibi hazırlıyorsun hatta bazıları hani biz domatesle kapak yapıyoruz ya kimisi kaşar rendeliyor, öyle bir değişiklik yok yani bildiğim kadarıyla ama kavurmazsa pişmez gibime geldi pirinçler:)

Canım aynı tencerede yapıyormuş gibi hazırlıyorsun hatta bazıları hani biz domatesle kapak yapıyoruz ya kimisi kaşar rendeliyor, öyle bir değişiklik yok yani bildiğim kadarıyla ama kavurmazsa pişmez gibime geldi pirinçler:)
Peki suyunu ne kadar katıyoruz.?Eğer ki fırında daha hızlı pişiyorsa biberler, yani kavurmadan çiğ kalabilir sanki..

Peki suyunu ne kadar katıyoruz.?Eğer ki fırında daha hızlı pişiyorsa biberler, yani kavurmadan çiğ kalabilir sanki..
Mesela ben tencerede yaparken baya koyuyorum su dolmaların boyu kadar neredeyse hatta bazen ekleme bile yapıyorum eşim suyundanda istiyor çünkü, fırında sanki daha az konuluyor hani biberlerin yarısı kadar diyim mesela ay yinede yanlış bilgi vermeyim çok önceden bir kere yapmıştım onu da gördüğünüz gibi pek hatırlamıyorum :)

Mesela ben tencerede yaparken baya koyuyorum su dolmaların boyu kadar neredeyse hatta bazen ekleme bile yapıyorum eşim suyundanda istiyor çünkü, fırında sanki daha az konuluyor hani biberlerin yarısı kadar diyim mesela ay yinede yanlış bilgi vermeyim çok önceden bir kere yapmıştım onu da gördüğünüz gibi pek hatırlamıyorum :)
Heee yaaa bana da biber dolması yapmak çok zor gelir, üşenirim :)) Şu 4 ayda bir kere yaptım :) Hmm o zaman niyetine girince araştırma yaparız canım :)

Heee yaaa bana da biber dolması yapmak çok zor gelir, üşenirim :)) Şu 4 ayda bir kere yaptım :) Hmm o zaman niyetine girince araştırma yaparız canım :)
Zor mu kız neresi zor onun. Fırında yapma tencerede yap, fırında olunca sanki müdahale edemiyormuşsun gibi geliyor bana yemeğe:) Bazen karnıyarık falan bile tencerede yapıyorum ben:)

Zor mu kız neresi zor onun. Fırında yapma tencerede yap, fırında olunca sanki müdahale edemiyormuşsun gibi geliyor bana yemeğe:) Bazen karnıyarık falan bile tencerede yapıyorum ben:)
Ay ne bileyiim, fırında zaten ömrü hayatımda yapmadım.. :)) Şuana kadar hiç istediğim gibi tutturamadım o yüzden yapasım gelmiyor heralde..

Haydi kuzum bugün de bitti , kalın sağlıcakla..iyi akşamlaaaar :)))

oooohh tarifler almış başını gitmiş :KK48: bende 4 kg aldım evlendikden sonra eşimde,tosuncuk olduk ikimizde :oops: misafir ççok geldi,hamurişi çok yendi,birde düğün stresi filan geçince ister istemez kilo alıyor insan. bende de elmalı pasta tarifi var kk da. diğer tariflerden daha pratik,tart gibi.tavsiye ederim . bu arada özel sektördeyim, kalite yönetim sorumlusuyum

Teşekkür ederim canlarım destekleriniz için..
Hımm annenle sorunlar yaşandı sanırım düğünden önce, canım artık siz eşinle ayrı bir aile oldunuz annen anlayışla karşılamıyorsa bile ona bunu anlatmalısın bence hani kalbini kırmadan, çünkü yoksa sen arada çok kalır, yıpranırsın. Belki de seni özlediğinden yapıyordur olabilir mi?

evet canim vardi hatta tum aileyle vardi..
ozluyor dicem ama yuruyerek 5-10dk .. nerdyse hergun ordayim.. nebileyim. sanirim konusmam gerek bir daha kal falan derse..
abim ayda 1 hafta gececi, annemde yalniz oldugu icin anliyorum.korkuyodur ama tatli dille esimle beni cagirsa tm veya onu kac kere bize davet ettik ama yakismaz diyor..
babam yurtdisinda calisiyor, nasipse gelicek haftaya bakalim ozamanda israr edicekmi

Kız avcunu mu yala dedin Allah seni:-)
Ben çiğden yapıyorum ama fırına atmıyorum tencerede canım, ama fırında belki pişmeyebilir istersen biraz kavur sen[/QUOTE
ama oyle derler ya hani :KK48:

ay ben onu yaptim birkez tencerede ama biberlerden suyun icinde yuzenmi aramazsin, ayakta zar zor duranmi.. amaan dedim aldim firina degistirdim..
tabii biberlerim dolmalik degildi o yuzden oldu sanirim :KK48:
Bu kez dolmalik aldim ve hira yaptim tekrar tencerede denerim.nasipse ama cigden yapicam bakalim..
kiymayi kavuruyosundur ama demi

meltemim firina kiyunca yarim su konuyo, firin yemekleri hep daha kolay geliyo bana , hazirla koy firina pistiginde kontrol et artik.. ocakta yaparsam illa telasliyimdir..

oooohh tarifler almış başını gitmiş :KK48: bende 4 kg aldım evlendikden sonra eşimde,tosuncuk olduk ikimizde :oops: misafir ççok geldi,hamurişi çok yendi,birde düğün stresi filan geçince ister istemez kilo alıyor insan. bende de elmalı pasta tarifi var kk da. diğer tariflerden daha pratik,tart gibi.tavsiye ederim . bu arada özel sektördeyim, kalite yönetim sorumlusuyum

her evlene illa kilo aliyo demekkii :)
bence hem rahata ermekten hem.misafir gelip ve yeni.evlileri misafirlige cagirmaktan geliyo o kilolar..

bizim burda oyle adet var yeni evlileri akrabalar filan "kapi.acmaya" cagiriyolar.. kendileri acamaz sanki :KK48:
dusyn 6,5 ay oldu halaaa cagirmayamlar firsat buldukca davt ediolar..
neyalan siyleyeyim aksamliktan kurtuldum diye cokta seviniyorum :)

Günaydın kızlar bende topigin başlarında vardım sonradan giremedimo_O:anneadayı:hamiş gelinlerimize bir sorum olucak acaba bebek olması için özel bişey yaptılarmı yoksa kendiliğinden mi geldi melekleriniz yani kür falan :KK56::KK24::KK24:

Bir yıllık evliyim eşim korunuyordu ben hiç korunmadim çocuk yapmaya karar verdik.. adetim bittikten sonra çocuk çalışmalarına başladık :oops:ve o ay hamile kaldım çok şükür Allahim isteyen herkese versin.. Herhangi bi kür uygulamadik canım

Merhaba canım, sen de yeni katıldın aramıza dimi, sanırsam konuşma firsatımız olmadı :) Hoşgeldin diyeyim, daha önce dediysem de anımsayamadım şuan, aklım bir karış havalarda malumm :KK48: Senin bebiş te büyümüş maşallah..Rabbim sağlık sıhatle kavuşmayı nasip etsin inşallah, cinsiyet de bellidir sizin demi. :) Evet bence de o naz pek hoş :) Eşim daha bu sabah diyor ohhh tadını çıkar, vay halimize bizim şimdiden böyleysen yandık valla diyor :KK48:
Hmmm saklayabiliyorsanız iyi, ben eminim ki iki ay sonra ailelere söyleyelim , sülalae duyacak :))))

Hosbuldum canım evet bebis 9+2 günlük oldu çok şükür.. cinsiyetimiz belli olması için henüz çok erken 13-14. haftalarda belli oluyor canım...
4 haftalikken anneme ve kayinvalideme söyledik onlarda kimseye söylememisler nazar olur diye :)) 8 haftalık olunca komşulara yakın akrabalara söylemişler yani şu an nerdeyse herkesin haberi var :)) Allâh sağlıklı sıhhatli bebekler kolay doğumlar nasip etsin.. Sen daha çok yenisin haftalar çabuk geçiyor canim bulantilar vs. Benim biraz fazla bulantim var karın ağrısı falan anne olmak kolay değilmiş :anneadayı:

En çok merak ettiğim de şu aşerme olayı zaten, hani acaba aşerdim diyenler naza mı vuruyor biraz yoksa acaip şekilde isteniyor mu bazı şeyler çok merak ediyorum :)))

Oh oh afiyet olsun cicim :))

Valla canım nazada vurabilirsiniz arkadasim anlattı naz yapiyim demiş nazima oynasın biraz demiş gecenin yarısı uyanmış eşine demişki canım elmalı şeker istiyor eşi de ne desin begenirsiniz dolaptan elmayı al şekere batır ye :KK70::KK70:

Asermek bi yana Bir haftadır aşırı mide bulantısı çekiyorum sulu yemek asla yiyemiyorum kahvaltı yapamiyorum herseyden tiksindim ne yersem cikariyorum yediğim tek şey ekmek arası peynir ve zeytin :anneadayı:

Valla canım nazada vurabilirsiniz arkadasim anlattı naz yapiyim demiş nazima oynasın biraz demiş gecenin yarısı uyanmış eşine demişki canım elmalı şeker istiyor eşi de ne desin begenirsiniz dolaptan elmayı al şekere batır ye :KK70::KK70:

Asermek bi yana Bir haftadır aşırı mide bulantısı çekiyorum sulu yemek asla yiyemiyorum kahvaltı yapamiyorum herseyden tiksindim ne yersem cikariyorum yediğim tek şey ekmek arası peynir ve zeytin :anneadayı:

hiç güleceğim yoktu:KK48:
oda iyiymiş çareler tükenmez demekki:KK48:

X