Merhaba kızlar, ben yeniyim.
Tup bebek ile ilgili bişeyler öğrenmek için bu sitede geziniyordum, bu konuyu bulunca takıldım kaldım. Çünkü Şubat ayı benim için de çok önemli. Ben 30 yaşındayım, 2,5 senelik evliyim ve yaklaşık 1 senedir bebek düşünüyoruz ama olmadı. Nedenini araştırdığımda sağ yumurtalığımda çikolata kisti çıktı. Önce çikolata kisti için tedaviye başladım. Açıkçası biraz zaman kaybettim benimle ilgilenmeyen bir doktorla. Daha sonra doktorumu değiştirdim. Yepyeni problemlere tanıştım. Çikolata kistimin yanında bir de yumurta rezervim az çıktı. Moralim iyice bozuldu. Artık zaman kaybetmemeliyim diye düşündüm. Doktorum önce aşılama denemek istedi. Denedik denemesine de aşılama sürecinde kullandığım klomen adlı ilaç ve çatlatma iğnesi beni perişan etti. Doktorun söylediğine göre vücudum ilaçlara aşırı tepki vermiş. Aşılama sonrasında sol yumurtalığımda şiddetli ağrılar oldu. Sol yumurtalığımda çok fazla büyümüş ve gerilmiş. Sağ tarafım ise çikolata kistinden ötürü hiç tepki bile vermedi. Fakat onca çektiğimiz sıkıntıya rağmen yine de aşılama başarısız oldu. Moralim çok bozuldu. Doktorumu aradım. Doktor beni adetimin üçüncü gunü muayene etti ve yine yıkım. Sol yumurtalığımda 5 cm.lik bir kist oluşmuş. Oysa sol tarafım aşılamadan önce sağlamdı. Bana aşılamanın bir hediyesi oldu bu kist. Şimdi bu yeni kist ile uğraşıyorum. Doktor bu Ocak ayında doğum kontrol hapı kullanmamı istedi. Sol tarafımda oluşan kisti baskılamak için. Bir sonraki adetimde beni tekrar muayene edecek ve bir aksilik olmazsa Şubat ayında süratle tüp bebeğe başlıyoruz. Eşimde bir problem yok, problem benim yumurta rezervi azlığım ve çikolata kistim. Artık zaman kaybetmememiz gerekiyor. Rezerv azlığı beni korkutuyor.
Bu yaşadıklarımı elimden geldiğince çevremdeki kızlara anlatıyorum ki onlar da benim gibi hata yapmasınlar. Okul hayatı, iş hayatı derken evlendiğimde 28 yaşındaydım. İlk 1,5 sene evliliğimizi oturtalım, biraz gezelim dedik. Yaş oldu 30. Birkaç sene öncesine kadar hiçbir rahatsızlığım yoktu, bundan eminim çünkü zaman zaman muayene oluyordum. Ancak tam çocuk düşünmeye başladık. Bir sürü rahatsızlık patlak verdi. Ve şimdi yumurta rezervi azlığından dolayı panik olmuş durumdayım. Şimdi evlilik ve çocuk işini bu kadar ertelendiğime pişmanım. Bence her bayan (bekar bile olsa) yumurta rezervi değerini iyi bilmeli ki gelecek planlarını ona göre yapsın.
Şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum. Şubat ayında da ilk tüp bebek denememizi planladık. Her işte bir hayır vardır diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Sabırla doktorun her dediğini uyguluyorum. Akışına bıraktım artık. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre verir.