- Konu Sahibi meltemizmir
-
nıye kız cok mınımalıst yazdım daha oraya donenceler , renklı ruyalar falan eklmedım yaniiiii:)anammmmmkocacığım görmesin bunu inme iner zavallıya
canım ılk oglumda gercekten kullandıgım seylerı yazdım ve hepsinide gercekten cok kullandım burun aspıratoru mesela benım ıcın hayat kurtarıcı olduben cok begendımm abartıdan uzak tam gerekenler olmus bu lısteye gore alısverısımı yapıcam cok sagolll:)
nıye kız cok mınımalıst yazdım daha oraya donenceler , renklı ruyalar falan eklmedım yaniiiii:)
ya aslında bı cocugu ucuz seyler pahada hafıf yukte agır cınsten:)yok kız ondan değil benim listeye de baya yakın ama kocişim böyle toplu görünce birden niyeyse sessizleşip içine kapanıyo
teşekkur ederım deneyımlerınızı paylastıgınız ıcın umarım benımde atladıgım bırsey yoktur bebegınze sağlıklı ve uzun omurler versın allahSelamlar herkese, ben de 2011 nisan annesiyim, geçmişe pek bakmadım ama size küçük tavsiyeler vereyim bende. Küveti kesinlikle ayaklı alın diğer türlüsü işkence gibi bir durum oluyor, özelliklede sezaryen durumunda.
Battaniye çok lazım oluyor, çünkü çok batıyor malum ilk dönem kusma çok oluyor, ben 4 tane penye 3 tane de polar battaniye kullandım, oğlum 18 aylık oldu hala da onları kullanıyorum. Tülbentten yapılan ağız mendillerini çok kullandım, sayısını hatırlamıyorum ama epey vardı, ince tülbenti ikiye katlatıp oyalatmıştım kenarlarını.
Taşıma konusunda ise ben biraz pimpirikliyim, kayar düşer vs gibi korkularım oldu, o çanta gibi şeyden hiç almadım, bebek arabasını set olarak aldım, oto koltuğu aynı zamanda arabaya takılıyordu, her yere o şekilde taşıdık, hem arabada uyuyunca alıp eve rahatça götürdük veya bebek arabasına taktık gezdik, market arabalarına o şekilde koyduk falan çok rahat oldu, kraft marka ruby model di arabamız.
Dijital bir ateş ölçer mutlaka alınmalı, burun aspiratörü aynı şekilde.
Hastaneye giderken yanınıza humana still tea alın mutlaka sütü çok etkiliyor, ben duş almak için malzemelerimi de yanıma almıştım havlu, saç kurutma vs, ertesi gün hastanede duş aldım sütün gelmesini o da çok etkiliyor.
Güzel doğumlarınız olsun inşallah, sağlıkla büyütün bebeklerinizi
canım bahsettklerın anladıgım kadarı ıle cıtcıtlı body ben ilk dogdugunda ıc zıbın gıydırdım capraz bağlananlardan ayı gecınce cıtcıtlı body aldım tavsıyem ılk etap cıtcıtlı bodylerı uzun kollu olsun yaza askılı gıyermeltemizmire çok teşekkürler ilk hamilelikte kafamızın karıştığı bi konu. Ben zıbın için 6 kısa kollu 6 uzun kollu 6 askılı alırım diye düşünüyodum ilk ay kullanması için az mı çok mu olur
canım sen az 2 tane daha 5 li set al corap da enaz 2 tane daha ekle ıc zıbın al 2 tane cıtcıtlı bodylerı 0-3 ay al ben orgu battanıyeyı mısafırlıkte kullandım sokaga cıkarken kalın pelus kullandım 2 penye 1 pelus ıs görurşimdi soruyorum size
annem 1 takım şapkalı eldivenli olanalr var ya onlardan
2 tane ayaklı tek alt
1 tane ayaksız tek alt
3 tane çorap
bir tane tek kısa kollu çıtçıtlı
ve örgü hırkalar ve yeleklergönderdi
2 tane yün batteniye örüyor dışarı çıkarken kullanırım diye düşünüyorum
ben şimdi yeni doğan başka ne alayım
bunların arasında 3-6 ay olmalı mı
bir de penye ya da polar battaniye kaç tane olsun?
canım sen az 2 tane daha 5 li set al corap da enaz 2 tane daha ekle ıc zıbın al 2 tane cıtcıtlı bodylerı 0-3 ay al ben orgu battanıyeyı mısafırlıkte kullandım sokaga cıkarken kalın pelus kullandım 2 penye 1 pelus ıs görur
çıtcıtlı body gobeği dusmeden zorluk cıkarabılır ustten gıyerken ve dokusu daha sert ıc zıbına goreO zaman penye ve polar batteniye alıyorum
5lii set dediğin hani bu eldivenli şapkalı takımlar dimi?
bir de iç zıbınla çıtçıtlı badinin farkı ne?
ay çok cahilim yaa
bir de çıtçıtlıları hem uzun hem kısa kollu alayım diyorum ev sıcak olunca kısa giyer :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?