• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 nisan anneleri bakar mısınız

Merabalar yeni katıldım aranıza,okuyunca hemen yazmak istedim çünkü aynı konudan müzdaribimm:((( kaşık mamalarını deniyorum ama 1-2 kaşık zorla yiyor daha doğrusu beceremiyor yemeyi..Bizde 2,5 ay cok güzel emdik sonra ne olduysa oldu hala da cözmüs değilim emmiyor..Paylaşımlarınız için simdidden teşekkürler...

canım 19 nisan benimde 2 5 aya kadar emdik sonra emmeyi bıraktı geceleri emiyo gündüzleri memeyi görünce ağlıyo almıyo mama veriyorum yoğurt meyve veriyorum

Böyle duyunca nasıl hevesleniyorum bir bilseniz tekrar alacak memeyi diye...almayınca mecbur biberona dayandık şu yavaş akışlı biberondan...ya anlamıyorum memeyi ağzından zorla bıraktırırdım uykuya daldığında böyleyken nasıl almıyor şimdi çok üzülüyorum ya...eşimle gecem gündüzüme karıştı ...bi de kilo almayınca panikledik hemen biberon...sağarak veriyorum ama nerye kadar 3 mama değiştirdim hala sevdiği mamayı bulamadım..uykuya yakın araada zorla tutuyo memeyi ama anlayınca kıyamet...(parmak emerek doyuyor sanırsam 3,5 aydan sonra başladı) cok zor bir süreçten geçiyorum...ne yapıcam fikirlerinizi bekliyorum...

Slm,benim size önerim göğüs ucu kullanmanız (biberon ucu zannedip iyice emebilir ) ilk başlarda emzirme konusunda bizde sıkıntı yaşadık ve bu sıkıntıyı göğüs ucuyla aştık yaklaşık 2 aydır göğüs ucuda kullanmıyoruz bebeğim emmese de su dahil anne sütü hariç hiç bir şey vermiyorum acıkınca mutla emiyor ek gıdalara da 6. ayımızın sonunda geçeceğim kilomuz boyumuz her şey yolunda çok şükür Allah yardımcınız olsun.

merhabalar nisan 22 de doğum yaptım bebeğim 5 aylık. ne yazık ki 2,5 aya kadar emzirebildim.geçen aylık kontrolünde doktorumuz ek gıdaya başlamamızı söyledi . kaşık mamaları ve yoğurt meyve veriyorum. çorba yemiyor bebeğim sizler ne veriyorsunuz bebeğinize .. fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. çok teşekkürler..

ben de aynı gün doğum yaptım. doğumdan beri sütüm yetersiz mama takviyesi yapıyoruz. doktorumun da tavsiyesiyle 4. ay bitikten sonra sadece şeftali ve elma püresine başladık. 5 ay bitiminde ise bu meyvelerin içine bebe bisküvisi ile kıvam verdik. amaç katı gıdaya ve kaşığa alıştırmak. henüz tam anlamıyla ek gıdaya başlamadık. 6. aydan sonrası için sebze çorbası önermişti. ayrıntılı olarak 6.ay kontrolümüzde öğreneceğiz. kaşık mamalarını pek tavsiye etmiyorum, kendi yaptığın en iyisidir :)

merhaba arkadaşlar,
30 nisan 3.800 gr doğan oğlum, doğum kilosunun aksine hep çok az kilo aldı, şimdi 6.800 gr. Bir aylıktan beri emzirmede sorun yaşıyorum ama mama vs vermedim. 4 ay bittikten sonra işe başlayacağımı bilerek mamaya da alıştırayım dedim istemiyor. Her gün deniyorum içmiyor, bazen 50-60 cc içiyor onu da kusuyor (bir kez 100 cc içti ve kusmadı). İki mama değiştirdim ama olmuyor. Ben de pirinç muhallebisi yapmaya başladım. Günde bir kez 60-70 cc kaşıkla veriyorum, zar zor yiyor. En azından işten yetişemezsem yiyeceği bir şey olsun istiyorum. Sabahları da 5-6 kaşık meyve suyu veriyorum. Yalnız kakasında kan gibi bir şeyler gördüm, 3-4 gün sadece anne sütüyle dinlendireyim diyorum ama beyefendi isteksiz. Bu emme isteksizliği çok zor. Aylardır neler çektim.
Bu arada dün dondurucudan çıkardığım sütle yoğurt yaptım, kokusu tadı çok fenaydı ama içine bir cicibebe kırdım, biraz yedi. Uff yaa, bu ek gıdaya geçiş döneminde işe gitmek çok zor, izinlerimiz kesinlikle en az 6 ay olmalıydı:((

Slm,benim size önerim göğüs ucu kullanmanız (biberon ucu zannedip iyice emebilir ) ilk başlarda emzirme konusunda bizde sıkıntı yaşadık ve bu sıkıntıyı göğüs ucuyla aştık yaklaşık 2 aydır göğüs ucuda kullanmıyoruz bebeğim emmese de su dahil anne sütü hariç hiç bir şey vermiyorum acıkınca mutla emiyor ek gıdalara da 6. ayımızın sonunda geçeceğim kilomuz boyumuz her şey yolunda çok şükür Allah yardımcınız olsun.

3 gündür deniyrm silikon ucu zorlanıyor gene ama en az 1 kez emzirebiliyorum cok şükür...en azından süt üretimi için istiyorum ya emzirmekten ziyade...ama bizimki bu ara iyice acayipleşti o emdiğiyle abartmıyorum bırakayım 24 saat durur:( tavsiyeniz için cok saolunn

3 gündür deniyrm silikon ucu zorlanıyor gene ama en az 1 kez emzirebiliyorum cok şükür...en azından süt üretimi için istiyorum ya emzirmekten ziyade...ama bizimki bu ara iyice acayipleşti o emdiğiyle abartmıyorum bırakayım 24 saat durur:( tavsiyeniz için cok saolunn

Benimki de aynı, tam 5 aylık saatlerce aç kalsa ağlamaz:(( ,teklif edince reddediliyorum sürekli, bunaldım valla, eşim mamaya alıştıralım uğraşma bu kadar diyor, son günlerde onu da deniyorum ama henüz kabul etmedi sıpa... Millet 180-200 cclerden bahsediyor, benim oğlan 2 dk emiyor, 80-90 bile içmiyordur ama edepsiz işte devam etmiyor. ablam bu çocuk derviş olacak, hayatta kalacak kadar yiyor, israf etmiyor diyor. Güleyim mi kızayım mı bilemedim:))

Benimki de aynı, tam 5 aylık saatlerce aç kalsa ağlamaz:(( ,teklif edince reddediliyorum sürekli, bunaldım valla, eşim mamaya alıştıralım uğraşma bu kadar diyor, son günlerde onu da deniyorum ama henüz kabul etmedi sıpa... Millet 180-200 cclerden bahsediyor, benim oğlan 2 dk emiyor, 80-90 bile içmiyordur ama edepsiz işte devam etmiyor. ablam bu çocuk derviş olacak, hayatta kalacak kadar yiyor, israf etmiyor diyor. Güleyim mi kızayım mı bilemedim:))

:)))) al bizdende o kadar...mamayı kesinlikle kabul etmiyor dr 10cc anne sütü karıştır içine dedi...dönüp dolaşıp en sonunda gene aptamil veriyrz ama cok isteksiz(ablanınzın yorumuna bayıldım:))

yaa çok üzülüyorm çok küçükler daha....Emziren anneleri görünce nasıl gıpta ediyorum bir bilsen:(( Ama elimden geleni yaptım tam 2 ay uğraştım ve pes ettim.Çünkü memeye tekrar alıştırayım derken baktımki bebişim hiç kilo almıyor.Sağarak vermeye calışyrm ve tabiki mama takviyeli(aptamil mama) çok iştahla içtiğini söyleyemem..kilosu 6,700 boyu 64 cm zayıf duruyor ya seninki nasıl?

Canım benim ikizlerim var 8 aylıklar başta emzirmem yasaktı küçük oldukları için bende sağarak verdim. 3 saatte bir en az 20 dakika gece gündüz sağdım 7 ay sadece anne sütü içtiler ikiside. Düzenli sağarsaniz yada düzenli ve doğru emzirirseniz allahın izniyle sütünüz olur sakın pes etmeyin. Oğlum daha kilolu olduğu için emzirmeye çalıştım 3-4 haftalık olduğunda. ama kızım çok narindi hiç emmeye gücü ve çabası yokdu benimde sağmak daha kolayıma geldi hiç emzirmeye uğraşmadım. emzirmekten hoşlanmadımda tuhaf ama öyle hiç sevmedin kendimi çok tuhaf hissettim ama oğluma arada bir göğsümü veriyordum sonra bayağı bi vermedim en az 2 ay unutmuştur dedim bir gün esti denedim baktım çok güzel emiyor. Geceleri emzirmeye başladım bu arada 7 aylıkdı şimdi 1 aydır kızım için sağıyorum yine oğlumda emiyor. Bunları şunun için anlattım hiç bir zaman geç sayılmaz sürekli deneyin keyifli olduğunda belki tekrar emer. Kızımlada vakit bulsam uğraşacağim tekrar emmesi için ama iki bebek olunca olmuyor malesef. Siz deneyin pes etmeyin. Ayrıca doğum yapmak gerekmiyor sütünüzün gelmesi için. İç güdüsel birşey bu önce inanın sonrada allaha bırakın olur inşallah

Back