2013 nisan anneleri bakar mısınız

daren44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
97
6
28
Edirne
merhabalar nisan 22 de doğum yaptım bebeğim 5 aylık. ne yazık ki 2,5 aya kadar emzirebildim.geçen aylık kontrolünde doktorumuz ek gıdaya başlamamızı söyledi . kaşık mamaları ve yoğurt meyve veriyorum. çorba yemiyor bebeğim sizler ne veriyorsunuz bebeğinize .. fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. çok teşekkürler..

cnm bnde21 nisanda doğum yaptım sütüm gayet ii yetiyo hem çalışıyorum hemde mziriyorum komposto suyu hoşaf suyu hazır süt verdim bitki çayları verdimm sende bunları deneyebilirsin

Merabalar yeni katıldım aranıza,okuyunca hemen yazmak istedim çünkü aynı konudan müzdaribimm(( kaşık mamalarını deniyorum ama 1-2 kaşık zorla yiyor daha doğrusu beceremiyor yemeyi..Bizde 2,5 ay cok güzel emdik sonra ne olduysa oldu hala da cözmüs değilim emmiyor..Paylaşımlarınız için simdidden teşekkürler...

yaa çok üzülüyorm çok küçükler daha....Emziren anneleri görünce nasıl gıpta ediyorum bir bilsen( Ama elimden geleni yaptım tam 2 ay uğraştım ve pes ettim.Çünkü memeye tekrar alıştırayım derken baktımki bebişim hiç kilo almıyor.Sağarak vermeye calışyrm ve tabiki mama takviyeli(aptamil mama) çok iştahla içtiğini söyleyemem..kilosu 6,700 boyu 64 cm zayıf duruyor ya seninki nasıl?

bende çok uğraştım ama emmedi. süt sağma makinası bile aldım sağdığımı içti ama sağma makinası ilede sütüm bitti. yani bebeğin emmesi gibi hiç bir şey değil. benim oğlumun boyu 68 kilosu 7 kilo bizimki daha zayıf duruyo. boyu uzun .ama zayıf bebeklerin daha hareketli ve güçlü olduğu söyleniyor gerçektende öyle... bende aptamil mama veriyorum 2 numarasını aldım bu ay 6 aya girmedi ama daha besleyici olsun diye öyle yaptım. son 15 gündür cicibebe kullanıyorum sütünün ve yoğurdunun içine sanki daha çok kilo aldı gibi..doktorumuz verme dedi ama ben verdimm

:-( bütün nisan bebekleri mi böyle nedir... bende 11 nisanda doğum yaptım oğlum 2,5 aylıkken memeyi almamaya başladı. meme verince çığlık çığlık nasıl bağırıyodu .4. ve 6. ayda bazı bebeklerde böyle memeyi bırakma krizleri oluyomuş malesef:-( bi kaç tanıdığımda böyle durumlar yaşamış inatla emzir sakın bırakmasına izin verme dediler. şarkı söyleyerek, oyuncakla falan kandırarak, dans ederek halay çekerek atlattık o dönemleri çok şükür 2 haftadır rahatız. Çok berbat bi durum Allah yardımcınız olsun

Böyle duyunca nasıl hevesleniyorum bir bilseniz tekrar alacak memeyi diye...almayınca mecbur biberona dayandık şu yavaş akışlı biberondan...ya anlamıyorum memeyi ağzından zorla bıraktırırdım uykuya daldığında böyleyken nasıl almıyor şimdi çok üzülüyorum ya...eşimle gecem gündüzüme karıştı ...bi de kilo almayınca panikledik hemen biberon...sağarak veriyorum ama nerye kadar 3 mama değiştirdim hala sevdiği mamayı bulamadım..uykuya yakın araada zorla tutuyo memeyi ama anlayınca kıyamet...(parmak emerek doyuyor sanırsam 3,5 aydan sonra başladı) cok zor bir süreçten geçiyorum...ne yapıcam fikirlerinizi bekliyorum...

ben pes edeli bir ay oldu çünkü memeyi verdiğimde öğürüyor ve çok ağlıyordu. benim oğlumunda elleri hep ağzında hep tüürükleri akıyo. akşama kadar 3-4 kere üst değiştiriyoruz. doktorumuz dişlri çıkabilir dedi. sizlerdede var mı böyle bi durum?

dişleri kabarmış dedi ama 1 ayı geçti hala bişey yok...aynen kıyafet yetiştiremiyorum.. Allah yardımcımız olsun...

ama ben kararlılıkla hiçbişey vermedim. Sırf anne sütünden mehrum kalmasın diye meme almadıysa aç bıraktım memeye muhtaç olduğunu anlasın diye.Bi de bizimki meme de uyuyo emmeyince ayakta falanda uyumuyodu kollarımız kopana kadar battaniyede sallıyoduk:-( şimdi işe başladım yavaş yavaş ek besinlere başlıyoz . Mama vermeyi denedim ama sevmedi ben kendim kompostolar, reçeller falan hazırladım çorbayıda seviyo . hatta az önce çilek reçeliyle yoğurdu karıştırdım müthiş oldu tavsiye ederim.

Benim prenses 2 ay o kadar güzel kilo alıyodu ki emmeyince hemen belli etti kendini..denedim ınanın 20 gün aç kaldı resmen yavrum hala da toparlayamdım cok üzülüyorum ya...mamayı sevmedi böyle felaket tellalı gibi oldum ama anlarsınız beni muhakkak cok canım sıkkın ya..bugün yoğurtlu karışımı deniycem inşallah sever tavsiyen için cok sağol...

yoğurdun içine mevsim meyveleride ekleyebilirsiniz benim oğlum sade yoğurt yemiyor muz şeftali armut ne varsa onu rendeliyorum bi tanede cicibebe kırıyorum. bunlar yoksada bende evde yapılmış reçel le karıştırıyorum tavsiye ederim

bende mart 13 de doğum yaptım .cuma 6 ay bitecek kilomuz iyi olduğu için muhallebi tarzı birşeyler vermiyorum dr. öyle söyledi .zayıf bebeklerde öneriyoruz dedi. ama kabızlık sorunumuz var demir demlası vermiyorum .doğduktan sonra makatta çatlaklarımız vardı .çok çekti bebeğim ,tekrar aynı sorunu yaşar diye korktuğumdan kuru kayısı püresi heryün veriyorum.5 aydan sonra ek gıdaya başladım çünkü bakıcıya gidecekti alışsın istedim.işten gelince emiyor ama yetmiyor tabi. öğünleriniz sabah üzüm pekmezi ,tuzsus peynir .üzüm pekmezi(dr tavsiyesi demir için) ıhlamur. ara öğün meyve püresi bu genelde armut oluyor,diğerlerinide veriyorum tabi . öğlen sebze püresi ( kabak ve havuca hergün başka sebzze katıyorum mesaela bugün ıspanakla fasülye kattım ama 1 çay kaşığı irmik ekliyorum anca tadı birşeye benziyor) ara öğün yoğurt +kayısı püresiyle bazen karıştırıyorum sade zor yiyor .Ama kayısı püresini sabah kahvaltıdan önce veriyorum .akşam devam sütü veriyorum .gecede sade anne sütü alıyor.

hmm kızlar aklıma gelmişken sölim hurma da zihin geliştiriyomuş bizim bi tanıdık kaynatıp suyunu içiriyorum demişti. bende deniycem siz de denemek isterseniz

bizim doktorumuz dut pekmezinin daha çok kan yaptığını söyledi ...birde kahvaltısını hepsini karıştırıp mı veriyorsunuz? ayrı ayrı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…