• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mayıs KPDS ve Mart ÜDS ye calisma günlüğümüz

68,75 ile 70 i tek soruyla kaçırdım iyi mi.
gelde deli olma.
yok bu yılki sınavlar bana yaramadı.
seneye bakalım.

kızlar mrb.ben sonbahardaki kpdsye girdim bugün açıklandı ve 65 almışım moralim çok bozuldu.sınava hazırlanmış mıydım hayır hiç hazırlanmadım.ama bölümüm falan ingilizce,lisede ünide hazırlık gördüm bilmiyorum canımı sıktı hani yüksek almam gerekiyodu sanki benim.o kadar sene ingilizce gördüm demekki hiçbişey bilmiyomuşum.ilk kez girmiştim ve süre bol olmasına rağmen benim yetişmemişti.o paragrafları da yapsaydım daha iyi olabilirdi:(

başka giren var mı sonuçlar nasıl

Bende girdim 70 alırım diyordum 67,5 geldi 2 soru daha yapsaydım keşke dedim bende :))
Bende hazırlık okudum üniversitede bölümüm %100 ingilizce idi. İngilizcem iyi sanırdım bende ta ki kpds ye girene kadar ilk girdiğimde 82 almıştım ama ona korktuğum için çok çalışmıştım bu sefer çok az bakarak girdim ve geçen ezberlediğim tüm kelimeleri unutmuşum sınav anında bunu ezberlemiştim ama anlamı neydi dedim hep hatırlayamadım. Sistemi iyice değiştirmişler aslında kpds ingilizce bilgisini ölçmüyor bence okuduğunu anlama ve akademik kelime bilgini ölçüyor günlük hayatta akademik kelimeler çok da fazla kullanılmıyor film falan izlediğinizde çok nadir karşınıza çıkıyor.

O yüzden bence gramer falan bilmek çok da önemli değil kelime bilgisi iyi olan herkes 90 üstü alabilir bu sınavdan. Öbür sınava bende çalışcam dil tazminatı için bu sefer hedefim 95 ve üstü. Bu aralar da çalışmaya başlamayı düşünüyorum güzel bir plan yapcam ilk 2 ay sadece kelime ezberlemeyi ve tekrar etmeyi düşünüyorum. Gramer taktik falan sonra çalışcam ama anladım ki sistem değiştiği için taktikler falan fasa fiso olmuş pek de işe yaramıyor artık. Eski sistemde taktikle kelime bilmesen paragrafı anlamasan bile doğru cevabı kestirebiliyordun artık öyle olmuyor maalesef.

Selam kızlar aklıma estikce 5-10 kelime ezberliyorum onun dışında düzenli bir çalışma yapmadığımdan yazmıyorum uzun zamandır inşallah canla başla çalışmaya başlarım yakın zamanda ve burada paylaşırım

kimsecikler yazmıyor diye ugramıyordum ben de başlığa:) ben gramer çalışıyorum şu an ama o kadar zor geliyor ki bazı konular. konuyu anlıyor g,b, oluyorum sonra diyorum ki burdan ne soracaklar acaba:D şimdi ingilizce roman alacağım netten. kitap okumak en iyisi sanırım

ev misafir kaynıyor bir türlü başlayamadım çalışmaya odaklanamadım da açıkçası içimden çalışmak pek gelmiyor. Misafrler gidince plan yapıp istemesem de çalışırım artık.

evet 2 sene geçerli süresi bitti onun. Ama olsun bir sonrakinde hedefim daha yüksek çalşcam da.
nasıl yani aldığın puan 2 sene mi geçerli dil tazminatı için 5 yıl diye biliyordum ben. bugün ösym nin sitesine girdimde büyük şehirlerde oluyormuş kpds sınavı yani burda yok. neyse olsun ben evde birkaç kelime ezberleyeceğim yine de zararı olmaz. bugün wordtest diye bir site var oraya üye oldum demo olarak biraz kelime çalışması yaptım. siz de bakabilirsiniz aslında o siteye. birkaç yıl önce de üye olmuştum girerdim. yarım saat kadar çalıştım ordan. canım sen de yazsana buraya ezberlediğin kelimeleri benim de bir fikrim olur aslında iyi olur

nasıl yani aldığın puan 2 sene mi geçerli dil tazminatı için 5 yıl diye biliyordum ben. bugün ösym nin sitesine girdimde büyük şehirlerde oluyormuş kpds sınavı yani burda yok. neyse olsun ben evde birkaç kelime ezberleyeceğim yine de zararı olmaz. bugün wordtest diye bir site var oraya üye oldum demo olarak biraz kelime çalışması yaptım. siz de bakabilirsiniz aslında o siteye. birkaç yıl önce de üye olmuştum girerdim. yarım saat kadar çalıştım ordan. canım sen de yazsana buraya ezberlediğin kelimeleri benim de bir fikrim olur aslında iyi olur

dil tazminatı için 5 yıl geçerli ama ben sınava o amaçlı girmemiştim. Diğerleri için 2 yıl geçerli ama ben o puanı kpssde de kullandım şimdiki işime girerken yani. kpss için de 5 yıl geçerli imiş.
Sanırım dil tazminatı için önceden sınava girmeden ne için girdiğini belirtmen gerekiyor.Dil tazminatı için olduğunu belirtmek gerekiyor sanırım.
iş başı ne zaman yapıyorsun sen de onun heyecanı vardır şimdi ondan odaklanamışsındır :)

evet o da var tabi :)) sanırım 2013 te başlayacağım tam bir tarih vermediler ama yeni yıl gibi olur dediler.

Son düzenleme:
Kızlar bende Kpdsye hazırlanmak istiyorum altyapı 0 ama çalışırsam başarırım biliyorum bana en baştan çalışabilmek için kitap tavsiye edermisiniz şimdiden teşekkür ederim:)))

dil tazminatı için 5 yıl geçerli ama ben sınava o amaçlı girmemiştim. Diğerleri için 2 yıl geçerli ama ben o puanı kpssde de kullandım şimdiki işime girerken yani. kpss için de 5 yıl geçerli imiş.
Sanırım dil tazminatı için önceden sınava girmeden ne için girdiğini belirtmen gerekiyor.Dil tazminatı için olduğunu belirtmek gerekiyor sanırım.

evet o da var tabi :)) sanırım 2013 te başlayacağım tam bir tarih vermediler ama yeni yıl gibi olur dediler.
dört gözle bekliyorum senin işe başlamanı :)

valla başlayında bana yol gösterin ya ben de ingilizce çalışmak istiyorum tam motive de olamadım. nereden başlayacağımı da bilemedim. fononun bir gramer kitabı var ondan başladım bugün. siz nereden hangi kaynaktan başlayacaksınız?

canım ben en son sınavda okumamı gelştirmem gerektiğini hissettim.
baktım reading parçalarını bir anlıyorum bir anlamıyorum.
bazılarını tüm kelimelerin anlamını bilsem bile cümle dizimini kafamda oturtamadığımdan anlamıyorum.
ingilizce hikayeler ve 2 tane roman aldım.
stage 3-4-5-6 diye sıraladım hikayeleri.
bir süre bunları okuyacağım.
sonra kpds ye yönelik bakacağım.

Kızlar selam bende geldiiiiiiiiiiiiiiiim =)

Hoşbuldummmm :P

Ben işletme ve iktisat bitirdim. Muhasebe-Finansmandan yüksek lisans yapıyorum teze geçicem inşallah. Yaklaşık 3 senedir yarım yamalak dil çalıştım ve tabi olmadı. Ama artık yumurta kapıya dayandı doktoranın ucu gözükmekte. Dil adına neler yaptım bu kadar zaman kısaca anlatayım (Hatalarımla beraber)

2009'da özel derse başladım Cesur Hoca'nın kitaplarıyla beraber ve bir ay dolmadan Erasmus kazandığım için bıraktım (bi de gidebilmiş olsam gam yemem)

2010'da aynı hocadan tekrar özel ders almaya başladım. Olmadı (Neden olmadı anlatacağım)

Bu yaz tekrar okulun kursuna başladım fakat AVM'de çalışmaya başladım ve siz de takdir edersiniz ne çalıştım ne de devamlı kursa gidebildim. Kursta da ELS konu anlatımlı kitabı ve TESTBANK kitapları verildi (Hepsi yüreğim kadar temiz) Ama bu kursta şunu farkettim ki önceden ders aldığım hoca herşeyi yalan yanlış öğretmiş, kafasına göre. Nasıl emin oluyorum.? Kurstaki hoca benim tüm hocalarıma dilden yüksek puanlar aldırtmış bir hoca.

Baktım olmuyor işten ayrıldım (Birde işsizim) Hazır evdeyken şimdi çalışayım adam gibi diyorum ve yol haritam şöyle:

Bir hocamın tavsiyesi üzerine DAYLIGHT CD'lerini temin ettim ve genel ingilizcemi sıfırdan yapılandırdım (Şu an bitirdim)

Daha sonra yazın gittiğim kursun notlarını temin ettim ve şu anda ordaki teknik taktikleri yalayıp yutma aşamasındayım ardından TESTBANK'tan soru çözeceğim,Ocak sonuna kadar bu kısmı halletmeyi kafaya koydum.

Şubatta da çıkmış soru analizleri. Ben hem ÜDS hem de KPDS'ye gireceğim için ilk hedefim ÜDS.

Bu arada forumu sıkı takip edicem. Her türlü yardımlaşmaya hazırım. Yeni yılınız kutlu olsun,dualarınızın kabul olacağı bol puanlı bir yıl olsun kızlar. Öpüyorum hepinizi. Sevgiler

Merhaba kızlar benim ilk hedefim marttaki üds ama üds sayfalarına kimse yazmıyor bende aranıza karışayım dedim.Güya aylar önce başladım sınava çalışmaya ama 3 ayda toplasan 2 hafta edecek kadar çalışmamışımdır, çok oyalandım ve oyalanmaya devam ediyorum kısaca.Artık bugün gerçekten başlıyorum kızlar ve gün gün yaptıklarımı bu günlüğe yazıyorum. Hepimize kolay gelsin:)

Merhaba kızlar, başlıcam dedim ama yine oyalandım, ah benn. Ama çok kötü durumda değilim. Biraz kelime çalıştım umarım kalmıştır aklımda.hurriyetdailynews den bir haber okudum. Bağlaçlarla ilgili birkaç konu anlatım videosu izledim ama beğenmedim video anlatımını. Şimdi yavaşça pc yi kapatıp kitaptan çalışıcam bağlaçlara.

Birde önceki sayfalarda word master kitabından bahsetmişsiniz. Bende de var o fakat alfabetik oluşu kafa karıştırıyor onun dışında iyi bi kitap. Ben o kitaptan çalışırken sayfaları atlayarak çalışıyorum, farklı harfle başlayanlara bakıyorum hep aynı harfe bakmayın çok karışıyor.

Daha sonra tekrar rapor vericem, görüşürüz.

Back