- 9 Mayıs 2012
- 803
- 441
- 123
taktik kitabı alırsan akının kitabını öneririm. Cesur öztürk de güzel gayet onun academic vocabulary diye bir kitabı var kelime ezberlemek için müthiş tavsiye ederim.
uzun bi aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. ingilizceye ara vermek zorunda kaldım ve tekrar başlayabildim. tenses ler bitti bugün. bi arkadaşm üds kpds ye denk sayılıyor dedi bilginiz var mı bu konuda
kpss tercihlerinde denk sayılıyor ama yüksek lisans ya da okulda öğretim görevlisi olmak içinse kabul edilmeyebilir. Hangi kurum için gerekiyorsa ona göre değişen bir şey. Denk kabul eden kurumlar olabilir.
İnternetten araştırırsan kurgusal sözlük var hafıza teknikleri ile kelime ezberletiyor bayağı güzel içinde alıştırmalar da var.arkadaşlar burada kelime paylaşmıyor musunuz ben de bakıp ezberlemek istiyordum
kamuda dil tazminatı için denk sayıldıgını söyledi arkadaşım ama doğru mu bilmiyorum
bir önceki kpds sonucunu soruyorsun sanırım o daha açıklanmadı geçen ayın 18inde olmuştu bir hafta içine açıklanır sanırsam.sizin sonuçlar ne zaman açıklanacak? yani genellikle bir ayda açıklıyorlar ama sınav ne zaman oldu tam bilmiyorum
evet onları ezberlemek gerekiyor.canım hemen indirdim biraz biraz ezberliyeyim. birkaç yıl önce ben de hafıza kartları almıştım hafıza şampiyonu vardı ya onun. ordan da bakabilirim de kelime olarak kpds de çıkmış kelimeleri ezberlemek gerekiyor galiba.
kpss olmadan kpds şu şekilde işe yarayabilir, devlette sözleşmeli işlere başvurursan kpds puanı isteyebiliyorlar. Kpssde de nitelik kodlarında kpds puanı isteyebiliyor ve de memur olarak atanınca da dil tazminatı alabiliyorsun kpds sayesinde. Üds de kullanılabiliyor kpss atamalarında ama sanırım üds daha zor çünkü paragraflarda sorularda belli başlı terimler kullanılıyor diye biliyorum. bir de üds mastır yapanlardan falan da istenebiliyor araştırma görevlisi olmak için de gerekiyor sanırım.slm kızlar bana uzak bir konu aslında ama birşey danışmak istiyorum size.kpss puanı olmadan kpds ya da üds bir işe yarıyor mu?birde hangisi daha kolay?ben inşaat mühendisiyim kızlar bu sene mezun oldum.kpss puanım berbat oldugu için tercih bile yapamıyorum.ama ya meslek yüksek okullarına ya da devlete falan geçebilsem ne guzel olur..mesleğimi cok seviyorum ama özelde hemde bu meslek gurubunda çalışmak öyle zorki
inşallah sonuç hayırlı olur senin için ben de evdeki ingilizce kitaplarını döktüm bir gözden geçirdim kendimi yokladım :) ingilizce isteğim kabardı.bir önceki kpds sonucunu soruyorsun sanırım o daha açıklanmadı geçen ayın 18inde olmuştu bir hafta içine açıklanır sanırsam.
teşekkür ederim cnm cvbın için..peki kpss ye girmeden kpds ye girsem sözleşmeli olarak devletin hangi kurumlara hangi meslek gurubundan alımlar yaptığını nasıl öğrenebiliriz acaba bilgin var mı cnm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?