slm kızlar,
bende kaç gündür meraktan çatlamak üzereyim doktor randevum bayramdan sonra çünkü... dayanamadım kalktım başka bir doktora bebişi göremeye gittim Allahıma şükürler olsun herşey yolunda birproblem yokNazar yeni doktor ilaçlarımı değiştirmek istedi diğer doktoruma sormadan böyle birşey yapmayacağımı söyledim bozuldu yapcak bişi yok çünkü kendi doktorumu 2008 den beri tanıyorum ve çok güveniyorum....
yok gülüm benim sıpa arada bir cee diyor sonra bitiyor şükürler olsun hergün biraz daha iyiyim bel ve sırt ağrıları dışında.birde başım ağrıyor sürekli uyusamda uyumasamda.ama genel olarak iyiyim.uyuşuk hissediyorum bugün azıcık..canım bebiş büyüdükçe batmalar olacak kafasını koyduğu yerler ağrıyacak uykular bitecek öyle tatlı ağrılardan bahsseettim.sen söyle doktoruna başla magnezyuma bir an önce hayırlısıyla...
hımm anladım şimdi güzel ağrılar onlarbaşlasam iyi olacak oturamıyorum uzanamıyorum yatamıyorum hafifler en azından sende dikkaty et canım
aleyküm selam şekerim.ne diye doktoruma sormadan değişemem diyorsun kız deli....alsaydın reçeteyi eczaneden almazdın..deli...neyse gözün aydın sevindim kuzum...
saol şekeerim kendi doktorumun istediği ilaçları sgkdan alabilmek için amcaya yazdırdımda ondan öyle cevap verdim yoksa takarmıyım sence :)))))
diş ağrısı bende de var. dişim ilk ağrımaya başladığımda hemen dişçime gittim. önce güzel bir fırça yedim, bi de okumuş insansın, madem bebek düşünüyodun insan öncesinde gelip dişlerine baktırmaz mı diye.
bende kanal tedavilik 2 diş varmış. dişçim müdahale edemem dedi. ama sinirleri öldürecek iğnesiz hapsız bir tedavi yaıyor. dişi geçici bir dolguyla kapattı (hiç iğne veya uyuşturucu yapmadan) sonra o dolguyu yeniliyor 4-5 günde bir. yaklaşık 15 gündür gidip geliyorum sürekli. önümüzdeki hafta da doğuma kadar tutacak bir geçici dolgu yapacak. en azından iltihaplanmasını ve ağrımasını engelleyeceğini söyledi. (bu geçici dolguyu da yapmadan önce kadın doğumcuyu arayıp sordu)
bence ihmal etmeden dişçiye git ve göster. hamile olduğunu da söyle. böyle doğuma kadar idare edecek çözümler yapabiliyorlar.
internette 3-6 ay arası diş tedavisi yapılabilir yazıyor. ben dişçime bunu sordum, ben yapmam o sorumluluğu almam dedi. sonra allah korusun bişey olur hep içinde soru işareti kalır dedi.
hamilelikte diş tedaviside yapılır.6.aydan itibaren çok aşırı zorda kalınmadıkça önerilmez.çünkü diş ağrısı hem kalbe vuruyor hemde doğumu tetikliyor.ben iki tane yaptırmıştım bir öncekinde hemde kanal tedavili ve iğneyle arkasındanda antibiyotik kullanmıştım.bu bebeğimde doktorum dişlerin nasıl dedi bende iki dolgum var ama ağrım yok dedim bana hemen diş doktoruna gidip onları doldurtturuyorsun ileride sorun yaratır dedi.diş doktoruna gittim haftaya randevu verdi hamileyim dedim ne kadarlık dedi söledim 12 haftadan sonra gel dedi iğne olacakmı dedim tabiki bebeğee zarar verecek işlem yapılmaz korkma dedi.benim üç doktorumda yaptır dedi anlamıyorum ben bu doktorların hepsi farklı eğitimmi alıyor??ama ilkindede yaptırdığım için rahatça yaptıracağım ben.bebek bizden almaya başlayınca önce dişlerden gidiyor malesef o ağrılar 10 a katlanıyor ve diş kaybı sonucuyla noktalanıyor...
ara ara girip yazdıklarınızı okuyorum canımbide akşamdan beri dişim nasıl ağırıyor anlatamam doktorum diş tedavisini pek fazla önermiyorum demişti sorduğumda akşam dayanamadım minoset içtim ama pek işe yaramadı sanırım. burda dişi ağıran bi arkadaş vardı hatırlayamadım adını o ne yapmıştı acaba
hamilelikte diş tedaviside yapılır.6.aydan itibaren çok aşırı zorda kalınmadıkça önerilmez.çünkü diş ağrısı hem kalbe vuruyor hemde doğumu tetikliyor.ben iki tane yaptırmıştım bir öncekinde hemde kanal tedavili ve iğneyle arkasındanda antibiyotik kullanmıştım.bu bebeğimde doktorum dişlerin nasıl dedi bende iki dolgum var ama ağrım yok dedim bana hemen diş doktoruna gidip onları doldurtturuyorsun ileride sorun yaratır dedi.diş doktoruna gittim haftaya randevu verdi hamileyim dedim ne kadarlık dedi söledim 12 haftadan sonra gel dedi iğne olacakmı dedim tabiki bebeğee zarar verecek işlem yapılmaz korkma dedi.benim üç doktorumda yaptır dedi anlamıyorum ben bu doktorların hepsi farklı eğitimmi alıyor??ama ilkindede yaptırdığım için rahatça yaptıracağım ben.bebek bizden almaya başlayınca önce dişlerden gidiyor malesef o ağrılar 10 a katlanıyor ve diş kaybı sonucuyla noktalanıyor...
evet canım magnezyum eksikliğindendir sanırım bir dahaki gittiğinde verir.suya karıştırılıp içilen bir toz ama iyi geliyor.daha ne ağrılar olacak varyaaanne olmak böle bişey işte:)))
s.a kızar nasılsınız çok özledim valla sizleri ben geçen cumadan beri yoktum maşallah ne kadar çok konuşmuşunuz okumak mümkün değil benim cuma gecesi kanamam geldi doğru acile iğne hap derken kıpırdamak yasaklandı 1 haftadır annemlerdeydim evimide özlemişim valla inşallah sizler ve bebişleriniz iyidir benim kasığım karnımın alt kızmı ağrıyo ama sanırım rahim büyüdüğü içindir nede olsa buğün 10+1 olduk ayyy günler geçtikçe bebişim içimde büyüdükçe çok mutlu oluyorum benKızlarrr ikili tarama testi için bu hafta hideyim mi yoksa bayramdan sonra 13 haftalıkken mi gideyim?
bizim topiktede kanama geçiren ammada çok oldu valla....geçmiş olsun gülüm.bence bu hafta git doktoruna.13 haftada pek önermiyorlar...bende 11+3 de gideceğim inşallah...
allah razı olsun gülüm valla kanamam olcak diye çok korkuyorum bogün 10+1 pazartesi benimde 10+3 olcak gitsem erken olurmu acaba
allah razı olsun gülüm valla kanamam olcak diye çok korkuyorum bogün 10+1 pazartesi benimde 10+3 olcak gitsem erken olurmu acaba
kızlar ishal oldummmm :26::26:
aslında ben özel bi klinxiğe gidiyorum o 13. haftanda gel dedi ama orda ikili tarama testi yapılmıyo devlet hastanesinede hiç gitmedim şimdiye kadar napsam bilemedim bayram sonu kendi doktoruma gidip gerek görürsemi yaptırsam ki?evet erken canım ya...11.haftandasın ama erken olur.hemen bayram ertesi git ozaman.doktorun verdimi randevu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?