- 15 Eylül 2009
- 10.114
- 1.270
- 773
amin tatlım, belki cumartesi gelir, yeni kitap alınca insan kitaplara iştahlanıyo yavvCanım Eylül'e az kaldı,mecburum.:18::18:
Haklısın valla,alan konusunda çok haksızlıklar olacak.
Güle güle çalışırsın inşallah kitaplarını fıstığım.
2 ayın var, stres yapma, böyle devam et sadece, temponu düşürme yaparsın inanıyorum
canım alan sınavı gerekiyo tabii ki.. ya bizim sınıfta başka bölüm isteyip de orayı kazanamayıp mecburen öğretmenlikte okuyanlar var, kendileri bile diyolar yazık olcak bizim öğrencilerimize diye. zaten bi öğretmen mesleğini sevmiyosa asla yapamaz! bi de eskiden garanti meslek diye falanca bölümde okuyup formasyon alanlar vardı ki iyi ki kalktı. 4 yıllık görülen eğitimi formasyona sığdırmıyolar mıydı, deli oluyodum. ama bi de benim aldığım eğitim var ki falanca bölümde okuyup formasyon alandan pek de farkım yok. o yüzden çok haksızlıklar olcak, benim çoğu derslerim boş geçiyo okulda, hocalar derse geliyo, imza atın çıkın diyolar, bazen derse bile gelmiyolar. dersine gelen hoca da dersi anlatmaz, bizi gruplara ayırır, konu dağılımı yapar, verdiği konuyu ezberler anlatırsın sınıfa.. yani benim 3 yılım böyle geçti, üniversite beni resmen köreltti, zaten o yüzden kpss sürecimde zorluk yaşıyorum ya, gittiğim lise bile bana daha çok şey katmıştı, öyle ki össye hazırlanırken günde bilmem kaç yüz soru çözer ve bana mısın demezdim. şimdi 2 konu çalışsam başım ağrıyo, ünide köreldim resmen, bana hiçbir şey katmadı, ama sözüm meclisten dışarı, sadece kendi üniversitem hakkında böyle düşünüyorum, diğerlerini bilemem. o yüzden alan sınavında eğer okulda gördüğümüz matematik öğretimi türkçe öğretimi gibi dersler sorulursa ki sorulcak büyük ihtimal, o zaman sıfıra sıfır elde var sıfır, benim kafam boş bunlara, çünkü hiç görmedim.ben alana asla karşı değilim kızlar, asıl branşları dışında soru çözerek öğretmen seçmekte neyin nesi!!!inanın üniversiteye 90 kişi giriyorsak 60ı 70 i kpssyi dikkate alarak yıllarını geçiriyor sınavların hep test olması isteniyor, klasik soru sorulduğu zaman apışıp kalıyorlar, vizede finalde kendi alan dersiyle ilgili soru hakkında hiçbir fikri olmayan insanlarda var ve öğretmenlikte ne var kitap var zaten okur anlatırız diyen zihniyetlerde var ve okullarda nitelikli öğretmen diye bir sınıf yok ne yazıkkio nedenle alan sınavı kesinlikle gelmelidir ve öğretmenler alan sınavıyla alınmalıdır eğitim alanıda dahil, formasyon yolları da nihayet kapandı sonunda
misal bi ingilizce öğretmenini ilk bölümdeki konularla sınamak yanlış, onun yerine alan sınavına sokmak daha iyi, ama sınavlar 3 oldu, bi yerden kıssınlar o zaman. bu saatten sonra da ilk bölümü kaldırmasınlar ama ilk bölümü çalışan bunca insanın emeğine yazık olur.
kısacası türkiye de eğitim ve sınav sistemini oturtamadılar, oturtamıcaklar