2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

günaydın kızlar sabah sabah biri zile bastı yanlışlıkla ve uyandım ki 3 buçukta uyumuştum bende buralara takılam dedim
sınav bugün açıklanmaz canlarım pztside milletin sabrı taşar 6. girişi olan biri olarak söylüyorum " YETER BE AÇIKLAMAZSAN AÇIKLAMA LANET OLASI ÖSYM "dediğiniz anda açıklanır
sonuçlar iyi olsunda ne zaman açıklarlarsa açıklasınlar

bu gece açıklanmasa da saat 00:00 da kalpten giderim ben yine de :18: kalp de alıştı artık heyecanlanıp heyecanlanıp durulmaya
kızlar bizim burda da 2 tane kolej var. gerçi ben başvurmadım ama başvuran birinden duydum. haftaiçi ve cumartesi 8-6 bi pazarın boş, 1500 tl veriyolarmış diye duydum. ücretli daha cazip geldi ne bileyim en azından 2.30 da okuldan çıkcam. haftasonum boş. bi de 2. ye hazırlanıp hazırlanmama durumu var. kolejde çalışırsam kpssye vakit kalmıyo. aslında ücretliyi istediğim için kendime kızıyorum. herkes ücretliyi bıraksa bak nasıl atıyo bizi ama ücretliyi de millet zevkten istemiyo zaten eminim zor durumdakiler mecburiyetten gidiyodur. ben bu evde 1 sene daha geçiremem kafayı yerim. çalışmam şart. en iyisi açalım böyle bi cafe, niloş pastaları yapsın, tuğbişle rengina tatlıda usta, diğerlerimiz de poğaça börek ohh satar geçiniriz hee en iyisi renginam gibi sonuçlar gelince düşünürüz bunu

tünaydın canlarmmm pek bir enerjikim bugün nedenini bilmiyorum ama

olur tabi pastacı açıp geçinelim biz sedefim
başka türlü olmayacak bu iş

tünaydın canlarmmm pek bir enerjikim bugün nedenini bilmiyorum ama

olur tabi pastacı açıp geçinelim biz sedefim
başka türlü olmayacak bu iş

ömer dinçer ''her eğitim fakültesi mezunu öğretmen olmak zorunda değil'' demişti vah vah biz bunu nasıl düşünemedik

ömer dinçer ''her eğitim fakültesi mezunu öğretmen olmak zorunda değil'' demişti vah vah biz bunu nasıl düşünemedik

bilmem mii kültürlü ev hanımı olabilirsiniz ne var bunda gibi bir cümleydi
ne geldiyse onun yüzünden geldi başımıza
Allah'a havale.

Kolejle kpss aynı anda zor sedef hocam.Kpss'ye hazırlanmaya devam edeceksen ücretli yap bence.Bir de kolej 1500 çok az vermiş.Onların bi öğrenciden aldığı para sana verdiği paranan kaç misli.Kolejde maaşlar biraz daha fazladır.

haklısın hocam. edirne biraz küçük bi yer, sanırım o yüzden böyle maaşları. ben zaten ücretlide yaklaşık 30 saate giricem. oradan bana 1000 e yakın gelir diye hesaplamıştım. git-gel ilçe veya köyle yol parası 200 tl gitse kalanı beni idare eder.

kıııız!!!!!!!

zümrem ben seni en son "sevdaluk ince maraz" da bıraktıydımdı:))

ay ne sevindim...maşallah maşallah...

alan nasıldı kuzu?

Rezalet zümrem 22 net anca gelir aşağısı olur yukarısı olmaz.:18: Allah razı olsun,Rabbim gönlüme göre birini verdi,hem de hiç ummadığım bir anda. Üstelik 4 yıldır tanıdığım birini.

Bana da ücretli daha mantıklı geliyor şimdilik.1500 iyiymiş yine bizim burda 1200 veriyorlar.

bilmem mii kültürlü ev hanımı olabilirsiniz ne var bunda gibi bir cümleydi
ne geldiyse onun yüzünden geldi başımıza
Allah'a havale.

Gücüm tükenene kadar gireceğim bu sınava.

Ben de browni ustası olurum geçinir gideriz,en azından sınav başvurusu paralarımızı çıkarırırz az degil 120 lira yani

10000den fazla gelir eğer 30 saate girersen.Ama her ay bişey çıkıyor tatildi kıldı yündü kesiliyor işte.Ama kafan rahat olur en azından.Baktın çok sıkıştın ikinci dönem çıksan bile kimse gidemezsin diyemez.Zaten kolejde fazla bişey vermemiş

Evet zaten kolejlerdeki zihniyet çok çalış az para degil mi..Ama şöyle bir durum da var özel sektörde her şey deneyim sonuçta,yeni mezun birini deneyim yoksa 3 bin liradan da başlatmazlar..Sanırım ücretilide yarım sigortan oluyormus onu da dün bir arkadastan duydum,dediğin gibi özel günlerde tatillerde de kesiliyormus para..

Ben de browni ustası olurum geçinir gideriz,en azından sınav başvurusu paralarımızı çıkarırırz az degil 120 lira yani
ahh tubimmm bi de sizin 120 çok fazla yaa, ben 80 vermiştim o bile koymuştu bana sigorta 16 gün mü ne yatıyomuş kuzum ama benim bugüne kadar sigortam olmadığı için ben ona bile razıyım. en azından rahatla doktora çıkarım. devlet hastanelerine bile 50 60 tl bayılmaktan bıktım

hocam ben sınıfçıyım, normalde 30 saate girmem gerek ama 4.sınıflar olursa ing ve beden dersleri oluyo sanırım onlardan eksilir. olmadı 2. dönem çıkabilirim ama giriceğim yaş grubu 5-9 yaş arası, ilk dönem bana alışırlarsa 2. dönem başka bi öğretmenle yapamazlar. yeni bi öğretmen onların huylarını alışkanlıklarını sevdikleri sevmedikleri şeyleri öğrenene kadar dönem biter zaten ve bu sefer de 2. dönem çocuklar mahvolur. bilemiyorum inş atanırım da 4 yıl boyunca bırakmam evlatlarımı

Dün konustugum arkadas bu sene ücretli yapmıştı ondan edindiğim bilgiyle yazıyorum tamamen mesela 10 iş günü çalıştıysan 5 iş günü yatıyormus sigortan,yarı yarıya böyle oluyormuş,sanırım bu sene düzeltilecekmiş maaş da sigortada iyileştiriliyormuş

sedef kuzum tamamen benim fikrim olarak belirteyim ve senin çıkarımından yola çıkarak eğer olmazsa kpss bu yıl seneye hazırlanıcam diyorsan eğer ücretli daha mantıklı birde şu açıdan mantıklı senin alanın sınıf öğretmenliği kolejde çok bir getirisi götürüsü olmucak sana yani özel ders şansım branş öğretmenlerinki kadar yok ve sanırım kolejde sınıf öğretmeni olmak demek canının çıkması demek helede tecrübesizsen ama senin 3-4 yıllık tecrüben olsaydı o zaman kesinlikle koleje git derdim birde şu avantajın var senin alan sınavın yok ve sistem her ne kadar değişsede sen bu sisteme adaptesin ve şu noktada işimize yaradı bilgiler taze mayısta çalışmaya başladık hepimiz aşağı yukarı çağdaşa, bu arada 1500 rakamı (özelin şartlarında) normal bir rakam yeni mezun için ki senin ilin ankara, istanbul,izmir değil bu 3 şehirde 1500 rakamını veriyorlar
bu arada şunu demeyi unuttum canım ücretlide hem stajının kalma durumu varmış hemde hizmet puanı alıyormuşsun bunlar işin artıları ama şunu bilerek yap sedefim öncelik sensin sen kendin için çalışıyorsun o yüzden kpss için 2 dönemde ücretli yapma 2.dönem bırak hazırlan öyle bir durum olursa devlet kendi geleceğini düşünmüyo sen mi düşüneceksin bu halinle bencil olmak lazım bencil olmazsan olmaz çünkü,kolejde çalışırsan istediğin zaman çıkma durumu yok tabi çıkarsanda götürüsü var

Son düzenleme:

inş tubişimmm. şu hale bak ücretliyi iyileştirsinler diye dua ediyoruz. :96: ne kadar ücretli varsa onların hepsini kaldırıp yerine kadrolu atasa ya.. aah ahh bir hayal :97:

Özelde adamlar tecrübene referanslarına daha önceki kurumunda nekadar aldığına bakarak sana para verir daha doğrusu teklif eder.Sen de fiyatı yukarı çekmeye çalışırsın.Hee bu bana bu kadar veriyor diye fakir ama gururlu ayaklarına yatmayın.Ben bi kere yaptım köpekler gibi pişmanım.Görüşmeye gidince orda adamlar ulan bu hoca bu işi kıvırır dedi mi zaten senin istediğin parayı veriyorlar.Kıvrandırıyolar baya pazarlık yapıyorlar tabi ama nihayetinde sen de memnun oluyorsun onlar da.
Ben ilk yılımda yok paraya çalıştım (700-800 mü neydi) dersanede.Adamlar yok ilk yılın yok stajını kaldırıcaz dedi durdu nereye gitsem bu böyle oldu.Anlaştım bi yerle,köle gibi kullanıyorlardı resmen.O yıl öyle bitti.Sonra bi öğrendim o kurumdaki etütçüler bile benden çok daha az çalışıp daha fazla para alıyolarmış.
İkinci yıl Yine dersanelerle görüşüyorum aynı kişiyim tavrım aynı.Adamlar bana bu sefer 900-1000 tl teklif ediyor.Senin yüksek lisansın mı var iyi dereceyle mi mezunsun iplemiyor ki.Dedim bu böyle olmaz.İş görüşmeleri yapan bi Ceo arkadaşımız var ticaretle uğraşan onla görüştüm dedim durum bu bana verdiği para beni memnun etmiyor bana dedi ki sen salak mısın?Bi kaldım öyle.Adam az parayla seni çok çalıştırmak istiyor.İş başvurularında soğuk savaş vardır.Kim kendini üstün görür ya da gösterirse çalıştığın süre zarfında onun borusu öter.Hadi ya dedim.Her yerle görüş dedi.En kötü iş bile şsizlikten iyidir ve fiyatını belirle.Orda kendinden emin ol dedi.
İş başvurulArına gidiyorum.Birden bi duruşum değişti ya inanır mısın.Adama yaptığım çalışmaları (daha önceki kurumumdaki) anlattım.Memnun kalmazsanız anında atın beni dedim.Bana güvenin dedim ya.Adam dedi ki bize bi ders anlatın.Hazırlığım da yoktu ama tamam şimdi anlatayım hadi dedim.Adam da şimdi mi diye şaşırdı evet dedim konuyu söyleyin ben anlatayım size.Adam bi konu söyledi.Tahtaya yazdım çizdim anlattım(bi sürü eksiğim vardı).Adam tamam dedi.Ne kadar istiyorsun.Ben tuttum seni tamam anlaşalım.1800 istiyorum dedim.Çok istiyorsun geçen yıl yarı fiyatına çalışmışsın falan dedi.Tamam o zaman başka öğretmenlerle görüşün hocam dedim.Adam diyor 1200,1400 yavaş yavaş çıkarıyor.saatler geçti.Çay içtik falan derken 1600e tamam mısın hocam dedi.Ulan dedim kabul.Bi yıl da öyle öyle geçti.
Geçen yıl da ücretli yaptım zaten.Öyle geçti işte.
Yani hocam emeğin aslında pazarlığı olmaz bu hale getirenler utansın.Özelde çalışacaklar bunu dikkate alsın.Adaamlar eleman istiyor her ne kadar düşük ücretle çalışan eleman arzu etseler de uzun vadede uyanık ve çalışkan birinin daha çok para getireceğini(çocuklar sen nereye gitsen oraya geliyor çünkü) biliyorlar.Bu yüzden emeğine s.çtırmayın

kpsshayalimm çok mantıklı şeyler yazmışsın kuzum. doğru söylüyosun. ben ücretli başvurusu yapayım en mantıklısı bu görünüyor. senin için de önceden konuştuğumuz şey mantıklı kuzum tabii Allah korusun ataman olmazsa. ne zaman başlıyo ücretli başvuruları, atanamadınız yazısını görünce mi yoksa ağustosta falan başlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…