• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

Merhaba kızlar. Ben de kısmet olursa Allahın izniyle eylül-ekim gibi tedaviye başlamayı planlayanlardanım. Artık hayırlısı ne ise o olsun.

29 yaşındayım. 7 yıllık evliyiz. Geçen sene temmuzda ilk tüp bebek tedavisine başladık. Sonuç neqatif. Ardıyca donmuşlarla denedik, yine neqatif. Her ikisinde de 2 tane kaliteli 5. gün embriosu. Kasım ayı tekrar denedik, kaliteli 3. embrioları sonuç yine neqatif. 4. deneme şubat-mart aylarında oldu. Bu kez bir de PGT yapıldı. 9 embriodan 4-ünde ciddi genetik anomali çıktı (en sağlıklı gözükenler de hastalarmış). 3 tane 5. gün transferi oldu 2 de donduruldu. Sonuç bu kez pozitif. Hem de 3-ü de tutmuşdu. Kese görmeğe gittiğimizde 3 tane kese vardı, biri çok küçüktü. İki tanesinde bebek vardı, hatta duyulmasa da kalpleri atmaya başlamıştı. Mutluydum, ancak korkularım vardı. 8. hafta rutin kontrolde bebeklerden birinin kalp atışının durduğunu öğrendik. Hayırlısı olsun dedik. Geri kalan bir tane için çok korkuyordum. Her seferinde biri gitmişdi.

10. hafta kontrola gittiğimde onun da gittiğinden emindim. Gece çok ağlamıştım. Oysa bebiş yaşıyormuş, hem de kıpır-kıpırdı. Artık parmakları bile belliydi. O gün sanki ilk hamileliyimi öğrenmişim gibi çok mutlu oldum (oysa pozitifi ilk gördüğümde sevinememiştim, gidişatın nasıl olucağını bilmediğim için). 12. hafta her şey yolunda, bebek yine yerinde durmuyor.... Bu mutluluk tarifsizdi. Kalbi duran bebek nedeni ile kanamalarım başlamışdı. Uzun sürdü. Arttı azaldı. tam iki ay sürdü... derken 16 haftalık olduk. Yine kontrol, yine her şey çok güzel. Bu kez de cinsiyyetini göstermedi. Doktor 1 hafta sonra tekrar çağırdı. Radevunu cumaertesine aldım. Çarşamba gecesi su gibi bir şeyin aktığını gördüm. Ne olduğunu bilemedim. Ancak normal bir şey olmadığı kesindi. O kadar çok akıntılarım olmuşdu ki, bu da onlardan biridir diye kendime teselli vermeğe çalıştım. Sabah doktoru aradım, gel dedi. Gittik. Akan su bebişin suyuymuş. Tamamen boşalmıştı, ancak kalbi halen atıyordu. Doktor yapılacak bir şey yok... doğum için başka bir doktora yönlendirdi, daha ucuza başa gelsin diye. Gittik. O da kalbi dursun öğle yapalım dedi, eve geldik. 5 gün sonra tekrar gittiğimizde kalbi hala atıyordu. Antibiotik kullanmama rağmen kanda crp yükselmişdi ve yatışım yapıldı. 2 temmuz sabahı erkenden 18 haftalık minik oğlumu doğurdum. Minicikti. Her şeyi tamdı. Canım benim, hiç dokunamadan toprağa verdik. İsimini de Abdullah koyduk. Mutluluğu tarifsiz olan bebeğimin, acısı da tarifsizdi. Şimdi bile onu çok özlüyorum. Bazen kalbim öyle bir yanıyor ki... ElhamduLillah. Artık ben de bir anneyim. Bir oğlum var, bize kıyamet günü şefaatçi olacağını umud ettiğim.

Bu benim 1 sene içinde yaşadıklarımdı. Her safasından mutluluk duyduğum. Acısı bile tatlı geldi. Şimdi tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz. Ne kadar hazırlıklıyım bilmiyorum. Tek bildiğim zaman kayb etmek istemediğim. Bu sefer donmuşlarla değil, inşeAllah yeni başdan başlamayı düşünüyoruz. Kısmet olursa yine PGT eşliğinde. Ve bu sefer önceden bir perinatologla görüşmek planımız var. Suyun neden açıldığı konusunda... yine hamilelik oluşursa daha kapsamlı gözetim altında olmak için. Var olan sorunları önceden tespit ede bilmek için. Bakalım... hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

Uzun oldu... Yine içim dolmuştu.

cnm çok çok çok geçmiş olsun çok zor bir süreç ağlamamk için kendimi zor tuttum,çok güçlüsün maşallah rabbim sana güç ve dayanma gücü versin....3 düşükten sonra pgt ye geçmeye nasıl karar verdiniz cnm???kandan bakılan karyotip analizi(karyogram )diyede geçiyor yapılmışmıydı sana ?birşey çıktımı eğer yapıldıysa???neden soruyorum bizimde 4. deneme olacak bi türlü bebişlerimiz oluşmuyor yaşamıyor ,karyotip testi yapıldı hiçbirşey çıkmadı sence pgt faydalı olurmu bu kez bende denemeyi düşünüyorum hatta co kültür diye birşey duydum bakalım faydasını görürsek onuda yaptırmayı düşünüyorum hayırlısı olsun canım hepimiz için ..acın çok taze henüz 20 gün olmuş rabbiğm sana sabır versin arkadaşım

Co kültür tedavi öncesi adetin 20. gününden sonra rahim içinden bir parça alınıyor, özel ortamda rahim hücreleri çoğaltılıyor ve tedavi sırasında elde edilen embriolar o ortamda tutuluyor. Önceleri daha doğal bir ortam olduğu için başarı şansını artırdığı düşünülüyordu. Şimdi ise bu teori kendini kanıtlamadığı ve bu günkü embrioların saklandığı sıvılar çok gelişmiş olduğu için çoğu merkezde artık uygulanmıyor. Üstelik çok maliyyetli bir işlem. Yani tafsiyye edilmiyor.
kime netyin iyi geleceği belli olmaz cnm pgt içinde aynı şeyleri söyleenler var inceleme için alınan hücrenin bebeğe zara verip vermedi kesinliğe kavuşmadı ve gebelik oranında beklenen artışta olmadı...ama rabbim derdi verdi bize dermanının nerde ne zaman olacağını bilemeyiz..kimin neye ihtiyacı var bilemeyiz ,üstelik tıp fakültelerinde ücretsiz yapılıyormuş,rabbim bize dayanma gücü ve bebişlerimize yorulmadan üzülmeden kavuşmayı nasip esin inşallah

canım çok geçmiş olsun bende seni sümüklü böceğin hikayesi konusundan görmüştüm cok üzülmüştüm dua etmiştim sana..
umarım bu yaşadıgın son olur canım Rabbim kimseye yasatmasın cok zor..

kızlar benide aranıza katın bende ağustos 20 gibi başlıyom tedaviye
2.denemem olcak inş.sperm sayısı az yaş 32
Allah hepimizin emeğini boşa çıkarmasın inş.
hoş geldin canım..
özlem arkadaşımız ekler seni listye..
bende bugün adet oldum sanırım ağustos 20 gibide bende başlarım tedaviye:31:

canım çok geçmiş olsun bende seni sümüklü böceğin hikayesi konusundan görmüştüm cok üzülmüştüm dua etmiştim sana..
umarım bu yaşadıgın son olur canım Rabbim kimseye yasatmasın cok zor..

hoş geldin canım..
özlem arkadaşımız ekler seni listye..
bende bugün adet oldum sanırım ağustos 20 gibide bende başlarım tedaviye:31:
:46::46::46::46::46::52::52::52::52::nazar::nazar::nazar::nazar:geri sayım başlamış, hayırlısı olsun cnm

:46::46::46::46::46::52::52::52::52::nazar::nazar::nazar::nazar:geri sayım başlamış, hayırlısı olsun cnm
canım tam geri sayım değil aslında..
çünkü bu adetle başlayacaktım ancak çok erken oldum normalde bat 27 siydi pko oldugundan gecikir öyle başlarız diye hesap yapmıstık fakat erken geldi benimki...
o yüzden şimdi başlasakta transfer bayrama denk geliyor en iyi si bi dahaki adetle diye düşündük o da 23üne denk geliyo tabi yine vaktinde olursam..öyle yani

canım tam geri sayım değil aslında..
çünkü bu adetle başlayacaktım ancak çok erken oldum normalde bat 27 siydi pko oldugundan gecikir öyle başlarız diye hesap yapmıstık fakat erken geldi benimki...
o yüzden şimdi başlasakta transfer bayrama denk geliyor en iyi si bi dahaki adetle diye düşündük o da 23üne denk geliyo tabi yine vaktinde olursam..öyle yani
hayırlısı ne zamansa o zmana olsun cnm bekletmedn gelsin seni..en rahat en hazır hissettiğin anda geç olsun güç olmasın...olsun geri sayım işte bak bi iki mens kadar uzaksın:46::46::46::32::32:

Benide ekleyebilirsin agustos sonu eylül gibi başlayacağım inş 5. Deneme olacak yumurta rezrv azlığı 32 yasındayım kadıköy acıbadem de olacak
hoş geldin canım hayırlısı olsun inşallah son denememiz olur sonu bebşili olur tedavilerimizin:16:

Kislar bende varimmmmm ben yur dışında yaşıyorum 5 kere denedik burda olmadı nadipbturkiyeye dedik ızmir irembe hepimizde inşallah hepimizin yüzü güler inşallah

Kislar bende varimmmmm ben yur dışında yaşıyorum 5 kere denedik burda olmadı nadipbturkiyeye dedik ızmir irembe hepimizde inşallah hepimizin yüzü güler inşallah
hoş geldin arkadaşım özlem seni ekler listeye..
hayırlısıyla hepimiz kucagımıza alalım inşallah bebişlerimizi:16:

aslında evet canım..
ayyyyyy heyecanlandım şimdii:52::52:

ayy bakalım doktorum ne diyecek belki birlikte başlarız canım...benimde dün geldi kırmızılar seninle yakın tarihler olur muhakkak

Benide ekleyebilirsin agustos sonu eylül gibi başlayacağım inş 5. Deneme olacak yumurta rezrv azlığı 32 yasındayım kadıköy acıbadem de olacak

son denemeni ne zaman yaptın cnm???tayfun bey sanırım tayfun beyde ilk denemenmi???hayırlısı olsun inşallah bu kez olacak dua edelim

hoşgeldin cnm iyikide geldin inşallah bebeklerini burada alacaksın kucağına:46::46:

ayy bakalım doktorum ne diyecek belki birlikte başlarız canım...benimde dün geldi kırmızılar seninle yakın tarihler olur muhakkak
benm pko dan dolayı ileri geri oynamazsa evet cok yakın olacak canım tarihlerimiz belkide kırkımız karısır yani inşallah karısır:1::1:

cnm çok çok çok geçmiş olsun çok zor bir süreç ağlamamk için kendimi zor tuttum,çok güçlüsün maşallah rabbim sana güç ve dayanma gücü versin....3 düşükten sonra pgt ye geçmeye nasıl karar verdiniz cnm???kandan bakılan karyotip analizi(karyogram )diyede geçiyor yapılmışmıydı sana ?birşey çıktımı eğer yapıldıysa???neden soruyorum bizimde 4. deneme olacak bi türlü bebişlerimiz oluşmuyor yaşamıyor ,karyotip testi yapıldı hiçbirşey çıkmadı sence pgt faydalı olurmu bu kez bende denemeyi düşünüyorum hatta co kültür diye birşey duydum bakalım faydasını görürsek onuda yaptırmayı düşünüyorum hayırlısı olsun canım hepimiz için ..acın çok taze henüz 20 gün olmuş rabbiğm sana sabır versin arkadaşım

Sağolun kızlar. Rabbim bana ve hiç kimseye taşıyamayacağı yük vermesin. Zor dönemler olduğu doğru, ancak elhamduLillah dayanılmaz değil. Dediğim gibi acısı bile tatlı gibi.

Biz daha önce kariotip incelemesi yaptırmamıştık. O yüzden bizde sorun varmı bilmiyorum. 3 kere başarısız deneme olduktan sonra da doktor PGT dedi, kariotip için de sorun varsa zaten pgt de çıkar dedi. Ancak bazı durumlar ola biliyor ki, anne, baba sağlıklı olduğu halde embriolarda genetik sorun saptana biliyor. Benim görümcemde 4 kez ilk aylarda düşük oldu (doğal hamilelikle), tüm tetkikler yapıldı (genetik, pıhtalaşma, hormon tahlilleri, histerekopi), hiç bir sorun yok. Son çare olarak pgt ile tüp denemeği önerdiler. Çünki ilk dönemlerdeki düşüklerin büyük bir kısmı genetik sorundan kaynaklanıyor.

kime netyin iyi geleceği belli olmaz cnm pgt içinde aynı şeyleri söyleenler var inceleme için alınan hücrenin bebeğe zara verip vermedi kesinliğe kavuşmadı ve gebelik oranında beklenen artışta olmadı...ama rabbim derdi verdi bize dermanının nerde ne zaman olacağını bilemeyiz..kimin neye ihtiyacı var bilemeyiz ,üstelik tıp fakültelerinde ücretsiz yapılıyormuş,rabbim bize dayanma gücü ve bebişlerimize yorulmadan üzülmeden kavuşmayı nasip esin inşallah

Orasını doğru diyorsun. Denize düşen yılana sarılır misali... insan, yapıla bilinecek her şeyin yapılmasını istiyor, ben de bir zamanlar co kulturu aaştıruyordum, belki bir faydası olur diye. Co kultur için ona göre öğle yazdım ki... Gebelik oranı en yüksek olan özel merkezlerden birinde daha önce yapılıyordu, ancak artık uygulanmıyor. Pgt'nin ise tartışmalı olduğu doğru (ebriolardan ne de olsa hücre çalınıyor) , yine de genetik problemlerde çok işe yarayan bir yöntem. Rabbim hepizi en kısa zamanda sağlıklı ve miss kokulu bebeklerimize kovuştursun. Bütün bu sıkıntılar bebeklerimize kovuşturan birer anı olarak geçmişimize gömülsün.

son denemeni ne zaman yaptın cnm???tayfun bey sanırım tayfun beyde ilk denemenmi???hayırlısı olsun inşallah bu kez olacak dua edelim

hoşgeldin cnm iyikide geldin inşallah bebeklerini burada alacaksın kucağına:46::46:

İlk iki denememi zeynep kamilde yaptım transfer kısmına gecememiştik boş çıkıyordu yumurtalarım zaten 1-2 tane oluyordu onlardan da iş çıkmıyordu sonraki 3 denemeyi tayfun hoca ile yapmıştık 2 transfer oldu tutundu ama test günleri düşüşe geçti bir kerede bölünemedi 1-2 ay ara veriyoruz ağustos sonu yada eylul başı gibi hastalanınca tekrar deneyeceğim bakalım neler olacak anlayacagın yumurta rezerv azlığı var bende çok kaliteli yumurtalarım yok ama tamamen menopaza girmeden şansımı denemek istiyorum inanıyorum orta kalite bile olsa yüce rabbim ol derse olur
Neyse sen de mi tayfun hoca ile tedavi oluyorsun ben çok memnunum çok iyi neyse onu söylüyor zaten aslında bu tedaviler de yapılacak şeyler belli bunun için dr ordinaryus olmasına gerek yok bence önemli olan tekşey dra güvenmek

kızlar ben de kısmetse 2.denemem dondurulmuslarla denicem.31yasindayim,ögretmen oldgmdan yazın yapmak istedm olmadi.artik kismet

Sağolun kızlar. Rabbim bana ve hiç kimseye taşıyamayacağı yük vermesin. Zor dönemler olduğu doğru, ancak elhamduLillah dayanılmaz değil. Dediğim gibi acısı bile tatlı gibi.

Biz daha önce kariotip incelemesi yaptırmamıştık. O yüzden bizde sorun varmı bilmiyorum. 3 kere başarısız deneme olduktan sonra da doktor PGT dedi, kariotip için de sorun varsa zaten pgt de çıkar dedi. Ancak bazı durumlar ola biliyor ki, anne, baba sağlıklı olduğu halde embriolarda genetik sorun saptana biliyor. Benim görümcemde 4 kez ilk aylarda düşük oldu (doğal hamilelikle), tüm tetkikler yapıldı (genetik, pıhtalaşma, hormon tahlilleri, histerekopi), hiç bir sorun yok. Son çare olarak pgt ile tüp denemeği önerdiler. Çünki ilk dönemlerdeki düşüklerin büyük bir kısmı genetik sorundan kaynaklanıyor.

Orasını doğru diyorsun. Denize düşen yılana sarılır misali... insan, yapıla bilinecek her şeyin yapılmasını istiyor, ben de bir zamanlar co kulturu aaştıruyordum, belki bir faydası olur diye. Co kultur için ona göre öğle yazdım ki... Gebelik oranı en yüksek olan özel merkezlerden birinde daha önce yapılıyordu, ancak artık uygulanmıyor. Pgt'nin ise tartışmalı olduğu doğru (ebriolardan ne de olsa hücre çalınıyor) , yine de genetik problemlerde çok işe yarayan bir yöntem. Rabbim hepizi en kısa zamanda sağlıklı ve miss kokulu bebeklerimize kovuştursun. Bütün bu sıkıntılar bebeklerimize kovuşturan birer anı olarak geçmişimize gömülsün.

aynen canım denemediğim şey kalmasın istiyorum pgt yi kesin istiyorum hatta bu denememdede aklımdaydı ancak eşm bizim karyotipte bişey çıkmadığından çok ta umutlu değildi,bide lenfositlere çok güvenmiştik ve yeni deniyecektik o öncelikli fikrimizdi onu denedik..bakalım bu kez ko kültür doktorum yaparsa denemek istiyorum co kültürde pgt ye hazırlık olarak iyi oluyormuş,ama ko kültür yapamasamda mutlaka pgt istiyorum,hayırlısı olsun biz elimizden geleni yapalım sonucu rabbim hayırlısını versin inşallah hepimize tez zamanda

İlk iki denememi zeynep kamilde yaptım transfer kısmına gecememiştik boş çıkıyordu yumurtalarım zaten 1-2 tane oluyordu onlardan da iş çıkmıyordu sonraki 3 denemeyi tayfun hoca ile yapmıştık 2 transfer oldu tutundu ama test günleri düşüşe geçti bir kerede bölünemedi 1-2 ay ara veriyoruz ağustos sonu yada eylul başı gibi hastalanınca tekrar deneyeceğim bakalım neler olacak anlayacagın yumurta rezerv azlığı var bende çok kaliteli yumurtalarım yok ama tamamen menopaza girmeden şansımı denemek istiyorum inanıyorum orta kalite bile olsa yüce rabbim ol derse olur
Neyse sen de mi tayfun hoca ile tedavi oluyorsun ben çok memnunum çok iyi neyse onu söylüyor zaten aslında bu tedaviler de yapılacak şeyler belli bunun için dr ordinaryus olmasına gerek yok bence önemli olan tekşey dra güvenmek
ben ilk ve 2 yi tayfun beyde yaptırdım bu kez lenfosit aşısı denemek için fertijinde devam ettim tayfun bey aşı yapmıyordu,ama seval hanımdanda memnun kaldım 4ü de onda denemen istiyorum kısmetse...doğru prokoller aynı
kızlar ben de kısmetse 2.denemem dondurulmuslarla denicem.31yasindayim,ögretmen oldgmdan yazın yapmak istedm olmadi.artik kismet
rabbim yardımcın olsun canım ama üzülme birde sömestr tatilin var:46::46::46:

aynen canım denemediğim şey kalmasın istiyorum pgt yi kesin istiyorum hatta bu denememdede aklımdaydı ancak eşm bizim karyotipte bişey çıkmadığından çok ta umutlu değildi,bide lenfositlere çok güvenmiştik ve yeni deniyecektik o öncelikli fikrimizdi onu denedik..bakalım bu kez ko kültür doktorum yaparsa denemek istiyorum co kültürde pgt ye hazırlık olarak iyi oluyormuş,ama ko kültür yapamasamda mutlaka pgt istiyorum,hayırlısı olsun biz elimizden geleni yapalım sonucu rabbim hayırlısını versin inşallah hepimize tez zamanda

ben ilk ve 2 yi tayfun beyde yaptırdım bu kez lenfosit aşısı denemek için fertijinde devam ettim tayfun bey aşı yapmıyordu,ama seval hanımdanda memnun kaldım 4ü de onda denemen istiyorum kısmetse...doğru prokoller aynı

rabbim yardımcın olsun canım ama üzülme birde sömestr tatilin var:46::46::46:

Hadi hayırlısı bakalım inş bu sefer yüzümüz güler kırklarımız karışır hepimizin inş

Back