2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

ben çok oturunca nefesım kesılıyo ıllakı sag sol uzancam helede sırt ustu 1 dk lıgına uzanmaya calışıyorum resmen oluyorum

cnm çok teşekkürler güzel dileklerin için..senin adına da sevindim,bebişden güzel haberler almışsın.hayırlısıyla kucaklarımıza alırız inşallah..

Kızlar,
Bebişimizle kavuştuk sonunda, bugün taburcu oldum. Ekimin ilk annesi oldummu ben şimdii :))
Size çok anlatacağım ve tavsiyem var yazacağım birazdan..

inşallah almıştır canım yarın haberdar edersin bizi

cnm benım 36 haftalıkken bebiş1980 falandı 3 haftada 100 gr almıştı korktum dr haftaya gel eger almazsa geliştirici iğne yapcam dedı bayagı aglamıştım sonra pekmez tahın muz falan yedım 37 haftada gıttım 2500olmuştu gayet ıyı toparlamış dedı ama haftasına gore azdı bakalım38 deyız suan dr ne dıycek

Kızlar,
Bebişimizle kavuştuk sonunda, bugün taburcu oldum. Ekimin ilk annesi oldummu ben şimdii :))
Gözünz zydın canım Allah analı babalı büyütsün ..
inşallah yaptıklarımız boşa çıkmaz canım ..

sağol canım.. bizimki de ilk defa dedi, zaten yapamıyoduk değişiklik olmadı bizim için tatile devammm
valla canım biz aylardır bırakrtık o işleri eşim korkuyo bebeğe zarar vereceğim die
bizimde aynı canım, ikimizde tedirgin oluyoruz diye yapmıyoduk, bu kezde nst sonucundan sonra söyledi sanırım sancılar olduğundan dedi bilemedim. ama sorun yok, inzivaya çekilmiştik zaten epeydir

ben çok oturunca nefesım kesılıyo ıllakı sag sol uzancam helede sırt ustu 1 dk lıgına uzanmaya calışıyorum resmen oluyorum
ben demin uzanmayı denedim ama fayda etmedi. bebişle alakalı sanırım, midemde çok yanıyo çünkü bu aralar..

cnm çok teşekkürler güzel dileklerin için..senin adına da sevindim,bebişden güzel haberler almışsın.hayırlısıyla kucaklarımıza alırız inşallah..
teşekkürler cnm :) amin inşallahhhhh..

Gözünz zydın canım Allah analı babalı büyütsün ..

inşallah yaptıklarımız boşa çıkmaz canım ..

amınn amınn normal doğum ıstıyorum bazende kendıme dıyorum bebek kılolu olsada bende sezeryan yapayım korkudan ee anca boyle kendımı kandırabılırım

kız senınde az lakdı valla ben bıle oğluma isim bulamadım ama kız ısmı fazla benım kızım olsaydı ecemsu yada belen koycaktık cnm doğum yaparsanda bızlerı haberdar et

canım bizimde erkek olsaydı ısmımız hazırdı doruk olucaktı. ama sımdı kızımıza bır turlu ısım bulamıyoruz :)

Selam hepinize ,
1 ekim sabahı bebişimi kucağıma aldım.
Öncelikli notum ultrasonda en son 3400 görünen bebek , 3290 doğdu. Yani kiloya çok takılmayın, usde çıkandan 300 gr eksik yada fazla olabiliyor. İlk 2 günde de ağırlığının yüzde onunu kaybediyor. Çıkış kilomuz 3000 gr oldu.

Ben epidural sezeryan oldum, çok rahat oldu ameliyat. Acı filan hiç yok..
Sezeryan isteyenlere öneririm

Şimdi özellikle yanınızda olması gerekenlerle ilgili birkaç notum olCak. O kadar bunları konuştuk ama gerçekten iş gerçeklere gleince farklılıklar olabiliyor.
En çok nerde zorlandın derseniz gecelikte zorlandım. Nedeni de emzirirken çok zorlandım. Aldıgım 3 geceliğin hiçbirisi yeterince kullanışlı çıkmadı. Süreli aç kapa yapabileceğiniz rahat birşey alın. Gecelik olmasa bile bir emzirme atleti bile daha fazla iş görürdü kesin. Aman aldıgınız gecelikleri son bir kontrol edin.

Silikon göğüs ucu ve göğüs kalkanınız mutlaka olsun. Lazım olmaz diyip almadım. Orada lazım oldu ve aldırdım eşime.. Göğüsler ilk emzirmelerde feci tahriş oluyor, o gecelik sürttükçe kafayı yedim. Bebeği bağıra bağıra emzirdim , başıma böyle birşey geleceğini tahmin etmezdim.

Yanımda canped'in mesane pedlerinden vardı, çok iyi oldu. Öyle ilk gün normal orkidle flan olmuyor arkadaşlar. Ayrıca kesinlikle tek kullanımlık kilotlaR süper cankurtaran. Hiç uğraşmıyorsun, pedle birlikte çıkarıp atıyorsun, çok rahat ettim.

Sezeryanin en kötü yanı gaz sancısı.. Çekmek istemiyorsanız kalkıp yürüyeceksiniz hemen o akşam. Beni bir iki kaldırdılar, sonra ben üşendim ve ikinci gün inanılmaz sancılar çektim, kaburgama vurdu. Sonrasında ilaçlar verdiler hem serum hem de lavmanın hafifi birşeyler, banamısın demedi. Ancak 3. Gün yani bugün toparladım.

Demir ilaçlarınızı doğum öncesi amandır ihmal etmeyin. Doğumla birlikte kan değerleri iyice düşüyor. Ben 2 tane de demir serumu yedim :)

Göğüs kremi gamastan'dan başka almayın, hepsi boş. Gamastan'ı da mümkünse doğum öncesi sürmeye başlayın hazırlık olsun.

Benbek kıyafeti olarak da saçma sapan şeyler almışım hep yanıma. Hava birden soğudu. Bebeklere hemşireler içine kısa kollu bir zıbın, üstüne de uzun kol ve patikli tulum giydiriyorlar. Bazı tulumların kendiliğinden eldivenleri de oluyor. Onlar çok kullanışlı.. Çünkü elde eldiven, ayakta çorap dur- mu- yor..
Bir de bebek uyuyorken siz de mulaka uyuyun. Mümkünse hastanede ziyaretçiniz az olun. Kimseyle goy goy yapacak vakit yok. Cidden yorgun oluyorsunuz. Uyumanız gerek.

Başka sorunuz olursa konuşuruz gene.. Şimdi biraz yorgunum, gene anlatırım aklıma gelirse..

biraz daha beklicez canım bizim için çok sorun değil de erkekler için daha önemli
amınn amınn normal doğum ıstıyorum bazende kendıme dıyorum bebek kılolu olsada bende sezeryan yapayım korkudan ee anca boyle kendımı kandırabılırım
kendi kendimizi nasıl avutacağımızı bilemiyoruz artık canım hayırlısı olsun hakkımızda

Kızlar,
oyy gözünaydın canımm, Allah analı babalı büyütmek nasib etsin insallah
Darısı biz bekleyenlerin basına hayırlısıyla.. Tavsiyelerin için çok çokkk teşekkürler :)

canım öncelikle tekrar hayırlı olsun Allah sağlıcakla bebişini büyütmeyi nasip etsin benim sana sorum tek kullanımlık kılotlarla ilgili milkway diyen bi marka buldum internetten 3 lü paketlerde 9.90 fiyatı bedenini kestiremedim s-m-l-xl var acaba kalıpları nasıl sen neye göre aldın cevap dönebilirsen sevinirim canım bi de bebeğe gereksiz bi sürü sey demişsin sence ne gerekliydi ne gereksizdi sunu da alsaydım yanıma dediğin bi şey oldu mu ay çok soru sordum gögüs kalkanım var ama silikon gögüs ucu ne hiç duymadım:26::26::26:

selam kızlar, kaburgalarım iğne gibi batıyo valla
bide bugün dışarı çıkıp bi markete gideyim dedim amaaannnn kendimi çekemedim çekiş gücüm düşmüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…