Kızlar bebiş aşağı indikçe nefes alma kolaylaşır diyolar son haftalarda. Ama benim halen nefes almakta zorlandığım zamanlar oluyo, sizin de aynı mı ? Bir günüm Bir günümü tutmuyo.. dün kontroldeydim hiç sıkıntım olmadıı, ondan önceki günde dolaplardı temizlikti derken yine hiç problem yaşamadım nefes konusunda. Ama bugün nefes alamıyomuş gibi habire derin nefes alasım geliyo. :26:
Kontrolümüz güzeldi tatlım.. 2670 gr olmuşuz, boyu hakkında bilgimiz yok malesef. Gelişimi gayet iyi, haftasıyla da uyumlu dedi.
Usg de rahim ağzında açıklık çıkmadı, Nst de 80 90lara çıkan bikaç sancı çıktı, bunlar da normalmiş artık. Son 3 haftan kaldı ama gününü doldurcak diye bişey yok, her an gelebilir dedi. Gelişimi sağlıklı olduğundan direk doğuma alırmış. şükür
Şuan için normal doğum konusunda bir sıkıntımız yok, önümüzdeki hafta da çatıya bakıcak net bilgi vericek doğum şekli hakkında.
Bu arada ilk defa bişi sölediArtık birliktelik yok dedi Şimdiye kadar fırsatı değerlendirseydim keşke ahh ahhhhh
inşallah almıştır canım yarın haberdar edersin bizi
Kızlar,
Bebişimizle kavuştuk sonunda, bugün taburcu oldum. Ekimin ilk annesi oldummu ben şimdii :))
Size çok anlatacağım ve tavsiyem var yazacağım birazdan..
Gözünz zydın canım Allah analı babalı büyütsün ..Kızlar,
Bebişimizle kavuştuk sonunda, bugün taburcu oldum. Ekimin ilk annesi oldummu ben şimdii :))
inşallah yaptıklarımız boşa çıkmaz canım ..cnm benım 36 haftalıkken bebiş1980 falandı 3 haftada 100 gr almıştı korktum dr haftaya gel eger almazsa geliştirici iğne yapcam dedı bayagı aglamıştım sonra pekmez tahın muz falan yedım 37 haftada gıttım 2500olmuştu gayet ıyı toparlamış dedı ama haftasına gore azdı bakalım38 deyız suan dr ne dıycek
sağol canım.. bizimki de ilk defa dedi, zaten yapamıyoduk değişiklik olmadı bizim içinmaşalla canım gelişimi güzel..
bize demedi doktor herhalde benim doktorum yasaklayanlardan değil kimi doktor yasaklamıyormuş doğuma katkısı olduğunu düşünerek..neyse siz de birz tatil yapın bu baya uzun süren bir tatil olacak ama 40ı çıkana kadar
bizimde aynı canım, ikimizde tedirgin oluyoruz diye yapmıyoduk, bu kezde nst sonucundan sonra söyledi sanırım sancılar olduğundan dedi bilemedim. ama sorun yok, inzivaya çekilmiştik zaten epeydirvalla canım biz aylardır bırakrtık o işleri eşim korkuyo bebeğe zarar vereceğim die
ben demin uzanmayı denedim ama fayda etmedi. bebişle alakalı sanırım, midemde çok yanıyo çünkü bu aralar..ben çok oturunca nefesım kesılıyo ıllakı sag sol uzancam helede sırt ustu 1 dk lıgına uzanmaya calışıyorum resmen oluyorum
teşekkürler cnm :) amin inşallahhhhh..cnm çok teşekkürler güzel dileklerin için..senin adına da sevindim,bebişden güzel haberler almışsın.hayırlısıyla kucaklarımıza alırız inşallah..
Gözünz zydın canım Allah analı babalı büyütsün ..
inşallah yaptıklarımız boşa çıkmaz canım ..
kız senınde az lakdı valla ben bıle oğluma isim bulamadım ama kız ısmı fazla benım kızım olsaydı ecemsu yada belen koycaktık cnm doğum yaparsanda bızlerı haberdar et
biraz daha beklicez canım bizim için çok sorun değil de erkekler için daha önemlisağol canım.. bizimki de ilk defa dedi, zaten yapamıyoduk değişiklik olmadı bizim içintatile devammm
bizimde aynı canım, ikimizde tedirgin oluyoruz diye yapmıyoduk, bu kezde nst sonucundan sonra söyledi sanırım sancılar olduğundan dedi bilemedim. ama sorun yok, inzivaya çekilmiştik zaten epeydir
ben demin uzanmayı denedim ama fayda etmedi. bebişle alakalı sanırım, midemde çok yanıyo çünkü bu aralar..
teşekkürler cnm :) amin inşallahhhhh..
amınn amınn normal doğum ıstıyorum bazende kendıme dıyorum bebek kılolu olsada bende sezeryan yapayım korkudan ee anca boyle kendımı kandırabılırım
biraz daha beklicez canım bizim için çok sorun değil de erkekler için daha önemli
kendi kendimizi nasıl avutacağımızı bilemiyoruz artık canım hayırlısı olsun hakkımızda
aa doğru canım ben sormadım hiç sen bilgilendirirsin beni dedogumla ılgılı yarın konuşcam bakalım hastane ne verıyormuşş
aa doğru canım ben sormadım hiç sen bilgilendirirsin beni de
oyy gözünaydın canımm, Allah analı babalı büyütmek nasib etsin insallahKızlar,
Selam hepinize ,
1 ekim sabahı bebişimi kucağıma aldım.
Öncelikli notum ultrasonda en son 3400 görünen bebek , 3290 doğdu. Yani kiloya çok takılmayın, usde çıkandan 300 gr eksik yada fazla olabiliyor. İlk 2 günde de ağırlığının yüzde onunu kaybediyor. Çıkış kilomuz 3000 gr oldu.
Ben epidural sezeryan oldum, çok rahat oldu ameliyat. Acı filan hiç yok..
Sezeryan isteyenlere öneririm
Şimdi özellikle yanınızda olması gerekenlerle ilgili birkaç notum olCak. O kadar bunları konuştuk ama gerçekten iş gerçeklere gleince farklılıklar olabiliyor.
En çok nerde zorlandın derseniz gecelikte zorlandım. Nedeni de emzirirken çok zorlandım. Aldıgım 3 geceliğin hiçbirisi yeterince kullanışlı çıkmadı. Süreli aç kapa yapabileceğiniz rahat birşey alın. Gecelik olmasa bile bir emzirme atleti bile daha fazla iş görürdü kesin. Aman aldıgınız gecelikleri son bir kontrol edin.
Silikon göğüs ucu ve göğüs kalkanınız mutlaka olsun. Lazım olmaz diyip almadım. Orada lazım oldu ve aldırdım eşime.. Göğüsler ilk emzirmelerde feci tahriş oluyor, o gecelik sürttükçe kafayı yedim. Bebeği bağıra bağıra emzirdim , başıma böyle birşey geleceğini tahmin etmezdim.
Yanımda canped'in mesane pedlerinden vardı, çok iyi oldu. Öyle ilk gün normal orkidle flan olmuyor arkadaşlar. Ayrıca kesinlikle tek kullanımlık kilotlaR süper cankurtaran. Hiç uğraşmıyorsun, pedle birlikte çıkarıp atıyorsun, çok rahat ettim.
Sezeryanin en kötü yanı gaz sancısı.. Çekmek istemiyorsanız kalkıp yürüyeceksiniz hemen o akşam. Beni bir iki kaldırdılar, sonra ben üşendim ve ikinci gün inanılmaz sancılar çektim, kaburgama vurdu. Sonrasında ilaçlar verdiler hem serum hem de lavmanın hafifi birşeyler, banamısın demedi. Ancak 3. Gün yani bugün toparladım.
Demir ilaçlarınızı doğum öncesi amandır ihmal etmeyin. Doğumla birlikte kan değerleri iyice düşüyor. Ben 2 tane de demir serumu yedim :)
Göğüs kremi gamastan'dan başka almayın, hepsi boş. Gamastan'ı da mümkünse doğum öncesi sürmeye başlayın hazırlık olsun.
Benbek kıyafeti olarak da saçma sapan şeyler almışım hep yanıma. Hava birden soğudu. Bebeklere hemşireler içine kısa kollu bir zıbın, üstüne de uzun kol ve patikli tulum giydiriyorlar. Bazı tulumların kendiliğinden eldivenleri de oluyor. Onlar çok kullanışlı.. Çünkü elde eldiven, ayakta çorap dur- mu- yor..
Bir de bebek uyuyorken siz de mulaka uyuyun. Mümkünse hastanede ziyaretçiniz az olun. Kimseyle goy goy yapacak vakit yok. Cidden yorgun oluyorsunuz. Uyumanız gerek.
Başka sorunuz olursa konuşuruz gene.. Şimdi biraz yorgunum, gene anlatırım aklıma gelirse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?