- 3 Ağustos 2012
- 12.357
- 15
- 138
kızlar ben geldim çok kotuyum tansiyonum 16-10 bebeğin
kilosu zayıf siz siz olun güvendiğiniz dr gidin çok uzgunum
çünkü yarın sezaryen günyüzüne belirliycez tansiyonum dusmuyor
astimim var dr şu anlık bebek iyi ama fazla dayanmaz dedi
nst de sancı yok bu cektigim sancıların sebebi lokasit
diye bir madde idrarda çıktı ve mantar var iyiki diğer
dr güvenip kizimin sağlığıyla oynamamışim iki
haftadır yüksek tansiyonla gezmisim dr seçimi
bana bıraktı ben normal istiyorum.ama eşim
kizimiza birşey olmasından korkuyor dr
zaten normali istemiyor çünkü ilk
doğum uzun sürüyor astım ve tansiyon
yükselirse bebis ve ben tehlikeye girermisiz
çok uzgunum ağlıyorum
çok uzgunum ağlıyorum
gunaydın kızlar.C.tesi doktor kontrolum vardı. 7 ekimde spinal sezeryan olucam. Perşembe gunude son kontrolum olucak. Allahım 1 hafta kaldı bebişime kavusmama ama benım hala korkularım var...
Merhabalar kızlar,nasılsınız?
Ağrısı sancısı olanlara geçmişler olsun diliyorum..Doğum yok henüz sanırım ama sezeryanlar belli oldu baya..
Serapcım geçmiş olsun,böyle tontiş olursa içinde sezeryan tarihi belirlersin tabiAllah hayırlı doğumlar versin hepimize..
Bende bir gelişme yok gibi,heralde kızım son haftayı bekleyecek..bakalım..Zaten kayınvalidem dün ayak parmağını kırdı bgn alçıya alındı,kendi annem de gelemezse zor bir durumda kalıcam..Herşeyin hayırlısı olsun napalım..
dün geceden bu yana sancım var,5 dakikadan daha kısa sürelerle,damla damla kanamam var,sabah doktora gittik,o kadar saate rağmen sadece 1 cm açılma olmuş...istersen burda bekle istersen evde dediler,doğum bugün olacakmış ama kaç saattir neden bu açılma sadece 1 cm...çok acı çekiyorum,nasıl arttırabilirim bu açılmayı...eve geldim daha rahat olsun diye,ağrı kesici içirdiler,iki üç saate tekrar gideceğiz,ama ne yapmalıyım hemen ilerlesin diye
çok uzgunum ağlıyorum
özel doktorunmu söledi cnm sana bunları spinal daha kolay oluo diolar doğumda
OLsun onları her halleriyle kabullenicez,canımızın parçaları onlar...Allah onları korusun..Benim kızım o kadar hareketli değil,babasına çeksin istiyodum sanırım ona çekti
tontiş olmasına tontişte aynı zamanda da bir dakika yerinde durmuyor..bugün hemşireleri çok zorladı benim oğlum...ebe de Allah sana sabır versin kızım dedi..karnındaki gibi dışarıda olursa yandın demektir dedi...
kızlar ben geldim doğurmadım ama
dün bayağı şidddetlenmişti sancım...saat 2ye kadar iyi çektim sancıyı...duş aldıktan sonra da devam etti..saat dörde kadar aralıklarla vurdu geçti..4.den sonra uyuyakalmışım..ama halen daha belimden böbreklerimden sancı vuruyo..sabah 8 de hastanedeydik..8 buçukta randevumuz vardı..doktor acil aldı zaten içeriye bekletmedi sancımın gece olduğunu söyleyince..ultrasyonda baktı..minnakım artık tosun paşa olmuş 4 kilo 300 gram çıktı...sancıların bu yüzden de olabilir dedi..çünkü bebek çok hareketli kıpır kıpır ama hareket edecek alanı yok daralmış daraldıkça baskı yapıyor bu baskı da sancı olarak sana yansıyo dedi..nst.ye gönderdi...nst.de 2 dakika bebeği sabit yakalayabildi yaklaşık 30-40 dakika uğraştı hemşire...ebe geldi sırt üstü deneyelim dedi..sırt üstü yatırdılar işte 2 dakika yakalayabildiler sonra tekrar hareket etti..bu kezde benim nefesim daraldı...daralınca çocuğun kalp atışları hızlandı...ölçemiyoruz dedi..doktoru aradı ebe...çocuk hareketli ölçüm yapamıyorum dedi..doktorumun yanına indim...normali çok istediğimi biliyor..istersen çatı muayeneni de yapalım dedi ...kafan da ve benim kafamda bir soru işareti kalmasın dedi..ebesine yönlendirdi kendi yapmadı...ebe çatı muayenesini yaptı..hiçte korkulacak birşey yok kızlar..ama o arada yine sancım oluyo belden gelen...açıklık yok..bebek iri olduğu için kanala girmemiş baş aşağı duruyo ama kanalda değil dedi ebe...kağıda bişiler yazdı doktoruna götür dedi...tekrardan doktora geldik...bu şekilde seni çok zorlar dedi..daha 37.haftandasın ve çocuk 4kilo 300 gram ne zaman geleceği belli olmaz..normal bir şekilde ve kanala girmemişken normali artık düşünemeyiz dedi...eşimi aldılar içeri...kuaförden randevu alır gibi çocuğa gün beğenmeye başladıkbayramdan sonraya bırakamam..39.haftadan önce de alamam dedi...en son ayın 10unda karar kıldık..haftaya pazartesi nst ve tahliler için randevu verdi...aç karnına gel dedi..nst.de sakin dursun diye...yani anlayacağınız oğluma kavuşmama 10 gün var..ama doktorum herhangi bir kanama veya suyun geldiği an direkt geliyorsun beklemiyorsun dedi...sancılandığın anda bekleme çekme o sancıyı..hem sancı çekip hem sezeryan olmanı istemem dedi...benden bu kadarlık kızlar...
dün bayağı şidddetlenmişti sancım...saat 2ye kadar iyi çektim sancıyı...duş aldıktan sonra da devam etti..saat dörde kadar aralıklarla vurdu geçti..4.den sonra uyuyakalmışım..ama halen daha belimden böbreklerimden sancı vuruyo..sabah 8 de hastanedeydik..8 buçukta randevumuz vardı..doktor acil aldı zaten içeriye bekletmedi sancımın gece olduğunu söyleyince..ultrasyonda baktı..minnakım artık tosun paşa olmuş 4 kilo 300 gram çıktı...sancıların bu yüzden de olabilir dedi..çünkü bebek çok hareketli kıpır kıpır ama hareket edecek alanı yok daralmış daraldıkça baskı yapıyor bu baskı da sancı olarak sana yansıyo dedi..nst.ye gönderdi...nst.de 2 dakika bebeği sabit yakalayabildi yaklaşık 30-40 dakika uğraştı hemşire...ebe geldi sırt üstü deneyelim dedi..sırt üstü yatırdılar işte 2 dakika yakalayabildiler sonra tekrar hareket etti..bu kezde benim nefesim daraldı...daralınca çocuğun kalp atışları hızlandı...ölçemiyoruz dedi..doktoru aradı ebe...çocuk hareketli ölçüm yapamıyorum dedi..doktorumun yanına indim...normali çok istediğimi biliyor..istersen çatı muayeneni de yapalım dedi ...kafan da ve benim kafamda bir soru işareti kalmasın dedi..ebesine yönlendirdi kendi yapmadı...ebe çatı muayenesini yaptı..hiçte korkulacak birşey yok kızlar..ama o arada yine sancım oluyo belden gelen...açıklık yok..bebek iri olduğu için kanala girmemiş baş aşağı duruyo ama kanalda değil dedi ebe...kağıda bişiler yazdı doktoruna götür dedi...tekrardan doktora geldik...bu şekilde seni çok zorlar dedi..daha 37.haftandasın ve çocuk 4kilo 300 gram ne zaman geleceği belli olmaz..normal bir şekilde ve kanala girmemişken normali artık düşünemeyiz dedi...eşimi aldılar içeri...kuaförden randevu alır gibi çocuğa gün beğenmeye başladıkbayramdan sonraya bırakamam..39.haftadan önce de alamam dedi...en son ayın 10unda karar kıldık..haftaya pazartesi nst ve tahliler için randevu verdi...aç karnına gel dedi..nst.de sakin dursun diye...yani anlayacağınız oğluma kavuşmama 10 gün var..ama doktorum herhangi bir kanama veya suyun geldiği an direkt geliyorsun beklemiyorsun dedi...sancılandığın anda bekleme çekme o sancıyı..hem sancı çekip hem sezeryan olmanı istemem dedi...benden bu kadarlık kızlar...
Caným uzme kendini hayýrlýsý olsun herseyin. Sezeryan normal farketmez. Yeter ki siz saglikli iyi olun.
Öyle mý. Hadi hayýrlýsý bakalým.
cnm saðlýklý olsunlar da önemli olan o..
inat etmemek lazým normal diye..
benm ailede herkes sezeryan..
ben dahi sezeryan çocuðuyum hiç de problem yaþamadýlar..
Nerak etme cnm hiç biþey olmaz zaten en iyisi nasýl olcaksa dr ona karar vermiþtir kilosunu hiç takma kafana haftadýný doldurduðu halde 2500 klo doðan bebekler var gemen toparlar merak etme aklýna kötü þeyler getirme evt normal doðum yapabilsek keþke hepimizde ama bazende oluruna býrakmak laxým hayýrlýsý böyleymiþ diye içini farah tut
cnm doðum þekli için illa normal diye diretmek çok doðru deðil hepimiz bi þekidle normal isteriz mutlaka adý üstünde normal doðum ama olamyýncada dr hanigisi en uygunsa onu söylemiþtir Rabbim neyi bizim için hayýrlý eylemiþse o olsun sen saðlýkla kucaðýna al miniðini yeterki gerisi gelip geçiyo illa bebiþimin doðduðu aný görmek sitiyorum dersen spinal doðum yaparsýn her anýný görürsün sezeryandan da kokrma Alahýn izniyle bebiþini kucaðýna laýnca tüm acýlar geçiyo yanýnda eþin olsun yeter kimsem yok diye üzülme en büyük desteðin eþin olur sen içini ferah tut bnm oðlumda 2500gr doðdu þükürler olsun küvezede girmedi hemde 36 haftalýktýk yani sýkýntý edeceðin hiç biþi yok aksine sevin bak az kaldý cennet kokusunu içine çekmene
caným üzülme bende çok istedim normal doðumu..ama olmadý...tek kuzular iyi oolsunlar napalým istemeye istemeye sezeryaný kabul ettim bugün ama baþka çaremde yoktu...bu arada bende de lökosit vardý geçen tahlilde...ebe bugün çatý muayenemi yaparken mantar var dedi...kaþýntýn var mý dedi...ama bende kaþýntýnýn k'si yok ben anlamadým mantar olunca kaþýntýdan duramazsýn dedi...lökosit sancýmý yapýyormuþ acaba dün gece þiddetlenen sancýlarýmýn sebebi bu lökosit denen þey mi yaptý acaba...keþke mantarý dr.ye deseydim...:44::44:
caným üzme kendini. önemli olan bebeðinin ve senin saglýgýn. dogum þekline bu kadar takýlmaya gerek yok bence...
hepinize teþekkür ederim kýzlar yarinda sezaryen günüuzulme bebegin sagligi icin en sagliklisi neyse ona karar ver bence anne olacaksin guclu dur canim stres daha da tetikler tansiyonu bebisin hayirlisi ile getirirsin insallah butun sikintilar biter tez zamanda
Oooooooooo maşallah Allah nazarlardan saklasın paşanı sağlıkla gelsin canım gözün aydın.
Canım sana da hayırlı sağlıklı doğum diliyorum,sezeryan olacak diye üzülme hayırlısı buymuş..Moralini yüksek tutmaya çalış,önce Allaha sonra doktoruna güven..Dua ederiz tabiiki,hepimiz birbirimize dua edelim..hepinize teşekkür ederim kızlar yarinda sezaryen günü
alicaz dua edin olur mu çünkü hiç iyi değilim
serapcigim lokasit yüksek çıkmış ve bebis
buyudugu için baskı yapıyor buda sancı
olarak yansiyormus masallah senin bebise
tatlim senin o kadar sancı olması normal
bebis iri ya ondan tatlim...fark ettimde aynı
şeyleri yasamisiz dogurcaz sandik sebebi bebis ve idrarda
çıkan maddeymis
Maşallah canım senin paşa erkenci çıktı.evet canım büyükler yoruyo.nazlıda öyle valla. Bende kilolarla uğraşıyorum.malesef.üçünüzüde çok öptük kızlarımlas.a cnm nasılsınız prenseslerinle çok şükür bende kucakladım paşamı
iiz hamdolsun alışmaya çalışıyoruz işte bakalım annem gidince napuıcam abimiz biraz yoruyo bizi yemek sıkıntımız var tuvalette daha tam söylemiyo ben götürüyorm işte sağlıklı olsunlarda tek biz yorulcaz napalım:)öpüyorum güzel kızlarını
Canım sana da hayırlı sağlıklı doğum diliyorum,sezeryan olacak diye üzülme hayırlısı buymuş..Moralini yüksek tutmaya çalış,önce Allaha sonra doktoruna güven..Dua ederiz tabiiki,hepimiz birbirimize dua edelim..
Maşallah canım senin paşa erkenci çıktı.evet canım büyükler yoruyo.nazlıda öyle valla. Bende kilolarla uğraşıyorum.malesef.üçünüzüde çok öptük kızlarımla
Geceler ayrı sorun gündüzler ayrı sorunnnnnn, son günlerin tadını çıkaranlar nasıl başarıyolar bize de anlatsınnnnnnnn
Gündüzleri bitkinlik, ağrı sancı, bulantııııı.. Geceleri yine ağrı sancı yanmaaaaaaaa.. Zaten sağa sola dönememekten put gibi olduk... Boğazıma kadar yanıyorum yaa, ne şurup fayda ediyo ne başka bişey, gelde sinir olmaa :95: :95: :95:
kız beni cekistiriyonuz
bu arada eski dr yanındayım
keşke hiç degistirmeseydim
diğer dr sinir oldum kızım2500
gr kızlar dr 1 kilo fazla söylemiş
sinir oldum şoka ugradim galiba
kızım iyi değil
evet canım minnakım beni üzmedi almıştı kilolarıbakalım bu hafta ne kadar almış ben az kilo aldığını görünce hiç sevmediğim halde pekmez yemeye başladım süte iki kaşık koyup içtim her sabah gece de süt ve muz, kahvaltıda da peynire bolca öğlen de mutlaka yoğurda yer verdim canım
Doğrudur canım,arada bu kadar fark olunca şok olur insan tabi ama ben kiloyu kafama takmamaya çalışıyorum,benimkisi de muhtemelen 3000 gr civarında belki de o kadar bile yok ama doktorum herşey yolunda ikinizde sağlıklısınız demesi bana yetiyor..Sağlık olsun yeter ki..sağol tatlim şoku uzerimden atmaya çalışıyorum
düşünsene diğer dr 3654 grm dedi bu dr birden2500
kilo deyince şok oldum
Zayıfsın sen.ama iyi bence ya.sorma nazlm eeee okdr brklediği ii diyorum çünkü abiyle koşturmaktan günler nasıl geçiyodu sorma dicem ama sende çok ii anlıyosundr:) yaa bnm kilolar gitti ve gittikçe düşüyorum napıcam bilmiyorum ben vermek istemiyorum cnm çünkü çok zayıfım zaten 60tı doğumda şimdi 53 oldum ve bana kilo lazım bu beylerle başetmem için kuvvet gerek direnç gerek :) sen kaçsn hiç dert etme fazlayı bence boyda varsa kaldırırsın zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?