Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de hala hastane ve dr bulamadım. 29 Mayıs'ta kontrol oluyorum ama hiç memnun değilim
Arkadaşlar Ankar2da ki özel hastanelerin tüm ücretlerini tek tek arayarak öğrendim sonunda, sizinle de paylaşmak istiyorum.
Lokman Hekim Hastanesi
Muane :40 TL
Normal Doğum: 600 TL
Sezeryan: 850 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Fatih - Turgut Özal Hastanesi
Muane:50 TL
Normal Doğum: 1250 TL
Sezeryan:1750 TL
Yenidoğan Ünitesi var.
Başkent Üniversitesi Hastanesi
Muane: 55 TL
Normal Doğum: 1400 TL
Sezeryan Zorunlu :500 TL
Sezeryan İsteğe Bağlı: 3000 TL
Yenidoğan Ünitesi var.
Bayındır Hastanesi
Muane: 220 - 308 TL
Normal Doğum: 4300 TL
Sezeryan: 4500 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Çağ Hastanesi
Muane: 43 TL
Sezeryan: 1250 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Çankaya Hastanesinde doğum birimi yok.
100. Yıl HAstanesinde Yeni Doğan ücreti yok
Akay Hastanesi
Normal Doğum: 2250 - 2750 TL
Sezeryan: 3000 TL
Yeni doğan ünitesi var.
Güven Hastanesi
Muane: 351 TL
Normal Doğum: 4800 TL
Sezeryan: 5200 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Koru Hastanesi
Muane: 80 TL
Normal Doğum: 3000 TL
Sezeryan: 3.000 TL
YEnidoğan ünitesi var.
TOBB ETÜ Hastanesi
Muane: 280 TL
Normal Doğum: 4600 TL
Sezeryan: 5100 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Medicana Hastanesi
Muane:190 TL
Normal Doğum: 2700 TL
Sezeryan: 3000 - 3500 TL
Yenidoğan ünitesi var.
29 Mayıs Hastanesi
Muane: 42 TL
Normal Doğum: 1650 TL
Sezeryan: 2200 TL
Yenidoğan Ünitesi var.
Ufuk Hastanesi
Normal Doğum: 400 TL
Sezeryan: 500 TL
Özel Oda:250 TL
Yenidoğan ünitesi: Yok
Bİ sorum olacak?
dogum deglde ben jinekoloji bölümünde muayene olmak istiyordm onun fiyatlarını bir türlü ögrenemedm .s bu konuda bana yarmcı olurmusunuz?
Muayene fiyati degismez..hamileler gebelik icin gidiyo jinekologa siz baska bi sikayet icin..sikayete gore muayene ucreti degismez, o standarttir..
Arkadaşlar Ankar2da ki özel hastanelerin tüm ücretlerini tek tek arayarak öğrendim sonunda, sizinle de paylaşmak istiyorum.
Lokman Hekim Hastanesi
Muane :40 TL
Normal Doğum: 600 TL Iı
Sezeryan: 850 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Fatih - Turgut Özal Hastanesi
Muane:50 TL
Sezeryan:1750 TL
Yenidoğan Ünitesi var.
Başkent Üniversitesi Hastanesi
Muane: 55 TL
Normal Doğum: 1400 TL
Sezeryan Zorunlu :500 TL
Sezeryan İsteğe Bağlı: 3000 TL
Yenidoğan Ünitesi var.
Bayındır Hastanesi
Muane: 220 - 308 TL
Normal Doğum: 4300 TL
Sezeryan: 4500 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Çağ Hastanesi
Sezeryan: 1250 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Çankaya Hastanesinde doğum birimi yok.
100. Yıl HAstanesinde Yeni Doğan ücreti yok
Akay Hastanesi
Normal Doğum: 2250 - 2750 TL
Sezeryan: 3000 TL
Yeni doğan ünitesi var.
Güven Hastanesi
Muane: 351 TL
Normal Doğum: 4800 TL
Sezeryan: 5200 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Koru Hastanesi
Muane: 80 TL
Normal Doğum: 3000 TL
Sezeryan: 3.000 TL
YEnidoğan ünitesi var.
TOBB ETÜ Hastanesi
Muane: 280 TL
Normal Doğum: 4600 TL
Sezeryan: 5100 TL
Yenidoğan ünitesi var.
Medicana Hastanesi
Muane:190 TL
Normal Doğum: 2700 TL
Sezeryan: 3000 - 3500 TL
Yenidoğan ünitesi var.
29 Mayıs Hastanesi
Muane: 42 TL
Normal Doğum: 1650 TL
Sezeryan: 2200 TL
Yenidoğan Ünitesi var.
Ufuk Hastanesi
Normal Doğum: 400 TL
Sezeryan: 500 TL
Özel Oda:250 TL
Yenidoğan ünitesi: Yok
Rica ederim:)öyle mi? cok sevndm :) coook tsk ederm allah razı olsun :)
kızlar ben tüpbebek merkezinde gördüğüm tedavi sonucunda hamile kaldım, 14+3deyim şuanda maddi olarak çok bunaldık artık, çünkü muayene 200 tl ve sürekli tahlil vs isteniyor, üstelik özel labda yapılıyor tahliller yani ayda 700 tl ye patlıyor özel kliniğe gitmek bize, bende o yüzden zekai tahir burak a gideyim dedim, ama ağzımın payını aldım doğrusu, randevu aldım gebelik takibi için ama randevu aldığım doktor izin almış, yerine başka uzmanın bakacağı söylendi, ama gittiğimde o uzmanında olmadığı yerine başkasının bakacağını söyledi hemşire, (gelen doktor eminim pratisyendi, zaten uyuşuk ve tecrübesizdi ) bi baktım muayene odasının önündeki koridorda 20 ye yakın hamile bayan var ve hepsi ayakta, ben onlara göre daha sanslıydım çünkü 4. aya yeni girdim, ayakta durmamda sorun yok ama çoğu 6-8 aylık hamileydi ve onlarda o daracık koridorda ayakta beklediler, ben 1,5 saat bekleyebildim, en sonunda dr u değiştirdim müracaattan, gittiğim dr manyağın tekiydi, hastalarla kavga ediyor, belliki işini yada bulunduğu ortamı sevmiyor yemin ederim 10 dk bağırdı çağırdı koridora gelip üstelik kızgın olduğu bayan gitmişti ama o salak dr bizi gerdi boşyere, herneyse tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığımı söyledim, riskli olduğunu söyledim, buna rağmen kadın ultrasonla bakarken iyi ya da kötü şeklinde hiçbirşey söylemedi, ben soruyorum, o bana "bu aletlerle bukadar bakılıyor" diyor, şunları kullanıyordum keseyimi bu ilaçları diyoum bana tahlil yapmadan kullan diyor, baya moralimi bozdu, üstelik bebeğimin yüzü dönük olmasına rağmen cinsiyet konusundada hiçbirşey söylemedi. mecburen özele devam edeceğim takibe ama doğum için zekai tahiri seçeceğim mecburen aletleri iyiymiş;(
ne zor bir işmiş bu
Arkadaşlar doğum için özel ve devlet hastaneleri olarak bi çok yeri araştırdım ve gittim. Özel hastane ve fiyatlarını yazdım. Özel hastanelerde çok iyi yorumlar bulabileceğiniz gibi çok kötü yorumlarla da karşılaşabiliyoruz. Genelde bi güven sorunu var. Bu sebeple karasız kalıp devlet hastanelerine ve üniversite hastanelerine de gittim. Gidip bilgi aldığım hastaneler hakkında bilgilerimi paylaşmak istedim.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Normalde çok büyük bir hastane olmasından dolayı insana güven veriyor gibi görünebilir. Ancak, gittiğimde doktorun söylediklerini sizinle paylaşıyorum. Yeni doğan üniteleri yokmuş, Küvezleri de yokmuş. Doğumda bir sıkıntı çıkarsa, kordon dolanırsa ya da erken doğum olursa müdahale etmiyorlarmış sevk ediyorlarmış. Tabi yolda bişi olmazsa bebişe sıkıntı yok. Doğuma gitiitğinizde bunları kabul ettiğinize dair de kağıt imzalıyorsunuz. Sıkıntısız doğumları yaptırıyorlarmış. Birde randevu aldığınız doktoru hiç göremiyorsunuz odasında asistanlara muane oluyorsunuz.
Zekai Tahir Burak Hastanesi
İnanılmaz kalabalık bir yer. Eğer doğumda bi özellik yaşamak istemezseniz gidilebilir diye düşünüyorum. Ancak bazı sıkıntılar var. Doğum odalarına toplu alınıyorsun. Yanı birlikten kuvvet doğar hadi bayanlar ıkının olayı :/ Hastanenin Refakatli tek Doğum odaları varmış internet sitelerinde yazıyor onları sorduğumda doktor ben hiç görmedim öyle birşey dedi. Ben oradayken de hanımlar toplu toplu doğuma alınıyordu. Ayrıca, hastaneye yanında kimse giremiyor. Bunlar sıkıntılı durumlar. Ancak Avrupanın en büyük yenidoğan ünitesine sahip. Yılda 20.000 - 25.000 arasında bebek dünyaya getirtiyor ve diğer hastanelerde bir sıkıntı yaşarsan doğruca buraya sevk ediliyorsun çünkü çok tecrübeliler.
Gazi Üniversitesi Hastanesi
Açıkcası burayı beğendim. Hergün anne adaylarına eğitimler veriliyor. Ayrı bi düzeni var. Doğum odaları tek kişilik ve gerçekten güzel. Özel oda genelde bulunabiliyormuş. ÖZellikle erkek doktorlar çok iyi ve çok iyi davranıyorlar. Kendini iyi hissediyorsun. Hemşireleri ve ebeleri de davranış olarak çok beğendim. Sadece kadın doktorlar biraz sıkıntılı, kaprisli ve insanı bozuyorlar filan. Polikinlikte genellikle asistanlar bakıyor, hocaları görmüyorsun. Ayrıca, 16.haftadan sonra kesinlikle sizi kabul etmiyorlar.
Lokman Hekim Hastanesi
Biçok muanemi burada yaptırdım ancak doğumu burada düşünmüyorum. Çok ilgili değiller. Bir sorun yaşayıp aradığınızda karşınızda size cevap verebilecek birini bulamıyorsunuz. Ayrıca araştırmamda yorumlar da çok iyi değildi. Genel olarak hastanede enfeksiyon sıkıntısı var sanırım. Ancak tahliller için ekstra ücret almıyorlar. Sadece detaylı tarama için aldılar o da çok uygundu 50 TL gibi birşey.
29 MAyıs Hastanesi
Normal doğum yaptırma oranı diğer özel hastanelere göre daha yüksek. Ancak burası da kalabalık bir hastane ve ve kendini halk dostu olarak tanıtan bir hastaneye göre ücretleri çok fazla geldi bana doğrusu.
Fatih-Turgut Özal Hastanesi
Doğru düzgün öven birini görmedim. Hatta zekai tahir burağa gittiğimde fatih hastanesine gidiyordun sıkıntı yaşadım buraya geldim diyen kişiler vardı. Personel ve hemşireler çok ilgisizmiş, Yanlış teşhiş ile hamileleiğinizi ya da bebeğinizi burnunuzdan getiriyorlarmış, acil de gitseniz kendi ekibini kurmadan size müdahale etmiyorlarmış, o şekild ebebeğiniz havasız kalmış bir şekilde bile bir gün beklettikleri oluyormuş. Buraya gidenler düşmanıma bile tavsiye etmem dedikleri için fiyatı uygun olmasına rağmen cesaret edip gidemedim.
Başkent Üniversite HAstanesi
Burada kuzenim doğum yaptı. Erken doğum yaptı. Bebeğe müdahale edemediler ve zekai tahir burağa sevk ettiler. Eğer erken doğum riskiniz varsa kendinizi riske atmayın derim.
Genel olarak özel hastanelerde en çok güvenilen ve araştırdığım en iyi hastaneler sırasıyla HRS, Güven, Bayındır, TOBB, Koru ve Medicana. Ücretleri de size uygun geliyorsa bunları tavsiye ederim bende.
canım yani özele kayıt yaptırıp yada yaptırmadan sancıyla hastaneye gitsek normal dogum olsa ne kadar ödiycez acil cevap ltfnnSGK yetkilileri doğum sürecine girmiş bir kadının acil hasta statüsünde olduğunu söyledi.
Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın özel hastanenin doğum fark ücreti almaması gerekiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğini belirtti. Pekçok kadının bu konuda bilgisinin olmadığını belirten yetkililer "Hamile kadınlar sigorta borcu dahi olsa 'analık sigortası' kapsamında değerlendirilip sağlık hizmetinden yararlanabilir" dedi.
Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu "acil" olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.
ALINAN PARA İADE EDİLDİ
SGK yetkilileri, bununla birlikte uygulama sırasında bazı hastanelerin doğum için başvurmuş kadınları "acil hasta" saymayıp ya fark istediği ya da kamu hastanelerine yönlendirdiğini bunun ise yasalara aykırı olduğunu ifade ettiler.
Uygulamada bu tür yanlışları yapan hastanelerin uyarıldığı, ceza verildiği ya da hastadan doğum için alınmış paraların iade edildiği belirtildi.
4 KAT FAZLA ÜCRET ALIYORLAR
Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletin özel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.
A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normal doğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özel hastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."
KUVÖZ HiZMETi BEDAVA
Erken doğumlarda, acil olarak kadını hastaneye kabuleden bazı özel hastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edip ücret alıyor. Bu tür durumlarda kuvözdeki bebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvöz hizmeti de ücretsiz.
HASTANE CEZA YER
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."
Bu ücretleri bilin
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor
canım dun bende ordaydım sen ne zaman ordaydın antenetal 4 polikliniginemi geldin yoksakızlar ben tüpbebek merkezinde gördüğüm tedavi sonucunda hamile kaldım, 14+3deyim şuanda maddi olarak çok bunaldık artık, çünkü muayene 200 tl ve sürekli tahlil vs isteniyor, üstelik özel labda yapılıyor tahliller yani ayda 700 tl ye patlıyor özel kliniğe gitmek bize, bende o yüzden zekai tahir burak a gideyim dedim, ama ağzımın payını aldım doğrusu, randevu aldım gebelik takibi için ama randevu aldığım doktor izin almış, yerine başka uzmanın bakacağı söylendi, ama gittiğimde o uzmanında olmadığı yerine başkasının bakacağını söyledi hemşire, (gelen doktor eminim pratisyendi, zaten uyuşuk ve tecrübesizdi ) bi baktım muayene odasının önündeki koridorda 20 ye yakın hamile bayan var ve hepsi ayakta, ben onlara göre daha sanslıydım çünkü 4. aya yeni girdim, ayakta durmamda sorun yok ama çoğu 6-8 aylık hamileydi ve onlarda o daracık koridorda ayakta beklediler, ben 1,5 saat bekleyebildim, en sonunda dr u değiştirdim müracaattan, gittiğim dr manyağın tekiydi, hastalarla kavga ediyor, belliki işini yada bulunduğu ortamı sevmiyor yemin ederim 10 dk bağırdı çağırdı koridora gelip üstelik kızgın olduğu bayan gitmişti ama o salak dr bizi gerdi boşyere, herneyse tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığımı söyledim, riskli olduğunu söyledim, buna rağmen kadın ultrasonla bakarken iyi ya da kötü şeklinde hiçbirşey söylemedi, ben soruyorum, o bana "bu aletlerle bukadar bakılıyor" diyor, şunları kullanıyordum keseyimi bu ilaçları diyoum bana tahlil yapmadan kullan diyor, baya moralimi bozdu, üstelik bebeğimin yüzü dönük olmasına rağmen cinsiyet konusundada hiçbirşey söylemedi. mecburen özele devam edeceğim takibe ama doğum için zekai tahiri seçeceğim mecburen aletleri iyiymiş;(
yok ya ben yaklaşık 1,5 ay önce gitmiştim, 6 nolu poliklinikti ama dr u olmadığı için 5 e girdim, gözüm korktu ordan valla. doğumu orda düşünüyordum ama sanırım doğumdan da vazgeçmek zorunda kalacağım çünkü vip odalar kaldırılmış, eşini de ziyaret saatleri dışında almıyorlarmış.canım dun bende ordaydım sen ne zaman ordaydın antenetal 4 polikliniginemi geldin yoksa