2012 yilbasinda birakicak olanlar!!!!!!!

GuzeLKadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
82
1
Bundan guzel firsat olamaz birakmanin tam zamani diye dusunuyorum. bende konu acmistim birakiyorum diye ama ne yazikki olmadi yilbasina kadar unuturum dedim ama yapamadim.
Ben bugun tekrar birakiyorum bu kez yemin ettim allaha soz verdim icmiycem biktim usandim artik
ben sunu anladimki benim cevremde hic destekcim yok benimle beraber birakanlar olursa bu isi basarabilirim
butun arkadaslarim sigara iciyor dayanamiyorum yakiyorum. ama artik hic birsey hic kimse umurumda degil ben bu yil icin kendimi cok hazirladim ve bir sekilde birakicam

sizlerden ricam bu yeni yilda birakicak olanlar bu baslik altinda toplanalim birbirimize destek olalim. yalniz olmak istemiyorum su birakma surecinde. eminim bir cogumuz yilbasi gecesi birakmak icin hazirlaniyor ben dedigim gibi soz verdim ne olursa olsun icmicem artik

simdi kimler birakiyor? birakanlar bu surecte neler yaptila?r herkes birseyler yazarsa motive olabiliriz umarim kurtuluruz..

uzun zamandan beri bende sigarayla mücadele ediyorum bırakıyorum diyorum hoop tekrar başlıyorum olmuyor yapamıyorum diye kendimi yiyip bitiriyorum
sigara her geçen gün beni bitiriyor cildim berbat özgüvenim sıfır yani beni mahvetti açıkçası.. arkadaşım bu yolda bende yanındayım 2012 de sigarasız hayat istiyorum hadi bakalım bu aşamada yaşadığımız sorunları paylaşalım ama asla başlamayalım birbirimize destek olalım... inanıyorum bu sefer olucakk ):

Hulyacim hosgeldin. Gunde ne kadar iciyorsun? aslinda bu sigara dusuncelerini acaba birakicazmi olacakmi olmayacakmi diye uzatmamak gerekiyor cok dusunduguz zaman isin icinden cikilmaz bir hal aliyor bir iskenceye donuysuyor. bu konuda uzmanlarda soyluyor bir anda kesip atmak ve aklinin ucuna zerre getirmemek kendini sifirlamak gerekiyor
iste o ince cizgiyi ah bir tuttarabilsemmm.... ama inaniyorum olacak
ben gunde bir pakete yakin iciyordum aralik ayinda bunu gunde 3 hatta 2 adete indirdim bu son hafta gunde 1 tane ictim ama o birtane bir bagimlilik demek icerken o birtaneyi adeta uctum

yani ben bu ay cok azaltttim ama kesinlikle bu ise yaramiyor sonuc olarak icmis oluyorum. Bu benim kacinci denemem istemeye istemeye iciyorum bu seyi. boyle gidemez zoru basaricaz
6 aylik bir birakma donemim olmustu ne kadar guzeldi mis gibiydi nefesim tek bir hirilti yoktu cildimde epey degiism vardi simdi yine oyle olmak ve en onemlisi biraktiktan sonra tekrar baslamamak gerekistiyorum tek bir sigara bile yetiyor basa donmeye .. of adini anmak istemiyorum

Sende basarirsin hulyacim bence simdiden kendini hazirla ve 1 ocaktan itibaren sigaraya veda et yeni bir yil saglik olsun opuyorum canim

ilk uc gun atlatildimi gerisi cok kolay oluyor. diger birakislarimdan biliyorum

hayirlisi olsun hepimiz icin allah kolaylik versin bize bende karar verdim son bir gün kaldi 2012 hepmpiz
icin iyi olur tek istegim sigaradan kurtulmak

ben dun cok kotuydum ozelliklede saat 9 gibi mahfoldum cok gergindim sinriliydim ama icmedim
bugun uyandim ve uyandigimda iyiki icmemisim dedim. bu krizler cok fena omrumden omur gitti diyebilirim ama bunlar gecici onuda biliyorum. Bu gece hekres son sigarasini 00.00da icsin ve bitirsin. Bu gunum nasil gecicek allahim yardim et.Herkese sigarasiz saglikli yil diliyorum Allah hepimize kolaylik versin

ben de yıllardır sigara içen biriyim. 1996 da başladım. son iki senedir bırakamaya çalışıyorum . en fazla 4 ay falan içmedim sanırım. geçenlerde bırakmaya yeniden yeltenmiş hatta motive olurum diye buraya da bir topik açmıştım. ama yine başaramadım. ben de yarın itibarıyla 2012 ye sigarasız girmeyi planlıyorum. inşallah bu sefer bırakırım. hani birisi nickini hatırlamıyorum. sigarayı bırakınca neler kazandığını yazmış. onu okuyunca nasıl imrendim bilemezsiniz. ben sigarayı genelde akşam 9 dan sonra çocuğum uyunca daha falz aiçiyorum. bu sabah tartıldım. 62,6 yım. vücut ölçülerimi aldım. akşamları uzun zamandır ara verdiğim slim in 6 yı yapıcam. amacım kilo vermek değil. sadece almamak. haftaya cumartesi tekrar tartılıcam. bu kez başarabilmeyi deniyorum. ayrıca bugün öğrendim ki bir tanıdığımız 1987 doğumlu kızına kanser teşhisi konmuş ve kendisi sigara içerdi.
evet başka kimler var 2012 ye temiz girmek isteyen.

SLD hosgeldin canim. Insallah ama insallah hepimiz bu illetten kurtuluruz ve dedigin gibi 2012 ye tertemiz gireriz.. Benimde 3.5yasinda oglum var ve o nu gece uyuttuktan sonra bende cok icerim benim kritik zamanlarim iste o zaman:KK43: bir gece iki gece bir bakmisiz ben inaniyorum zaman cok cabuk gecicek ve bu manyak gereksiz krizleri yenicez ve tertemiz olucaz.
bende bu sabah tartildim 60.5 kiloyum. benim benim normalde diyette yapmam lazim ama hep erteledim simdi sigara ve diyet bir arada basliyorum naosl olcak bilmiyorum 56kilo olmam lazim haftaya bende yine tartilicam en aizndan 1.5 kilo gibi veririm diye dusunuyorum bakalim sigarasiz kilo verilebiliyormu...:S

87 dogumlu gencecik talihsiz kiz cok uzuldum umarim bir an once sagligina kavusur. Sigara baslibasina tum kanserlerin %30 sebebiymis. bu kanser artik aldi basini gidiyor akillanmamiz lazim eskiden sigaranin bir havasi lux bir gorunumu vardi ama simdi sigara kullanmiyorum diyen kadinlar bana cok daha cekici gelmeye basladi umarim bizlerde bunu basaricaz kizlar.....
en guzeli tabi hic baslamamis olmak ama madem basladik bu pislige basladigimiz gibide birakacagiz
ben simdi turk kahvemi iciyorum hemde onsuz ustune meyve yiyecegim birde cilekli naneli karisik sekerler sakizlar aldim cok cok ararsam onlari aticam herkese kolay gelsin
bu arada bu gece normalde esimle alkol alicaktik ama ben istemiyorum alkol almicam eger alirsam biliyorum sigarada icerim o yuzden ben alkol almiyorum kizlar .. dayanamam

Kızlarr yarınnnnnnn 1 ocakkkkkkkkkk !!!!!!!!! Herkessss temızzzlıgeee herkeeessssssss............
Hazıırmıyıııızzzzzzzzzz kımler 1 ocak ta baslıyor herkes yazsın lutfen..

Herkese mutlu yıllar..

herkese günaydın
son sigaramı dün gece 01;25 itibarıyla yaktım. akşam 18:00 de açtığım paketi bitirene kadar içmeye niyetliydim ama olmadı. 7 saatte yaklaşık 12 sigara içtim. ama son sigaramı içertken afedersiniz kusacak gibi oldum. çok yüklendim vücuduma. ama midem alt üst olsada zorladım kendimi içtim. sabah ta güzel bir kahvaltı. ilk 3 gün yeme konusunda kendime izin vereceğim. 3 günden sonra dikkat ederek kilo almamaya çalışacağım. siz de durumlar nasıl.

SLD gndydn.. guzel bir gun sigarasiz bir gun basladi. bugun benim 3. gunum .. sana soyle soyliyeyim kendime inanamiyorum dun gece supriz misafirlerimiz geldi ve hepsi sabaha kadar fosur fosur ictiler ben ara ara istedim o zamanda yine soklardayim sadece su ictim bastiridm cunku ben artik biraktim ve ben artik icmeyecegim..

kizlar ben dun o ortamda icmedimya dahada icmem inanamiyorum kendime cok mutluyum yine misler gibi uyandim bu sabah
ama dun gece tabi cerez olayini abarttim agzim bos kalmasin o gece diye malumunuz yilbasi gecesi cok yedim bugun diyet devreye giriyor bendede..

ilk gun hic icmezseniz 2. gun deli cesareti geliyor .. diyorsunuzki ben koskoca gun icmedim bugun hic icmem oyle oyle gunler gecicek ve unutucaz ben cok mutluyum insallah bugun birakanlarda ilk 3 gunu sabirla azimle atlatirsiniz gerisi inanin kolay birde hep guzel seyler dusunun ruhen psikolojik olarakta mutlu olursaniz caniniz zaten ilk gunler aramicaktir..

bu arada 3. gunum ama sanki cok icmisim gibi afedersiniz surekli bir oksuruk bir balgam cikarma inanamiyorum yaa resmen bedenim temizlenmeye basladi .. pis sigara ya allahim kurtar biziii:KK43:

şimdilik problem yok. evde eşim içiyor. üstelik benim dünden kalan paketim çekmecede. bugün çok yoğun bir kriz yaşamadım. aklıma sigara geldiklçe sigarayı yakmadan içime çekip üfledim. yanmayan sigara çok iğrenç oluyor. şimdilik bu yöntemi uyguluyorum. ama sabahtan beri dünyaları yedim. wc yede çıkamadım. görseniz yarım dünya gibiyim. yarın işe giderken bu karınla ne giyeceğim bilmiyorum.

kızlarr günaydınnn ): ben 2012 maalesef yine sigarayla girdim çevremden çok etkileniyorum napıcağımı bilmiyorum yoruldum artık yaaa sabahları kalkamıyorum bedenim o kadar yorgun ki artık sigara illetini bırakmam gerektiğinin sinyalini veriyor eşimden sonra yatağa giriyorum çünkü ciğerlerimden rüzgar sesi geliyor o boyuttayım bırakma düşüncesi olduğunda dahada içiyorummm lanet olsun başladığım güne daha önce denedim bıraktım 1 ay yakın ahh salak kafam tekrar niye başlarsın bitaneden bişey olmaz dedim vee şimdi daha beter durumdayım kendimden nefret ediyroum daha çok yoruma ihtiyacım var daha çok motiveye bi çare lazım ama nasıl.....

hee bide bebek düşünüyorum ama bu haldeyken nasıl olucak onu bilmiyorumm... Allah yardımcımız olsun kurtarsın bizi bu illetten..:KK43:

herkse merhaba
ben de dün dayandım dayandım birşeyi bahane edip gece 23:30 da içtim. zaten paketimde kalan sigara beni dürtüyordu. düne yazık ettim. bugün yine 1. günüm. ben zaten hep akşamları yeniliyorum. ama dün sporumu yaptım. en azından birşeyi başardım.

günaydın arkadaşlar... bende kararlıyım bırakmaya... paketim bitince bir daha içmeyeceğim...

4,gunum

Kesinlikle biraktim ve aslada icmeyecegim bu kararimdan eminim ve devamda edicem ondan hic suphem yok

AMA

AMA

yogun krizler icersindeyim canim istiyor cok ozledim ...................

birde soyledik herkese iyimi. simdi icersem rezil olurum herkes icinden kis kis gulucek yine beceremedi iciyor ahahaha diycekler biliyorum

ben yuruyuse cikiyorum bugun zor

şimdiye dek bir problem yok. Ama dünkü sigarayı gece23:30 da içtiğimi varsayarsak tehlikeli saatler daha yeni geliyor. Allahım nerden bulaştım bu pisliğe....bıktım böyle iki arada bir derede olmaktan. Eskiden hiç aklıme bi,le gelmezdi aman zararlı, aman bırakmalıyım diye. şimdi içsem ayrı dert, içmesem ayrı dert. Mutfakta bir paket sigara var.

Bende iki buçuk ay önce sıgarayı bıraktım.Daha önce iki kere birer aylık başarısız denemelerim oldu ama beşledım tekrar.Çünkü çevremde başta eşim olmak üzere herkes sıgara içiyor.Sıgara sağlığımı etkiliyor ve bunun farkındayım,havalar soğumaya başlayınca afedersiniz ama hemen boğazım dolu oluyor ve sürekli balgam oluşuyor,biraz koşturmak zorunda kalırsam hemen nefesim kesiliyor ve bunlar beni korkutuyordu çünkü benim 8 yaşında ikizlerim var ve bana birşey olursa onlara kim bakacak diye düşündüm ve çocuklarıma bu kötülüğü yaşatmaya hakkımın olmadığına karar verdim.Arkadaşlarla birlikte sıgara içtiğim bir gün bu konuda konuşuyorduk ve ben sıgaramı söndürdüm bir daha içmiyeceğim dedim ve iki buçuk ay oldu.Evet çevremde sıgara içiliyor hala ama o ortamlardan kaçmıyorum çünkü kaçarsam bu sıgarayı bırakamıyorum anlamına gelir.Evet başta biraz sizi zorluyor ama kazancınızı düşününce daha kolay bu durumu atlatabilirsiniz.Bu arada 4 kilo aldım ama şimdilik bir sorun etmiyorum.Ayrıca kendinizi ödüllendirirseniz daha mutlu olursunuz,her ay sıgaraya ne kadar para veriyorsanız bu parayı biriktirin ve ay sonunda kendinizi ödüllendirin ben sıgarayı bıraktım bunu hak ettim deyip istediğiniz şeyi alın...Bu gerçekten çok kayiflii::)))
Aslında şuan tam sıgarayı bıraktım diyemiyorum çünkü 17 sene sıgara içip 2,5 ay içmememek...Daha yolun başındayım bunun için sıgarayı bıraktım demiyorum galiba sigara beni bıraktı diyorumm::))
Umarım sizlerde kolay ve sorunsuz bir şekilde sıgarayı bırakabilirsiniz.......

benim eşimde içiyor
insan para verip kendini nasıl zehirlemeyi kabul edebilir anlamıyorum
hele yanımda içtiği zaman kokusu burnuma gelince sigaranın iğreniyorum yafff

X