merhaba bende seneye sınava gireceğim. yazın çalışmak için finalin mat 1 konu anlatımlı kitabını aldım memnunum :)
merhaba, hoşgeldin:80:
bende de 2009dan kalma final konu anlatımlı mat1 var o zaman çözmemiştim şimdi çözeyim dedim ama hiç memnun kalmadım.
birsürü hatalı soru var. ben yapamamışımdır diye düşündüm ama başkalarına gösterdiğimde de benim gibi düşündüklerini gördüm.
kitaptan çok soğudum ve kaldırdım. hatta final dersanesine gitmeyi düşünüyordum ama şuanda istemiyorum.
canım sana tek tavsiyem edebiyat mat1 ve mat2 de fem simetri.. o kadar güzel ve renkli ki çözdükçe çözesin gelir bi de cicili bicili post it ler renkli kalemler al kendine çalışma isteğin gelir... fem çok güzel öğretir ve kolay ilerler.. hani böyle çözükçe bitmeyen baş belası soru bankaları gibi değildir mesela.. bir örnek verir ardından rengarenk örnek sorular olur her ayrıntıyı soru tipini de verir hemen hemen kaçırdığın bişe olmaz..:) ayy şu sayfayı da çözeyim bu sayfayı da çözeyim derken bir bakmışsı kitap yarılanmış:)
güvender de çok güzeldir onu da 1. dönem rahat bitirirsin hatta... şimdiden kolay gelsin cnm her şey gönlünce olsn seneye güzel haberlerini almak dileğyle
ben sosyoloji istiyorum . sanırım oda senin dediğin gibi karın doyurmuyor
üzerine işletme ve iktisat master'ı yapıp çok iyi konumlarda çalışan tanıdıklarım var, fakat çalıştıkları yer banka, yani iş alanları pek sosyolojiyle alakalı değil
bir de iyi okullardan mezun olmak şart böyle bölümlerde, hukuk gibi tıp gibi veya öğretmenlik gibi bölümlerde diploma yeterlidir genellikle, ama siyaset olsun sosyoloji olsun uluslararası ilişkiler olsun bi çok bölümde nerden alındığı önemli oluyor daha çok, ve kişinin kendini geliştirmesi önemlidir
kpss yerleştirmelerinde az da olsa sosyolog kontenjanı oluyor, yani sosyoloji asla resim kadar ümitsiz bir bölüm değil, ancak formasyonla öğretmen olabiliyoruz, sene de kaç tane atanıyor acaba, kpss çalıştığımıza değmez biz resimcilerin...
doğru bizim ülkemizde sanata önem verilmiyor. sosyoloji konusunda ise ben formasyon istemiyorum sosyolog olarak çalışmak istiyorum ama bu da Türkiye'de mümkün değil. oysaki avrupa ülkelerinde sosyologların yaşam standartlarının çok iyi olduğu söyleniyor. burda ise durum vahim
merhaba, hoşgeldin:80:
bende de 2009dan kalma final konu anlatımlı mat1 var o zaman çözmemiştim şimdi çözeyim dedim ama hiç memnun kalmadım.
birsürü hatalı soru var. ben yapamamışımdır diye düşündüm ama başkalarına gösterdiğimde de benim gibi düşündüklerini gördüm.
kitaptan çok soğudum ve kaldırdım. hatta final dersanesine gitmeyi düşünüyordum ama şuanda istemiyorum.
katılıyorum canım finalin dergileri daha bir berbattır... bireyi tavsiye ederimm eğitim müthiştir ona git ama final kadar pahalı..feme git dicem ama eğitimi iyi değildir genelde ama yayınlar müthiş.. kaynak olarak fem ve güvender öneririm birey genel anlamda daha bir üst düzeydir fem ve güvenderden sonra çözülebilir...
ben şu anda henüz bir sorun görmedim canım ama haklısındır mutlaka. ben uğura gidiyorum eğitimi çok iyi yayınlarıda çok güzel ama sorular biraz zor matematik ve geometride. o yüzden ilk 3 seviyeyi çözüyorum diğerlerine pek bakmıyorum zaten yeter diye düşünüyorum ilk 3 seviye.
diğer arkadaşlarında dediği gibi fem ve güvender de oldukça iyi.
zambak'ın geometrisini de tavsiye ederim biz okulda o kaynağı işledik son iki sene ve baya bir geliştirdi beni.
ingilizce eğitim veren bir okula girip avrupaya açıl güzelim, bu konuda bu kadar istekliysen başarılı olman çoook kolay çünkü.
türkiyede sosyoloji yazanların çoğu puandan dolayı yazıyorlar, mesela sırf boğaziçine galatasaraya odtüye kapağı atabilmek için en düşük bölümleri yazıyolar istemeden sosyoloji felsefe gibi, sen isteyerek gireceğin için onlardan farklı olblrsn
türkiyede bir üniversiteden mezun olup avrupa da iş bulabilir miyim acaba ? teyzemde alamnayada yaşıyor her konuda yardımcı olacağını söylüyor.
direk iş bulmak belki zor olur ama yurtdışında master yaparsın yaparken orda yaşayacağın için tabiki bulursun
ben 2010 ygs+lys için evde çalıştım
fen bilimleri edebiyat soru bankası
fen bilimleri coğrafya soru bankası (daha çok ikinci bölümü kapsayan)
fdd fen1 soru bankası (fizik kimya biyoloji hepsi içindeydi tek bi kitap, tm'ler için yapılmış)
fem + birey geometri (ama kolay geometri değil)
fdd mat2
son demlerde de fem kapsül mü neydi, her derse deva sloganlı ince kitaplar çıkarmıştı, onlardan aldım türkçe ve sos1 için
mat1 kitabı almadım, matematikle aram iyidir genel olarak
hepsi bu...
yeterli de oldu, gayet iyi geldi sıralamam
öyle her önünüze gelen kitabı alıp sene sonunda boş boş millete dağıtmayın arkadaşlar gerek yok verdiğiniz paraya yazık, dersaneye gidecekseniz ordan yığınla kitap dergi test verilecektir zaten
kızlar başladınız mı çalışmalara nasıl gidiyor
ben ufaktan başladım ama bu kesinlikle yeterli gelmiyor bana kendinizi nasıl motive ediyorsunuz günde kaç soru çözüyorsunuz
koyu mavi geometri için ilk adımda güvenderi tavsiye ederim önce ygs si sonra lys si :)
bugün kitapçıya gittim baktım ygs kolay geometri vardı güvenderin , alıcaktım da vazgeçtim kolay geometri diyodu acaba çok mu alt seviye kalır ki diye düşündüm :44: (gerçi benim geometrim çok kötü de neyse ) :26:
kitabın adının kolay geometri olması konuları kısaca ve anlaşılır anlatmasından geliyor canım ben kullanıyorum çok memnunum
bugün kitapçıya gittim baktım ygs kolay geometri vardı güvenderin , alıcaktım da vazgeçtim kolay geometri diyodu acaba çok mu alt seviye kalır ki diye düşündüm :44: (gerçi benim geometrim çok kötü de neyse ) :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?