2012 ygs/lys

merhaba bende seneye sınava gireceğim. yazın çalışmak için finalin mat 1 konu anlatımlı kitabını aldım memnunum :)

merhaba, hoşgeldin:80:
bende de 2009dan kalma final konu anlatımlı mat1 var o zaman çözmemiştim şimdi çözeyim dedim ama hiç memnun kalmadım.
birsürü hatalı soru var. ben yapamamışımdır diye düşündüm ama başkalarına gösterdiğimde de benim gibi düşündüklerini gördüm.
kitaptan çok soğudum ve kaldırdım. hatta final dersanesine gitmeyi düşünüyordum ama şuanda istemiyorum.

katılıyorum canım finalin dergileri daha bir berbattır... bireyi tavsiye ederimm eğitim müthiştir ona git ama final kadar pahalı..feme git dicem ama eğitimi iyi değildir genelde ama yayınlar müthiş.. kaynak olarak fem ve güvender öneririm birey genel anlamda daha bir üst düzeydir fem ve güvenderden sonra çözülebilir...

çok sağ ol canım . fem in simetri mat kitapları var geo alıcam şimdi de

ben sosyoloji istiyorum . sanırım oda senin dediğin gibi karın doyurmuyor

üzerine işletme ve iktisat master'ı yapıp çok iyi konumlarda çalışan tanıdıklarım var, fakat çalıştıkları yer banka, yani iş alanları pek sosyolojiyle alakalı değil
bir de iyi okullardan mezun olmak şart böyle bölümlerde, hukuk gibi tıp gibi veya öğretmenlik gibi bölümlerde diploma yeterlidir genellikle, ama siyaset olsun sosyoloji olsun uluslararası ilişkiler olsun bi çok bölümde nerden alındığı önemli oluyor daha çok, ve kişinin kendini geliştirmesi önemlidir
kpss yerleştirmelerinde az da olsa sosyolog kontenjanı oluyor, yani sosyoloji asla resim kadar ümitsiz bir bölüm değil, ancak formasyonla öğretmen olabiliyoruz, sene de kaç tane atanıyor acaba, kpss çalıştığımıza değmez biz resimcilerin...

doğru bizim ülkemizde sanata önem verilmiyor. sosyoloji konusunda ise ben formasyon istemiyorum sosyolog olarak çalışmak istiyorum ama bu da Türkiye'de mümkün değil. oysaki avrupa ülkelerinde sosyologların yaşam standartlarının çok iyi olduğu söyleniyor. burda ise durum vahim

ingilizce eğitim veren bir okula girip avrupaya açıl güzelim, bu konuda bu kadar istekliysen başarılı olman çoook kolay çünkü.
türkiyede sosyoloji yazanların çoğu puandan dolayı yazıyorlar, mesela sırf boğaziçine galatasaraya odtüye kapağı atabilmek için en düşük bölümleri yazıyolar istemeden sosyoloji felsefe gibi, sen isteyerek gireceğin için onlardan farklı olblrsn

ben şu anda henüz bir sorun görmedim canım ama haklısındır mutlaka. ben uğura gidiyorum eğitimi çok iyi yayınlarıda çok güzel ama sorular biraz zor matematik ve geometride. o yüzden ilk 3 seviyeyi çözüyorum diğerlerine pek bakmıyorum zaten yeter diye düşünüyorum ilk 3 seviye.
diğer arkadaşlarında dediği gibi fem ve güvender de oldukça iyi.
zambak'ın geometrisini de tavsiye ederim biz okulda o kaynağı işledik son iki sene ve baya bir geliştirdi beni.

Son düzenleme:

2009da bireyde deneme sınavına girmiştim burdaki dersaneyi pek sevmemiştim, sonuçta eğitim kadar dersane de önemli hergün oraya gidip orada bulunucam o yüzden birey düşünmüyorum pek:44:
feme gitmem ama yayınlarını kullanıyorum. ama femde de şöyle bir sorun var. ekpres testleri var femin onlardan aldım kitapçığın arkasındaki cevap anahtarında defalarca hata buldum. video çözümleri var orada farklı cevaba doğru diyor hoca, cevap anahtarı farklı bir cevaba doğru diyor. bu yüzden sadece cevap anahtarına bakmak yeterli olmuyor.
körfezle fem aynı zaten körfezin fen bilimleri kitabı vardı onu aldım 3 ders birarada daha iyi çok ayrıntıya girmemiştir diye düşünerek:13: sayısal mezunu olduğum için ayrıntılı anlatıma ihtiyacım yok sıkmaya başlıyor uzun uzun anlatımlar bir süre sonra.
güvenderi ben de çok beğeniyorum. geometri ve coğrafya kitabım güvender. bir de çözümlü denemesini aldım ama henüz başlamadım.
daha önce de femin denemesini almıştım gerçekten güzel sorular vardı almak isteyenlere öneririm. ama kesinlikle çözümlü deneme alın kızlar

uğuru ben de düşünüyorum ama kararsızım:44:
bize yakın bir yere şube açılıyor o yüzden düşündüğüm dersaneler arasında.
pianalitik nasıl sizce kızlar yakın bir dersaneye gitmek istiyorum yollarda vakit harcamak istemiyorum o yüzden daha kısıtlı dersane seçeneklerim.

ben 2010 ygs+lys için evde çalıştım

fen bilimleri edebiyat soru bankası
fen bilimleri coğrafya soru bankası (daha çok ikinci bölümü kapsayan)
fdd fen1 soru bankası (fizik kimya biyoloji hepsi içindeydi tek bi kitap, tm'ler için yapılmış)
fem + birey geometri (ama kolay geometri değil)
fdd mat2
son demlerde de fem kapsül mü neydi, her derse deva sloganlı ince kitaplar çıkarmıştı, onlardan aldım türkçe ve sos1 için
mat1 kitabı almadım, matematikle aram iyidir genel olarak

hepsi bu...
yeterli de oldu, gayet iyi geldi sıralamam

öyle her önünüze gelen kitabı alıp sene sonunda boş boş millete dağıtmayın arkadaşlar gerek yok verdiğiniz paraya yazık, dersaneye gidecekseniz ordan yığınla kitap dergi test verilecektir zaten

türkiyede bir üniversiteden mezun olup avrupa da iş bulabilir miyim acaba ? teyzemde almanyada yaşıyor her konuda yardımcı olacağını söylüyor.

Son düzenleme:
türkiyede bir üniversiteden mezun olup avrupa da iş bulabilir miyim acaba ? teyzemde alamnayada yaşıyor her konuda yardımcı olacağını söylüyor.

direk iş bulmak belki zor olur ama yurtdışında master yaparsın yaparken orda yaşayacağın için tabiki bulursun

kızlar başladınız mı çalışmalara nasıl gidiyor
ben ufaktan başladım ama bu kesinlikle yeterli gelmiyor bana kendinizi nasıl motive ediyorsunuz günde kaç soru çözüyorsunuz

koyu mavi geometri için ilk adımda güvenderi tavsiye ederim önce ygs si sonra lys si :)

Meraba kızlarrr bende bu yıl sınava giricem ufak ufak çalışmaya başladım ygs matematiği ve geometrisine ama çok çabuk sıkılıyorum daha çok çalışmam lazım siz neler yapıyosunuz :18:

cemreeylul bölümün nedir merak ettim ?

bugün kitapçıya gittim baktım ygs kolay geometri vardı güvenderin , alıcaktım da vazgeçtim kolay geometri diyodu acaba çok mu alt seviye kalır ki diye düşündüm :44: (gerçi benim geometrim çok kötü de neyse ) :26:

kitabın adının kolay geometri olması konuları kısaca ve anlaşılır anlatmasından geliyor canım ben kullanıyorum çok memnunum

kolay geometri ben de yok ama alt seviyeden başlamak da iyi bence konular yüzeysel değil temelden anlaşılmış olur tabi güvenderi bitirdikten sonra daha zor kaynakları bitirmelisin :)

Selam kızlar!
Bi bakayım dedim napıosunuz.
Kolay geometri bende de vardı eğer az çok geometri bilginiz var ise kitabı almayın derim ya da alın sadece formülleri sırasıyla ve düzgün bi şekilde verdiği için formül ezberlemek adına kullanın.
Onun dışında soruları o kadar kolay ki geometri özürlü bir insan olarak ben bile hepsini çözmüştüm.
Ama geo.bilginiz yoksa ilk adım olarak bu kitaptan başlamanızı şiddetle öneririm vaktiniz de var zaten oradaki soruları çözüp temelinizi hazırlar başka bi kitapla da orta/zor seviye geo.sorularına başlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…