2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

hayırlı akşamlar hamişler.. :KK3:kimsecikler varmı?

Sanada hayırlı akşamlar tatlım bebiş nasıl sen ne durumdasın:KK3: yalancı sancılar senide ziyarete başladı mı???

merhabalar herkese. sabah doktora gittim 2 cm acıklıgım varmıs nstde sancım cıkmadı. ayın 6sında Allahın izniyle epidural+spinal kombine sezeryan olacagım. günümü aldım. heyecanlıyım. herkes icin hayırlısını verrim yüce Rabbim.

Hakkında hayırlısı olsun canım benim anlamadığım 2 cm açıklığın var sezeryana kadar normal doğum başlarsa ne olcak:KK52::KK52::KK52:
Bu arada neden sezeryan zorunlu bir durummu var:44:

Sanada hayırlı akşamlar tatlım bebiş nasıl sen ne durumdasın:KK3: yalancı sancılar senide ziyarete başladı mı???
Bebişim çok şükür iyi keyif yapıyor içerde.. :KK1:başlamaz olurmu? iki gün önce kontrole gittik kasılmalarım olduğunu söyledim.. açılma varmı ddiye bakalım dedi.. açılmam yok ama kızım başını kanala bastırmaya başlamış.. nstye yolladı ordada en yüksek 50lerde sancım çıktı..:KK30: dr. yakıp dinlen kendini yorma dedi. ama ben bugün ev süpürdüm.:KK17: şimdi de belim vücudumdan ayrılcakmış gibi ağrıyor.. :KK5:

Bebişim çok şükür iyi keyif yapıyor içerde.. :KK1:başlamaz olurmu? iki gün önce kontrole gittik kasılmalarım olduğunu söyledim.. açılma varmı ddiye bakalım dedi.. açılmam yok ama kızım başını kanala bastırmaya başlamış.. nstye yolladı ordada en yüksek 50lerde sancım çıktı..:KK30: dr. yakıp dinlen kendini yorma dedi. ama ben bugün ev süpürdüm.:KK17: şimdi de belim vücudumdan ayrılcakmış gibi ağrıyor.. :KK5:

Bebişin durumuna çok sevindim akıllı tabi yavrucak hazırlık yapıyo:KK55: ama sana kızdım niye yoruyosun ki kendini bak doktorda demiş daha 1 ayın var canım benim ya üzüldüm bari bundan sonra yat dinlen kolunu bile kıpırdatma canım (kolunu kıpırdatma dediysem bizlere cevap yazabilirsin ona müsade var yani) :KK60::KK60:

arkadaşlar benden deneyimlilere danışmak istediğim bişi var .yardıma ihtiyacım var kafam karıştıı çokkk29 haziranda adet görmem lazımdı yani dün ben bazı belirtilerden şüphelenip 28inde test yaptımnegatifti yok demekki dedim. üzüldümadette olmadım 2 gün oluyo normalde düzenlidir sekmez pek yada geri atar. bugün sabah kalktım adet olmuşum bigi bi his ve kasıklarda şişkinlik baktım olmamışım şaşırdım bi testim daha vardı bunuda sabah idrarıyla yapim dedim yaptım negatifti. aradan bikaç saat geçti annem geldi dur testi atayım dedim baktım silik çizgi kendime inanmadım :) anneme gösterdim evet dedi pembe silik çizgi var fazla belirgin değil. eee tabi analı kızlı gittik geldik baktık silik çizgi. sonra 3 4 saat geçti bidaha baktım çizgi artık yok gibi.. eee bu ne şimdi umutlanmıştım böle bişi yaşayan varmı acaba

Bebişin durumuna çok sevindim akıllı tabi yavrucak hazırlık yapıyo:KK55: ama sana kızdım niye yoruyosun ki kendini bak doktorda demiş daha 1 ayın var canım benim ya üzüldüm bari bundan sonra yat dinlen kolunu bile kıpırdatma canım (kolunu kıpırdatma dediysem bizlere cevap yazabilirsin ona müsade var yani) :KK60::KK60:

ayy napayım ev çok kötü haldeydi.. yardım edecek kimsede yok.. bende yavaş yavaş yaptım ama sabah kalktığımda da bel ağrım vardı.. şimdi şiddetlendi diyebilirim.. yok canım yazarım size cevap buraya bakmadan duramıyom zaten
:KK9:

yarın çatı muayenem var.38+2yim.Çok stres oldum.Nasıl birşey bu muayene?Acı oluyor mu?:KK43:

Canım korkulacak birsey yok,rahat ol.Ben 37 haftamda oldum,sancım çıkmıştı ve bebeğimin gelişimi sata göre 10 gün onde,hazırlıksız gittim,sancı olunca çatalda bakalım dedi,ama öyle ağrı falan olmadı.

Fazla kimse yok tatlım topik sakin:KK25: sen nasılsın annen geldi fazla girmez oldun topiğeee :KK34:
bebeğimm ben wınn kullanıyorum 4 Gb kotası var ayın son gunlerıne dogdu dolmaya baslıyor bende kotasız kalmayayım dıye gırıp hemen cıkıyorum canımmm ..
ama gece 12 de yenılecekk .. ay sonuna kadar burdayımmmmm merak etmeee..

merhaba kızlar, uzun zamandır takip edemiyorum.temmuz annesi olup bebeği erken gelen doğum yapan var mı bugünlerde? herşey yolundadır umarım.biz 39+2 olduk normal olacağı için günümüzün dolmasını bekliyoruz bu arada karnım kaşınmaktan yara olaca nerdeyse,helak oldum,üstünde nokta nokta kabarcıklar cıktı,islik sanırım,sizce ne iyi gelir duruma bilgisi olan varmı ?

merhaba kızlar, uzun zamandır takip edemiyorum.temmuz annesi olup bebeği erken gelen doğum yapan var mı bugünlerde? herşey yolundadır umarım.biz 39+2 olduk normal olacağı için günümüzün dolmasını bekliyoruz bu arada karnım kaşınmaktan yara olaca nerdeyse,helak oldum,üstünde nokta nokta kabarcıklar cıktı,islik sanırım,sizce ne iyi gelir duruma bilgisi olan varmı ?

bende de aynı durum vardı önce karnımda başladı canım sonrasında el ve ayak bileklerime oradan da bacak ve kollarıma yaylınca endişe ederek dermatologa gittik önce Ovadril diye bir krem verdi kaşıntı giderici ve de bazı kan tahlilleri istedi kan sonucunda karaciğer enzimlerimin yükselmiş olduğu ortaya çıktı PUPP denilen bir rahatsızlıkmış gebelikte ortaya çıkan. Kadın doğumcuma da görünmemi belki bu değerlerimin düşürülmesi için beni hastaneye yatırmak isteyebileceğini söyledi yarın doktoruma götürüp sonucu görüşeceğiz. Bir de yayılma olunca antihistaminik Claritine diye bir hap da verdi bunlar kaşıntımı büyük ölçüde azlttı. sen sen ol kaşımamaya çalış yoksa yayılıp gidiyor.

PUPP gebelikte kaşıntı ile birlikte kırmızı ve kabarık lezyonlarla seyreden gebeliğe özgü kaşıntılı bir hastalıktır. Hastalık 130 iel 300 gebede bir görülmektedir. PUPP özellikle ilk gebelikte, gebeliğin 35. haftasından sonra ve nadiren de doğumdan sonra ortaya çıkmaktadır. Ailevi eğilim yoktur, diğer gebeliklerde tekrarlama olasılığı düşüktür ve doğum kontrol hapları ile bir ilgisi yoktur.

Hastaların üçte ikisinde kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklıklar karın çatlaklarından başlar. Oluşan lezyonlar çok değişkenlik gösterebilir: kızarıklık, kabarıklık, su dolu kabarcıklar v.s. Daha sonra gövde, kol ve bacaklara yayılabilir, ancak avuç içi ve ayakların altında görülmez, yüzde nadiren görülür. Lezyonlar iyileştikten sonra yerinde koyu bir iz kalabilir.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, gecikmiş bir aşırıduyarlılık reksiyonuna bağlı olduğu düşünülmektedir. Bağışıklık sistemi ve hormonlarda bir değişiklik görülmez. Ancak östrojen ve progesteron hormonlarının az da olsa rolü olabileceği öne sürülmektedir. Karında hızlı büyümenin iltihabi bir reaksiyona ve bunun da kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür. İkiz gebeliklerde daha sık görülmesinin de bu aşırı gerilmeye bağlı lduğu düşünülmektedir. İkiz gebeliklerde hormon düzeylerinin daha yüksek olması da bu iltihabi reaksiyonu artırmaktadır. Bazı araştırmacılar tarafından bebekten anneye geçen hücrelerin cilde yerleşerek kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür.

Tedavi

Hafif vakalarda lokal merhemler (antihistaminik, steroid) ve ağızdan antihistaminik ilaçlar kullanılır. Tedaviye yanıt vermeyen hastalarda steroidler ağızdan verilebilir. Hastalığın bebek üzerine bir etkisi yoktur ve tedaviye yanıt vermeyen hastalarda erken doğum önerilmemektedir.

Günaydın kızlar şu dakikadan itibaren doğuran herkes topiğin ismine uygun doğum yapacak:))))))Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin. Ben iyice ağırlaştım sanki bebek degil siyam ikizimi taşıyor gibiyim:))))

X