• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kızlar şu reklamlar hala kafamı karıştırıyor. Benim kızım günde yarim litre süt içmiyor. Çalışmaya başladığımdan beri iyice azaldı süt alımı. Işin gerçeği o hazır sütleri yani devam sütlerini vermek içime sinmiyor, yapay geliyor bana onlar. Artık bizim yediğimiz herşeyi de yiyor zaten. Aç kalınca vereyim desem, zaman kalmıyor, yoğurt , meyve, çorba derken acıkmaya fırsatı kalmıyor bebişin. Siz yarım litre süt verebiliyor musunuz?

arkadaşım ben de seninle aynı durumdayım. sadece ben çalışmıyorum. emziriyorum oğlumu ama yarım litre süt çıkıyor mu onu da bilmiyorum. ben de devam sütü almadım hiç, ne kadar sütüm varsa artık. onlara yetecek kadar sütümüz vardır herhalde. öğün aralarında emziriyorum oğlumu. dediğin gibi zaten kahvaltı, yoğurt, çorba ve meyve derken zaman kalmıyor.

canım klasik tarifler,bazen de uydurma şeyler işte :1:
soğanı az kavuruyorum yağda, kıymalı yapacaksam kıymayı koyup hemen su ekliyorum azıcık, kıyma yanmasın diye. sonra domatesi biraz kavurup, ne sebze varsa koyup, suyunu ekleyip pişiriyorum. pişince de blendırdan geçiriyorum.

dün domates, taze fasulye, patates ve yarım diş sarımsağı hepsini birden haşladım, blendırdan geçirdim, karnı da açtı, severek yedi.

oğlum kıymayı sevmiyor. kıymalı birşey yapınca 3-4 kaşık zor yediriyorum. biraz daha büyüyünce yer inşaallah.

sen nasılsın hemşire, yavruların nasıl?

bizimkide sevmedi kıymayı
kipadan kuzu eti aldım yağsız 250 gram
kuşbaşı doğradım buzlukta
hergün çıkartıp bitane ekliyorum yemeklerine çok sevdi hiç kokmuyo

bende ne kadar süt içiyodur bilmiyorum açıkçası
ama sütüm artsın azalmasın diye hergün makinayla sağıyorum sütüm arttı
dün emmesi hariç 150 ml süt içirdim sağarak artı emdi
ama çok emmmiyo eskisi gibi
sağarak içiriyorum bende

benim oğlanın kulakları üzerine yata yata kepçe oldu :31:
çok sevimli duruyo ama kepçe yani :1:
duvarda glgesi öyle komikki uzaydan gelmiş sevimli yaratık gibi minicik suratın iki yanında anten gibi :1:
çoraplarını çıkartmayı öğrendi
çıkartmış yine pijamasınıda sıyırmış yukarı pek bi mutlu olmuş sırıtıp duruyo sırıtık

kedicim kerevizi doğrayıp haşlıyorum pişince blendrdan geçiriyorum başka bi tavada tereyağı ile unu kavuruyorum kerevize ekliyorum
göz kararı sütte ekleyip bir taşım kaynatıp içiyorummm :56:
çok seviyorum bu tarifi
bebek içinde süt yerine sağıp eklenir anne sütü veya devam maması olur

benim oğlanın kulakları üzerine yata yata kepçe oldu :31:
çok sevimli duruyo ama kepçe yani :1:
duvarda glgesi öyle komikki uzaydan gelmiş sevimli yaratık gibi minicik suratın iki yanında anten gibi :1:
çoraplarını çıkartmayı öğrendi
çıkartmış yine pijamasınıda sıyırmış yukarı pek bi mutlu olmuş sırıtıp duruyo sırıtık

:1: biz de kepçe kaldık. büyüdükçe düzelir belki dedim ama pek düzeleceği yok. şimdi gerçekten çok sevimli duruyor da, inşaallah ileride kompleks yapmazlar, ben neden kepçeyim diye .

çorba tarifin için sağol hugocuk, kereviz aldım marketten, yemeğini istedi eşim. bir gün de çorbasını deneyim.

Son düzenleme:
ömer'e biberon aldım su içmesi için. biberonla tanıştı bugün, çok sevdi, hem oynadı hem suyunu içti.

mozp dişiniz hayırlı olsun canım, benim de elime ucu geliyor ama daha dişetini delmemiş galiba. tam göremedim, açmıyor ağzını. ancak ağlarsa açıyor yaramaz.

selam kızlar
temizliğe girişeyim dedim ama pek bi hevessizim nasıl olcak anlamadm
mozp dişiniz hayırlı olsun canım

hugo sizinde kepçeleriniz hayırlı olsun canım :9:

selam kızlar
temizliğe girişeyim dedim ama pek bi hevessizim nasıl olcak anlamadm
mozp dişiniz hayırlı olsun canım

hugo sizinde kepçeleriniz hayırlı olsun canım :9:

sağol bebikim :9:
buklecim tabiki herkesin sütü çok olmaz ama ben senden yinede bilgi almak istiyorum
kaçkere emziriyosun hala sağıyomusun günde kaç kez sağıyosun
1 sağımda kaç ml sütün geliyo
aşarı yukarı aynımı geliyo miktarı yoksa fark oluyomu
sağım süren ne kadar

sağol bebikim :9:
buklecim tabiki herkesin sütü çok olmaz ama ben senden yinede bilgi almak istiyorum
kaçkere emziriyosun hala sağıyomusun günde kaç kez sağıyosun
1 sağımda kaç ml sütün geliyo
aşarı yukarı aynımı geliyo miktarı yoksa fark oluyomu
sağım süren ne kadar

canım ben hala eskisi gibi emziriyorum
8 kez falan tabi önceden 10-12 sefer emziriyodum..
canım benim sütüm bebeğim kuvezde kalırken bol sağmaktan arttı bence öyle düşünüyorum
gerçi genetikte sanırım anneminde çokmuş
300-400ml geliyo bi sağımda
tabi ben emzirmeden sağmıyorum canım rahatsız ettiği zaman sağıyorum günde 2 defa sağıyorum atıyorum stoğa yani günde ortalama 750-800 ml emzirmenin dışında sağılan süt

güzel duru

buradaki teyzelerin seni çok seviyor. benim de ömer kadar küçük bir oğlum var. benim oğlumun da ablası olur musun?

Son düzenleme:
canım ben hala eskisi gibi emziriyorum
8 kez falan tabi önceden 10-12 sefer emziriyodum..
canım benim sütüm bebeğim kuvezde kalırken bol sağmaktan arttı bence öyle düşünüyorum
gerçi genetikte sanırım anneminde çokmuş
300-400ml geliyo bi sağımda
tabi ben emzirmeden sağmıyorum canım rahatsız ettiği zaman sağıyorum günde 2 defa sağıyorum atıyorum stoğa yani günde ortalama 750-800 ml emzirmenin dışında sağılan süt

maşallah tatlımmmmmmm :nazar:
nazar deymesin :nazar:
benim anneminde çokmuştu akarmış hep
ama benim o kadar değil
şimdiki aklım olsa doğum yapar yapmaz sürekli sağardım
bende günde iki kez sağıyorum
karnı tokta olsa sütümü içer sıpa ama em desem istemez kıçını kıvırıp kaçıveriyo

migrosta bu hafta sonu bir bebek bezi alana 2. bez % 40 indirimli. prima aktif bebek 66 olanlar (4 numara) tanesi 318 tl ye geliyor. tüm bezlerde indirim var.

biz bu akşam balkondaydık yeni girdik içeri
oğlum bahçede oynayan çocukları seyretti
çığlık atıyo gülüyo onlara
ayaklarını çırpıştırıyo
yaza sokaklardayız anlaşıldı

maşallah tatlımmmmmmm :nazar:
nazar deymesin :nazar:
benim anneminde çokmuştu akarmış hep
ama benim o kadar değil
şimdiki aklım olsa doğum yapar yapmaz sürekli sağardım
bende günde iki kez sağıyorum
karnı tokta olsa sütümü içer sıpa ama em desem istemez kıçını kıvırıp kaçıveriyo

süt meselesi şans meselesi birazda canım ya
bebeklerimiz nasipleri ne kadar o kadarını alıyolar işte
bol bol su iç ve sağ ama bu aydan sonra süt çokta olmazmış zaten:34:

Back
X