- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #57.641
aa bende denıyım ayva olayını bu kremın adı ne canım?
lansinoh burcucum .. ayva olayınıda annemde söylemişti hemde doğal sonuçta
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aa bende denıyım ayva olayını bu kremın adı ne canım?
ayy bidakka ben anlamadım konuyu kızlar yara olmasın diyemi krem,süt olsun diyemi bide hangi kremden ben aldım bi krem ama
lansinoh burcucum .. Ayva olayınıda annemde söylemişti hemde doğal sonuçta
hımmm ya benı du doktor delı edıyorr ne den söylemıyoru salıcam oğlumu usutune gorıcek saol canımmm
azcık evi ttoparlayım kızlar gelirim yine oğlumla spor yapalım![]()
Ev silelim biraz çamaşır atalım makinaya .. Gelicem ama![]()
al birini vur ötekine benm doktr da bana demiyo bişey ..
Ben soru sormadan çıksam bişey anlatmıcak kesin..![]()
selam kızlar yoğun bi dr maceram oldu sonunda gelebildik eve .. ben resmen bu adamı geçen sefer yanlış anlamışım çocukğa zayıf dememiş ki şuan doğursan normal doğumla 2 kg bebeği kolay çıkarırsın demişnasıl dinlediysem adamı artık
sonra bebeğim 1.pozisyondaymış yani normal doğum pozisyonunu almış başaşağı duruyo
yanlız 2 hafta ilerideyiz bebeğim iriymiş kızlar dediğim gibi yanlış anlamışım adamı resmen.. 3000kg 48cm
tamam iyi hoş ağladım sızladım burda zayıf bebeğim diye ama bi bebek 2 haftada tam olarak 950 gr alır mı yahu:44:dr da çok şaşkındı ama nasıl oldu anlamadım ne yedin ne içtin dedi ? sonra göğüs ucu kremi verdi artık başlamam gerekiyomuş.. bu kadar iri bi bebeği normal doğurcam diyosan sen bilirsin dedi ama 40.haftana kadar sancı beklersen bu çocuk 4500ü geçer dedi.. istersen 2 hafta sonra suni sancı deneyelim dedi o zamanda biliyosunuz 8 şubat olcak 37.hafta çalışamaz raporu alacağım güne randevu verdi hem raporunu al hem doğum yap demeye getirdi.. karar senin o zamana kadar düşün karar ver dedi? istersem sancıda bekleyebilirmişim.. ama bebek usg de 37.haftada görünüyo haberin olsun dedi..şuan durumlar böyle kızlar.. 2 hafta düşünücem bakalım sancım gelse keşke o zamana
ama ekledi 40a kadar sancın gelmezse şubatın sonuna doğru tosunun olur dedi bakalım..
ne yalan soylım unutmaya calısıyorum tarıhı daha bı hafta varmıs gıbı yapıyorum kendımı..
haa bıde ne sorcam yaaaaaa
ya bıde bu kıız oynamıyo yerı daraldırı ıcındır demı:S
canım bende anlamadım belkide çok ısrarlı bi şekilde normali bastıra bastıra söylüyorum ondanda olabilir.. yada sanada söyler bi dahaki sefere olmadı sen sorarsın![]()
anammmm annaaaaaammmm
drum aradı pts sabah en gec 8de senı amelıyata alacam dedı.
ona gore gel dedı.
genellıkle ben arardım adam benı aradı halımı hatrımı sordu soksoksok oldum
haberın olsunn dualarınız bırazcık one gelsın sıparıs vereyım![]()
[/quote]kızlar bence her iki doğuma da hazır olmalısınız bakın ocak anneleri 41 dogumun nerdeyse 35i sezeryan oldu ...normal bekleyenler de bıkkın durumda ve 40ı gecmısler hala dogmadı dıye mutsuzlar..bunu okuyun ,ön yargılı olmayın bence sezeryan da güzel ..[quote=meryemmeryem;22749888]ben adanadayım canım
canım doğumun şekli ne olursa olsun allah sağlıklı doğumlar nasip etsin herkese en önemlisi bu aslında
her iki doğum şeklindede iyi ve kötü tarafları var tabiki kimse inkar edemez
ben sezeryanla doğum yaptım ama şu bana ısrarla söylenen saçma tezleride çürütmüş oldum;
1-sezeryan ameliyattır bu nedenle çok ağır geçer kalkamazsın vs : Ben hastanede zor durdum hadi gidelim eve diye
eve geldik misafirlerle kendim ilgilendim bebeğimle aynen öyle hiç yatmadım oturdum kalktım banyomu yaptım
ağır olmamak kaydıyla her işimi yaptım vallahi.. Misafirler dalga geçtiler sen doğummu yaptın gerçekten dediler :)
2-sezeryan dikişleri iz bırakır: Vallahi fotoğrafını çeksem kimse demez burda dikiş varmı diye özel kremleri var kullanırsan bişey kalmıyor
3-sezeryan dikişleri hep ağrır: Yooo ben hiçbir yerimde ağrı sızı yaşamadım
4-sezeryandan sonra anne sütü hemen gelmez; vallahi hastanede emzirmeye başladım ben
5-sezeryandan sonra göbek kalır : Böyle saçma bişey duymadım ben hayatımda kilo göbek bunların hepsi doğum yapmayandada olur
ben 46 kiloydum hamilelikte tam tamına 20 kilo aldım ve doğumdan 2 veya 3 ay sonra ne kilom nede göbeğim kaldı ..
Tabiki yan gelip yat ye kilo kalır bu duurmda çalışıp çabalayınca bişeycik kalmıyor
(bol bol su içtim,doğumdan 1 hafta sonra özel sezeryan korsesi kullandım,2.5 , 3 ay sonra mekik çektim mekik aletiyle.. Oğlumu kucağımda görenler benim olduğuma inanmıyor çoğu kadın karnıma dokunuyordu,gerçekten göbek yokmu,korsemi var diye ... Yani göbek kalması fasa fiso
6-karnım gitmişti çok hafif yumuşaklık kalmıştı : Doğumdan yaklaşık 1 yıl sonra kavitasyon+lenf drn+power plate paketiyle vede özel sıkılaştırıcı kremle onuda toparladım vallahi
bu geçen yaz bikinilerimle denize girdim rahat rahat
ama şuan ikiz kızlarıma hamileyim .. Yine aynı şeyleri yaşayacağım yapacağım
çok rahatım hiçbir korkum telaşım soru işaretlerim yok
selam tatlım ben de senin gibiyim canım çok tatlıdır sana doğumumu anlatayım belki iyi gelir biraz rahatlarsın
benim doğumdan 1 hafta önce nişanım geldi dr gittim çatı muayenesi yaptı 2 cm açıklık var lavman yapalım dedi
tamam dedim lavman yapıldı bekliyoruz hiç sancım falan yok ama hemşireler serum falan takmaya hazırlanıyolar
dedim noluyobenim hiç sancım yok suyum da gelmedi napıyosunuz dedim suni sancı vericez açılmasını beklicez dediler
ben de açılmazsa nolucak dedim o zaman sezaryene alıcaz dedi
hemen doktorumu çağırın dedim dr geldi dedim sancım yok,suyum gelmedi,bebeğin kalp atışları,hareketleri de iyi dedim
ben sezaryen olmak istemiyorum eve gitsem sancım gelince gelsem yada suyum gelince dedim olur dedi eve geldik
tam 6 gün sonra sabah kalktım eşime kahvaltı hazırladım işe gitti o gittikten 10 dk sonra falan sabah saat 8:30 gibi
suyum gelmeye başladı az az sonra ben kahvaltı yaptım gücüm kuvvetim yerinde olsun açlıktan halsiz düşmeyeyim diye
saat 9:30 gibi hastaneye gittik doğumhaneye çıktım nst ye falan girdim tabii benim yine sancım yok dr bu sefer bırakmiicam seni dedi
sunii sancı verdiler saat 10:30 gibi 1 saat sonra falan sancım başladı ama hafif derecede.belim çok ağrıyordu hemşireye dedim ne kadar sürer
saatte 1 cm açılsa 9 cm de doğuma alıyoruz 9 saat falan sürer dedibelli 2 saat sonra falan sancılarım biraz daha
çoğalmaya başladı hemşire geldi alttan baktı açılman hızlı ilerliyo 9 saati bulmaz dedi tuvaletin gelirse bize haber vermeden gitme dedi
tamam dedim saat 15:15 gibi büyük tuvaletim geldi sanıp tutuyorum sancım azalınca giderim diye15 dk tuttum saat 15:30 da anne benim tuvaletim geldi
artık tutamiicam dedim annem anladı tabii hemen hemşireyi çağırdı hemşire yat alttan bakıcam diyo ben de ilk önce tuvalete gideyim sonra bakarsınız diyorum
sen yat diyo ben yok diyorum sonra o tuvaletin değil bebeğin demez mibaktı 9 cm olmuş doğuma alıyoruz dedi
doğumhaneye gittim yattım hazırladılar dr geldi hadi x ıkın dedi ne kadar iyi ıkınırsan o kadar rahat bi doğum olur dedi 2 ıkınmaya çıktı oğluşum
saat 15:45 te.zaten kafası çıkınca hiçbir sancın kalmıyo. Iş doğuma kadar olan sancıyı çekmekte tatlım onun doğuşunu görmek,hissetmek herşeye değer
çok güzel bi duygu .rabbim isteyen herkese nasip etsin
bu arad ben epidural falan almadım çatı çatı doğurdum kız
41 haftalık doğdu oğluşum doğumdan sonra bana dikiş atlırken bebeğimi de giydirmeye götürdüler
yarım saat içinde ikimiz de odadaydık hemen aldım kucağıma emzirdim 1 gece kaldık hastanede
sonra ben eve geldim ama oğlum sarılık olduğu için hastanede kaldı küvözde
1 gün sonra da oğlumu almaya gittik.sonrasında da sanki hiç doğum yapmamış gibi hayatıma devamm ettim
hiç öyle filmlerdeki gibi avaz avaz bağırılacak çığlık atılacak ve korkulacak bişey değilmiş canım
kolay doğum diliyorum sana ve bütün hamişlere
masallah seytan kulagına kursun benım sutum epeydır gelıyor cnm.Ewet ewet korkma canım sonuna yaklastın ya o zamanlar yavaslamazsa korkcaksın sen zaten herşey yolunda..Meme ucunu sütünle nasıl yumusatıyorsun senın sütler gelmeye mı basladı kızz...
Sen artık zorlama bence sezeryana ve 37ye hazırlanmaya bak canım ..4,5 kg olursa kesın yırtıp dikerler çunkı ...ayy..![]()
vayy Nihlee cim hadi bakalım hayırlısı olsun,
p.tesi kızın kucağında olcak
ayy çok heyecanlı yaaaa
bende istiyorum :)
Süper olmus canım sen kendını 9a 10a hazırlarken sen 9da bebegın kucagında emzırıyor olacaksın bence..He hee ..Darısı da hepımıze ınsallah ..Ben de şafak listemı yaptım doktor tarıh wermedı ben de 22den basladım bgun 19 günüm kaldı bana göre..Ama temınat weremıyorum o saatte uyuyorum ben geceden duamı edecegım sana ..
vivalesta dun ben okudum o jel hıkayesını ama anladıgım kadarıyla turkıye'de henuz tam uygulanan bırsey degıl yenı baslanmıs uygulama ..nasıl jelle yapmayı dusunuyorsun kı ?doktorun bılıyor mu bu olayın warlıgını...
salı günü muayenede doktora sorcam bakalım nasıl bişeymiş , hiç kullanmışmı, faydalı bişeyse denenebilir yani
Nihlee valla yerinde olmak isterdim yaaaa
artık uyumakta hareket etmekte tam eziyet oldu çünkü![]()
kız heyecandan kalbım duracak![]()