• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

yarın brokoli çorbası yapacağım
hoşlanmadı sevmedi hiç ama yedirmenin çarelerine bakıyorum
aklımdaki tarif şu
kuzu eti patates 1 diş sarımsak ve brokoli suyla haşlayıp blendrdan geçirecem
az tereyağı ve unu kavurup ekleyeceğim ılıyınca
1 yumurta sarısıda koyucam
bir taşım kaynatıp yediricem inşallah bu sefer sever

Afiyet olsun memoya
Sen kendini çok hırpalıyorsun bu konuda tebrik valla
Ben brokoliyi haşlıyorum elimle eziyorum yediriyorum iki pincik o kadar :))
Sonuçta vitamini alıyor mu alıyor
yorma kendi bu kadar

Afiyet olsun memoya
Sen kendini çok hırpalıyorsun bu konuda tebrik valla
Ben brokoliyi haşlıyorum elimle eziyorum yediriyorum iki pincik o kadar :))
Sonuçta vitamini alıyor mu alıyor
yorma kendi bu kadar

evet aama bu ara memeye mamaya çok düştü ağlıyo istiyo eğer az yedirirsem devamlı ememk isteyecek bu aydan sonra doktor özellikle 1 yaşına doğru çok memeye düşeceğini söyledi o zamanda çok zayıflar

evet aama bu ara memeye mamaya çok düştü ağlıyo istiyo eğer az yedirirsem devamlı ememk isteyecek bu aydan sonra doktor özellikle 1 yaşına doğru çok memeye düşeceğini söyledi o zamanda çok zayıflar

Kız bırak da memeye doysun nerde bulacak sonra memeyi
yiyecekleri nasıl olsa yiyecek eninde sonunda
benim eve temizliğe gelen bir abla vardı
İkiz kızı vardı birbuçuk yaşına kadar sadece emmişler hiç ek gıda almamışlar yedirememiş
Bir buçuk yaşında kendileri bırakmış emmeyi
Düşün tek anne iki çocuğu hiç ek gıdasız besleyebilimiş
Çok yedirdikçe sütün de azalır az yedir ki süt içmeye de fırsatı olsun memoşun
Hem bi dinle bebişini bak ağlayıp istediğine göre demek ki memeye mamaya ihtiyacı var

Kız bırak da memeye doysun nerde bulacak sonra memeyi
yiyecekleri nasıl olsa yiyecek eninde sonunda
benim eve temizliğe gelen bir abla vardı
İkiz kızı vardı birbuçuk yaşına kadar sadece emmişler hiç ek gıda almamışlar yedirememiş
Bir buçuk yaşında kendileri bırakmış emmeyi
Düşün tek anne iki çocuğu hiç ek gıdasız besleyebilimiş
Çok yedirdikçe sütün de azalır az yedir ki süt içmeye de fırsatı olsun memoşun
Hem bi dinle bebişini bak ağlayıp istediğine göre demek ki memeye mamaya ihtiyacı var

yok canım bizzat ben yaşadım bunu
annem sekiz ay anne sütü vermiş diğer herşey tadımlık ve ben çok düşkünmüşüm hiçbişey yemezmişim
birbuçuk yaşında sütten kesmiş ve tek yediğim süt ve yumurtaymış
çok zayıftım hiçbişey yemezdim
sonrasında vitaminler filan şişirdi

yok canım bizzat ben yaşadım bunu
annem sekiz ay anne sütü vermiş diğer herşey tadımlık ve ben çok düşkünmüşüm hiçbişey yemezmişim
birbuçuk yaşında sütten kesmiş ve tek yediğim süt ve yumurtaymış
çok zayıftım hiçbişey yemezdim
sonrasında vitaminler filan şişirdi

Ben bir ay anne sütü almışım yazık bana
İlk doğum yaptığında annemin o kadar çok sütü varmış ki emzirmek için çocuk aramışlar
Ama annem biraz iş delisidir iş yapmaktan çekildi sütüm diyor hiç oturmazmış hala da öyle
belki de nazar değdi benim kısmetimde yokmuş yani anne sütü
Ama annem ek gıdaya geç başlamış hep mama vermiş
ben de inek sütü içmişim sonra günde bir litre içermişim yemek yemezmişim
doktor sütü kesmezsen yemez demiş annem de zorla sütü bıraktırmış
Şimdi der ki çok pişmanım keşke de süt içseydin içmeyince yemek de yemedin diye
Ama sonuç yemek yemeyi keşfettim :))
Şimdi herşeyleri löpür löpür götürüyorum :))

En doğruyu her bebeşin kendi annesi bilir memo için de sen zaten en doğru olanı yapıyorsun
Ben kendi fikrimi söyledim ama yine aynı fikirdeyim süt varken son damlasın akadar içsin nasıl olsa azalacak sütlerimiz

Benimkide öyle hugo bu ara memeye çok sardı uyandıkça arıyo gündüz bile köyde çok fena alıştı şimdide arıyo ama ben sabah aç karnınayken kahvaltısını veriyorum akşama doğruda ya yüğurtlu meyve püresi ya çorba varsa çorba yediriyorumki gece sık sık uyanmasın diye çok sık ek gıda vermiyorum ama hiç ek gıda vermemek yanlış bence enıse sonra alıştırması çok zor olur

Tabi bencede anne sütü çok önemli bende 2 ay emmişim annem çalıştığı için beni uzakta olan annesine vermiş oda napsın dayamış inek sütünü bana ama kemiklerim güçlüdür ondanmıdır bilmem anne sütünü 2 yaşına kadar kesmicem ben ek gıdada alcak ama yanında gece emzirmeyide kendi isteyince bırakır nasılsa şimdi erken bence

Benim sıpa ısırdı bi kaç kez göğsümü sızlıyo şimdi emzirirken yaa yaramaz nolcak uyuyo şimdi bu akşam erkenci yandım sabah erkenden hortlar

canım elimle verince yiyorda
çorbada denk gelse kusuyor

benimkilerde öyleydi.doktor ver dedi.çiğneme refleksleri gelişmediği için öğürüyorlar.gözleri bile yaşarıyor ama bugün aştık çok şükür inşallah böyle devam eder. :16:

bende normal istedim ama nasip değilmiş mehmet karnımda hep dönüyodu döne döne ters geldi sezeryan oldum üniversite hastanesinde oldum ben
plansızdı ve hafta sonuydu ama prof hemen geldi
bir hafta sonra mehmet sarılık geçirdi özelde yattık bir gece orda odamız doğumhaneye yakındı bir bayan geldi hafta sonuydu
valla akşam beşte başladı kıvranmaya sabaha karşı beş oldu hala doktor yok ebeler doğurtamadı
ailesi soruyo şimdi gelcek şimdi gelcek doktor
tansiyon fırlamış kadının artık bağıracak hali kalmamıştı sabaha karşı geldi doktor ve sezeryana aldılar onca eziyet üzerine sezeryan oldu birde
ve bebeğin kafası sıkışmış uzamış nasıl kötüydü
o zaman dedim iyiki özele gitmedim diye
planlı doğum iyide hafta sonu ani doğum olsa bekleki doktor gelsin heleki sezeryan olacaksa ağrıdan geberirsin artık
benimde sancılarım sıkıştırdı hemen ve hemşire hemen koştu anlattı doktorlara ve hemen aldılar

haklısın haftasonuna denk gelmişti benimki de pazar gecesi saat 2:15 cıvarları suyum geldi.o hafta da iyi değildim zaten sürekli sancım vardı.o sabahta suyum azcık gelmişti.kv dedim azcık bişey geldi ama su mu idrar mı bilmemedim dedim ama tutamamıştım ben su diye düşünmüştüm.kv de bende de oluyor arada bişey olmaz dedi.her zaman ki lafı zaten bişey olmaz bişey olmaz.

o gece de doğurdum kasık kemiklerim bile acıyordu.:47:

benim bebeklerde sağlıklı doğdular ama birilerinin ağızlarına baka baka uyuyan çocuk büyür muhabbetine bende büyüklerin bi bildiği var diye mama verirken emzirirken fazla üstlerine düşmedim.düştüğümde de ben de çocuk büyüttüm oluyor.bebeklerim beslenme sorunu yaşadılar.birde üstüne sarılık oldular.sonra annemden başka kimseyi dinlemedim.annemle uykusuz kaldık geberene kadar.hamdolsun bu günlere geldi bebeklerim.

Kızlar ben hala adet olmuyorum yaa normal dimi bu durum kaç ay oldu valla doktora gidicem eğer 1 yaşına geldiği halde olmaz isem 2 sene olmayan varmış ama çevremde böyle olan yok ya endişe ediyorum işte...40 çıktıktan sonra hiç olmadım...

Esad yavaş yavaş kanepeden tutunup adım atmaya desteksiz kendi kendine ayakta durmaya başladı sanırsam yaşına gelmeden yürüyecek yandım valla o zaman...
normal baız bayanlar olmuyor burada da olmayan bazı arkadaşlar var.benim sütüm kesildi ertesi günü adet oldum.emzirmek muhteşem bir duygu.sütümün kesilmesine sebep olanlar utansın inşallah.

(panik atak geçirmiştim sütüm korkudan jilet gibi kesildi ama ben süt gelir belki diye 5-6 gün emzirdim nitekim gelmedi :14:)

bende doğumda hiç sorun yaşamadım ama doğum sonrası dikişler makatta çatlak falan epey zorladı
üstelik 3 ay hiç susmayan bi kızım vardı
o dönemler bende tövbe ettim 2.ye
eşime ben bu günleri unutursam sen unutturma diye tembihlemiştim hatta:))
halada 2.ye çok sıcak bakmıyorum
ama zaman zamanda bencillik bu diyorum
bakalım bi büyüsünlerde bence fikirlerimiz değişir

bende aman aman tövbe bi daha doğurmam dedim o sezeryan acısından dolayı ama eşim aklıma soktu bi kere kalabalık aile olalım diye.şimdi de rabbim yine anneliğe layık görürse ömür verirse ve bi sağlık sorunum olmazsa anne olmak istiyorum

normal baız bayanlar olmuyor burada da olmayan bazı arkadaşlar var.benim sütüm kesildi ertesi günü adet oldum.emzirmek muhteşem bir duygu.sütümün kesilmesine sebep olanlar utansın inşallah.

(panik atak geçirmiştim sütüm korkudan jilet gibi kesildi ama ben süt gelir belki diye 5-6 gün emzirdim nitekim gelmedi :14:)

bende aman aman tövbe bi daha doğurmam dedim o sezeryan acısından dolayı ama eşim aklıma soktu bi kere kalabalık aile olalım diye.şimdi de rabbim yine anneliğe layık görürse ömür verirse ve bi sağlık sorunum olmazsa anne olmak istiyorum

melitta merhaba canım. emzirmek nasip değilmiş, Allah sağlık versin. bazılarının da sütü dolar,taşar bebeği emmez.

tekrar anne olmak konusunda çok gözü karasın maşallah :1: ikiz annesi olduğun için böyle söylüyorum. benim eşim de ömer'den sonra üçüncü de olsun diye bayağı bir ısrar etmeye başlamıştı ama Allah'a şükür ömer yaramaz diye artık istemiyor.:1: ömer'in yaramazlığı beni kurtardı. ben de büyük konuşmak istemiyorum ama Allah isteyene versin.

kardeşimle muhabbet edicem diye bu saatte kadar takıldım buralarda
Doğan da arkdaşın agitmişti daha gelmedi iyi mi saat bir olmuş
12 de dön demiştim bi arayım nerelrde benimki :))

Oğlan uyandı tekrar yattı bende uyuyakalmadan son kez yazayım dedim size sizlerde yattınız tabi

catlover galiba sadece sen gördün beni :)sus aramızda kalsın bari:)afiş etcektim kendimi az daha cümle aleme yavvv:)

valla benim bu 2 ciçocuk konusundaki fikrim zor değişir bir çok sebep var istemememde ama oğlum ilerde kardeş isterse ki ben istemiştim o zaman belki düşünürüm...ama kazayla falan hamile kalsam o zamana kadar naparım bilmiyorum aldırmam ama pekte mutlu olamam çektiklerimden dolayı...üstelik oğlumu 4sene sonra olsun istedik ama yinede zor geldi bana büyütmek halada çekiyorum sürekli yanında olayım istiyo,bunaltıyo bazen beni...eşimde hem işinden ve bakmadan anlamayınca her iş bana kalıyo zor yani o kararı vermem...

Bende öyle duymuştum melitta ondan içim rahat aslında halada emzirdiğim için sanırsam olmuyorum...dur bakalım nereye kadar sürcek...

Kızlar yarın cumartesi çoğunuzun kocaları evde tabi...benimki işte tabi o ayrı...aslında bugün demeliyim saat 12 yi geçti gün ola harman ola inş daha iyi uyanırım bende güne...

İyi geceler şubat annişleri....bebişleri....

Sen de alemsin suyun gelince doğum başlamış demektir ne diye almadın ki çantanı yanına :))
Bi de şaşırmışsın ebeye :))
Sonu kötü ama başı eğlenceli doğum olmuş
Benim de sancım yokken suyum geldi ama sancıyı evde bekledim altı saat sonra gittim hastaneye
gidince de suni sancı aldım seninle aynı
Ama sonu farklı ben üç ıkınmada doğurdum minnoşu
dikişim de yok dencek kadar azdı hissetmedim bile
Tek zorluğu ben kızın eşini çok zor attım
Plesantayı yani resmen ikinci doğumu yaptım yani hatta Asya daha koay çıktı eş çıkmadı o derece

Kızlar ikiniciyi istemem diyorsunuz ama doğum acılarını bebek ağlamalarını unutup sadece gülücükleri aklınıza gelmeye başlayınca bebek isteyeceksiniz :))
Ben şimdi eski kiloma dönmüş olsam çoktan gönüllü hamile kalırdım valla
Bizimkiler bebeklikten çıktı sıpa oldular artık :))

Ben kesinlikle 2.istemiyorum. Hiç sorunsuz doğum yapmama rağmen 2. Lafını bile duymak istemiyorum. Kardeş isteserse de kusura bakmasın. Dobişim en büyük aşkım ama bebek bakmak büyütmek bana göre değil. O kadar istemiyorum ki daha eşimle en ufak yakınlaşmamız olmadı hamile kaldığımdan beri. Bu işlerden elimi ayağımı çektim:27:

Tv izletmek neden tehlikeliki acaba diye araştırmıştım bi ara
Sonuöta sen bilirsin film karesi ya bu ekranda dönenler
Bebeklerin bomboş beyninde anlamsız film kareleri birikiyormuş karşılıklı iletişim olmadığı için sadece beyninin kirlenmesine yol açıyormuş
allah vermesin otizmi tetikliyormuş tabi olmayan bişeyi değil olacak bi şeyi
yanlış anlamayın sakın izlettirirseniz otistik olur demiyorum
Ben de sonuçta görüntü izletiyorum ama daha mantıklı bulduğum bir şeyi üç beş dakikalık kısa sürelerle izletiyorum
Belki de hiç yapmamalıyım :))
Gerçi düzenli yaptığım bişey değil akıma gelirse üç beş günde bir

Tv ile ilgili ben de aynı sonuca ulaşmıştım okuduklarımdan. Bomboş ve öğrenmeye aç beyni anlamsız karelerle doldurup daha faydalı ve yeni bilgileri keşfetmesi öğrenmesi engelleniyor tv izleyince uzun süre. Bizim gündüz kapalı tv. Akşam babası gelince haberlerle açılıyor reklamlara 5-10 dakika bakıyor sonra ilgilenmiyor. Doktor normal dedi reklamlara bakmasına. Bizim doktor sakın ipadi oyun oynaması için vermeyin dedi. İpadde oyun oynayan çocuk ayy ne kadar zekidir diye bir şey kesinlikle yok otizmi tetikler demişti. Ki bizimki ipad manyağı :52: saklıyoruz köşe bucak

Benimkide öyle hugo bu ara memeye çok sardı uyandıkça arıyo gündüz bile köyde çok fena alıştı şimdide arıyo ama ben sabah aç karnınayken kahvaltısını veriyorum akşama doğruda ya yüğurtlu meyve püresi ya çorba varsa çorba yediriyorumki gece sık sık uyanmasın diye çok sık ek gıda vermiyorum ama hiç ek gıda vermemek yanlış bence enıse sonra alıştırması çok zor olur

öğlen çorba ikindi gibi meyve akşamda gündüzden kalan çorba veya püre ne varsa veriyorum o kadar
yoksa gece acıkıyo sık sık uyanıyo
uykuda önemli
bizde diş yokya sıkıntı filanda yok yani henüzz
o yüzden aç değilse gece güzel uyur
dün gece uyandı döndü beni görünce konuştu cevapladım geri uyudu
park yatağının kenarları şeffaf yattığı yerden beni görebiliyo
ondanmıdır nedir gece 1 kez uyandı yarım yamalak emdi sarıldı sevdi beni geri uyudu

selam millet kimsecikler yok bugün eşim çalışıyo benimde
dün bazam en sononda geldi öyle sevindimki bir yatak için bu kadar mutlu olacağım aklıma bile gelmezdi :1:
tabiki odayı yeniden düzenlemek zorunda kaldım çocukla
memiktoda beni izledi
sıkıldı arada mızladı ama başardık
akşam eşim gelince şaşırdı odanız çok güzel olmuş dedii
yatağın hemen yanına koydum beşiğini ve beni görüyo yattığı yerden
ondanmıdır nedir dün gece deliksiz uyudu diyebilirim bir kez kalktı az emdi sarıldı ısırdı saçlarımı yoldu uyudu :1:
memiktonun sevgi ifadesi böyle sarılır saçlarını yolar ve ısırır
bunları yapıyosa seviyo demektir :1:

Back
X