- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi mylittlesunshine
-
arkadaşlar kılavuz yayınlanmış, şurdan ulaşabiliyorsunuz;
örneğin 40 tercih yaptıktan sonra 41.yi işaretlersek norm açığı bulunan okullara atanmayı kabul ediyorum demek oluyormuş. peki ya 40 okul açılmazsa nolacak?
bir diğer sorum da yukarıdaki maddeyle ilgili, eşimizin iş yeri adresine mi yoksa ikamet adresine göre mi tercih yapacağız?
kafam inanılmaz karışık kızlar, daha önce eş durumu tayinine başvurmuş tecrübeli arkadaşlardan ve bu sene başvuracaklardan cevap ve yorumlarını bekliyorum. hakkımızda hayırlısı.
nerde yazıyor peki eşimin çalıştığı ilin açılacağı bu kılavuzdan hiç bi şey anlaşılmıyor kikaç okul açıldıysa hepsini yazıp 41 i işaretleyeceksin.
özrün bulunduğu ilçe açılacak, yani eşin nerede çalışıyorsa orası
canım benim de eşim başvuracak ama hiç bişey anlamadık klavuzdan umarım yoluna girer herşey
nerde yazıyor peki eşimin çalıştığı ilin açılacağı bu kılavuzdan hiç bi şey anlaşılmıyor ki
ben de işime yarayacak kısımlardan hiç bi şey anlamadım desem yeridir. belgeleri söyledim eşime hazırlaması için sdece
arkadaşlar kılavuz yayınlanmış, şurdan ulaşabiliyorsunuz;
nsan Kaynaklar Genel Mdrl
bu başlıkta hem sorularımızı tartışalım hem de bilgilendirme yapalım diyorum.
ben 2009 eylülde sözleşmeli atandığım okulumda 2010 ocak'ta kpss puanımla kadroya geçtim. bu atamalarda eş durumunda istanbul'u isteyeceğim. bununla birlikte kılavuzda yazılanlar kafamdaki soruları yeterince aydınlatmadı maalesef.
6.2.1. Öğretmenler, yer değiştirmek amacıyla 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Alanlarında atanabilecekleri 40’tan fazla eğitim kurumu bulunan öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları durumunda 41 inci seçenek olarak atanmak istedikleri yerdeki boş normu bulunan eğitim kurumlarından birine atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.
örneğin 40 tercih yaptıktan sonra 41.yi işaretlersek norm açığı bulunan okullara atanmayı kabul ediyorum demek oluyormuş. peki ya 40 okul açılmazsa nolacak?
7.1.3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları
a) İstanbul’un; Anadolu yakasında; Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa yakasında; Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Fatih, Şişli, Zeytinburnu ilçeleri dışındaki ilçeler ile İstanbul dışındaki illerde çalışmakta olanlardan bu yakalara dahil yukarıda sayılan ilçelerden birine atanmalarını gerektiren özrü bulunanlar bu ilçelerde bulunan eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.
b) İstanbul ilinde yukarıda sayılan ilçeler dışında kalan diğer ilçelere atanmaları gereken özrü bulunanlar, özürlerinin giderileceği ilçedeki eğitim kurumlarını tercih edeceklerdir.
bir diğer sorum da yukarıdaki maddeyle ilgili, eşimizin iş yeri adresine mi yoksa ikamet adresine göre mi tercih yapacağız?
kafam inanılmaz karışık kızlar, daha önce eş durumu tayinine başvurmuş tecrübeli arkadaşlardan ve bu sene başvuracaklardan cevap ve yorumlarını bekliyorum. hakkımızda hayırlısı.
benim de anlamadığım şu : eğer 40 okul açılmazsa listede açık olmayan okullarla 40 ı tamamlıcaz herhalde değil mi 41. tercihi işaretleyebilmek için. çünkü hele küçük ilçelerde 40 okul açılmazki
1.12. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer
Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu
çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil
iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında,
a) 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapan öğretmenler,
b) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden 632 sayılı
Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananlar,
c) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı
ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan adaylığı kaldırılmış olanlar
bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen
üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet
bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda
bulunabileceklerdir.
il dışı kılavuzundaki bu madde ne demek anlayan var mı?
1.12. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer
Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu
çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil
iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında,
a) 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapan öğretmenler,
b) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden 632 sayılı
Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananlar,
c) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı
ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan adaylığı kaldırılmış olanlar
bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen
üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet
bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda
bulunabileceklerdir.
il dışı kılavuzundaki bu madde ne demek anlayan var mı?
Arkadaşlar bende eş durumu istanbul isteyeceğim ama ne karışık ist.kılavuzda ya..eşim beyoğlunda ikamet kağıthanede benim anladığım ikisinide yazıcağız şeklinde.
Eşinizin vergi dairesi hangi semte bağlı ise siz o semtteki ve o semtte yakın okulları yazacaksınız...
iyice araştırın
geçen sene yapılan bir değişiklikle artık sadece eşin bulunduğu ilçeyi yazma zorunluluğu kalktı galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?