2012 öğretmenleri çalışma kampı =)

josse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
167
0
Merhaba Arkadaşlar,
Kpss hakkında o kadar çok başlık açılmış ki karıştı her şey.Kimi başlık çok güzel ilerliyor ama eğitim bilimleri yok,kimi başlıkta hepsi var ama konu takibi yok.üyeler yanı şeyleri her başlığa yazmak zorunda kalıyor kim ilgilenirse diye:KK3: diğerkızlardan özür dileyerek tüm öğretmen adaylarının bu başlık altında toplanmasının doğru olacağını düşündüm ama daha verimli bir fikri,düşüncesi olan varsa buyursun lütfen ben gerçekten bu düzensizlikten sıkıldım.zorunlu bir sebep olmadıkça konuyu bırakmayacağım.Genel konuşuyorum kimse üstüne alınıpta kırılmasın lütfen:KK71: amacım hadsizlik değil.Bu başlık altında:genel kültür,genel yetenek ve eğitim bilimleri adına yani 07.07.2012 tarihli sınav adına ne varsa tüm bilgi,soru ve önerileri paylaşmayı umuyorum:26: herkes biliyordur ama ben ufak bir hatırlatma yapayım soru dağılımyla ilgili:KK68:

KPSS Eğitim Bilimleri Soru Dağılımı (120 soru)

1) Eğitim Psikolojisi %50 -- 2) Program Geliştirme ve Öğretim %35
a) Gelişim Psikolojisi %10 -- a) Program Geliştirme %10
b) Öğrenme Psikolojisi %25 -- b)Öğretim Metotları %25
c) Öğretim Metotları %15 --3) Rehberlik %15

Önerilen Çalışma sırası Şu Şekilde(bu sırada ilerlemek konuların bağlantısı açısından daha verimliymiş)
1-Gelişim Psikolojisi
2-Öğrenme Psikolojisi
3- Rehberlik
4-Program Geliştirme
5-Öğretim Metotları
6-Ölçme ve değerlendirme

GENEL YETENEK KONU DAĞILIMLARI

1) TÜRKÇE % 50
A) Sözcük Bilgisi % 5
B) Dil Bilgisi % 10
C) Anlatım Özellikleri % 5
D) Okuduğunu Anlama % 30

2) MATEMATİK % 50
A) Sayılarla İşlem Yapma % 10
B) Matematiksel İşlemlerden Yaralanma % 10
C) Problem Çözme % 20
D) Temel Geometri Bilgilerinden yararlanma % 5
E) Tablo, grafik Okuma ve Yorumlama % 5

GENEL KÜLTÜR KONU DAĞILIMLARI

1) Atatürk İlkleri ve İnkılap Tarihi % 40
A) III.Selim'den İtibaren Türk Inkılabını Hazırlayan Etkenler % 5
B) Ulusal Kurtuluş Savaşı % 5
C) Atatürk İlke ve Inkılapları % 15
D) Atatürk Dönemi: İç Olaylar ve Dış Politika % 10

2) Türk Kültür ve Medeniyetleri % 10
A) Selçuklular ve önceki Dönem % 5
B) Osmanlılar Dönemi % 5

3) Türkiye Coğrafyası % 30
A) Türkiye'nin Fiziki Özellikleri % 5
B) Türkiye'nin Beşeri Özellikleri % 5
C) Türkiye'nin Ekonomik Özellikleri % 20

4) Temel Yurttaşlık Bilgisi % 15
A) Hukuk Başlangıcı ve Genel Kamu Hukuku, Devletler Umumi ve özel Hukuku % 5
B) Anayasa % 5
C) İdare % 5

Puan Katsayıları:Eğitim Bilimleri 0.4 /Genel Kültür ve Genel Yetenek 0.3

Kendime göre Çalışma planı hazırladım :KK55: İnşallah aralık ayı bitmeden eğitim,tarih,coğrafya,türkçe,vatandaşlık bitecek sonrasında sadece soru ,tekrar ve mat çalışacağım :KK28:

Gelişimden: öğrenme,büyüme,olgunlaşma,kritik zaman,hazırbulunuşçuluk vb temel kavramlar ,Fiziksel gelişim ve testleri bitirdim

Coğrafya: Coğrafi konum ve iklim bitti

Türkçe: Sözcük ve cümle anlamı,paragraf,yazım kuralları bitti

Başlık karmaşasından sadece ben rahatsız olmuşum :KK1: artık sevgili günlük diye yazmaya başlayacağım sadece benim sayfam oldu bu topic:KK55:

canım ben 2013 de giricem ama sana katılabilirim :KK34:
ben de eğitim gelişim psikolojisiyle başladım
psikolojiye giriş
gelişim psikolojisine giriş
fiziksel ve psikomotor gelişim bitti :KK74:

gelişim bitti gibi ama güzel bir tekrar şart 2 gün daha ayırcağım sonra soruları var:KK55: perşembeye öğrenmeye geçeceğim :26:

keşke bende 3.sınıftayken senin kadar ilgili olsaydım kpssye:KK76: taktir ettim seni sedefonur:nazar:

Tek başına değilsin bende varım :KK1: eğitim bitti, gelişimin tekrarınıda bugün itibariyle bitirdim, sıra öğrenme psikolojisinin tekrarında :KK1: tarihe yeni başladım ııı. selim den itibaren türk inkılabını hazırlayan etmenleri de su an bitiriyorum :KK9: Ben haftalık hazırlıyorum çalışma programımı, yarın çalışamayacam ama ssalı gününden itibaren tam gaz devamm :KK1:

gelişim bitti gibi ama güzel bir tekrar şart 2 gün daha ayırcağım sonra soruları var:KK55: perşembeye öğrenmeye geçeceğim :26:

keşke bende 3.sınıftayken senin kadar ilgili olsaydım kpssye:KK76: taktir ettim seni sedefonur:nazar:
canım son sınıfta büyük ihtimal dersaneye gitmicem, atamalar da çok zor,o yüzden şimdiden başlıyayım dedim :KK55:
Tek başına değilsin bende varım :KK1: eğitim bitti, gelişimin tekrarınıda bugün itibariyle bitirdim, sıra öğrenme psikolojisinin tekrarında :KK1: tarihe yeni başladım ııı. selim den itibaren türk inkılabını hazırlayan etmenleri de su an bitiriyorum :KK9: Ben haftalık hazırlıyorum çalışma programımı, yarın çalışamayacam ama ssalı gününden itibaren tam gaz devamm :KK1:

canım haftalık hazırlamak daha iyi galiba, aylık hazırlayınca uyulamayabiliniyo :KK1:
tarihe yazarak mı çalışıyosun :26:

bende haftalık yapıyorum çalışma porgramımı daha verimli oluyor sıkmıyor:KK24: gulumseee uçmuşsun sen tebrikler :KK55:
bekle yetişcem sana :KK1:

Sedefonur güzel düşünmüşsün herkes kpss ne diye boğuşurken sen deneme aşamasına geçeceksin :KK19:

Sonumuz çok güzel olur inşallah hepimizn,güzel yerelere gideriz :21:

Devam hadi:KK4::KK68: bu arada tarihi ben yazarak çalışıyorum ama kafamda örgütlemem için çok yavaş ilerliyorum :KK60:
tekrar ederkende çıkardığım notları okuyorum:KK76:

Merhaba
Ben de 2012 çalışma kampına gireceklerdenim .Maşallah siz bayağı adapte etmişsiz kendinizi çoktan .Darısı benim başıma :))

Son düzenleme:
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun .

Dershane düşünüyor musunuz kızlar ?

Son düzenleme:
merhabalar bende bu sene kpss gireceğim inşallah aslında 2011 hazırlanmak istmiştim ama olmadı
şimdi geleceğe bakıyorum
beraber hazırlanalım sınava
bende ufak ufak matematikten başladım
hepinize kolay gelsin

neslivicdan , yuvans hoş geldiniz kızlar ufaktan başladık bizde:KK42:atanmak dışında seçenek yok çünkü:KK14: ben dershaneye gitmiyorum canım evde hazırlanıyorum.geçen yıl hazırlanmadım bende yeni yeni öğreniyorum kpss ne demek:26:
eğitimden ihtiyaç ı kullanıyorum yediiklim ve uzman kariyerin soru bankalarını edineceğim.Gk-gy fem ve ihtiyaç var 2011 den kalan:21: öyle işte :79::80:

bende geldım :) gecen sene hazırlanndım sayılır ama 80 aldım kızlar kımyacıyım :KK43: dolayısyla bu senede haazırlanmam gerek ama ben kendımde o gucu bulamıyorum bana destek olur musunuz ? :KK43: En Büyük KK

Slm kızlar ben de size katılıyorum
eğitim bilimleriyle başladım gelişim psikolojisini bitirdim yarın da tekrar yapmaya başlayacağım
hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

Selammm hoş geldin angelteacher:)

keleb_ek ömrümüz gidiyor,hayattan geri kalıyoruz bu sene boşlamak demek bir yıl daha yaşlanmak demek brilerine maddi muhtaç olmak demek ek ders ücreti alıp eşek gibi çalşmak demek daha ne olsun:26:

Son düzenleme:

keleb_ek ömrümüz gidiyor,hayattan geri kalıyoruz bu sene boşlamak demek bir yıl daha yaşlanmak demek brilerine maddi muhtaç olmak demek ek ders ücreti alıp eşek gibi çalşmak demek daha ne olsun:26:

ahhh ahhh çok fena damardan girdin :) hep bunları düşünüyorum düşündükçe moralim çöküyo :KK52: ama hep beraber bu işin üstesinden geliriz inşallah :)2012 ağustos atandığımız yerleri yazarız :) :KK19: inşallah :):)

ahhh ahhh çok fena damardan girdin :) hep bunları düşünüyorum düşündükçe moralim çöküyo :KK52: ama hep beraber bu işin üstesinden geliriz inşallah :)2012 ağustos atandığımız yerleri yazarız :) :KK19: inşallah :):)
duamız o zaten canım o yüzden yatmak yok :KK4:

Hoşbuldum tatlım
bu yıl inşallah hepimiz atanırız kızlar
ben bu yıl çalışmaya fırsat bulamadım
ama 07.07 için çok ama çok umutluyum En Büyük TÜRKİYE

X