2012 Mart Anneleri Kolik Ağlayan Bebekler

benim bebeğimde 2,5 aylık. doğumdan sonra 2 hafta kadar rahattık.sonrası bir felaket.18 saate kadar uyumama ve sürekli ağlamalar. bizde ne uyku ne güç kaldı.doktora gittik ne ilaçlar kullandık.rezene anason çayları zeytin yağı,çörekotu v.s hiçbiri fayda etmedi. fitil bile koyduk ama nafile.bunları denerken lökasit de oldu bebişim.son gittiğimiz doktor dikkatini dağıtıcı şeyler yapın dedi.aaraba, elektrik süpürgesi, saç kurutma mak. gibi. onlarıda denemiştik zaten.gece yarısı gürültü yapılmıyor maalesef, arabada ise uyuyor eve gelince kurulmuş gibi uyanıyor elektrik süpürgesi sakinleştiriyor ama bi yere kadar sonra yine çığlık çığlığa kesin çözüm değil hiçbirisi. anne sütünden de gaz sancılarının ooluştuğunu düşünmüyorum çünkü mama yediren arkadaşlarda da aynı sorun var.tamamen bağırsak gelişimine ve dünyaya adapte olmasına bağlıyorum.en son çare olarak çarşafın içine koyup salladık. ağlama kesildi. hemen internetten araştırım. tavandan asılı beşiklerden.çingene beşiği diye geçiyor internette. gidip aldık. ilk bir kaç gün beşiğin işe yaramadığını düşünmeye başlamıştım ki alışma evresi geçince yavaş yavaş uyumaya başladı.kısa sürelerle de olsa uyudu bebişim. ağlamaları azaldı.rutin olmak da çok önemli. emzirip kucağımda biraz sallayınca gözleri kapanmaya başlıyor ve beşiğine yatırıyorum 1-2 saat uyuyor geceleride yanıma alıyorum dün gecee 5 saat uyudu uyanmadan emzirip tekrar yatırdım. 3 saat sonra tekrar 2 saat derken uzun süre uyumuş oldu. bende dinlendim. hem uyudum hemde saatlerce kucakta taşımaktan kurtuldum.tüm annelere tavsiye ediyorum kesinlikle sallanan beşik mümkünse tavandan asılı beşiklerdden kullanın sorununuzun önemli bir kısmı yok olacak. birde erkek bebekler sıcağı sevmiyor. tüm annelere Allah'tan kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

bebeğim 18 günlük oldu bugün ve 2 gündür çok huzursuz
yazılanları okudum kendini sıkarak ağlıyor ama şimdilik çok uzun değil sancısı var diye düşünüyordum ama şimdi kolik mi ya da kolik mi olmaya meyilli düşünmeye başladım
ben gaz sancıları için damla vs kullandım ama en etkilisi kaynamış ve ılıtılmış suya belli belirsiz şeker koyup 2 çay kaşığı vermek oldu
çok rahat gaz çıkarıyor ve rahatlıyor uyuyor
ama kimyonla ilgili bişiler de duydum tam olarak kimyon nasıl kullanılıyor ben mi yemeliyim nasıl kullanmalıyız?

ben her akşam yemeğinin üstüne 2çay kaşığı içerdim canım.kimyonu at ağzına üstüne su iç.

Benim oğlum da 2 aylık gündüzleri çok iyi ama son 1 haftadır akşam saat 9dan sonra başlıyor kolik ağlamaları eşimle ne yapıcağımızı şaşırıyoruz ve sonunda internetten buzuki orhan osmanın kolik diye bi müziği var onu bulduk onu açtığımızda ancak öyle susuyor ve uyuyor başka hiç bi yöntemle uyutamıyoruz.Allah hepimize büyük sabırlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…