• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Kolik Ağlayan Bebekler

Bu konuyu açmak istedim. çünkü yaşayan bilir... her bildiğimizi paylaşsak çok iyi olur...
oğlumun kolik ağlaması başlayınca inanın ne yapacağımızı bilemiyoruz... sadece yaptığımız elden ele gezdirmek...
dün gece bu ağlama yüzünden doktora götürdük... her ağladığında yaptığım şey meme çünkü oğlum çok iştahlı ancak bu şekilde susturuyordum fakat oğluma zarar vermişim karnı taş gibi olmuş... bol bol masaj, gazını çıkartırıcı hareketler, sıcak havlu, gaz ilacı bunları yapacağız. yapacak birşey yok sanırım... Kolik ağlayan bebekleri olan anneler burada yazsın lütfen... eminim ilgilenen olacak...

merhaba canım, bizim bebeğimizin de ilk zamanlar çok kötüydü denemediğimiz damla, masaj kalmadı, duyduğumuz her şeyi yaptık, ben emziremiyorm mama yiyor bir de, en son rezene çayı ve sab simplex damla iyi geldi bize, şimdi daha iyi ama geçmedi tabi

merhaba canım, bizim bebeğimizin de ilk zamanlar çok kötüydü denemediğimiz damla, masaj kalmadı, duyduğumuz her şeyi yaptık, ben emziremiyorm mama yiyor bir de, en son rezene çayı ve sab simplex damla iyi geldi bize, şimdi daha iyi ama geçmedi tabi

merhaba canım...
biz 3. ayımıza girdik ağlamalar ciddi anlamda azaldı... eskiden 24 saat saçma sapan ağlamalar yaşardık ama şuan sadece akşam 6-7 olunca 1 saat süren ağlama kaldı... onuda bu hafta kontrolüzde doktora soracağım... zinco kullanıyorum şuan çok memnun kaldım...
humana iyigeceler çayı almıştım hiç bir işe yaramadı...

panik yapmayın, bunun bir süreç olduğunu unutmayın,
bahsettiğiniz tüm müziklerde dahi durmamıştı ağlaması kızımın, ta ki fön makinesini açana kadar.
üstelik 5 ayına kadar da sürdü,
yine de ilk zamanki kadar şiddetli olmuyor,
çok yorulacaksınız, çok bitkin düşeceksiniz bu bir gerçek,
hem onun ağlaması hem iki dakika olsun dinlenememeniz..
ama geçecek..
üstelik benim bebeğim oldukca sakin bir bebek haline geldi sonrasında, halen de sakindir :)

gerçekten mi? bana sanki hiç sakin bir bebek olmayacakmış gibi geliyor, inş sizinki gibi olur

İnşallah benim bebegim de düzelir 3 aylık oldu ama hala uyanikken sürekli agliyo fon makinesinin sesine de alıştı 1dk kadar susuyo sonra tekrar ağlıyordu hayalim onun ağlamasının azalması doya doya opemiyorum bile kızımı hic bı ilaç bitki cayı fayda etmiyo anneliğin güzelliğini bile anlayamadım cok mutsuz yorgun perişan bı haldeyim esimle de kavga ediyoruz sürekli bu günler geçicek mı ne zaman gecer en fazla ne kadar surer tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum

aynı durumdayız hemde tamamen, bizde eşimle tartışıyorz, geriliyorz, çocuk ağlıyor, bir alıştığını bir daha istemiyor, mesela bu aralar ajda pekkan ın yakar geçerim şarkısında sakinleşiyor, bakalım ne kadar sürecek :((

merhaba canım...
biz 3. ayımıza girdik ağlamalar ciddi anlamda azaldı... eskiden 24 saat saçma sapan ağlamalar yaşardık ama şuan sadece akşam 6-7 olunca 1 saat süren ağlama kaldı... onuda bu hafta kontrolüzde doktora soracağım... zinco kullanıyorum şuan çok memnun kaldım...
humana iyigeceler çayı almıştım hiç bir işe yaramadı...

inş bizim de 3 ay bitince geçer, uyanıkken sürekli huzursuz, 15 dk sakin duruyorsa sonrasında huysuzlanıyor, kucakta gezmek istiyor vs. insan ne yapacağını bilemiyor, eski hallerine göre iyi diyorum ama uyanıkken bir çocuk bu kadar huysuz olur mu diye düşünüyordum bu topic iyi olmuş ellerine sağlık

inş bizim de 3 ay bitince geçer, uyanıkken sürekli huzursuz, 15 dk sakin duruyorsa sonrasında huysuzlanıyor, kucakta gezmek istiyor vs. insan ne yapacağını bilemiyor, eski hallerine göre iyi diyorum ama uyanıkken bir çocuk bu kadar huysuz olur mu diye düşünüyordum bu topic iyi olmuş ellerine sağlık

sevgili mirayhan istersen 2012 mart anneleri topiğine bekleriz... şubat-mart ayında doğum yapan arkadaşlarımız var...

http://www.kadinlarkulubu.com/mart-anneleri/449911-2012-mart-anneleri-paylasim-alani.html

Benimde ilk kızımda kolik ağlamaları çok fazlaydı.3-4 ayım zombi gibi geçmişti.Burada önemli olan şey annenin bebeğini iyi tanıması.Kolik ağlamaları gazdan dolayıda olmayabiliyor.Her bebek akşam belli bi saatte sıkıntılı bi şekilde ağlar.Gazlı bebeklerde yapılan işlemler her bebekde uyum sağlamaıyor.O yüzden en güzeli sizin bebeğinize uygun olan yöntemi seçip denemek.Ama deneyimlerimden öğrendim ki çocuk gaz sıkıntısı yaşarken devamlı meme arar ve bizlerde hemen dayıyoruz memeyi bu kesinlikle yanlış bi hareket.Ağlamakla emmek arasında kaldığından daha çok hava yutuyor ve gazı daha da artıyor.Sakinleşmeden emzirmeyin.Bir diğer konu ise bi memeyi iyice emmesini sağlayın ilk gelen süt her zaman gazlı süt olur.Bende bi birini veriyordum daha doymadan diğerine geçiriyordum.Çok büyük yanlış bu.Ben kızımda laktazim denen bir gaz ilacı kullandım 3. ayında ve o günden sonra derdimiz bitti çok şükür.Birde yaz bile olsa ayağınızdan çorabı eksik etmeyin soğuk su içmeyin bunlara dikkat ederseniz gerçekten olmuyor gaz.Bende şuan 2012 mart annesiyim 2.5 aylık bebişim var ve çok şükür onda hiçbir sorunum yok.

Benimde ilk kızımda kolik ağlamaları çok fazlaydı.3-4 ayım zombi gibi geçmişti.Burada önemli olan şey annenin bebeğini iyi tanıması.Kolik ağlamaları gazdan dolayıda olmayabiliyor.Her bebek akşam belli bi saatte sıkıntılı bi şekilde ağlar.Gazlı bebeklerde yapılan işlemler her bebekde uyum sağlamaıyor.O yüzden en güzeli sizin bebeğinize uygun olan yöntemi seçip denemek.Ama deneyimlerimden öğrendim ki çocuk gaz sıkıntısı yaşarken devamlı meme arar ve bizlerde hemen dayıyoruz memeyi bu kesinlikle yanlış bi hareket.Ağlamakla emmek arasında kaldığından daha çok hava yutuyor ve gazı daha da artıyor.Sakinleşmeden emzirmeyin.Bir diğer konu ise bi memeyi iyice emmesini sağlayın ilk gelen süt her zaman gazlı süt olur.Bende bi birini veriyordum daha doymadan diğerine geçiriyordum.Çok büyük yanlış bu.Ben kızımda laktazim denen bir gaz ilacı kullandım 3. ayında ve o günden sonra derdimiz bitti çok şükür.Birde yaz bile olsa ayağınızdan çorabı eksik etmeyin soğuk su içmeyin bunlara dikkat ederseniz gerçekten olmuyor gaz.Bende şuan 2012 mart annesiyim 2.5 aylık bebişim var ve çok şükür onda hiçbir sorunum yok.

bu gaz ağlamaları gündüz olmuyor mu?
çünkü benimki gündüzleri de hep ağlamaklı ve huzursuz
gazdan mı yoksa huysuz olduğundan mı bilemedim

atlasa abisi luli tv yi açtı oda çok sevdi ses çıkartmadan onu izliyo

bu gaz ağlamaları gündüz olmuyor mu?
çünkü benimki gündüzleri de hep ağlamaklı ve huzursuz
gazdan mı yoksa huysuz olduğundan mı bilemedim

Çocuğun bedensel rahatsızlığı varsa gündüzde ağlar.Gaz olabilir,kakasını yapamıyor olabilir,idrar yolları enfeksiyonu olabilir,fazla beslenmeside karın ağrısı yapabilir.Aç olmasıda ağlamasına sebep olabilir.En güzeli doktora gitmen.En azından bu şıkları azaltabilirsin.Çünkü derdi ağrısı olmayan bir bebek emer uyur ve uyanıncada gülücükler saçar.Sizin bebeğinizde inşallah en yakın zamanda bu sıkıntısından kurtulur.

Çocuğun bedensel rahatsızlığı varsa gündüzde ağlar.Gaz olabilir,kakasını yapamıyor olabilir,idrar yolları enfeksiyonu olabilir,fazla beslenmeside karın ağrısı yapabilir.Aç olmasıda ağlamasına sebep olabilir.En güzeli doktora gitmen.En azından bu şıkları azaltabilirsin.Çünkü derdi ağrısı olmayan bir bebek emer uyur ve uyanıncada gülücükler saçar.Sizin bebeğinizde inşallah en yakın zamanda bu sıkıntısından kurtulur.

kontrollerimiz yeni yapıldı herhengi bir hastalık yada enfeksiyonu yok çok şükür geriye sadece gaz sancısı karın ağrısı kalıyo
ama genelde gazsancıları akşam olurmuş bizimkinde tam tersi gece emiyo uyuyo emiyo uyuyo gazını çıkaramıyorum derken şişiyo demek
sabhları da kıvrana kıvrna emiyo yavrum
aman buna da şükür bütün derdimiz gaz olsun razıyım

kontrollerimiz yeni yapıldı herhengi bir hastalık yada enfeksiyonu yok çok şükür geriye sadece gaz sancısı karın ağrısı kalıyo
ama genelde gazsancıları akşam olurmuş bizimkinde tam tersi gece emiyo uyuyo emiyo uyuyo gazını çıkaramıyorum derken şişiyo demek
sabhları da kıvrana kıvrna emiyo yavrum
aman buna da şükür bütün derdimiz gaz olsun razıyım

Sağlıklı olmaları çok büyük şükür bizler için.Biraz yorulacaksınız ama illaki bitiyor.Bu arada gaz için ayaklarını kollarını hareket ettirmekte çok işe yarıyor.Ben devamlı ayaklarını karnına doğru ittiyorum spor yapar gibi ve anınında çıkartıyor.Birde siz huzurlu olun o zamanda bebeğinizde huzurlu oluyor

arkadaşlar ben aranızda yeniyim 2012 mart ayında doğum yaptım hamileliğimde doğumumda çok zor ve stresliydi bu arada normal doğum yapamadım sezeryan oldum ne sıkıntılar yaşadım ve de devam ediyor ben bebeğimi emziremedim ilk gün itibariyle mama veriyorum ilk 15 gün çok iyiydi ama daha sonrası hayatım altüst oldu bebeğimin ağlamaları başladı gece gündüz farketmiyor krizlere giriyodu dr a götürdük kolik dedi verilen hiçbir ilacın ben faydasını görmedim ne yapacağımı şaşırdım eşim de yok yanımda annem de kalıyoruz oğlumla kendime ayırdığım tek vakitte sadece yemek yiyebiliyorum inanın tuvalete bile çok zor devamlı ağlamaklı her dakka ıkınıyor zorlanıyor ara ara gazını çıkarıyor ama yine rahatlayamıyor bebeğim evden dışarı çıkamıyoruz devamlı sallamak zorunda kalıyorum başka türlü sakinleşmiyor ne yazıkki pisikolojim tamamen bozuldu depresyondayım şükürler olsun diyorum rabbime başka dert vermesin diye ama perişan oldum kim görse Allah yardımcın olsun diyor 5 dk bi dursa hep huzursuz hep mız mız bazı geceler Allahtahtan uyuyor 2 yada 3 saatte bi mama için kalkıyor tabi bu arada bi diğer problem kaka problemi daha önceleri yapardı ama artık 3.gün ağlıyarak ıkınıyo ama nafile yapamıyo fitilde işe yaramıyo sabunla yaptırdım bikaç kez ama ne zamana kadar dr a söledim normal diyor ama ben ağlamalarına dayanamıyorum Allahim ne zaman oğlum sakinleşecek...

arkadaşlar ben aranızda yeniyim 2012 mart ayında doğum yaptım hamileliğimde doğumumda çok zor ve stresliydi bu arada normal doğum yapamadım sezeryan oldum ne sıkıntılar yaşadım ve de devam ediyor ben bebeğimi emziremedim ilk gün itibariyle mama veriyorum ilk 15 gün çok iyiydi ama daha sonrası hayatım altüst oldu bebeğimin ağlamaları başladı gece gündüz farketmiyor krizlere giriyodu dr a götürdük kolik dedi verilen hiçbir ilacın ben faydasını görmedim ne yapacağımı şaşırdım eşim de yok yanımda annem de kalıyoruz oğlumla kendime ayırdığım tek vakitte sadece yemek yiyebiliyorum inanın tuvalete bile çok zor devamlı ağlamaklı her dakka ıkınıyor zorlanıyor ara ara gazını çıkarıyor ama yine rahatlayamıyor bebeğim evden dışarı çıkamıyoruz devamlı sallamak zorunda kalıyorum başka türlü sakinleşmiyor ne yazıkki pisikolojim tamamen bozuldu depresyondayım şükürler olsun diyorum rabbime başka dert vermesin diye ama perişan oldum kim görse Allah yardımcın olsun diyor 5 dk bi dursa hep huzursuz hep mız mız bazı geceler Allahtahtan uyuyor 2 yada 3 saatte bi mama için kalkıyor tabi bu arada bi diğer problem kaka problemi daha önceleri yapardı ama artık 3.gün ağlıyarak ıkınıyo ama nafile yapamıyo fitilde işe yaramıyo sabunla yaptırdım bikaç kez ama ne zamana kadar dr a söledim normal diyor ama ben ağlamalarına dayanamıyorum Allahim ne zaman oğlum sakinleşecek...

sanırım çok sabır gerekiyor... öncelikle Allah bağışlasın evladını... kaka sorunu bizdede var. oğlum 4. ayına girecek ve kakasını kendi yapamıyor... doktoru ile her ay bunu konuşuyoruz korkulacak birşey yokmuş... ek gıda almadığı için çocuğa kabız denilmez bu sadece bağırsağını çalıştırmayı bilmiyor... sabunu bizde 1 kere denedik ama sana daha ratik bilgi vereyim kulak çöpünü has zeytinyağına batırıp popoya uyarı vereceksin... kulak çöpünü hafifçe dokundur ve çeke kaka geliyor... sanırım zeytinyağı fayda ediyor hem sabundan iyidir... doktor böyle devam dedi... taki şükürler olsun bugün kakasını kendi yaptı... kolik ağlamalar içinse youtube sitesini aç white noise yaz yani beyaz gürültü... yada buziki orhan albümü indir kolik bebekler için su sesi, fön makinası sesi dinlet bebeğine... ve ağlama esnasında kucağına al konuş sessizce tabi o an seni dinlemez ama bu sesler açıkken emin ol sakinleşecek...

evet ya sadece sabır.. inşallah bugünleri gülerek anarız.. bu arada müzik bende fazla işe yaramıyo tek fayda sç kurutma sanırım teşekkür ederim arkadaşım

Neredeyse 6 ay olacak geçmedi bu gaz sancıları :( Gazla ilgili her şeyi okuyorum ne yapacağımı şaşırdım. Sıkı diyet yaptım işe yaramadı. Şu an hala dikkat ediyorum, durum aynı. Gaz çıkarma hareketleri işe yaramıyor. Kullandığımız tüm damlalar kabız yaptı ya da daha huzursuz etti :( Göbeğine masaj da işe yaramıyor :( 4. ayda gazını kendi çıkarmaya başlamıştı ama bu ay resmen başa döndük. birkaç haftadır gece 1 saat arayla ağlayarak uyanıyor emzirmeden susmuyor. Emzirince daha biriktiğini biliyorum ama ne yapsam o gaz gece çıkmıyor mecbur susması ve uykuya dalması için tekrar emziriyorum. Ayyy anlatırken sıkıntılar bastı İmdaaaaaaat!
Klimalı oda da yatsa aynı, yatmasa da... Çorap giyse de aynı giymese de... Diyet yapsam da...

Arkadaşlar kolik bildiğimiz gibi gaz sancısı falan değil.
Oğlumun kolik krizlerine çözüm ararken bulduğum bir kitap hayatımı kurtardı.

DR. HARVEY KARP - MAHALLENİN EN MUTLU BEBEĞİ

Bu kitabı okursanız derdinize derman olacak. Kolik krizi tuttuğunda doktor harveyin tedavi yöntemini uyguluyorum, en fazla 10 dakikada ağlamalar sona eriyor.

Birde Buziki Orhanın kolik cd sini alıp müziği sonuna kadar açın yada you tube da elektrik süpürgesi sesi var onu deneyin çok işe yarıyor ama kitabı okumanız şart.

Benim bebeğim 36 günlük ve kolik olayını çözdük!

doktorların anladığı yok.çeken bilir bebeğimin sabaha kadar ağlamalarını biz yaşadık.bir yılda çöktük ne gezme ne misafir ne sosyal hayat eşimle bittik bebeğimin acıları gündüzü saymıyorum gece uyuyamadı bir yıldır her gece ağladı of of sayısız doktor hepside boş.aktara döndü ev 8 ay sindirim ilacı kullandık hala devam ediyor bir yaş olmasına az kaldı...umudum yok bitmez bu.%30 dilimde bir seneyi geçermişl kolik denen illet umarım sizinki bizim ki kadar sürmez.bu aralar gasodex diye bitkisel bir şurup veriyoruz rahatlasın diye ama kesin çözüm yok...

Back