2012 Mart Anneleri Kolik Ağlayan Bebekler

d_m_f

eşim&oğlum iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
1.896
6
108
37
Bu konuyu açmak istedim. çünkü yaşayan bilir... her bildiğimizi paylaşsak çok iyi olur...
oğlumun kolik ağlaması başlayınca inanın ne yapacağımızı bilemiyoruz... sadece yaptığımız elden ele gezdirmek...
dün gece bu ağlama yüzünden doktora götürdük... her ağladığında yaptığım şey meme çünkü oğlum çok iştahlı ancak bu şekilde susturuyordum fakat oğluma zarar vermişim karnı taş gibi olmuş... bol bol masaj, gazını çıkartırıcı hareketler, sıcak havlu, gaz ilacı bunları yapacağız. yapacak birşey yok sanırım... Kolik ağlayan bebekleri olan anneler burada yazsın lütfen... eminim ilgilenen olacak...
 
Bebeğim kolik mi? :18::18::18:

Kolik, sağlıklı bebekte, yatıştırılamayan, şiddetli ağlama krizlerine neden olan, ataklar halinde tekrarlayan bir sendromdur. Anneler tarafından bebeklerde sık gözlenen problemlerden biri olarak tariflenmektedir.

*Sağlıklı bir çocukta haftada en az 3 gün, günde en az 3 saat ve 3 haftadan uzun süren ağlama periyodu

Uzmanlar koliğe neyin neden olduğunu tam olarak bilmemektedir. Başta gelen teori koliğin barsak gazına bağlı karın ağrısından kaynaklandığı şeklindedir. Diğer teorilere göre bebeğin gazı koliğin bir nedeni değil sonucudur.
Kolik yaşayan bebekteki belirtiler nelerdir?

Ani başlayan, çığlık atar tarzda ağlamaya sahiptir.
Ağlama yüksek seslidir.
Kırmızı ve gergin bir yüze sahiptir.
Ağlarken karın kaslarının kasılmasına bağlı sert ve şiş bir karna sahiptir.
Bacaklarını gövdeye yaklaştırır ve yumruklarını sıkar
Vücudu yay gibi eğiktir.
Gözlerini yumabilir veya sonuna kadar açabilir.

Aşırı ağlama şikayetlerinin sadece %5’nin organik (kolik veya gaz ile ilgili olmayan başka rahatsızlık) sebepleri olduğu gözlemlenmiştir. Dolayısıyla bebeğinizde bu belirtileden herhangi birini gözlemlerseniz pediyatristinizle temas kurmanız önemlidir.

Kolik yaşayan bebeklerde genellikle iki haftalıkken başlayan ve dördüncü aya kadar devam eden, özellikle akşam saatlerinde şiddetlenen, yüksek sesli ağlama krizleri görülür. Kolik yaşayan bebeklerin haftanın birkaç günü, günde 3-4 saat ağlamaları sıra dışı bir durum değildir.

Karnı tok, altı ıslak olmayan sağlıklı bir bebeğin günde 3 saati geçen ve haftada 3 gün tekrarlayan ağlama krizleri koliği işaret eder.

Kolikli bebeklerin ağlama nöbetleri özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde olmaktadır.

Bebeklerin yalnızca %47’sinde belirtiler üç ay içerisinde sona erer.
%41’inde altıncı aya kadar,
%12’sinde ise 12 aya kadar sürmektedir.

Kolik bebekte kalıcı bir rahatsızlığa yol açmaz fakat bu süreç anne ve babaların yaşam kalitesini derinden etkiler.

Kolikli bebeklerin anneleri; bebeklerinin ağlamalarını diğer bebeklerinkine göre “daha ısrarcı”, “daha çok insanın içine işleyen”, “daha huzursuz eden” ve “ daha sinirlendiren” şekilde belirtmişlerdir.
Ebeveynler kolik yaşayan bir bebekle nasıl başa çıkabilir?

Kolik ebeveynler için son derece yorucu ve duygusal bakımdan yıkıcı olabilir. Koliğin oldukça yaygın olduğu gerçeğine karşın, pek çok ebeveyn bebeklerinin ciddi bir hastalığı olduğundan veya bariz bir ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldıklarından emindirler. Ayrıca anneler bir şekilde suçlunun bebeklerine verdikleri sütleri olduğundan kuşku duyarlar. Ebeveynlerin yapabileceği en önemli şey sakin kalmaktır. Kontrolü kaybettiğinizi hissederseniz, sakinleşmek için kendinize bir dakika verin Ebeveynin veya bakıcının, sonuçları kalıcıbeyin hasarına hatta ölüme yol açabilecek şiddetli sarsma hareketlerinden kaçınması gerekir.
Bebeğinizi sakinleştirmek için ipuçları

Ağlayan bir bebeği sakinleştirmenin her zaman işe yarayan sihirli bir formülü olmasa da, ebeveynlerin denediği sayısız yöntem vardır, her bebek ve aile kendilerine özel sakinleştirme yöntemleri bulmaktadır.

Bu yöntemler şunlardır:

Sürekli Hareket Edin
Bebeğinizi öne-arkaya sallayın veya gezintiye çıkın veya arabayla dolaşın. Ritmik hareket siz ve bebeğiniz için sakinleştirici etkiye sahiptir.
Kundaklamayı deneyin
Bebekler, yenidoğan refleksleri gereği uyurken bile kollarını hareket ettirerek, kendilerini uyandırırlar. Bu durumu engellemek için, kollarını gevşekçe sarmak iyi olabilir.
Bebeği uyutmak için ninni söyleyin
Annesinin sakin sesi ile mırıldandığı ninniyi duymak, bebeğin kendini güvende hissetmesine ve sakinleşmesine yardımcı olur.
Beyaz gürültü ile dikkatini dağıtın
Elektrik süpürgesi veya saç kurutucusunun sürekli gürültüsü veya titreşimi bebeğinizin dikkatini dağıtarak onu teskin edebilir.
Bebeğinizi taşıyıcıya koyun
Bebekler ebevynlerinin vücuduna yakın olmaktan hoşlanırlar. Taşıyıcılar, ebeveynlere bebekleri ile beraber hareket serbestliği verir.
Bebeğinize masaj yapın
Bebeğinizi yatıştırmak ve rahatlatmak için onun sırtını veya göğsünü yavaşça pışpışlayın. Ilık havlu ile karnına yavaş hareketlerle masaj uygulayın.
Emziği deneyin
Bebekler beslenme ihtiyaçlarından bağımsız olarak güçlü bir emme gereksinimine sahiptirler; bazı bebekler ağızlarında parmak, emzik veya kendi baş parmakları gibi herhangi bir şey olmasını rahatlatıcı bulur.
Şarkı söyleyin
Odanın içerisinde dolaşırken şarkı söylemek bebeğiniz için çok sakinleştirici olabilir.
Bir aynayı deneyi
Pek çok bebek oyuncağının üzerinde de bulunan kırılmaz, yansıtıcı yüzeyler genellikle huysuzlanan bebeğin dikkatini çeker ve oyalar.
Bebeğinize ılık bir banyo yaptırın
Gece yatmadan hemen önce yapılan ılık bir banyo bebeğinizi yatıştırabilir ve gevşemesini sağlar.
Bebeğinizi birkaç dakika yalnız bırakın
Bebeklerin, anne göğsünde değil, kendi yataklarında uyumaya alıştırılmaları önerilir. Bu sebeple, bebeğinizi doyurduktan, gazını çıkardıktan ve altını değiştirdikten sonra onu yatağına koyup birkaç dakika kendi başına bırakın. Hergün onu yalnız bıraktığınız süreyi birkaç dakika artırıp, geri dönün. En sonunda bebeğiniz uykuya dalacak şekilde kendi başına sakinleşmeyi öğrenecektir.
Doğru emzirme tekniklerini öğrenin.
Emzirmeye başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Rahat bir koltukta dik oturun; ayaklarınızı ve belinizi destekleyin. Yatakta iseniz sırtınızı yastıklarla destekleyin. Bebeğinizi doğru pozisyonda emzirdiğinizden emin olun. Başarılı bir emzirme için en önemli faktörlerden biri onun doğru pozisyonda olduğudur.

Emzirme süresince rahatlatıcı bir müzik dinleyip kitap okuyabilirsiniz.

Göğüs uçlarınızı emzirme sonrası biraz anne sütü sağarak onunla silin ve kurumaya bırakın. Karbonatlı su kullanmayın.

Elbiseleriniz emzirme için kolay açılabilir olsun. Evde rahatsız edilmeyeğiniz bir yer oluşturun.

Bazı zamanlarda bebeğinizi düşünün, sütünüzün artmasına yardım eder.

Sigara ve alkol kullanmayın. Sütünüzün miktarını azaltabilir. Bebeğiniz ve sizin için faydalı değildir.
 
Bebeğimin gaz sancısı var

Yeni doğmuş bebeklerin yarısından fazlası yaşamın ilk aylarında gaz problemi yaşar. Bebeklerdeki gaz problemi bebeğinizin huysuzlanmasına ve ağlamasına yol açabilir. Bebekler duydukları bu rahatsızlığı gidermek için bacaklarını karnına çeker ve kıvrılmış pozisyonda yatar. Sab Simplex® bebeğinizin gazını güvenli ve etkin şekilde giderebilir.
Bebeklerde gazın sık görülen belirtileri nelerdir?

Bebeğiniz zorlukla geğiriyor veya çok fazla tükürüğü var.
Bebeğiniz ayaklarını karnına doğru çekiyor
Bebeğinizin karnı şiş veya dolgun görünüyor.
Bebeğiniz ağlarken yüzü kızarıyor.
Anne sütü almayan bebeğinize birden fazla biberon ve emzik tipi denediğiniz halde ağlama devam ediyor.
Anne sütü almayan bebeğinizin huzursuzluğunu gidermek için mamayı değiştirdiğiniz halde ağlama devam ediyor.
Bebeğiniz altını değiştirdiğiniz ve onu doyurduğunuz halde ağlamaya devam ediyor.

*Gaz olduğundan emin değilseniz veya bebeğinizin ateşi varsa, gazdan daha ciddi bir problem olabilir. Pediyatristiniz ile konuşunuz.
Bebeğimin gaz problemi yaşamaması için ne gibi önlemler alabilirim?

Bebeğinizi emzirme döneminde, kendi diyetinizde, fasülye, kepek, brokoli, brüksel lahanası, lahana, karnabahar, kafein ve soğan gibi gıdalardan kaçının. Bu gıdalar bebeğinizde gaz üretimine neden olabilir.
İnek sütü bebeğinizde gaza yol açabileceğinden kendi diyetinizde inek sütünden kaçının.
Anne sütü almayan bebeğinizi biberonla besliyorsanız, biberon emziğinin doğru boyutta olduğundan emin olun. Biberon emziği çok büyükse, bebeğinizin çok hızlı beslenmesine yol açacaktır; çok küçükse bebeğinizin hava yutmasına neden olacaktır.
Bebeğinizi biberon ile besliyorsanız zaman zaman ara verip gazını çıkartın. Bebeğinizi emzirirken diğer memeye geçmeden önce ara verip bebeğinizin gazını çıkartın.
Bebeğinizi omzunuza yaslayarak, yüzü kucağınıza gelecek şekilde yatırarak veya kucağınızda dik tutarak ve sırtına hafifçe vururken kafasını ve göğsünü destekleyerek gazını çıkarın.
Bebeğinizi besledikten sonra onu sarsmaktan veya sertçe oynamaktan kaçının.
Bebeğinizin karnı doyurduktan sonra ona sakin bir ortam hazırlayın.
 
bir nisan annesi olarak burada verdiğiniz bilgilerin çok işime yarıyacağını biliyorum, emek veren herkese çok teşekkürler, bebişlere gazsız bol sütlü günler:)
 
Bu konu ck gusel olmus.benim bebegmde kolik. Dr metsil werdi bi ise yaramadi rezene kimyon werdk olmadi en son dun gece zinco werdk o ise yaradi.off o oyle aglaynca icim daglanio dun zincodan sonr rahatladi ve uyudu.
 
benimkinde çok değil ama tuttu mu tam tutuyor gaz sancımız.Öyle bir bağırıyor ki sancısı olduğunda anlatamam.tüm apartman duyuyordur yani.Bol masaj yapıyoruz ilk önce sonra işe yaramazsa metsil veriyoruz,iyi geliyor.
 
Bizimde sorunumuz kolik 25 günlük bebeğim var ancak huzursuz ve gaz sancımız var.birde sürekli emmek istiyor.Bizim sancılarımız ilk hafta başaladı ve doktora götürdüğüüz de çok fazla emzirmenin gaz sorunu doğurduğunu 2 saatte bir emdirmemizi tavsiye etti bunu deniyoruz ama benim bebeğim sürekli emmek istiyor ve gaz ağlamasıyla emmek isteme ağlaması birbirine karışıyor .Bazılarıda her istediğinde vermem gerektiğini söylüyor ne yapıcağımı şaşırdım bana biri yardım ettsin lütfen hangisi doğru
 
Bu konu ck gusel olmus.benim bebegmde kolik. Dr metsil werdi bi ise yaramadi rezene kimyon werdk olmadi en son dun gece zinco werdk o ise yaradi.off o oyle aglaynca icim daglanio dun zincodan sonr rahatladi ve uyudu.


ben sab kullandım sonra onu kestim sırayla nurse hurveys, metsil, gas bunları denedik oğlumda aniden kabızlık sorunu oldu... tekrar saba döndük şuan daha iyi ama akşam 7 olunca başlıyor... eskiden gündüde vardı en azından şimdi sadec 7 de başlıyor 1-2 saat çekiyoruz susturamadığımız an otomobile atıyoruz 1-2 tur arabada uyuya kalıyor eve gelip hemen yatış...
 

aynen bende sürekli ağlıyor diye susturmak için hep emzirdim çocuğun karnı semsert oldu... ağlamaktan nefesi kesilmeye başladı benim oğlum çok ağlayınca nefessiz kalıyormuş gibi oluyor. yüzüne fln üflüyoruz düzeliyor... doktor 2-3 saatten önce emzirmeyeceksin dedi... çözüm olarak emmemesi için uyuması lazım çünkü uyanınca ilk istediği meme... sürekli mozart müzikleri ve beyaz gürültü ile uyutuyorum uyanmasını engelliyor... böylelikle 2-3 saat meme için ara vermiş oluyoruz...
 
Yani doğru bir şey yapıyorum.O 2 saat nasıl geçiyor bilmiyorum.Bizde o iki saatti müzik dinleyerek geçiriyoruz.öle ağlıyo ki yanlış mı yapıyorum doğrumu bilmiyorum.İnşallah 3 ay sürer..
 
panik yapmayın, bunun bir süreç olduğunu unutmayın,
bahsettiğiniz tüm müziklerde dahi durmamıştı ağlaması kızımın, ta ki fön makinesini açana kadar.
üstelik 5 ayına kadar da sürdü,
yine de ilk zamanki kadar şiddetli olmuyor,
çok yorulacaksınız, çok bitkin düşeceksiniz bu bir gerçek,
hem onun ağlaması hem iki dakika olsun dinlenememeniz..
ama geçecek..
üstelik benim bebeğim oldukca sakin bir bebek haline geldi sonrasında, halen de sakindir :)
 

İnşallah benim bebegim de düzelir 3 aylık oldu ama hala uyanikken sürekli agliyo fon makinesinin sesine de alıştı 1dk kadar susuyo sonra tekrar ağlıyordu hayalim onun ağlamasının azalması doya doya opemiyorum bile kızımı hic bı ilaç bitki cayı fayda etmiyo anneliğin güzelliğini bile anlayamadım cok mutsuz yorgun perişan bı haldeyim esimle de kavga ediyoruz sürekli bu günler geçicek mı ne zaman gecer en fazla ne kadar surer tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum
 

sanırım bu sürecin geçmesi, azalması bizim elimizde...
bizim koliklik devam ediyor ama eskisine göre daha az... ben oğlumu tanımaya başladım onun nelere karşı alerjisi var bunu keşfettik önce... ve yediklerime çok dikkat ediyorum... ogün çok aplıyorsa ne yedim takibini yapıp birdaha yemiyorum... eşinle kavga edip sütüne stresi yansıtma senin stresin çocuğa geçer sütün bile azalabilir... ve en önemlisi benim oğlumda keşfim oğlum doymadığı için ağlıyordu ek olarak mamaya başladık koliklik %50 azaldı...
 
benim bebeğimde 46 günlük ve kolik.çok ağladı ıkındı kakasını yaparken gazını çıkartamadı ne yapıcağımızı şaşırdık kaldık.zinco kullandım.bitkisel olarakta kimyon,asidi gitmiş maden suyu,ıhlamurun içine biraz çörek otu koyup demledim,çörek otu yağı içtim.ayaklarına ve karnına zeytinyağıyla masaj yaptım karnına sıcak havlu koydum.ama sanki son zamanlarda biraz azaldı gibi yine ağlıyor ara ara ama eskisi kadar değil.düşünüyorumda ne iyi geldi diye farklı olarak yaptığım ılık su içirmek oldu vede yemeklerden sonra 1 çay kaşığı kimyon yedim sanırım bunlar iyi geldi birde metsil diye damla kullanıyorum ayaklarına masaj yapıyorum karnına sıcak havlu koyuyorum.bunlar iyi geldi diye düşünüyorum.çok zor bir durum allah sabır versin.insanın içi gidiyor ama geçici bir süreç olduğunu düşünüp o şekilde teselli ediyorum kendimi..
 
d_m_f cim bu konuyu açman çok iyi olmuş ellerine sağlık canımmmmm benim

konun günlerdir gözüme çarpıyordu tam okuyacakken benim kızım cıngıl cıngıl bağırıyordu.bu gün okuma fırsatım oldu ve benim obur sandığım bebişim meğerse kolikmiş
bende ağladığında meme veriyodum susuyordu sonra meme ağzından çıkınca yeniden başlıyordu ağlamaya sonra yine meme bu sefer sürekli memede kaldığı için sütümün kalitesi düşüyordu ,azalıyordu ama bu gün başa çıktım bununla senin ve diğer arkadaşların deneyimlerini yaparak,

sabah emzirdim kızımı 15-20 dk.bir göğsü verdim ara gaz v.s işleri yaparak diğer göğsü verdim 15-20 dk. onuda emzirdim.tam kucağımda uykuya dalarken hemen gittim beşiğine yatırdım saç kurutma makinesini açtım uyudu 1 saat sürdü uyuması bu da çok güzel bi şey önce 15 dk sürüyodu ve ben çıldırmak üzereydim hiç bi işimi yapamıyordum

şimdide aynısını yaptım işe yaradı galiba bi de zinco damla vermeye başladım günde 3 kere 3 damla dedi dr.inşallah 2-3 saat uyduğu günleride görürüm
 

canım maşallah senin kız iyi emiyormuş, darısı bize inşallah.. 5 dk.ancak emiyor hemde tek göğüs

ayrıca saç kurutma makinesi en çok radyasyon yayan aletlerdenmiş diye duydum. bi araştırmak lazım tabi. ben uyuyacağı zaman 3 gündür radyo açıyorum.. o ninni gibi geliyo ve uyuyo
 

Canım çok sağol ile aradıysam çok sevindim birde beyaz gürültü com sitesinde müzik var su sesi o da aklında bulunsun çok öptüm kuzuyu
 
gaz problemi için omx kullandım işe yaramadı,sonra aktara gaz için önerebileceği bişi varmı die sordum
oda gazero die tamamen bitkisel olan bir damla verdi günde 3 kez 4-5 damla bir çay kaşığına damlatıyorum üzerine kendime demlediğim rezene anason ve papatya çayıyla birlikte karıştırıp veriyorum 4 gündür kullanıyorum çok iyi geldi gaz sancısı çekmiyoruz allaha şükürler olsun
sizinlede paylaşmak istedim gaz sancısı ile baş edemiyorsanız bir de bunu deneyin
 
benim oğlumda 2.5 aylık.çok fazla olmasa da ağladığında hemen yüksek sesli müzik açıyoruz susuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…