Bu konu ck gusel olmus.benim bebegmde kolik. Dr metsil werdi bi ise yaramadi rezene kimyon werdk olmadi en son dun gece zinco werdk o ise yaradi.off o oyle aglaynca icim daglanio dun zincodan sonr rahatladi ve uyudu.
benimkinde çok değil ama tuttu mu tam tutuyor gaz sancımız.Öyle bir bağırıyor ki sancısı olduğunda anlatamam.tüm apartman duyuyordur yani.Bol masaj yapıyoruz ilk önce sonra işe yaramazsa metsil veriyoruz,iyi geliyor.
Bizimde sorunumuz kolik 25 günlük bebeğim var ancak huzursuz ve gaz sancımız var.birde sürekli emmek istiyor.Bizim sancılarımız ilk hafta başaladı ve doktora götürdüğüüz de çok fazla emzirmenin gaz sorunu doğurduğunu 2 saatte bir emdirmemizi tavsiye etti bunu deniyoruz ama benim bebeğim sürekli emmek istiyor ve gaz ağlamasıyla emmek isteme ağlaması birbirine karışıyor .Bazılarıda her istediğinde vermem gerektiğini söylüyor ne yapıcağımı şaşırdım bana biri yardım ettsin lütfen hangisi doğru
Yani doğru bir şey yapıyorum.O 2 saat nasıl geçiyor bilmiyorum.Bizde o iki saatti müzik dinleyerek geçiriyoruz.öle ağlıyo ki yanlış mı yapıyorum doğrumu bilmiyorum.İnşallah 3 ay sürer..
aynen bende sürekli ağlıyor diye susturmak için hep emzirdim çocuğun karnı semsert oldu... ağlamaktan nefesi kesilmeye başladı benim oğlum çok ağlayınca nefessiz kalıyormuş gibi oluyor. yüzüne fln üflüyoruz düzeliyor... doktor 2-3 saatten önce emzirmeyeceksin dedi... çözüm olarak emmemesi için uyuması lazım çünkü uyanınca ilk istediği meme... sürekli mozart müzikleri ve beyaz gürültü ile uyutuyorum uyanmasını engelliyor... böylelikle 2-3 saat meme için ara vermiş oluyoruz...
panik yapmayın, bunun bir süreç olduğunu unutmayın,
bahsettiğiniz tüm müziklerde dahi durmamıştı ağlaması kızımın, ta ki fön makinesini açana kadar.
üstelik 5 ayına kadar da sürdü,
yine de ilk zamanki kadar şiddetli olmuyor,
çok yorulacaksınız, çok bitkin düşeceksiniz bu bir gerçek,
hem onun ağlaması hem iki dakika olsun dinlenememeniz..
ama geçecek..
üstelik benim bebeğim oldukca sakin bir bebek haline geldi sonrasında, halen de sakindir :)
İnşallah benim bebegim de düzelir 3 aylık oldu ama hala uyanikken sürekli agliyo fon makinesinin sesine de alıştı 1dk kadar susuyo sonra tekrar ağlıyordu hayalim onun ağlamasının azalması doya doya opemiyorum bile kızımı hic bı ilaç bitki cayı fayda etmiyo anneliğin güzelliğini bile anlayamadım cok mutsuz yorgun perişan bı haldeyim esimle de kavga ediyoruz sürekli bu günler geçicek mı ne zaman gecer en fazla ne kadar surer tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum
d_m_f cim bu konuyu açman çok iyi olmuş ellerine sağlık canımmmmm benim
konun günlerdir gözüme çarpıyordu tam okuyacakken benim kızım cıngıl cıngıl bağırıyordu.bu gün okuma fırsatım oldu ve benim obur sandığım bebişim meğerse kolikmiş
bende ağladığında meme veriyodum susuyordu sonra meme ağzından çıkınca yeniden başlıyordu ağlamaya sonra yine meme bu sefer sürekli memede kaldığı için sütümün kalitesi düşüyordu ,azalıyordu ama bu gün başa çıktım bununla senin ve diğer arkadaşların deneyimlerini yaparak,
sabah emzirdim kızımı 15-20 dk.bir göğsü verdim ara gaz v.s işleri yaparak diğer göğsü verdim 15-20 dk. onuda emzirdim.tam kucağımda uykuya dalarken hemen gittim beşiğine yatırdım saç kurutma makinesini açtım uyudu 1 saat sürdü uyuması bu da çok güzel bi şey önce 15 dk sürüyodu ve ben çıldırmak üzereydim hiç bi işimi yapamıyordum
şimdide aynısını yaptım işe yaradı galiba bi de zinco damla vermeye başladım günde 3 kere 3 damla dedi dr.inşallah 2-3 saat uyduğu günleride görürüm
d_m_f cim bu konuyu açman çok iyi olmuş ellerine sağlık canımmmmm benim
konun günlerdir gözüme çarpıyordu tam okuyacakken benim kızım cıngıl cıngıl bağırıyordu.bu gün okuma fırsatım oldu ve benim obur sandığım bebişim meğerse kolikmiş
bende ağladığında meme veriyodum susuyordu sonra meme ağzından çıkınca yeniden başlıyordu ağlamaya sonra yine meme bu sefer sürekli memede kaldığı için sütümün kalitesi düşüyordu ,azalıyordu ama bu gün başa çıktım bununla senin ve diğer arkadaşların deneyimlerini yaparak,
sabah emzirdim kızımı 15-20 dk.bir göğsü verdim ara gaz v.s işleri yaparak diğer göğsü verdim 15-20 dk. onuda emzirdim.tam kucağımda uykuya dalarken hemen gittim beşiğine yatırdım saç kurutma makinesini açtım uyudu 1 saat sürdü uyuması bu da çok güzel bi şey önce 15 dk sürüyodu ve ben çıldırmak üzereydim hiç bi işimi yapamıyordum
şimdide aynısını yaptım işe yaradı galiba bi de zinco damla vermeye başladım günde 3 kere 3 damla dedi dr.inşallah 2-3 saat uyduğu günleride görürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?