bu sene okul puanindan oturu puanlarinizi 15 puan fazlaymis gibi dusunun, ya da gecen senenin puanlarini 15 puan dusuk. hem ygs nin genel olarak zor gecmis olmasi da lys sonuclarini cok etkiledi.
ben kendi puan turumde (tm 3) 2916. oldum. ama puanim 475. gecen seneye baksaniz 10 000 lerde anca olmam gerekiyor ama iste hem 15 puan dusuk gelmesi hem de ygs nin etkisi cok fazla. benim lys min dersane sinavlarimla alakasi yok mesela. 33 dogru 1 yanlis, 50 soruda, benim hayatimda yapmadigim kadar dusuk bir netti. yanlis anlamayni sikayet ediyor degilim aksine ben bekledigimden cok farkli bir siralamada oldugum icin mutluyum. puanlara gore siralamalar cok ock enteresan gercekten o yuzden bundan sonuna kadar yararlanmamiz lazim. sakin ha tercihlerinizi gecen seneki puanlara gore yapayim demeyin , mutlaka siralamalara bakarak (2010 ve 2011) yapin. 2011 siralamalari da 2010 dan daha dusuk baktiysaniz, bu sene daha da dusecektir. ornegin 2012 da bilkent psikolojiye en son giren 1800 lerdeymis, 2011 de 3550 olmus bu. bu sene en az 4000 olacak diyorum ben.
bu arada asil hedefm dilden cok iyi yapip koc burslu dile girmekti. ordan da psikolojiye gecis yapacaktim sozde. 199. olabildigim ve koc gecen sene en son 17. yi aldigi icin yalan oldu
hepimize gecmis olsun valla ben udn sonuclarin aicklanmasini sabah 6 ya kadar bekledim sonra annem uyandirdi 10 da. sabahtan beri de okul arastiriyorum deli gibi. illa istanbul derdim, ilk kez ankaraya donmeye basladim.
seni çok tebrik ediyorum inş her şey gönlünce olur. gayet başarılısın bence :)