• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

bir sınıftaki gözlüklü erkek öğrencilerin sayısı gözlüklü kız öğrencilerinin sayısını iki katı,gözlüksüz kız öğrencilerin sayısının yarısı ve gözlüksüz erkek öğrencilerin sayısından 2 eksiktir.sınıfta 20 öğrenci varsa gözlük erkek öğrenci sayısı kaçtır :27:

bir sınıftaki gözlüklü erkek öğrencilerin sayısı gözlüklü kız öğrencilerinin sayısını iki katı,gözlüksüz kız öğrencilerin sayısının yarısı ve gözlüksüz erkek öğrencilerin sayısından 2 eksiktir.sınıfta 20 öğrenci varsa gözlük erkek öğrenci sayısı kaçtır :27:

tekerleme gibi ya :)

soruyuda anlamadım ya zaten.

anladığım kadarıylada 4 buldum
:1:

gözlüklü kız=x olsun

gözlüklü erkek= 2x olur.

gözlüklü erkek sayısı gözlüksüz kız sayısının yarısıymış

gözlüksüz kız=4x olur

gözlüksüz erkekte gözlüklü erkek sayısından 2 eksikmiş

gözlüksüz erkek=2x+2 olur

x+2x+4x+2x+2=20

9x=18 x=2 bulunur.

gözlüklü erkek 2x=4 olur tatlım.

gözlüklü kız=x olsun

gözlüklü erkek= 2x olur.

gözlüklü erkek sayısı gözlüksüz kız sayısının yarısıymış

gözlüksüz kız=4x olur

gözlüksüz erkekte gözlüklü erkek sayısından 2 eksikmiş

gözlüksüz erkek=2x+2 olur

x+2x+4x+2x+2=20

9x=18 x=2 bulunur.

gözlüklü erkek 2x=4 olur tatlım.

sen bu çzöümü yapana kadar ben soruyu hala yanlış okuyomuşum :60::17:

hayııırr :(

1 hafta daha burdayız canım. o yüzden adam akıllı çalışamıyorum ya zaten.

senin çalışmalar nasıl giidyor?

hadi az kalmış cnm eşinin işi dolayısıylamı gittiniz sehir dışına?

benim çalışmalar şimdilik güzel gidiyor :nazar:soru çözmediğim gün olmuyor en az 50 soru çömeye gayret ediyorum

matta grafik problemlerine geçtim 5 konum kaldı türkçedede anlatım bozukluğu ve dilbilgisi kaldı bu ay bitick inş. tarihe geçicem ama zöellerde naparım bilmiyorum sözelim berbat :37:en can alıcı noktaya geliyoruzz:24:

olmaz mı hiç :1:

bunu formülü nasıl oluyodu hatırlamıyorum :14:

40 ile 500 arasında 3 veya 7 ile kalansız bölünebilen kaç tane doğal sayı vardır :3:

hadi az kalmış cnm eşinin işi dolayısıylamı gittiniz sehir dışına?

benim çalışmalar şimdilik güzel gidiyor :nazar:soru çözmediğim gün olmuyor en az 50 soru çömeye gayret ediyorum

matta grafik problemlerine geçtim 5 konum kaldı türkçedede anlatım bozukluğu ve dilbilgisi kaldı bu ay bitick inş. tarihe geçicem ama zöellerde naparım bilmiyorum sözelim berbat :37:en can alıcı noktaya geliyoruzz:24:

yok aile ziyareti canım.

benmde az konum kaldı zaten matematkten trkçe zaten bitti ondan rahatım galiba :)

hadi Allah yardımcımız olsun canım. alnımızın akıyla çıkıcaz bu işten inşallah.

Back
X