• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

allah rızası için x[SUP]2[/SUP]-2xy-y[SUP]2[/SUP] yi çarpanlarına ayır :14::14:
bi sadeleştirme var bunu ayıramadım :26:

tatlım sayfa 178 soru 12 :34:

canım orda işaret hatası yapmışlar y[SUP]2[/SUP] nin işareti + olmalı sonuç öle çıkıyo.uğraşıyom deminden beri :47::47:

zahmet olmazsa bi üsteki soruyada bakamısın köklü olan :17::1:

canım o ekok sorusun cevabı 3
ayrıca o dediğim formül ardışık sayılarda geçerli

Son düzenleme:
şimdi bayılcam resmen istatistik sorusu sormuş ihtiyaç ya :47::47:
mix yapmış aritmetik harmonik geometri ortalmadan :60:

olmamı :23:
bu soruda formülü uygulayamadım :17:
2 den 2n ye kadar olan çift doğal sayıların toplamı x,12den 2n ye kadar olan çift doğal sayıların toplamı ydir.x+y=498 se 1den n ye kadar olan doğal sayıların toplamı kaçtır :52::52::52: ihtiyaç modüler syf 171 soru 2 :32:

canım bunun cevabı 135 mi ?

canım benim bu arada denklemlerde dahil ondan önceki konular bitti ilk sayfaya ekler misin

canım orda işaret hatası yapmışlar y[SUP]2[/SUP] nin işareti + olmalı sonuç öle çıkıyo.uğraşıyom deminden beri :47::47:

zahmet olmazsa bi üsteki soruyada bakamısın köklü olan :17::1:

cnm bu köklüleri iki kare gibi düşünücez (kök5-2)[SUP]6[/SUP] (kök5+2)[SUP]6[/SUP] birine a birine b dicez a.b alıcaz ilk sayının kuvveti 7 ya ordan kök5-2 kalıyor önce a.b dicez bu çarpım 1 çıkıo sadece kök5-2 olan kalıyor anlatabildimmi yaa karışık oldu azcık:51::51:

sağol tatlım
ben yine soru çözmeye devam edeyim görüşürüz kızlar

kolay gelsin canım :29:

cnm bu köklüleri iki kare gibi düşünücez (kök5-2)[SUP]6[/SUP] (kök5+2)[SUP]6[/SUP] birine a birine b dicez a.b alıcaz ilk sayının kuvveti 7 ya ordan kök5-2 kalıyor önce a.b dicez bu çarpım 1 çıkıo sadece kök5-2 olan kalıyor anlatabildimmi yaa karışık oldu azcık:51::51:

canım işte bende onda takıldım bizim (kök5+2)[SUP]6[/SUP].(kök5-2)[SUP]6[/SUP] neden 1 e eşit oldu :53: oh uykum mu geldi ne anlamıyom ya :14:

kolay gelsin canım :29:

canım işte bende onda takıldım bizim (kök5+2)[SUP]6[/SUP].(kök5-2)[SUP]6[/SUP] neden 1 e eşit oldu :53: oh uykum mu geldi ne anlamıyom ya :14:

canım 6lı kuvvetleri 1 gibi düşünüyoruz tam kare farkı bak hani x[SUP]8[/SUP]+x[SUP]4[/SUP] gibi ifadelerde x[SUP]4[/SUP]ü a olarak alıyorduk 8ide a[SUP]2[/SUP] alıyorduk benzetiyorduk yaa o sekilde düşün

birisine a birisine b dersek çarpımlar 1 oluyor diğer sayıdan kök5-2 kalıyor sadece

iyi geceler ben geldim, matematiğe devam anlaşılan, bugün matematikten 3 konu çalıştım, yapamadığım birkaç soru çıktı ama sonra sorarım resmen kafam durdu.

kızlar bir sorum var benim gibi tarihi sıfır olan bir insan için tarih konularını bitirmem kaç gün sürer, ben 16 konuya 16 gün dedim sizce biter mi?

Back
X