• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

o zman 24/7 yi hangi mantıkla kullandın onu sorıyım :34: aynı mantıktan giderek denklemi kuruyosun canım.sen bu denklemi yaparak tek başına 6 saatte %30 tuz akıtıyosa 24/7 saatte ikisi birlikte akıtıldığında havuzdaki tuz oranını kaçta kaçıdır denklemi bu :34:

c canım :34:
bak sana klavye videosu eklemiştim :1:
uçan parmaklar - YouTube

teşekkür ederim canım benim . . . geçmiş sayfalarda kaldı sanırım görmedim . . .
yanıtta doğru ama ben bu soruda feci afalladım yani bi sürü şıkta benzeyen ve benzetilen mevcut gerçi sadece diyor ama bana bakış açını anlatır mısın bu soruya nasıl yaklaştın ? :28:

tabi tüm bunları on parmak yazdım :52: :52: :55:

şıklardan gidersin böyle sorularda
20a+45b=32(a+b)
20a+45b=32a+32b
13b=8a

burda değer verince b=8 a=13 çıkıyor
ama a<b demiş soruda o yüzden bu olamaz

teşekkürler.

kızlar bugün denemeleri çözdükten sonra moralim çok bozuldu ama bu soruların çözümlerinin bu kadar kolay olduğunu görünce gaza geldim. Matematikten daha çok soru çözücem. Şu kitabı bir bitireyim bir de yargı'nın kitabını çözücem.

Ben çıkıyorum herekese iyi geceler. Yarın akşam sorularımla gelicem inşallah.

teşekkürler.

kızlar bugün denemeleri çözdükten sonra moralim çok bozuldu ama bu soruların çözümlerinin bu kadar kolay olduğunu görünce gaza geldim. Matematikten daha çok soru çözücem. Şu kitabı bir bitireyim bir de yargı'nın kitabını çözücem.

iyi geceler canım
bol bol soru çözerek her şeyin üstesinden gelinir

teşekkür ederim canım benim . . . geçmiş sayfalarda kaldı sanırım görmedim . . .
yanıtta doğru ama ben bu soruda feci afalladım yani bi sürü şıkta benzeyen ve benzetilen mevcut gerçi sadece diyor ama bana bakış açını anlatır mısın bu soruya nasıl yaklaştın ? :28:

tabi tüm bunları on parmak yazdım :52: :52: :55:

:nazar::nazar::nazar: canım soruda açık vermiş ki detay arama :34: ben d ve e ye bakmadım bile :9:
Yarın dudağından getirilmiş
Bir katre alevdir bu karanfil
karanfilller yarin dudağı arasında bağlantı var :23::23: diğerlerinde yok.ya türkçede pek mantık yok görücen işaretlicen biraz:9:
teşekkürler.

iyi geceler canım yarın bol soru getir.yaptığın ama çözümü cins olan sorularıda paylaş :34:

İyi geceler kızlar...... mat çalışmaya başlamadan bi daa bu topic e girmycem :31: :14: sizden heves ettim hemen mat. çalışmaya başlıyorum sabah bi olsun :10: iyi geceler

İyi geceler kızlar...... mat çalışmaya başlamadan bi daa bu topic e girmycem :31: :14: sizden heves ettim hemen mat. çalışmaya başlıyorum sabah bi olsun :10: iyi geceler

rüyanda üslü sayılar kovalasın seni :1::1:
canım tam tersine gir ki yöntemlerini öğren :34:iyi geceler canım :7:

kızlar bende çıkıyorum hepinize iyi geceler iyi çözdük yine hepinize alkış :46::46::46::46:
inşallah atanıp gidicez :32:
rüyanızda bankamatikte maaş kuyruğunda görürsünüz inşallah kendinizi :34::34:

:nazar::nazar::nazar: canım soruda açık vermiş ki detay arama :34: ben d ve e ye bakmadım bile :9:
Yarın dudağından getirilmiş
karanfilller yarin dudağı arasında bağlantı var :23::23: diğerlerinde yok.ya türkçede pek mantık yok görücen işaretlicen biraz:9:

canım mesala a şıkkında türkü bal a benzetilmiş yani benzeyen türkü benzetilen bal
b de gökyüzü sonsuz bir rüya denizine benzetilmiş benzeyen rüya denizi benzetilen gökyüzü biçiminde düşünüyorum ben nerede hata yapıyorum ?

d de kendini yıkılmış bir duvara benzetmiş
e de açılan gül e benzetmiş :18:​

Aşağıdaki dezelerde yapılan benzetmelerin hangisinde yalnızca benzeyen ve benzetilen kullanılmıştır?

a Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü
Bir iner bir çıkarım şu yokuşu

b Gökyüzü bir sonsuz rüya denizi
Besleyen onlardır düşlerimizi

c Yarın dudağından getirilmiş

d Karşında yıkılmış bir duvar gibiyim
Beni sarhoş etme başım dönüyor

e Açılan bir gülsün sen yaprak yaprak
Ben aşkımla bahar getirdim sana

canım c şıkkını öznelerine ayır :34:
soruyu bi daha oku :34: sorunun türkçesi hangisi sadece isim tamlamasından oluşmuştur :52::52:

canım c şıkkını öznelerine ayır :34:
soruyu bi daha oku :34: sorunun türkçesi hangisi sadece isim tamlamasından oluşmuştur :52::52:

tmm canımcım çok teşekkür ederim demek ki bu tarz sorularda o zaman isim tamlaması arayacağız teşekkürler ve iyi geceler . . .​

İslamiyet öncesi dönemde Türklerde hayvancılıkla uğraşması ÖNCELİKLE aşağıdakilerden hangisinin gelişmesinde etkili olmuştur?
a)maden işletmeciliği
b)tarımsal faaliyet
c)dokumacılık
d)silah yapımı
e)balbal yapımı

İslamiyet öncesi dönemde Türklerde hayvancılıkla uğraşması ÖNCELİKLE aşağıdakilerden hangisinin gelişmesinde etkili olmuştur?
a)maden işletmeciliği
b)tarımsal faaliyet
c)dokumacılık
d)silah yapımı
e)balbal yapımı

zıp diye konu atlıyorum ama :1:

cevap C mi?

islamiyet öncesi türk topluluklarının uğraş alanları arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
a)heykel b)dokuma c)müzik d)minyatür e)hat

islamiyet öncesi türk topluluklarının uğraş alanları arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
a)heykel b)dokuma c)müzik d)minyatür e)hat

günaydın :3::3:
birinci soru c çünkü hayvanların yününden faydalanıldı.tarım ve hayavnacılık 2 ye ayrılır dikkat edersen :34: o yüzden c.
diğeride heykelcilik diyorum ben.çünkü bi önceki sorudan bağlantı kurdum dokuma var müzikte zaten vardı.minyatür hat zaten bilirsin heykeli bulamadım ben :54:

kızlar erken kalktım bugün enerji patlaması yaşıyorum neredesiniz uykucular :52::52::52::52:
(kırk yılın başı erken kalktım :1::1:)

Son düzenleme:
ilk soruda ikna oldum canımcığımdaaa.....
ikinci soruda m
cevap hatmış....bende hat ve minyatür sanatının geliştiğini biliyordumm...müzik uzak kaldı bana...

ilk soruda ikna oldum canımcığımdaaa.....
ikinci soruda m
cevap hatmış....bende hat ve minyatür sanatının geliştiğini biliyordumm...müzik uzak kaldı bana...

nasıl ya islamiyet öncesi toplum yerleşiğe yeni yeni geçmeye çalışıyodu heykeli nasıl taşısınlar :53:
ben detay düşündüm yada.o zman şey olabilir hat sanatı islam sanatı olduğu için olabilir.ay uyku mahmurluğu :17::17:

Back
X