• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

2 2
x ve y pozitif tam sayılardır. x + y =20 olduğuna göre , x.y çarpımı kaçtır?

X=2,y=4 ile x=4,y=2

x.y=8

neden "x" 2 ye, "y" yi de 4 e eşitliyoruz?
sonra da tam tersini yapmşlar...

Yaaaaa bu matematiği evde çalışarak anlayabileceğimi hiç zannetmiyorum :14:

kızlar 2 ler kaymış....... x ile y nin üstüne koymuştum 2 leri kare işareti olarak.. ama yine kaymş :27:

2 2
x ve y pozitif tam sayılardır. x + y =20 olduğuna göre , x.y çarpımı kaçtır?

X=2,y=4 ile x=4,y=2

x.y=8

neden "x" 2 ye, "y" yi de 4 e eşitliyoruz?
sonra da tam tersini yapmşlar...

Yaaaaa bu matematiği evde çalışarak anlayabileceğimi hiç zannetmiyorum :14:

ben soruyu anlamadım ki :44:
sen soruyu yaz sadece biz çözerek anlatalım :34:

cnm sorunun fotoğrafını çektim yükleyeblmişmdr inş.

Eklentiler

• $Fotoğraf-0001.webp
    $Fotoğraf-0001.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 21
kızlar 2 ler kaymış....... x ile y nin üstüne koymuştum 2 leri kare işareti olarak.. ama yine kaymş :27:

heee :1:
canım bak eğer böle kareli üslü sayılar eklersen yazma kısmının hemen üstüne x[SUP]2[/SUP] işareti var önce tabanda yazmak istediğini yaz sonra x[SUP]2[/SUP] tuşuna bas [SUP gibi yazanların [/SUP] arasına üste yazmak istediğini yaz öle ekle :34:

soru şu o zman x ve y pozitif tam sayılardır
x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP]=20 ise x.y =? mi

bu şekildeyse 20yi iki tam kare toplamı olarak yazman gereki buda 2 ve 4 ün karesinin toplamıdır.o yüzden 2 ve 4 alınmış
yani x=2 y=4 olabilir x=4 y=2 olabilir.eğer poziitf şartı vermeseydi x=-2 y=-4 ve x=-4 ve y=-2 de olabilirdi.çünkü (-2)[SUP]2[/SUP]=4 tür.parantez içi - bile olsa eğer üs çiftse sonuç pozitif olur :34:
burdan x.y yi soruyo her iki türlüde sonuç 2.4 ten 8 dir :34:
iki şekilde göstermesinin nedeni bunlarda olabilir demek için cnaım :29:

Son düzenleme:
bana bunu da anlatabilirmsnz :16: çok basit size göre ve çözümüde var ama ben yine anlamıyorum :60: neyin nerden geldiğini

heee :1:
canım bak eğer böle kareli üslü sayılar eklersen yazma kısmının hemen üstüne x[SUP]2[/SUP] işareti var önce tabanda yazmak istediğini yaz sonra x[SUP]2[/SUP] tuşuna bas [SUP gibi yazanların [/SUP] arasına üste yazmak istediğini yaz öle ekle :34:

soru şu o zman x ve y pozitif tam sayılardır
x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP]=20 ise x.y =? mi

bu şekildeyse 20yi iki tam kare toplamı olarak yazman gereki buda 2 ve 4 ün karesinin toplamıdır.o yüzden 2 ve 4 alınmış
yani x=2 y=4 olabilir x=4 y=2 olabilir.eğer poziitf şartı vermeseydi x=-2 y=-4 ve x=-4 ve y=-2 de olabilirdi.çünkü (-2)[SUP]2[/SUP]=4 tür.parantez içi - bile olsa eğer üs çiftse sonuç pozitif olur :34:
burdan x.y yi soruyo her iki türlüde sonuç 2.4 ten 8 dir :34:
iki şekilde göstermesinin nedeni bunlarda olabilir demek için cnaım :29:

Ayyy cnm allah senden razı olsun :16: tam benm anlayacağım dil den anlatıyorsun sağol cnm

kızlar eski bi şarkı paylaşayım dedim ben bu şarkıyla kopuyorum :32::32:
[video=youtube;q3svW8PM_jc]http://www.youtube.com/watch?v=q3svW8PM_jc[/video]

Son düzenleme:
m ve n pozitif tam sayılardır.
m+mn=5 olduğuna göre, m.n çarpımı kaç farklı değer alır?

bununda ayrıntılı anlayacağım dilden çözebilecek bi hayırsever var mı kızlar :9:

rica ederim tatlım :54:

ee kızalr soru ekleyin hadi.okyonus denemeyi ne zman yapıcaksın :34:

denemeye bir göz attım nasıl sorular diye küme grafik geoetri ve olasılık var onlara daha çalışmadım grafiği yaparım ama diğerlerini yaparmıyım bilmiyorum :26:moralim bozulmasın çok boş bırakırsam :18: şimdi önce türkçe yazım kurallarını bitiricem denemeyi öyle yapıcam türkçeden bir konu daha eksilsin bugün onu halladeyim denemeden sonrada onunla ilgili test çözerim :31:napsm yaa sence çözeyimmi denemeyi zten gy tarafını çözücm çözersem bir saat zaman ayarlıcm 60 soruya :51:

ohhh be final sıkıntısını da atlattım akşama doğru dışarı çıkıp kitap almaya gidicem

m ve n pozitif tam sayılardır.
m+mn=5 olduğuna göre, m.n çarpımı kaç farklı değer alır?

bununda ayrıntılı anlayacağım dilden çözebilecek bi hayırsever var mı kızlar :9:

bunda pazantez içine alıcan m+m.n demek m(1+n) demek
m.(1+n)=5 miş m ve n pozitif tam sayı olduğu için ne kesirli ne negatif alırsın.
5 çarpanlarına ayırsan 5.1 dir :34:
m.(1+n)=5.1 den
m=5 ken (1+n)= 1 olur 1+n=1 eşitliğinde n=0 olur bunu alamayız çünkü n de poziitf olmalı 0 nötr sayıdır :34:
m=1 ken (1+n)=5 olur 1+n=5 se n=4 olur bütün şartları sağlıyo
o zman m=1 n=4 tür m.n=4 se 1 değer alır.

şimdi şöel bişey var eğer şıklarda 0 varsa cevap 0 dır.çünkü aldığı değer kaç tane diye sormuyo kaç farklı değer alır :34: 2 deeğr alsaydı 1 farklı değer olurdu.(ihtiyaç bu şekilde alıyo soruları)
ama şıkalrda 0 yok ve cevap 1 se kitabın aldığı değeri dikkate almış canım soru yanlış sorulmuş :34:

kızlar hatırlar ihtiyaçta bende sormuştum böle çeldirici :52::52::52::52:

denemeye bir göz attım nasıl sorular diye küme grafik geoetri ve olasılık var onlara daha çalışmadım grafiği yaparım ama diğerlerini yaparmıyım bilmiyorum :26:moralim bozulmasın çok boş bırakırsam :18: şimdi önce türkçe yazım kurallarını bitiricem denemeyi öyle yapıcam türkçeden bir konu daha eksilsin bugün onu halladeyim denemeden sonrada onunla ilgili test çözerim :31:napsm yaa sence çözeyimmi denemeyi zten gy tarafını çözücm çözersem bir saat zaman ayarlıcm 60 soruya :51:

valla bence çöz denemeyi canım benim dün çözdüğümdede vardı geometri kenar sorusu :52: ben boş bıraktım.zten bitirdiğin konuları biliyosun.sadece bu bilgilerinle sınava girsen kaç net yaparsın önemli olan o :34:
yazım zaten hemen biter :54:

Back
X