• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

ben bölünebilmeyi henüz çalışmadım, şimdi bu genel kural mı yani aradığıma bölünen bir faktörüyelli sayı bulunca gerisinin bölünebilirliğine bakmama gerek yok mu?

bu arada çok teşekkürler.

aynen canım başka yöntemi yok bu tarz soruların :34:
rica ederim :54:

yeni soru

X2+y2-4x+6y+15 ifadesinin alabileceği en küçük değer kaçtır?

(x ve y nin yanındaki 2 ler kare anlamında)

sana da tebrikler bir benmiyim yapamayan yav.

bende şu şekilde yapıyorum 6! = 720 yani bundan sonra hep 0 lı olacak sayılar ha eğer 5! olsaydı onu ele alırdım.
sonra 6! den düşük sayıları topladım 1+2+24=27
18 e bölümünden kalan da 9

kolay konular sizce hangileri kzlar en çabuk öğrenebleceğim?

temel kavramlar öncelikle, sonra kesir problemleri, yaş problemleri, işlem (birkaç gıcık soru tarzı hariç kolay onları da çözümlerinden öğrenirsin), birinci derece denklemler, çarpanlar ayrıma (kolayı da var zoru da), doğla sayılarda bölme, rasyonel sayılar. Kalanlar biraz daha zor bence.

temel kavramlar öncelikle, sonra kesir problemleri, yaş problemleri, işlem (birkaç gıcık soru tarzı hariç kolay onları da çözümlerinden öğrenirsin), birinci derece denklemler, çarpanlar ayrıma (kolayı da var zoru da), doğla sayılarda bölme, rasyonel sayılar. Kalanlar biraz daha zor bence.

Sağol cnm.......... :54:

[/SUP](x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP] seklinde alıyoruz burdan x[SUP]2[/SUP]-4x+4 ve y[SUP]2[/SUP]+6x+9 geliyor 15 ten 9+4 ü çıkarıyoruz 2 kalıyor inş. anlatabilmişimdir.:27:

[/SUP](x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP] seklinde alıyoruz burdan x[SUP]2[/SUP]-4x+4 ve y[SUP]2[/SUP]+6x+9 geliyor 15 ten 9+4 ü çıkarıyoruz 2 kalıyor inş. anlatabilmişimdir.:27:

evet teşekkürler ne kadar bakan kör olduğumu bir kez daha bu soruyla anladım.

bi + da ben ekliyim en küçük dediği için denklemi (x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP]+2 yaparız kareleri açtığında ve rilen değer çıkar.
en küçük dediği için parantez içlerini 0 deriz özel bilgi vermemiş.x ve y pozitif tam sayı diyebilirdi :34: o yüzden 0 verdik denklemde yazdık sadece 2 kaldı :34:

goldflay soruları takip et bak anlatıyos :34:

Son düzenleme:
bi + da ben ekliyim en küçük dediği için denklemi (x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP]+2 yaparız kareleri açtığında ve rilen değer çıkar.
en küçük dediği için parantez içlerini 0 deriz özel bilgi vermemiş.x ve y pozitif tam sayı diyebilirdi :34: o yüzden 0 verdik denklemde yazdık sadece 2 kaldı :34:

goldflay soruları takip et bak anlatıyos :34:

sana da teşekkürler ama ben çok basit sorular soruyorum demekki, oysa ben de 700 sayfalık kitap nerdeyse bitecek yapamadığım 10 soru çıktı diye havalara giriyordum.

sana da teşekkürler ama ben çok basit sorular soruyorum demekki, oysa ben de 700 sayfalık kitap nerdeyse bitecek yapamadığım 10 soru çıktı diye havalara giriyordum.

sen benim sorduklarmı görsen toplama yanlış yapıyom diye telef etmiştim kendimi kızlara sordumda anladım hatamı :30:
gözden kaçıyo canım benim :29:
varmı daha sorular uykum açıldı :23:
okyonus sayesinde hasret kaldım böle sorulara :9::9:

Back
X