başla en başından başla başka yolu yok, sadece kolay konları bile öğrensen kar kardır.
kolay konular sizce hangileri kzlar en çabuk öğrenebleceğim?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
başla en başından başla başka yolu yok, sadece kolay konları bile öğrensen kar kardır.
ben bölünebilmeyi henüz çalışmadım, şimdi bu genel kural mı yani aradığıma bölünen bir faktörüyelli sayı bulunca gerisinin bölünebilirliğine bakmama gerek yok mu?
bu arada çok teşekkürler.
topic kurucusu benim bi kere kaptan gemisini terk edermi
valla ben yine giricem 2013tesınavlar bende alışkanlık yapıyo
![]()
sana da tebrikler bir benmiyim yapamayan yav.
kolay konular sizce hangileri kzlar en çabuk öğrenebleceğim?
yeni soru
X2+y2-4x+6y+15 ifadesinin alabileceği en küçük değer kaçtır?
(x ve y nin yanındaki 2 ler kare anlamında)
yeni soru
yeni soru
temel kavramlar öncelikle, sonra kesir problemleri, yaş problemleri, işlem (birkaç gıcık soru tarzı hariç kolay onları da çözümlerinden öğrenirsin), birinci derece denklemler, çarpanlar ayrıma (kolayı da var zoru da), doğla sayılarda bölme, rasyonel sayılar. Kalanlar biraz daha zor bence.
cevap 2![]()
x ve y lerde koşul yoksa cevap 2 canım![]()
sağol cnm..........![]()
ben mi salakım yoksa siz mi çok zekisiniz anlamadım ve gerisi tabiki; ANLATIN BUNU BANAAAAAAA![]()
[/SUP](x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP] seklinde alıyoruz burdan x[SUP]2[/SUP]-4x+4 ve y[SUP]2[/SUP]+6x+9 geliyor 15 ten 9+4 ü çıkarıyoruz 2 kalıyor inş. anlatabilmişimdir.![]()
rica ederim, ama başla biran önce.
[/SUP](x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP] seklinde alıyoruz burdan x[SUP]2[/SUP]-4x+4 ve y[SUP]2[/SUP]+6x+9 geliyor 15 ten 9+4 ü çıkarıyoruz 2 kalıyor inş. anlatabilmişimdir.![]()
bi + da ben ekliyim en küçük dediği için denklemi (x-2)[SUP]2[/SUP]+(y+3)[SUP]2[/SUP]+2 yaparız kareleri açtığında ve rilen değer çıkar.
en küçük dediği için parantez içlerini 0 deriz özel bilgi vermemiş.x ve y pozitif tam sayı diyebilirdio yüzden 0 verdik denklemde yazdık sadece 2 kaldı
goldflay soruları takip et bak anlatıyos![]()
sana da teşekkürler ama ben çok basit sorular soruyorum demekki, oysa ben de 700 sayfalık kitap nerdeyse bitecek yapamadığım 10 soru çıktı diye havalara giriyordum.